En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
canım elınde neden yıkıyosun anlamadımm

Çünkü benim yaşadığım yerde şebeke suyu yok. Site kuyudan basıyor suyu. Bunun için herkes hidrofor kullanıyor. Bizim hidrofor kışın karda bozuldu. Yenisini aldık ama kocam takamadı. Yerine uymamış. Ben de depodan hortumla su çekip günlük işlerimi yapabiliyorum. Su musluktan gelmediği için çamaşuırları elimde yıkamak zorundayım. Makinaya sadece sıktırıyorum yıkadıklarımı.

bende iki çizittirivereyim bari..
dün 5 gibi misafir geleceğini öğrendim,işlerimi toparlayıp çıktım 6.30 gibi evdeydim..
hemen çorbayı koydum,pirinçleri ıslatıp akşamdan yıkadığım tencereleri kaldırdım..
önceki gece duştan sonra banyoyu silmiştim örtülerini sermemiştim,banyoya gittim klozet takımını serdim,havluları değiştirdim..
bir odam çamaşır,ütü odası..hemen o odaya ışınlandım bir posta katlı çamaşırım vardı onları yerleştirdim,katlı olmayan kısmını katladım yerleştirdim..
sonra salona gidip,kumandaları,tableti vs yerleştirdim orta sehpayla ünitenin tozunu aldım..
tekrar mutfağa gidip akşamdan kendimiz için haşladığım yeşil mercimekle salata yaptım
turşu çıkarttım
tabakları hazırladım
pilavı yaptım
işyerinden getirdiğim köfteli yemeği tencereye alıp ısıtmaya hazır hale getirdim
fincan kadayıf için şerbet hazırlayıp,tatlımı yaptım
çıkan bulaşıkları yerleştirdim
ocağı sildim
buzluktan soğan halkası çıkartıp kızarttım
sofrayı kurmaya başladım 8 gibi geldi misafirlerim..
yedik içtik şükür 00.15 gibi gittiler.onlar gidince 15 dk uzandım.sonra mutfağa geçip bulaşık makinasını çalıştırdım,çıkan tencereleri,tahta kaşıkları elimde yıkadım,mutfak ve salonu tamamen toparladıktan sonra namazımı kılıp 1 de yattım:KK52:

bende iki çizittirivereyim bari..
dün 5 gibi misafir geleceğini öğrendim,işlerimi toparlayıp çıktım 6.30 gibi evdeydim..
hemen çorbayı koydum,pirinçleri ıslatıp akşamdan yıkadığım tencereleri kaldırdım..
önceki gece duştan sonra banyoyu silmiştim örtülerini sermemiştim,banyoya gittim klozet takımını serdim,havluları değiştirdim..
bir odam çamaşır,ütü odası..hemen o odaya ışınlandım bir posta katlı çamaşırım vardı onları yerleştirdim,katlı olmayan kısmını katladım yerleştirdim..
sonra salona gidip,kumandaları,tableti vs yerleştirdim orta sehpayla ünitenin tozunu aldım..
tekrar mutfağa gidip akşamdan kendimiz için haşladığım yeşil mercimekle salata yaptım
turşu çıkarttım
tabakları hazırladım
pilavı yaptım
işyerinden getirdiğim köfteli yemeği tencereye alıp ısıtmaya hazır hale getirdim
fincan kadayıf için şerbet hazırlayıp,tatlımı yaptım
çıkan bulaşıkları yerleştirdim
ocağı sildim
buzluktan soğan halkası çıkartıp kızarttım
sofrayı kurmaya başladım 8 gibi geldi misafirlerim..
yedik içtik şükür 00.15 gibi gittiler.onlar gidince 15 dk uzandım.sonra mutfağa geçip bulaşık makinasını çalıştırdım,çıkan tencereleri,tahta kaşıkları elimde yıkadım,mutfak ve salonu tamamen toparladıktan sonra namazımı kılıp 1 de yattım:KK52:

Bu dediklerinizi gerçekten 1.5 saat içinde mi yaptınız :KK57: 6.30da eve gelip 8de misafirleriniz gelene kadar mı ?! :KK57: OMG !

Çünkü benim yaşadığım yerde şebeke suyu yok. Site kuyudan basıyor suyu. Bunun için herkes hidrofor kullanıyor. Bizim hidrofor kışın karda bozuldu. Yenisini aldık ama kocam takamadı. Yerine uymamış. Ben de depodan hortumla su çekip günlük işlerimi yapabiliyorum. Su musluktan gelmediği için çamaşuırları elimde yıkamak zorundayım. Makinaya sadece sıktırıyorum yıkadıklarımı.
canım benımm yaa ne zorluklarla ıs yapıyosundur..

25 dk süren bir bulaşık makinesi temizleri çıkarıp yerleştirme , kirlileri içeri tıkma eylemi daha başarıyla sonuçlandı, bu arada ben tencereleri tavaları falan da makinada yıkıyorum arada mesajlarda gördüm öyle yapmayanlarınız varmış elinde yıkayanlarınız nedendir ? ..Benim bunları öğrenecek pek kimsem yok ya kusura bakmayın eğer çok bilindik bir durumsa da bilmiyorduysam

25 dk süren bir bulaşık makinesi temizleri çıkarıp yerleştirme , kirlileri içeri tıkma eylemi daha başarıyla sonuçlandı, bu arada ben tencereleri tavaları falan da makinada yıkıyorum arada mesajlarda gördüm öyle yapmayanlarınız varmış elinde yıkayanlarınız nedendir ? ..Benim bunları öğrenecek pek kimsem yok ya kusura bakmayın eğer çok bilindik bir durumsa da bilmiyorduysam

Ben her seyi atiyorum makineye :KK45:

Ben de ne bulursam atıyorum :KK48: ne bileyim bizde mi sorun var ki acaba , tencereleri elimde yıkıyorum diyenleri gördüm de ondan sorayım dedim
valla bende sığmazsa anca öyle elde yıkıyorum tencereleri..tabi bide yeni aldığım seramik tencerelerimi atmaya kıyamıyorum daha öncekiler çabuk çizilmişti bende makineden diye düşünmüştüm şimdi o kadar para verdim cesaret edemiyorum :P bide tahta kaşıkları atmamaya çalışıyorum tahta kaşıklar deterjan çekiyor diyorlar ne kadar doğru bilmem artık :)

valla bende sığmazsa anca öyle elde yıkıyorum tencereleri..tabi bide yeni aldığım seramik tencerelerimi atmaya kıyamıyorum daha öncekiler çabuk çizilmişti bende makineden diye düşünmüştüm şimdi o kadar para verdim cesaret edemiyorum :p bide tahta kaşıkları atmamaya çalışıyorum tahta kaşıklar deterjan çekiyor diyorlar ne kadar doğru bilmem artık :)

(: İhihi merak ettim seramik tencerelerini. Güle güle kullan canım. :kk77: En güzel yemekleri beraber yersiniz inşallah ailenle huzurla , benim tencerelerim çelik tencere olduğundan pek çizik flan takılmıyorum .. Teflon tavalarım var düşüneyim bir onları elde yıkamayı çok mu çiziliyor ki..

• Beğen
Reactions: kba
:-) İhihi merak ettim seramik tencerelerini. Güle güle kullan canım. :kk77: En güzel yemekleri beraber yersiniz inşallah ailenle huzurla , benim tencerelerim çelik tencere olduğundan pek çizik flan takılmıyorum .. Teflon tavalarım var düşüneyim bir onları elde yıkamayı çok mu çiziliyor ki..
yok kız merak edilecek gibi değil ama dediğim gibi daha önceki çizilmişti herkes de yok makinede yıkıyorsun ondandır dedi ki bende inandım o kadar söylenince :) aslında kullanılan kaşıkla alakalı biliyorum da işte..biraz geçsin atarım ben yine makineye :)

hafta sonu rutin detaylı temizlik yanında oturma odamın camını sildim
güneşliklerini yıkadım
5 makine ayrıca çamaşır yıkadım
bu akşamda oturma odasının perdelerini yıkayacağım
kuruyan çamaşırları katlayıp yerleştirecem
yatak odamda ki yük dolabımın içini düzenlemem gerekiyor
oturma odamın halısını ve koridor yolluğunu yıkamaya göndericem bugün

hafta sonu yaptıklarımı yazayım bende;
ev komple süpürüldü silindi..
eşimin eline toz bezi verilip salondaki tv ünitesi sehpa ne varsa tozu aldırıldı :KK48:
5-6 makina çamaşır yıkandı dolayısıyla 5-6 makinada kurutma makinesi çalıştırıldı..
ütü yapıldı her ne kadar hepsi bitmese de..ben bittim :)
yemek vs derken gece 12 oldu valla anlamadım ben

eşimin eline toz bezi verilip salondaki tv ünitesi sehpa ne varsa tozu aldırıldı :KK48:
Bak bu güzelmiş :KK48: Hamarat herhal sizin bey , benimki de baktı benim yapacağım yok bu sabah ütülediğim çamaşırları katladı :oops:

hafta sonu rutin detaylı temizlik yanında oturma odamın camını sildim
Ben henüz camları silmedim.. Henüz derken taşındığımdan beri.. :KK12: Hiç de içimden gelmiyor.. Aklımda var ama silsem iyi olur gibilerinden de hiç o zihnimden gerçeğe ulaşmayı başaramadı.. 3.aya gireceğiz neredeyse :KK14: pisim dimi ben.. pisim galiba ya :KK17:

Bak bu güzelmiş :KK48: Hamarat herhal sizin bey , benimki de baktı benim yapacağım yok bu sabah ütülediğim çamaşırları katladı :oops:

yap dersem yapar sağolsun..toz almak ve bulaşık makinesini boşaltmak konusunda epey yardım alıyorum kendisinden :)

Back
X