En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
bugün hiç iş yapasım yok :KK12::eek::110: ocağımı sildim evi süpürdüm makineye bulaşık attım o kadar başka da bişey yapamadım.Nazar oldum ya.Yazdıklarınızı okuyorum dabelki aşka gelirim diye tık yok bilgisayar başımda vakit geçiriyorum.
bazen oluyor böyle canım.
değişklik istiyor insan.deşarj olacak bir aktivite vs.
her gün aynı şey zamanla bıkkınlık veriyor.

öğlen gidip yaptıklarımı yazayım belki gaza gelirsin.:))

yatağımı düzelttim.
salonu topladık kızımla.
tüm evi süpürdüm.

ütülenenleri kaldırdık.

bunların hepsini yarım saatte koşturarak yaptım.
ama akşama rahat ederim.
ocak,tezgah silinecek.
elde bir kaç tepsi yıkanacak.
bir de lavabo vs. fırçalanacak.

ıslak kek yapmayı düşünüyorum ayrıca çocuklarla.:)

yine bir ara raporla başlayayım işe :) şimdi kahve molasındayım :KK66:

-ARA RAPOR-

beyazları yıkayıp dışarı astım hava güzel diye. azlardı zaten çamaşırlığın yarısı doldu. öyle olunca koyu renkleri de yıkadım. hepsi sığmadılar. arada kontrol edip kuruyanların yerine asıyorum.

salonu kabaca süpürdüm. çocuk odasının halısını salona alıp sildim. camları açıp camın önündeki koltuğa attım kurusun diye.

yatak odasındaki 2 yolluğu aldım sırayla onları da silip bir köşede kurumaya bıraktım.

oturma odasındaki halıyı yeni silmiştim ama maşallah lekelemeden duramıyoruz. sadece lekeli yerlerini sildim.

mutfakta olmaması gereken malzemeleri koridora çıkardım (yerlerine daha sonra götürücem). molaya geçtim :)
senin ara raporlarını okumak pek zevkli geliyor bana.:21:

halı silmekten hiç hoşlanmıyorum nedense.
kirlenince yıkamaya gönderiyorum.

çamaşır asmayı çok severim.
özellikle böyle güneşli havalarda daha çok.:KK76:

ben de sevmiyorum halı silmeyi ama sık kirlenince de durmadan yıkamaya göndermek istemiyorum. bir de benim halıları yün halı diye pahalı fiyattan yıkıyorlar. (hiç de makine dokuması yün halı görmedim ya neyse.. maksat fazla para koparmak yani) o yüzden sileyim dedim.
ara rapor yazmak çok eğlenceli oluyor sen de dene :))) yazıp yazıp gaza gelip tekrar yapmaya gidiyorum :)))))

ben de sevmiyorum halı silmeyi ama sık kirlenince de durmadan yıkamaya göndermek istemiyorum. bir de benim halıları yün halı diye pahalı fiyattan yıkıyorlar. (hiç de makine dokuması yün halı görmedim ya neyse.. maksat fazla para koparmak yani) o yüzden sileyim dedim.
ara rapor yazmak çok eğlenceli oluyor sen de dene :))) yazıp yazıp gaza gelip tekrar yapmaya gidiyorum :)))))
evdeyken pcye oturamam.
telle de uğraşmaya üşeniyorum.

öğlen eve gidince yaptıklarımı yazmak hoşuma gidiyor.
işe gelince yazabiliyorum.:)

yün halıları silmek daha zor di mi?
niye pahalı yıkıyorlarmış ki anlamadım.
var canım,ablamın da vardı.

benim halılarım makine.
eskiden çok silerdim.banyoda yıkardım.
çalışmazken.:))

en son geçen aylarda yeni aldığım salon halımı sildim.
ne berbat bir halı ya kuruyunca tüm lekeler meydana çıktı.

bir daha da silmem dedim verdim yıkamaya.

evdeyken pcye oturamam.
telle de uğraşmaya üşeniyorum.

öğlen eve gidince yaptıklarımı yazmak hoşuma gidiyor.
işe gelince yazabiliyorum.:)

yün halıları silmek daha zor di mi?
niye pahalı yıkıyorlarmış ki anlamadım.
var canım,ablamın da vardı.

benim halılarım makine.
eskiden çok silerdim.banyoda yıkardım.
çalışmazken.:))

en son geçen aylarda yeni aldığım salon halımı sildim.
ne berbat bir halı ya kuruyunca tüm lekeler meydana çıktı.

bir daha da silmem dedim verdim yıkamaya.

ya benim halılarım yün değil kesinlikle eminim. yün halıyı satın alırken de epey para veriyorsun. biz evlenirken çok cüzi rakamlara aldık halılarımızı. ayrıca da lekeler tam çıkmıyor benim de. evlenirken aldıklarımızdan sadece yatak odası halıları kaldı diğerlerini değiştirdim. yeni aldıklarım silince temizleniyor ama o yatak odasındaki minicik 2 yolluk sinirimi bozuyor. sildim ama temiz oldular mı bilmiyorum. kuruyunca görücez :) temizlenmediyse mecbur yıkamaya gidecekler..

ya benim halılarım yün değil kesinlikle eminim. yün halıyı satın alırken de epey para veriyorsun. biz evlenirken çok cüzi rakamlara aldık halılarımızı. ayrıca da lekeler tam çıkmıyor benim de. evlenirken aldıklarımızdan sadece yatak odası halıları kaldı diğerlerini değiştirdim. yeni aldıklarım silince temizleniyor ama o yatak odasındaki minicik 2 yolluk sinirimi bozuyor. sildim ama temiz oldular mı bilmiyorum. kuruyunca görücez :) temizlenmediyse mecbur yıkamaya gidecekler..
doğru baya pahalı almıştı ablam.
hiç silinmezdi onunkilerde.
iyi değiştirmiştin halılarını.
benim de antredekiler kaldı değişecek.
salona da yeniden alacağım.yeni aldığım pek uygun da değildi üstelik.:(

doğru baya pahalı almıştı ablam.
hiç silinmezdi onunkilerde.
iyi değiştirmiştin halılarını.
benim de antredekiler kaldı değişecek.
salona da yeniden alacağım.yeni aldığım pek uygun da değildi üstelik.:KK43:

salona aldım ben de yeni ama hiç uyguna almadım bu defa en iyisi olsun diye uğraştım kıydım paraya :) 3 aydır kullanıyorum. hav dökme sorunu bile yaşamadım. ama salon az kullanıldığı için şimdiye kadar lekelenmedi. lekeye ne tepki verir bilmiyorum. valla halı da şans işi sanırım. jel taban ince halılarım var mutfak ve koridorda leke tutmaz mümkün değil diyorlar ama benimkiler tutuyor :)))

ARA RAPOR -1-

beyazları yıkayıp dışarı astım hava güzel diye. azlardı zaten çamaşırlığın yarısı doldu. öyle olunca koyu renkleri de yıkadım. hepsi sığmadılar. arada kontrol edip kuruyanların yerine asıyorum.

salonu kabaca süpürdüm. çocuk odasının halısını salona alıp sildim. camları açıp camın önündeki koltuğa attım kurusun diye.

yatak odasındaki 2 yolluğu aldım sırayla onları da silip bir köşede kurumaya bıraktım.

oturma odasındaki halıyı yeni silmiştim ama maşallah lekelemeden duramıyoruz. sadece lekeli yerlerini sildim.

mutfakta olmaması gereken malzemeleri koridora çıkardım (yerlerine daha sonra götürücem). molaya geçtim :)

ARA RAPOR -2-

mutfak masası ve puflarını koridora çıkarmakla başladım işe. mutfağın yerini süpürdüm. halısını altlı üstlü süpürüp kaldırdım. (silinmesi gerekiyor)

bulaşık makinesini çektim. arkasında kalan duvarı sildim yağ sökücüyle. makinenin kenarlarını ve arkasını sildim. yerini de silip tekrar yerleştirdim.

setüstü ocağım bulaşık makinesinin üstünde duruyor. onun da kenarlarını üstünü yağ sökücüyle sildim. birleşim yerlerinde yağlar birikmiş onları diş fırçasıyla temizledim.

buzdolabını çektim. (belim koptu bu arada) altını sildim. dolabın kenarlarını ve arkasını silip onu da yerleştirdim.

tekrar tüm mutfağı süpürüp mopla sildim. masayı ve pufları yerine koydum. halıyı sermedim. silince sericem.

çamaşırları kontrol edip kuruyanları topladım. çok yorgunum yemek yapmam lazım. oğlanın çıkış saati yaklaştı. ne yapıcam bilmiyorum :( daha da işler bitmedi :(

ARA RAPOR -1-

ARA RAPOR -2-

mutfak masası ve puflarını koridora çıkarmakla başladım işe. mutfağın yerini süpürdüm. halısını altlı üstlü süpürüp kaldırdım. (silinmesi gerekiyor)

bulaşık makinesini çektim. arkasında kalan duvarı sildim yağ sökücüyle. makinenin kenarlarını ve arkasını sildim. yerini de silip tekrar yerleştirdim.

setüstü ocağım bulaşık makinesinin üstünde duruyor. onun da kenarlarını üstünü yağ sökücüyle sildim. birleşim yerlerinde yağlar birikmiş onları diş fırçasıyla temizledim.

buzdolabını çektim. (belim koptu bu arada) altını sildim. dolabın kenarlarını ve arkasını silip onu da yerleştirdim.

tekrar tüm mutfağı süpürüp mopla sildim. masayı ve pufları yerine koydum. halıyı sermedim. silince sericem.

çamaşırları kontrol edip kuruyanları topladım. çok yorgunum yemek yapmam lazım. oğlanın çıkış saati yaklaştı. ne yapıcam bilmiyorum :KK43: daha da işler bitmedi :KK43:

Maşallah canım ellerine sağlık :) Ne güzel ben bile gaza geldim. :) nedense gece is yapasım geliyo. :)

Canim halılarıni nasil siliyosun neyle
siliyosun? Bende mutfak halimi silmeyi dusunuyorumda. :) hic hali silmedim daha. :)

bugün hiç iş yapasım yok :KK12::eek::110: ocağımı sildim evi süpürdüm makineye bulaşık attım o kadar başka da bişey yapamadım.Nazar oldum ya.Yazdıklarınızı okuyorum dabelki aşka gelirim diye tık yok bilgisayar başımda vakit geçiriyorum.

iki gunden beri bende boyleyim hic is yapasim yok sadece etrafi toparlayip mutfak isine bakiyorum. Ama kalktim aksam ustu basladim islere. :)

bende cok severim camasir asmayi ama katlayip yerlestirmesi cooook zor geliyo bana :)

Iyi geceler hanımlar... :)
Dün sadece ev toparladım. Yemek yaptim.

《BUGÜN》
Mutfak toparladım
bulasiklari makinaya dizdim çalıştırdım
elde yıkanacakları yıkadım
Yatakları topladım
bi makina çamaşır yikandi asildi
( yarın katlanacak)
aksama kadar kizimla oturdum
akşam üstü baktım evin süpürulmesi gerek kalktım yerinden
kızımın oyuncaklarini toparladım
Kızımı da yürütece koydum
başladım
supurge yaptım
yerleri sildim
Toz aldım
wc yikadim
yemek yaptım
mutfağı toparladım
yemekten sonra
yine mutfağı toparladım
kv ler geldiler
Çay di mısır di derken yine mutfağı toparladım
çalıştırdım makinayi. :)
bu kadar hanımlar ben sizin yaptıklarınızı görünce daha da gaza geliyorum ama sabah uyandığımda hiç bişey yapasım gelmiyo. Neyse iyi geceler. :)

《BUGÜN》
Mutfak toparladım
Yatakları topladım
( yarın katlanacak)
başladım
supurge yaptım
yerleri sildim
Toz aldım
wc yikadim
yemek yaptım
mutfağı toparladım
yemekten sonra
yine mutfağı toparladım
kv ler geldiler
bu kadar hanımlar ben sizin yaptıklarınızı görünce daha da gaza geliyorum ama sabah uyandığımda hiç bişey yapasım gelmiyo. Neyse iyi geceler. :)

:KK9::KK9::KK9::KK9:süpersin canım maşallah:nazar::nazar:
ben halı silme uzmanı sayılmam bu sene siliyorum. önceden silmezdim. ne deterjan kullanılır bilmiyorum açıkçası ben ne bulursam atıyorum suyun içine:KK70::KK70: bugün attıklarımı sayayım: arap sabunu, kosla oxi action, domestos(renkliler için leke çıkarıcısı),ersağ genel temizlik sıvısı ve damla konsantresi, amway loc az kaldı cif-yumuşatıcı falan da katarım içine yakında:KK70::KK70::KK70:

ARA RAPOR -1-

ARA RAPOR -2-

çamaşırları kontrol edip kuruyanları topladım.

-SON RAPOR-

bulaşık makinesini boşaltıp tekrar yerleştirdim. elde yıkanacakları yıkadım. yemek yaptım.

koridoru ve oturma odasını süpürdüm.

çocuk odasının halısı kurumuş. yerleri süpürüp sildim halıyı serdim tekrar süpürdüm.

yarın için mantar kavurdum. eve geldiğimde sadece sotelerim.

poğaça hamuru yoğurdum yine. ama yemeği yiyince tüm yorgunluk üstüme çöktüğü için dolaba koydum yarın yaparım inşallah. oğlan bir de kek istiyor yanına :)

yemek yendi. bulaşıklar toplandı. tezgah ve lavabo temizlendi. tabi masa da silindi.

8 parça ütü yaptım. (aslında çoooook fazla ütüm var ama gücüm yok yarın bitiririm inşallah.)

saçımı yıkadım banyo yapacak bile gücüm yok :KK43:

şimdi sakinleştirici bitki çayımı içiyorum bitince yatıcam...

Günaydın söyle bir ugramisken dünün raporunu verim;
Mutfak toplandı ocak davlumbaz tezgah üstü silindi bulasik makinesi calistirildi
Koltuk örtüleri makineye atılıp yıkandı
Balkondakı çamaşırlar toplandı bakliyat dolabı silindip düzenlendi balkon camı silindi supuruldu silindi.aslında niyetim daha fazla iş yapmaktı ama cocuklrla yetsmedi

bende cok severim camasir asmayi ama katlayip yerlestirmesi cooook zor geliyo bana :)
aynen ,ben de katlamaktan nefret ediyorum.
o yüzden toplarken katlıyorum genelde.
içeri girince elim varmıyor.

《BUGÜN》
Mutfak toparladım
Yatakları topladım
( yarın katlanacak)
başladım
supurge yaptım
yerleri sildim
Toz aldım
wc yikadim
yemek yaptım
mutfağı toparladım
yemekten sonra
yine mutfağı toparladım
kv ler geldiler
baya iş yapmışsın canım.
gece uykusuz kaldığın için sabah bir şey yapmak gelmiyordur içinden.
ARA RAPOR -1-

ARA RAPOR -2-

çamaşırları kontrol edip kuruyanları topladım.

-SON RAPOR-

bulaşık makinesini boşaltıp tekrar yerleştirdim. elde yıkanacakları yıkadım. yemek yaptım.

koridoru ve oturma odasını süpürdüm.

çocuk odasının halısı kurumuş. yerleri süpürüp sildim halıyı serdim tekrar süpürdüm.

yarın için mantar kavurdum. eve geldiğimde sadece sotelerim.

poğaça hamuru yoğurdum yine. ama yemeği yiyince tüm yorgunluk üstüme çöktüğü için dolaba koydum yarın yaparım inşallah. oğlan bir de kek istiyor yanına :)

yemek yendi. bulaşıklar toplandı. tezgah ve lavabo temizlendi. tabi masa da silindi.

8 parça ütü yaptım. (aslında çoooook fazla ütüm var ama gücüm yok yarın bitiririm inşallah.)

saçımı yıkadım banyo yapacak bile gücüm yok :KK43:

şimdi sakinleştirici bitki çayımı içiyorum bitince yatıcam...
gerçekten çok yorucu bir gün olmuş.
halı silmek zaten çok yorar.
dip köşe,hiç bir iş bırakmamışsın maaşALLAH.:)

o kadar işten sonra ütü zor gelmiştir.

Günaydın söyle bir ugramisken dünün raporunu verim;
Mutfak toplandı ocak davlumbaz tezgah üstü silindi bulasik makinesi calistirildi
Koltuk örtüleri makineye atılıp yıkandı
Balkondakı çamaşırlar toplandı bakliyat dolabı silindip düzenlendi balkon camı silindi supuruldu silindi.aslında niyetim daha fazla iş yapmaktı ama cocuklrla yetsmedi
canım bebekle çok bile yapmışsın.
her gün parça parça yapabildiğin kadar.:)

günaydın kızlar,dün öğlen evi süpürmüştüm.
akşam gidince salon ve odalardaki dağınıklıkları topladım.
çocuklar evdelerdi.

sofrayı hazırladım.
tepsi vs. elde yıkadım.
ocağı sildim.tellerini ovdum.
tezgahı,bulaşık makinesini,duvarları ç.suyuyla sildim.

bugüne yemek yaptım.
ıslak kek yaptım.
bulaşıkları makineye koydum.

küçük kızımı yıkadım.
kendim banyo yaptım.

sabah kahvaltı ve çocukların öğlen yemeklerini vs. hazırladım.
sağı solu topladım.
makineye çamaşır attım.

aynen ,ben de katlamaktan nefret ediyorum.
o yüzden toplarken katlıyorum genelde.
içeri girince elim varmıyor.

baya iş yapmışsın canım.
gece uykusuz kaldığın için sabah bir şey yapmak gelmiyordur içinden.

gerçekten çok yorucu bir gün olmuş.
halı silmek zaten çok yorar.
dip köşe,hiç bir iş bırakmamışsın maaşALLAH.:)

o kadar işten sonra ütü zor gelmiştir.

canım bebekle çok bile yapmışsın.
her gün parça parça yapabildiğin kadar.:)

Ölede sanki ben başka yeri yapana kadar orası batiyormus gibi geliyor bir gunde bilemedin iki günde bitiriyim istiyorum oda zor oluyor artık mecburen dedin gibi yapıyorum

Ölede sanki ben başka yeri yapana kadar orası batiyormus gibi geliyor bir gunde bilemedin iki günde bitiriyim istiyorum oda zor oluyor artık mecburen dedin gibi yapıyorum
önceki düzenine alışık olduğun için canın sıkılıyor.
ben de büyük kızım da öyleydim.
küçükde de toplam 4 ay evde kaldım.
erken doğdu ve çok zor bir ameliyat geçirdim.
yani ok uzun süre normal hayatıma dönemedim.
tam iyi hissederken iznim bitti.
öğlene kadar bebeği yıkama,kahvaltı vs. işleri oluyordu.
sonra da 16 ya akdar evi toplayıp işleri bitirmeye çalışıyordum.
tam süpürmeye geçeceğim hava kararıyor çocuklar geliyordu.

sağlıklı olup işten yorulmak ne büyük nimetmiş demiştim hamilelik ve sonrası yaşadığım zor günlerde.

her şey geçiyor.bebekler büyüyor.yorgunluktan anlamıyorsun bile.
bir de kış bebeğiyse yat kalk yaz geliyor.:)

Back
X