En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
günaydın kızlar.
akşam arkadaşımın kınasına gideceğim için hızlıca yatakalrı toparladım.
çamaşırları toplayıp katladım.
mutfağı vs. hızlıca topladım.

ütü yapmak istiyordum ama kendimi çok yorgun hisedince oturdum.

kınadan gelince bulaşıkları makineye doldurup çalıştırdım.

sabah çooook yorgun kalktım.özellikle gözlerim çok ağrıyordu akşam tele bakmaktan.:KK43:

biraz spor yaptım.kahvaltı vs. hazırladım.

akşama ütü var.
bir de vakit bulursam evi süpürmem lazım.

bu akşam da başka bir kına var.:KK43:
yarın akşam düğün iki tane.

pazar da kardeşime gitmeyi düşünüyorum.

işleri hangi ara yapacağım yaaaaaaaaaaaa.:KK61:

günaydın.:)
bana diyene bak.oku oku yoruldum valla akşam yaptıklarını.
bir an evde ki arkadaşların mesajımı diye isme baktım.:)))

bu sabah zor gözlerimi açtım,hala ağrıyorlar.
akşam yatmadan tele bakmıştım geç de olmuştu.
çok rahatsız etti.bir daha bakmam.:KK43:

bence epey iş yapmışsın.
ne yaptın,silebildin mi halıları vs.
çok yorucu oluyor halı silme.:KK43:

süpersin akşamcı arkadaşım.:))
tekrar okudum yaptıklarını.
her işi aradan çıkarmışsın maaşALLAH.:)

günaydın canım.
haftada bir gün evde olmak lazım,diyorum hep.:)
akşamları da vakit olmazsa düzen bozuluyor.
bu hafta dün,bugün,yarın ve pazar evde olma sürem çok az.

bir sürü ütüm var hangi ara yapacağım ve evi hangi ara temizleyeceğim?:KK43:

:)) sağol canım izinden gitmeye çalışıyorum. Sabah erken kalkamadigim için de gece yatmadan önce bitsin istiyorum. Biraz uykusuz kalıyorum ama en azından içim rahat uyuyorum.

Orası oylede canım isde ben takılıyorum aslında takilmamin sebebi oglumda da geldiler eşimin taraf braz laf ettiler canım sıkıldı sanki çocuk değil ev görmeye gelmiş gibilerdi biri seramik tencerelerime iyi değil ben daha iyisini alicam dedi biri duvardaki tabloma bu neymiş ya ne anlamsız şey dedi biri oğluma aldım bebek kremlerini inceleyip saçma sapan yorumlar yaptı vs vs... olunca insan ister istemez takılıyor bildin inceliyolar en basiti komsum 5 dkka otrmaya geliyor onunda iki çocuğu var benim de oğlum oyuncakları çok dagtiyor bakip bir başka komşunun buna sen iki çocukla ne kadar derli toplu temizsin dedini söyleyip duruyor ister istemez canım sıkılıyor:KK43:

Ben senin de dağınık ya da pis olduğunu düşünmüyorum canım ya doğuma girene kadar is yaptın tepe gibi gobusle eminim temizdir evin. Konuşan da gicikligina konusuyordur ciddiye alıp da kendini üzme

inşaALLAH canım.
ütüye birini çağırsam diye düşünmekteyim.

sanki sen kadına yardım etmişsin gibi olmuş.:)
banyo,mutfak ve salonu temizlemiş galiba.
camları sen silmişsin.
az gibi geldi işler ama başka işler yapmıştır.
Bide yatak odasını o yaptı ben tozunu aldım cocuk odası hariç diğer yerlerin camlarını o sildi...

Orası oylede canım isde ben takılıyorum aslında takilmamin sebebi oglumda da geldiler eşimin taraf braz laf ettiler canım sıkıldı sanki çocuk değil ev görmeye gelmiş gibilerdi biri seramik tencerelerime iyi değil ben daha iyisini alicam dedi biri duvardaki tabloma bu neymiş ya ne anlamsız şey dedi biri oğluma aldım bebek kremlerini inceleyip saçma sapan yorumlar yaptı vs vs... olunca insan ister istemez takılıyor bildin inceliyolar en basiti komsum 5 dkka otrmaya geliyor onunda iki çocuğu var benim de oğlum oyuncakları çok dagtiyor bakip bir başka komşunun buna sen iki çocukla ne kadar derli toplu temizsin dedini söyleyip duruyor ister istemez canım sıkılıyor:KK43:
boşver,şakayla laflarını ver.
ne kafaya takacaksın.sen kendi başına didinip dururken biri gelip yardım mı etti?

ben böyleyim,çocuklarımı sıkmıyorum de.

ben de eskiden çok takardım beş para etmez insanları.
acemilikmiş yeni evliydim,kimsem yoktu vs.

evlenmeden önce de annemin evinde çok iş yapardım.elim alışıktı yani.
bir sabah alt komşum cam sildiğimi görüp aferin,aferin diyip sinir etmişti beni.

hayatta tek bildiği temizlik onu da köyden gelince öğrenmiş.

oturup hepimize seminer verirdi.

şimdi kimseyi umursamıyorum açıkcası.

hamileliğim çok riski ve çok kötü geçti.
o zamanlar maddi olarak da sıkıntılıydık.

hastanede yatmıştım 13. haftalarda.
eve geldim,komşum gelmiş.

ev dağınık,ütü yığılmış her yer her yerde.,yatıyorum.

ertesi gün tekrar geldi yarıdme deyim.ütülerini yapayım diye.
ben de mutfağın toplanmaya ihtiyacı olduğu için orayı yaparsan daha iyi olur.eşim pek anlamıyor demiştim.
yaparken sen bir kadın alsan iyi olur diye laf sokmuştu.

bu yıl kendide hamileydi.benim gibi önce bulantıları çok kötü yapmış.
sonra da belindne rahatsız olunca işleri kaldı tabi.
eşi yapıyormuş.
bir komşuma ve bana hitaben eşlerimizi kasdederek;eşinin de onlar gibi ev işlerini yaptığını söylüyor.

benim hayati riskim vardı.iş güç değil,dünyayı görecek gözüm yoktu.

hafta sonu kardeşime gideceğiz.bebeğimiz 1 aylık oldu.
bugünden düşünüyorum işi varsa yapabilsem diye.

cahil cühelanın lafını ver.oturup onlar canını sıksın.
eşinin akrabası olmaları seni küçümseme hakkı vermez.

dört dörtlük olmaya çalışıp,kendini germe.
gece onlar uykusuz kalmıyor.

o kadar akarabamız biri gelip neye ihtiyacın var demiyor de sende.

boşver,şakayla laflarını ver.
ne kafaya takacaksın.sen kendi başına didinip dururken biri gelip yardım mı etti?

ben böyleyim,çocuklarımı sıkmıyorum de.

ben de eskiden çok takardım beş para etmez insanları.
acemilikmiş yeni evliydim,kimsem yoktu vs.

evlenmeden önce de annemin evinde çok iş yapardım.elim alışıktı yani.
bir sabah alt komşum cam sildiğimi görüp aferin,aferin diyip sinir etmişti beni.

hayatta tek bildiği temizlik onu da köyden gelince öğrenmiş.

oturup hepimize seminer verirdi.

şimdi kimseyi umursamıyorum açıkcası.

hamileliğim çok riski ve çok kötü geçti.
o zamanlar maddi olarak da sıkıntılıydık.

hastanede yatmıştım 13. haftalarda.
eve geldim,komşum gelmiş.

ev dağınık,ütü yığılmış her yer her yerde.,yatıyorum.

ertesi gün tekrar geldi yarıdme deyim.ütülerini yapayım diye.
ben de mutfağın toplanmaya ihtiyacı olduğu için orayı yaparsan daha iyi olur.eşim pek anlamıyor demiştim.
yaparken sen bir kadın alsan iyi olur diye laf sokmuştu.

bu yıl kendide hamileydi.benim gibi önce bulantıları çok kötü yapmış.
sonra da belindne rahatsız olunca işleri kaldı tabi.
eşi yapıyormuş.
bir komşuma ve bana hitaben eşlerimizi kasdederek;eşinin de onlar gibi ev işlerini yaptığını söylüyor.

benim hayati riskim vardı.iş güç değil,dünyayı görecek gözüm yoktu.

hafta sonu kardeşime gideceğiz.bebeğimiz 1 aylık oldu.
bugünden düşünüyorum işi varsa yapabilsem diye.

cahil cühelanın lafını ver.oturup onlar canını sıksın.
eşinin akrabası olmaları seni küçümseme hakkı vermez.

dört dörtlük olmaya çalışıp,kendini germe.
gece onlar uykusuz kalmıyor.

o kadar akarabamız biri gelip neye ihtiyacın var demiyor de sende.

Haklisin canım kimse gelipde yapılacak edilecek bseyin varmi diye sormuyor herkes laf sokma derdinde anca valla sagol içim rahatladı biraz

:)) sağol canım izinden gitmeye çalışıyorum. Sabah erken kalkamadigim için de gece yatmadan önce bitsin istiyorum. Biraz uykusuz kalıyorum ama en azından içim rahat uyuyorum.

Ben senin de dağınık ya da pis olduğunu düşünmüyorum canım ya doğuma girene kadar is yaptın tepe gibi gobusle eminim temizdir evin. Konuşan da gicikligina konusuyordur ciddiye alıp da kendini üzme
Elimden geleni yapıyorum canim ama çocuk olunca dagitan istedin kadar yap maglum uzun sürmuyor

Aksam oglani uyuttuktan sonra halilar ve koltuklar silindi supurge temizlendi.mutfak toplandi.salon cocuk odadi tozu alindi bikac kapi silindi.
Gelin görün ki sanki dun o kadar temizlik yapan ben degildim.ev sabah harpten cikmis gibiydi
esimin kisliklar cikmamisti bazadan onlari cikardim gardrobun dagilan yerlerini duzledim.
Mutfak duruyo banyo yikanacak
yarina hazırlık pasta borek yapilacak.cok çalışmam lazım.kolay gelsin benim gibi is yapicaklara.

dagci dagci canim yogunsun yine gezmelrine git rahat rahat.utuye de birini cagir kurtul...gecmis olsun rahatsizmissin

Aksam oglani uyuttuktan sonra halilar ve koltuklar silindi supurge temizlendi.mutfak toplandi.salon cocuk odadi tozu alindi bikac kapi silindi.
Gelin görün ki sanki dun o kadar temizlik yapan ben degildim.ev sabah harpten cikmis gibiydi
esimin kisliklar cikmamisti bazadan onlari cikardim gardrobun dagilan yerlerini duzledim.
Mutfak duruyo banyo yikanacak
yarina hazırlık pasta borek yapilacak.cok çalışmam lazım.kolay gelsin benim gibi is yapicaklara.

dagci dagci canim yogunsun yine gezmelrine git rahat rahat.utuye de birini cagir kurtul...gecmis olsun rahatsizmissin
akşam baya iş yapmışsın canım maaşALLAH.:)
bugün de kalabalığı halletmişsin.
banyo yıkaması çok uzun sürmez.
mutfak için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama.

öğlen eve gittim.
toplam 50 dk.da muftakda ufak tefek şeyleri,salon da bir sürü ıvı zıvır,kıyafet,kağıt vs.yi,yatak odasını,oğlumun odasını,banyo,antre her yeri topladımdüzelttim.

sonra sulu süpürgeme parfüm döküp süpürmeye başladım.
bu çok hızlı çekmediği için ancak mutfak,antre,oğlumun odası ve salonu dip köşe süpürdüm.

lavabo ve klozeti yıkamak istiyordum ama zaman kalmadı.

akşama kızımın odasını,yatak odasını süpürürüm.
her yeri elimle silerim.
altları viledayla.
balkonu ve banyoyu da yıkarım.
vaktim kalırsa toz alırım.

ütüyü yarına bıraktım.
öğlene kadar vaktim var.
ara vermeden yaparım inşaALLAH.:)

yemek için de bugünden planladım.
sabah erkenden yaparım.

camlarım silinmek için yalvarıyor ama ne vakit yapabileceğimi bilemiyorum.:KK64:

cnntrm cnntrm bende menekse delisiyim .

şimdi gördüm mesajını işteyken ara ara bakınca farketmemişim. aslında ben hiç sevmezdim yaprakları çok tüylü oluyor diye.. ama sonra yaprakları daha canlı renkte olanları keşfettim 1 tane alayım dur 1 tane daha derken çoğaldılar.. aslında kendim 3 tane aldım mor, beyaz ve pembe. eşimin halasında vardı çok güzel sürekli çiçek açıyorlardı ondan istedim bana yapraktan yetiştirip verdi 1 tane mor sağolsun sonra saksı değişimi yaparken bir baktım benim menekşelerin içi yavru dolu :) onları ayırınca ve 2 tane de yapraktan yetiştirince sayı 9'a çıktı :)) çok seviyorum hepsini beyazım verimsiz biraz ama diğerleri çok güzel açıyorlar :KK37:

şimdi gördüm mesajını işteyken ara ara bakınca farketmemişim. aslında ben hiç sevmezdim yaprakları çok tüylü oluyor diye.. ama sonra yaprakları daha canlı renkte olanları keşfettim 1 tane alayım dur 1 tane daha derken çoğaldılar.. aslında kendim 3 tane aldım mor, beyaz ve pembe. eşimin halasında vardı çok güzel sürekli çiçek açıyorlardı ondan istedim bana yapraktan yetiştirip verdi 1 tane mor sağolsun sonra saksı değişimi yaparken bir baktım benim menekşelerin içi yavru dolu :) onları ayırınca ve 2 tane de yapraktan yetiştirince sayı 9'a çıktı :)) çok seviyorum hepsini beyazım verimsiz biraz ama diğerleri çok güzel açıyorlar :KK37:
Beyaz pembe mor mavi fusya avatarimdaki ve karışık renkliler var bende de .tum pencerelerim dolu .

cnntrm cnntrm bu gece kapanış raporu da benden gelsin:)))
Cok sukur işim bitti hem de 22.00 de ilk kez.misafirim geldiginde gece yarısına kadar haril haril calisir ertesine de yine epey is kalirdi...sanirim duzenli is yapmanin ertelememenin ve dahasi pratiklesmenin faydalari.
yaptiklarim
wc banyo yikandi
aksam icin pilav yapildi yemek vardi.
yas pasta borek yapildi
barbunya hasladim yesillikleri dogradim dolaba kaldirdim yarina hazır salatasini yapicam
yatak odasinin tozu alindi
mutfak dolaplarinim yuzeyi firin tezgaz bir guzel camasir suyu cif le silindi mis oldu
caydanliklari cikardim misafirler icin suyunu da doldurdum onu bile hazir ettim.
camasir yikandi bi makina astim.
ha bir de balkon yikadim akşam akşam.
Sabah da poğaça ve manti yaparim ins.
sil supur toz al.cabuk biter cunku ayrintili yaptim.
kendine bile zaman ayirdim.okumalarimi yaptim şükür.simdi yatmaya ins.

cnntrm cnntrm bu gece kapanış raporu da benden gelsin:)))
Cok sukur işim bitti hem de 22.00 de ilk kez.misafirim geldiginde gece yarısına kadar haril haril calisir ertesine de yine epey is kalirdi...sanirim duzenli is yapmanin ertelememenin ve dahasi pratiklesmenin faydalari.
yaptiklarim
wc banyo yikandi
aksam icin pilav yapildi yemek vardi.
yas pasta borek yapildi
barbunya hasladim yesillikleri dogradim dolaba kaldirdim yarina hazır salatasini yapicam
yatak odasinin tozu alindi
mutfak dolaplarinim yuzeyi firin tezgaz bir guzel camasir suyu cif le silindi mis oldu
caydanliklari cikardim misafirler icin suyunu da doldurdum onu bile hazir ettim.
camasir yikandi bi makina astim.
ha bir de balkon yikadim akşam akşam.
Sabah da poğaça ve manti yaparim ins.
sil supur toz al.cabuk biter cunku ayrintili yaptim.
kendine bile zaman ayirdim.okumalarimi yaptim şükür.simdi yatmaya ins.

maşallah canım epey iş yapmışsın. evet düzenli iş yapınca her şey daha kolay oluyor. ben kendi yaptığım işlere evimin düzenine hala şaşırıp kalıyorum. alışamadım yeni halime sanırım:KK70: amaa kapanış raporunu kimselere bırakmamEn Büyük KK kapanış benimdir benim kalacak:KK70:

gel vatandaş gell öz kapanış raporuna geelll!!!
saat 16.30 civarı eve geldim. sabah çıkardıklarımızı kaldıracak zaman bulduğum için ortada toplanacak bir dağınık yoktu. camları açtım yatakları topladım. oğlanın odasının camını sildim.
tüm evi süpürdüm sildim. (pazar gününden beri süpürge görmemişti yerler iyi oldu)
süpürgenin su haznesini yıkadım. banyo lavabosunu temizledim.
kuruyan çamaşırları toplayıp ütülenmek üzere katladım.
eşim dışarda takıldığı için oğlumla beraber yemek yedik. bulaşıkları kaldırıp makineyi çalıştırdım.
işler erken bitince bir sersemledim ne yapsam ki diye :))
mutfağın camları silinecekti yarın yapmayı düşünüyordum boşlukta hissedince onu sildim. tülünü ve birkaç beyaz çamaşırı makineye attım.
ufaklık sütünü koltuğa döktü onu sildim.
oğlanı uyutmak için savaşırken en sonunda kendim de onunla birlikte yarım saat kadar uyudum eşim gelince kalktım.
mutfağın tülünü taktım. çamaşırları astım.
42 parça ütü yaptım (şaka değil gerçekten saydım :)) )
bulaşık makinesindeki temizleri yerleştirdim. birkaç kirli bardak vs vardı onları makineye dizdim.
evyenin kireç lekesi olan yerlerini sirkeyle fırçaladım. bataryanın kenarındakiler çıkmadı peçeteye sirke döküp etrafına sardım hala bekliyor.
koltukların minder ve kırlentlerini düzelttim.
yatmadan wc ve banyonun çöpünü tabi mutfağınkini de çıkartıp kapının önüne koyucam sabah unutulmasın diye.
BİTTİ :KK48:

cnntrm cnntrm aman nazar değmesin maşallah sana .ben okurken yoruldum valla enerjin hiç bitmesin.bugğn bende erken kalktım 2 katı komple süpürdüm sildim teras yıkadım bi makina çamaşır yıkandı astım bulaşık mskinasını doldurdum çalıştırdım elde yıkanması gereken ler vardı onlarıda elde yıkadım kuruladım yerlerine kaldırdım.11 oldu dışarı çıktık çıkış o çıkış 7de eve geldik şimdi de çay koydum milföy attım fırına pişmesini bekliyorum o arada da bildirimi mi yazıyorum .artık yarına da mutfsk dolapları buzdolabı silinir.

Back
X