En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
ARA RAPOR -1-
5 dk mola vermişken bir ara rapor yazayım dedim. 1 hafta boyunca hiç iş yapmamış olmanın acısını çıkartıyorum..

dün poğaça ve kek yapmıştım onlarla kahvaltımızı yaptık. (bulaşıkları hala duruyor tezgahta)

oturma odasının halısını altlı üstlü süpürüp rulo yapıp kaldırdım.
tv ünitesi ve koltukları çekip altlarını süpürdüm buharlı mopla sildim. koltukları eşimin desteğiyle ters çevirip altlarını sildim. tabi bu arada aynı yerler tekrar tekrar süpürüldü.
süpürgelikleri de elle silip tekrar eşyaları ve halısını yerleştirdim.
5 dk mola verdim içeri tekrar gittim bir baktım ki her yer oyun hamuru kırıntısı dolmuş tekrar süpürdüm.

çocuk odasına geçtim aynı şekilde halısını altlı üstlü süpürüp kaldırdım.
eşyaları tek tek çekip altlarını arkalarını süpürüp mopla sildim.
süpürgeliklerini de silip tekrar eşyalarını yerleştirdim.
halısını sermedim onun silinmesi gerekiyor.
nevresimini geçen hafta değiştirmiştim sadece yastık kılıfını değiştirdim.

kahve molası verip biraz dinlendim. sonra oğlanı uyutmaya geçtim. eşim de uyudu bu arada.
ikisinin de kapılarını kapatıp koridora geçtim. önce halıları altlı üstlü süpürüp kaldırdım.
yerini tekrar süpürüp mopla sildim.
şimdi buradayım :) eşimi uyandırıp aynı işlemleri yatak odası için yapıcam.
bu arada da 1 makine çamaşır yıkayıp astım.
oğlanın perdeleri yıkandı makinede duruyor.hazır aklıma gelmişken önce onları çıkartayım bari :))

ARA RAPOR -2-
yıkanan perdeleri kurumaya bıraktım.
koridorun süpürgeliklerini sildim.
eşimi güç bela uyandırıp yatak odasına geçtim.
önce halıları altlı üstlü süpürüp kaldırdım.
şifonyeri, oğlanın eski gardırobunu(o da bizim odada duruyor), komodinleri çekip altlarını süpürüp sildim. yatağı komple çekecek yer yok maalesef. o yüzden sadece öne çekip başlığın arkasındaki kısmı süpürüp sildim. en son hepsini yerleştirip tekrar süpürüp sildim. tabi süpürgelikler de silindi. halıları sermedim onların da silinmesi gerekiyor...

salon, banyo ve mutfağa aynı işleri yapmak istiyordum ama hiç gücüm kalmadığı için oraları sadece süpürdüm. dik süpürgenin içini boşalttım epey dolmuş.

süpürgenin su haznesini yıkadım. banyoda klozeti ve lavaboyu temizleyip makineye 1 posta daha çamaşır attım.
normal tuvaleti yıkadım lavabosunu temizledim.

yemek yedik. yayla gibi olan tezgah üstünü toparladım. önce bulaşık makinesini boşalttım sonra da diğerlerinin kirini akıtıp makineye dizdim. ocağı sildim. tellerini yıkadım süzülüyorlar. elde yıkanacak bulaşıkları yıkadım.

SON PERDE :)
yıkanan çamaşırları astım kuruyanları katladım.
ufaklığın ödevi vardı. kutu kaplayıp süsledik.
çocuk uyutma teranesi sürdü uzun süre..
yarın için sebzeli mercimek çorbası yaptım. mücver için kabak rendeledim. (mücveri fırında yapsam diyorum yağlı olmasın diye öneriniz var mı? hiç fırında yapmadım daha önce)
banyomu yaptım, cilt bakımımı yaptım, kaşları aldım, şimdi bitki çayımı içiyorum. uyuycam inşallah :)))

ARA RAPOR -1-
5 dk mola vermişken bir ara rapor yazayım dedim. 1 hafta boyunca hiç iş yapmamış olmanın acısını çıkartıyorum..

dün poğaça ve kek yapmıştım onlarla kahvaltımızı yaptık. (bulaşıkları hala duruyor tezgahta)

tv ünitesi ve koltukları çekip altlarını süpürdüm buharlı mopla sildim. koltukları eşimin desteğiyle ters çevirip altlarını sildim. tabi bu arada aynı yerler tekrar tekrar süpürüldü.
5 dk mola verdim içeri tekrar gittim bir baktım ki her yer oyun hamuru kırıntısı dolmuş tekrar süpürdüm.

kahve molası verip biraz dinlendim. sonra oğlanı uyutmaya geçtim. eşim de uyudu bu arada.
ikisinin de kapılarını kapatıp koridora geçtim. önce halıları altlı üstlü süpürüp kaldırdım.
oğlanın perdeleri yıkandı makinede duruyor.hazır aklıma gelmişken önce onları çıkartayım bari :))

ARA RAPOR -2-
şifonyeri, oğlanın eski gardırobunu(o da bizim odada duruyor), komodinleri çekip altlarını süpürüp sildim. yatağı komple çekecek yer yok maalesef. o yüzden sadece öne çekip başlığın arkasındaki kısmı süpürüp sildim. en son hepsini yerleştirip tekrar süpürüp sildim. tabi süpürgelikler de silindi. halıları sermedim onların da silinmesi gerekiyor...

salon, banyo ve mutfağa aynı işleri yapmak istiyordum ama hiç gücüm kalmadığı için oraları sadece süpürdüm. dik süpürgenin içini boşalttım epey dolmuş.

süpürgenin su haznesini yıkadım. banyoda klozeti ve lavaboyu temizleyip makineye 1 posta daha çamaşır attım.

yemek yedik. yayla gibi olan tezgah üstünü toparladım. önce bulaşık makinesini boşalttım sonra da diğerlerinin kirini akıtıp makineye dizdim. ocağı sildim. tellerini yıkadım süzülüyorlar. elde yıkanacak bulaşıkları yıkadım.

yarın için sebzeli mercimek çorbası yaptım. mücver için kabak rendeledim. (mücveri fırında yapsam diyorum yağlı olmasın diye öneriniz var mı? hiç fırında yapmadım daha önce)
banyomu yaptım, cilt bakımımı yaptım, kaşları aldım, şimdi bitki çayımı içiyorum. uyuycam inşallah :)))
Mis olmus:)
Kabagi hic denemedim ama kofte kizartirim firinda gayette hafif ve lezzetli olur.kabak da guzel olur fiye tahmin ediyrum

Günaydın herkeze 2 gün annede kalınca 3 günde is yapmayınca ev savaş alanı gibi oldu evimi görseniz aldı başını gidiyor heryerde çamaşır salon bile çamaşır dolu mutfak deseniz karışık banyo ole yikancak çamaşır dolu cocuk odasi oyuncaklar üst baza gene çamaşır yatak odası deseniz bi ayrı oyy yazarken bile yoruldum iki çocukla nasıl halledicem bilmiyorum zaten nedense yapasmda yok

Günaydın herkeze 2 gün annede kalınca 3 günde is yapmayınca ev savaş alanı gibi oldu evimi görseniz aldı başını gidiyor heryerde çamaşır salon bile çamaşır dolu mutfak deseniz karışık banyo ole yikancak çamaşır dolu cocuk odasi oyuncaklar üst baza gene çamaşır yatak odası deseniz bi ayrı oyy yazarken bile yoruldum iki çocukla nasıl halledicem bilmiyorum zaten nedense yapasmda yok

En çok canını sıkan hangisiyse orayı toparla sonra otur dinlen çocuklarla ilgilen. Kendini iyi hissedince tekrar kalkar başka bir odaya geçersin. Allah yardımcın olsun iki çocukla iş yapmak zordur eminim ben biriyle zor yapıyorum

ben topiğin yüz karası oldum resmen :KK43: hiçbir iş yapamadım bugün :KK43: saat 16.30'da oğlanı aldım. eşim yarım saat işim kaldı deyince eve dönmeyip kipaya gittim marketine. eşimin işi uzadıkça uzadı. biz de markette rehin kaldık resmen:KK70: ihtiyaç olan birkaç parça malzeme vardı onları aldım ama markette kalma süremiz uzayınca market arabası doldu da doldu :)) yanımda ödeme yapacak kadar para olmadığı için saat 19.00'a kadar markette dolandım. 20-30tl ile çıkabileceğimiz marketten 140tl ile çıktık:KK70::KK70:evde yemek olmadığı için yemeği de dışarda yedik 60tl de o. eşime sağlam ceza oldu:KK70: eve döndüğümüzde 21.30 falandı. güya bugün evi süpürüp silecektim. o da kaldı...
sıkıcı bir gün olmuş maddi manevi.
Duha22 Duha22 dagci dagci çarşafları kat kat seren tek ben varım sanıyordum sevindim sizi okuyunca :) kendime kızıyordum ne gerek var diye içim rahatladı resmen :) oğlanın yatağına önce bebek bakım örtüleri var ya alt açarken kullanılan en alta onları diziyorum. üstüne sıvı geçirmez alez. onun üstüne lastikli penye çarşaf. onun da üstüne nevresiminin çarşafı :) bizim yatağa alezler olmuyor yatak çok yüksek ve kendinden -güya- alezli. ona da en alta bebek bakım örtülerini diziyorum (hem oğlan hem kendim için çünkü reglim çok yoğun oluyor batırırım genelde) üste lastikli çarşaf üste nevresimin çarşafı :)) ama ben kurumasını beklemiyorum birini çıkartıp diğerini seriyorum hemen.
benim yatak koruyucum çok kalın.
ondan bir tane daha almak istemem.
zaten nevresimler vs.doldu taşıyor.:)
kızlar hastaneden güzel güzel sonuçlar aldım çok mutlu oldum. geçen yıl rahim ağzı kanserinin sınırından döndüm ameliyat oldum ve bugün ikinci kez smear sonucum temiz çıktı Allah'a şükür. şimdi bu gazla ben evi temizlerim diyordum ama içimden hiç gelmiyor mutfak gözümü korkutuyor. bulaşıklar, marketten alınanların yerleştirilmesi falan kabus gibi görünüyor gözüme. size yazdım ki belki kendi kendime gaz veririm diye hadi hayırlısı bakalım bir kalkabilsem :))
gözün aydın canım.Allah sağlık,sıhhatini daim etsin.:)
Merhaba kızlar mutlu pazarlar :KK54:
Pazar biz çalışan annelerin en yoğun günü olsa gerek şu işlerini hafta içi bitiren haftasonu gezen hem çalişan hem anne olan hanımlara saygılarımı sunuyorum
:KK52:
Ben yarim gün çalışmama rağmen işten gelince yığılıp kalıyorum
Dünde arkadaşa davetliydik sabah yine kaldi işim pazara :63:
Şimdi kalkip buzdolabımı temizleyeceğim sebzelik ve raflar yıkanacak
Kapak kısmı silinecek
Dışı ciflenecek
Eşimdee sabah gdi işten uyanana kadar makinede açamam :KK61:
Artık banyo yıkarım o uyanana kadar napim oda iş :KK70:
İyice saçmladim :KK75: ben gideyim :KK55: işlerini yapayim yazmakla bitmiyor :KK70:
üstüme aldım.:)

ben işten gelince oturmayaya gayret ediyorum.
dinlenmeye odaklanırsam serilirim kanepeye.
daha az yorulmak için yapmam lazım diye bir gayret girişiyorum.:)
Merhabalar canlar
Yardimci abla gidince ben de deterjanli su yaptim mutfagin fayanslarini
tezgahi
masa sandalyeleri
Lavaboyu
Bi guzel ovdum piril piril oldu
Hic icime sinmiyo baskasinin yaptigi zaten ustunkoru yapiyo
Lavabo 3 gundur kapkara duruyodu oyle
Biraz dinlenip aksama dogru da buzdolabimi bir guzel silip duzenlicem
Dun aksam da uyumadan once lambaderi sildim bi güzel
Toz icindeydi silmesi de baya zaman aliyo cicekli falan tek tek ciceklerin yapraklarini sildim:))
anım dikkat et.
bırak 3 günü 5 günü.
kendini ve 3 canı düşün.
daha geçenlerde sıkıntı yaşadın.
bebekler büyüdükçe daha çok dikkat etmelisin.

ARA RAPOR -1-

ARA RAPOR -2-

temizliğin dibine vurmuşsun resmen.
çok yorucu olmuş ama düzene koymuşsun.
ellerine sağlık canım.:)
en kolaydan başla.en çok yapmak isteyebileceğinden.
çamaşırları bir yere topla.
bebeğin uyurken ya ada ayağında sallıyorsan öyle katla.
bir de film aç seveceğin.

yavaş yavaş yapacaksın elbette.
kendini bunaltma.bebek büyüyene kadar,geçici bir dönem herkes gibi fırsat buldukça yaparsın.

harnup pekmezli karışımlarda var ama içer mi acaba?

doğru tek böbrekliydi bebiş.bir sıkıntı olmaz inşaALLAH.

Allah şifa versin hepinize canım.:)

geniz eti,bademcik oldular.
canım keçi boynuzlu karışım nasıl içirebilirim hala hasta, amin canım, senin yavrularada geçmiş olsun

Teşekkür ederim kızlar dun buzdolabini yapmadım zaten korktum bi şey olur diye ve korktugum yine basima geldi demin wcye giderken bi baktim camasirima 1 kaç damla kan degmis yine:(
Neyse ki ardi gelmedi uzaniyorum şimdi

merhaba kızlar.
bir çok işimi hafta içinden yapmıştım.
cuma akşam hiç bir şey yapmadım lavabo,klozet yıkama ve rutin işler dışında.

c.tesi dinlenme günüm vs. diye düşünürken sabah erkenden kalktım ve kendimi bırakmayacağım diye gayretle işlere başladım.

salonun camları kalmıştı onları sildim.
çok da kolay oldu.gözümde kaç zamandır çok büyütmüşüm meğer.:)

kalan kapıları
pormantoyu,dış kapıyı sildim.

oğlumu servise bindirince çeşit çeşit ç.suyu vs. aldım.

mutfak dolaplarının içini sildim.makineyi boşalttım.
dışlarını ve duvarları,ocağı,fırını,bulaşık makinesini,masayı ç.suyu,aspirinle ovdum.
tezgaha ç.suyu ve deterjanla süngerle ıslatıp balkona gittim.

beyazları toplayıp açık renklileri asmıştım sabah.
hava güzeldi çamaşırların çoğu kurumuştu.
kendi nevresimimi astım.
balkonu ç.suyu ve deterjanla fırçaladım,yıkadım.

mutfağa geçip dolapları vs. duruladım.

elde yıkanacak tepsi,borcamlar vs. yi yıkadım.
ocağı sildim,masayı sildim.

*mutfak dolaplarını her hafta silerdim.2 hafta silemedim.çok uğraştım ve yoruldum.

buzdolabını boşaltıp sildim.
peynirlik çekmecelerini yıkayıp kuruladım.
atılacak şeyleri attım.
dolabı silerken 2 minik patlıcan közlemesi kavanozum düştü kırıldı.:(
onları temizledim.

sandalyeleri,masayı sildim.

çocukalr uyandı.kahvaltı yaptık.

yatakları toplayıp düzelttim.

kanapeleri sildim.

bütün evi dip köşe süpürdüm.

salonun perdelerini makineye attım.

arkadaşıma gittim.

gelince yerleri elle sildim.çamaşırları toplayıp kaldırdım.

pazar sabah yemek yaptım.vişne kaynattım.
kahvaltıyı hazırladım.

evi genel topladım.nevresimimi taktım.

dışarı çıktık.

gelince alışveriş yaptık.
yatmadan onları yerleştirdim.
mutfağı topladım.
kiler dolabını düzenledim.
evi dik süpürgeyle süpürdüm.
banyoyu topladım,sildim yerlerini.

sabah paspasları yıkadım.
bir makine sonu gelmeyen renklileri attım.
yatakları topladım.

DÜN Kİ YAPTIKLARIM:

Yatakları düzelttim
Kahvaltı hazırladım
Balkonu yıkadım
Balkonda ki koltuğun minderlerini kaldırdım
Çamaşır astım
Bulaşıkları yıkadım
Evi süpürdüm
Ortalığı topladım
İki makine çamaşır daha astım, (nevresimleri, yatak örtüsünü yıkadım)
Nevresimleri değiştirdim
Ispanak, mercimek çorbası makarna pişirdim
Akşam yemeğini yedik
Sofrayı topladım
Bulaşık makinesini boşalttım, çıkan bulaşıklerı makineye koydu
Çay faslı sonra uyku:)

canım keçi boynuzlu karışım nasıl içirebilirim hala hasta, amin canım, senin yavrularada geçmiş olsun
1 kilo harnup pekmezi
40 gr.öğütülmüş çörek otu
40 gr. öğütülmüş keçi boynuzu
40 gr. kuru üzüm çekirdeği
40 gr.öğütülmüş .........bir şey daha vardı ama aklıma gelmiyor şimdi.:(

sabah akşam 1 tatlı kaşığı yedirirsin.
geçmiş olsun canım.ilk yıl ço khasta oluyorlar.

1 kilo harnup pekmezi
40 gr.öğütülmüş çörek otu
40 gr. öğütülmüş keçi boynuzu
40 gr. kuru üzüm çekirdeği
40 gr.öğütülmüş .........bir şey daha vardı ama aklıma gelmiyor şimdi.:KK43:

sabah akşam 1 tatlı kaşığı yedirirsin.
geçmiş olsun canım.ilk yıl ço khasta oluyorlar.
Büyüğün ki azaldı canım küçuğün ki fena en iyisi doktora götürelim bugün, uykusuzluk canıma tak dedi dayanamıyorum artık, dr da büyüyüne kadar böyle dedi, ya sat başı kalkması normal değil, çok yorgunum ruhen:(

Back
X