En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Ne güzel. 2 haftada bir silsem idare eder yine. Ben niyeyse kış gelince balkonu eve ait değilmiş gibi hissediyorum. Sokak orası :-) yağmur temizlesin diye bekliyorum galiba
Hahahhahaha :KK70::KK70:

Bizim yasak çamaşır asmak. Asacak yer bile yapılmamış zaten. Alışkanlık haline getirmem lazım balkon temizliğini ama nasıl?
Yanlış anlamışım dediğinizi
Evet çamaşırlığı çıkarıp asarsam aynı sıkıntı bizdede oluyor
Bizimde ayni camasir asmak yasak ve asilacak yerde yok zatn sen ankaradami ikamet ediyodun canm:KK28:

~Cumartesi günü~
Evi topladım
Kahvaltı hazırladık
2 odanın camı silindi(yağmur yağdı :(
Başkada birşey yapmadım hiç Keyfim yoktu :(

~Pazar günü~
Evi topladım
Bulaşık yıkadım.
makinayı çalıştırdım
Evi süpürdüm
Vilada ile sildim
Toz aldım
Banyo,Wc yıkadım
Paspası değiştirdim
Güneşlikleri makinaya attım
Bulaşık makinesini boşalttım
Baharatlıkları,erzak dolaplarını toparladım sildim, düzenledim
Mutfaktaki beyaz eşyaları sildim
Annemin dolabını topladım
Öğle yemeği için kendine vicdan çorbası yaptım
Güneşlikleri astım
Bulaşık yıkadım tekrardan
Akşam yemeği için makarna yaptım
Abimlerin odasını topladım
Düzenledim,yazlıkları kaldırdım
Dolabın tozunu aldım

Tam bir pazar keyfisi :D ühühühühü ağlanacak haline gülen deli bir kızçe :D

Selamlar hanimlar
kacgundur evi otel gibi kullaniyrdum hep bir yerdeydik.
şükür kk miz da geldi ben de is yapmaya basladim evdeyim bugun yazayim ins.
dun eltime lohusa gormeye gittil aksam.
gunduz goturmek icin kremali havuclu kek yaptim koca bi tepsi.pogaca yaptım bize yemek yaptim...evdeydim dun ama mutfaktan çıkamadım zor yetistirdim aksama. Oglum cok yordu.
bugun
Sabah Kuruyan çamaşırlari katlayip yerlestirdim.kahvalti hazirladim mutfagi toplamadan yatak odasindan süpürmeye basladim ufaklik uyursa diye
tum evi supurdum ayni zamanda tum odalardaki daginikligi topladim
wc yikadim tabani ozonla beklemeye biraktim
Ufaklik uyuyordu haxir uyurken ozonla islerimi halledecektim esim geldi odaya birsey almak icin girdi ve uyandi malesef...sonra acelece banyoyu yikadim yine tabani ozonla beklemeye biraktim.
wc yi duruladim.
Yerler silinecek
toz alinacak
mutfak daginikligi toplafim ama tezgaz bulaşık dolu onlar yerleşecek elde yikanacak bi kismi.
yemek var aksama; yoğurt çorbası pirasa rus salatasi yaparsam bir de marul salatası
ins yapabilirim:))

Selamlar hanimlar
gunduz goturmek icin kremali havuclu kek yaptim koca bi tepsi.pogaca yaptım bize yemek yaptim...evdeydim dun ama mutfaktan çıkamadım zor yetistirdim aksama. Oglum cok yordu.
bugun
Sabah Kuruyan çamaşırlari katlayip yerlestirdim.kahvalti hazirladim mutfagi toplamadan yatak odasindan süpürmeye basladim ufaklik uyursa diye
Ufaklik uyuyordu haxir uyurken ozonla islerimi halledecektim esim geldi odaya birsey almak icin girdi ve uyandi malesef...sonra acelece banyoyu yikadim yine tabani ozonla beklemeye biraktim.
wc yi duruladim.
Yerler silinecek
toz alinacak
mutfak daginikligi toplafim ama tezgaz bulaşık dolu onlar yerleşecek elde yikanacak bi kismi.
yemek var aksama; yoğurt çorbası pirasa rus salatasi yaparsam bir de marul salatası
mutfak toplandi bul.makinasıni calistirdim ocak masa tezgah bi guzel silindi
banyo durulandi
toz alindi
yerler kaldi artik minik ne zaman uyursa.
Yemek fasli sonra tekrar mutfak topla cay fasli.

Selamlar kaç gündur yaptıklarımı yazıp geçmise bakayım:)

PERŞEMBE:

Yatakları düzelttim
Kahvaltı hazirladım
Dağınıklığı topladım
Kahvaltı sofrasını topladım
Mutfağı topladım ( ocak silme, tezgah silme, musluk parlatma her gün dahil buna)
Çamaşırları katladım yerleştirdim
Evi süpürdüm
Wc banyo temizledim
Yemek vardı
Okula gidip geldim
Markete ugradım

CUMA:

Yataklari düzelttim
Kahvaltı faslı
Mutfağı topladım
Evi topladım
İki makine çamaşır astım
Okul faslı
Markete gittim
Wc banyo temizledim ( musluklarıda parlatıyorum her seferinde)

CUMARTESİ:

Nevresimleri degistirdim
Yataklari düzelttim
Evi topladım
Evi süpürdüm, sildim
Wc-banyo temizledim
Kahvaltı hazırladım
Çöpleri boşalttım
Kuruyan çamaşırları yerleştirdim
Kahvaltı yaptık
Mutfağı topladım
Buzdolabının içini sildim düzenledim
İki makine çamaşır astım
Kuruyanları yerleştirdim
Karnabahar haşladım, yanına yemek vardı
Kitap okudum
Çay ictim
Uyudum:)

PAZAR:

Yatakları düzelttim
Kahvaltı yaptık
Mutfağı topladım
Sebzeliği yıkadım düzelttim
Bardakları çamaşır suyuna koydum, sonra makineye yerleştirdim
Oturma odasının şeklini değiştirdim
Çamaşır astım topladım yerleştirdim
Evi süpürdüm
Halıları fırçaladım
Banyo temizledim

MaaşALLAH canım,sağlık sıhhatle büyüsün paşa.:)
yat,dinlen,keyfine bak canım.

temizliğin bitmişti,günlük işlerini de halletmişsin canım.:)

ben de 4-5 yıl önce robot gibi olandan alacaktım.
tanıtımına gelmişlerdi komşuma,çok beğenmiştim.
derz araları ve fırın ,duşakabin vs. temizlemesi çok etkilemişti.
halıyı da baya temizlemişti.
alında alasam baya işime yararmış.
sonra aklımdna çıktı,kaldı öyle.

gücün yoksa yapamıyorsun canım.
gece de uykusuz kalıyorsun.
bazen itici bir kuvvet olunca mesala misafir gibi insan yorgunluğunu unutup koşturmaya başlıyor.:)
zencefilin varsa ballı zencefil şerbeti yap,kuvvet verir.
kolay gelsin şimdiden canım.çok da yorma hasta olabilirsin.:)
Temizlik robotu iyi bir seye benziyor:) bizim adam alsa:)
@areser canım maşallah daha ne yapacaksın yapmışsın işte. sadece diye başlayınca ben de bir iş yapmadın sandım :))
Nego Nego var canım farklı marka ve modellerde. benim makine ileri geri ittirince buhar püskürtüyor. dikey yüzeylerde o ileri geri hareketi yer çekimine yenik düştüğü için işe yaramıyor. ama buhar püskürtmek için tuttuğun yerde düğmesi olanlardan alırsan kapı/duvar da temizlenir. ben bilmediğim için sadece markaya güvenip aldım. bir de @dagci nın söylediği gici robotları var ki onlar mükemmel her yerde kullanılıyor ama fiyatları birazcık tuzlu :))
@The Black iyi bir başlangıç yapmışsın devamını da bekliyoruz :)
ben de bugün teog dolayısıyla evdeyim yarın görevim var. bugün kalan işlerimi halletmek istiyorum bakalım inşallah bir de evdeki dağınıklığa çözüm bulamayınca görev listesi yaptım. birazdan çıktısını alıp her odanın kapısına yapıştırıcam inşallah işe yarar :) örneğini eklemeye çalıştım belki yapmak isteyenler olur :)

Eki Görüntüle 1699666
çok güzel olmuş çizelgen:)

ARA RAPOR -1-

beyazları yıkayıp dışarı astım hava güzel diye. azlardı zaten çamaşırlığın yarısı doldu. öyle olunca koyu renkleri de yıkadım. hepsi sığmadılar. arada kontrol edip kuruyanların yerine asıyorum.

salonu kabaca süpürdüm. çocuk odasının halısını salona alıp sildim. camları açıp camın önündeki koltuğa attım kurusun diye.

yatak odasındaki 2 yolluğu aldım sırayla onları da silip bir köşede kurumaya bıraktım.

oturma odasındaki halıyı yeni silmiştim ama maşallah lekelemeden duramıyoruz. sadece lekeli yerlerini sildim.

mutfakta olmaması gereken malzemeleri koridora çıkardım (yerlerine daha sonra götürücem). molaya geçtim :)

ARA RAPOR -2-

mutfak masası ve puflarını koridora çıkarmakla başladım işe. mutfağın yerini süpürdüm. halısını altlı üstlü süpürüp kaldırdım. (silinmesi gerekiyor)

bulaşık makinesini çektim. arkasında kalan duvarı sildim yağ sökücüyle. makinenin kenarlarını ve arkasını sildim. yerini de silip tekrar yerleştirdim.

setüstü ocağım bulaşık makinesinin üstünde duruyor. onun da kenarlarını üstünü yağ sökücüyle sildim. birleşim yerlerinde yağlar birikmiş onları diş fırçasıyla temizledim.

buzdolabını çektim. (belim koptu bu arada) altını sildim. dolabın kenarlarını ve arkasını silip onu da yerleştirdim.

tekrar tüm mutfağı süpürüp mopla sildim. masayı ve pufları yerine koydum. halıyı sermedim. silince sericem.

çamaşırları kontrol edip kuruyanları topladım.

-SON RAPOR-

bulaşık makinesini boşaltıp tekrar yerleştirdim. elde yıkanacakları yıkadım. yemek yaptım.

koridoru ve oturma odasını süpürdüm.

çocuk odasının halısı kurumuş. yerleri süpürüp sildim halıyı serdim tekrar süpürdüm.

yarın için mantar kavurdum. eve geldiğimde sadece sotelerim.

poğaça hamuru yoğurdum yine. ama yemeği yiyince tüm yorgunluk üstüme çöktüğü için dolaba koydum yarın yaparım inşallah. oğlan bir de kek istiyor yanına :)

yemek yendi. bulaşıklar toplandı. tezgah ve lavabo temizlendi. tabi masa da silindi.

8 parça ütü yaptım. (aslında çoooook fazla ütüm var ama gücüm yok yarın bitiririm inşallah.)

saçımı yıkadım banyo yapacak bile gücüm yok :KK43:

şimdi sakinleştirici bitki çayımı içiyorum bitince yatıcam...
Ay ay raporlarına da hastayım:) yaptığın işlerede Maşallah
Okul acildi hiçbir sey yapamiyorum :mad:
İlla bulasık yıkıyorsundur, yatak düzeltiyorsundur az dene yaz canım motive olursun

eğer yapmaya mecbursan sevmenin yollarını bulacaksın.:)

merhaba canım,bak misafir nasıl itici bir kuvvet olmuş sana.
evde her işi yapmışsın.
yemeklerin zaten baya zaman almıştır.
bugüne de kalmıştır.yemek yapmazsın.:)
k.validenin olması muhteşem bence.
bebekle tek başına çok zor oluyor.

halıları da fırçalamışsın o telaşda maaşaLLAH.
ben de çoook eskiden evlenmeden halıları küçük dişli fırça ile sirkeli suyla fırçalardım.
şimdi süpürgenin fırçesı yetiyor.
yetmese de vaktim yok.

şerbetli sütlü tatlı ne yaptın canım?

ben arada kullanıyorum.
klozete döküyorum ve balkonu yıkarken kullanıyorum.
ilk kez mutfak dolaplarını silerken kullandım geçen hafta.

domestos pek eskisi gibi değil.
bir daha almayacağım elimdeki bitince.
sirkeli suyla silmeyi deniycem:) tatlının tarifine baktın mı bulamadıysan yazayım:)

Akşama eve misafir çağırdık.Haliyle de boş durmadım.salonu bi güzel topladım süpürdüm sildim cam kirli değildi sadece Fransız balkon olan tarafı sildim parmak izleri vardı.tv ünitesi raflar silindi .mutfak toplandı balkon yıkandı mutfsk balkonu camı silindi ikramlıklar yapıldı ayrıyeten yemek de yapıldı.mutfak tekrar toplandı.silindi.wc yıkandı havlular değişti sabunluklar dolduruldu aynalar kirli değildi ama camsille tekrar parlatıldı.bu saate kadar anca bunları yaptım şimdide çdmsşırlarım var katlanacak yerlerine yerleşecek ütüsü olan yapılacak.bşr makine çamaşır atıcam çocukların okul kıyafetleri falan bide salata yapıcam çayın yanına.
Ellerine saglık
@cnntrm
deneyim bakalım vakit bulunca.
çocuklar büyüdükçe etraf dahada batıyo ama olsun temizleriz. :)

bu arada dun öğleden sonra
kizimi yikadim uyuttum
sonra girıstim banyoya
çamaşır makinesini çektim ortaya duvarları havalandırmayi yıkadım kuruladim. Duşa kabinin içini duvarları yerlerini yıkadım. D.kabinin dışını yıkadım klozeti lavaboyu yıkadım. Yerleri yıkayıp sildim. Herşeyi yerleştirdim yerine makineye iki kerede kırlent attım yıkandı. Bi makine de beyaz ve havlulari attm yıkandı astım. Banyo dolaplarini düzenledim. Banyoda isim bitti.
yemek yaptım. yemekten sonra sofrayi topladım. Bulaşıkları makineye attım.
Esim dışarı çıktı çay yapmadım. Kizimla oyunlar oynadık uyuttum. Birazda keyif yaptım. :KK50:
Ellerine sağlık
Iyi aksamlar kizlar.kac gundur yazamadım yogunum pek işe de bakamıyorum gezmekten yaptığım kadariyla paylaşayim ins.

annemden geldik eve işler de basladi annem de ne rahatti yapiyrum ama iş kaldığında arkasıni yapan oluyo evdeyse hersey duha ya bakiyo.
Geldiğim camasir birikmisti yikayamadim.sadece oglusun orgulerini kisa programda yikadim battaniye hirka yelek bere vs.
Yemek yaptim, barbunya pirinç pilavı salata kiymali sehriye corbasi.kp de vardi yemekte

aksam arkadasa gidecektik sekerpare yaptım ark. hamile diye birer cesit yapip goturduk yorulmasin diye..
bugun de aynen ortaligi topladim
Çamaşır yikandi astim esimle kp geldi oglen yemek hazırladım sohbete gittim....geldik
dunden artan yenek vardi onlar yendi mutfagi topladim.iki bidon sut pisirdim. 3 kavanoz vakumladim icmek icin...
Ufakligi uyuttum bu saatte cayimi icerken de sizlere yazdim...sutler mayalanacak ortalik toplanacak ve sonrasi yatis ins

ev supuremiyrum kac gundur yarin da gunduz gezmedeyim akşamda yokum evde ya nasip sıra gelir elbet:KK66:

Sizlerin de masallahiniz var hamarat hanimlar:)
Eline saglik canım
Bende yazayim bari artik tam anlamiyla oturabildigime göre :KK14:
Sabah evi topladm mutfagi topladim bulasiklari makinaya yerlestirdm
Evi komple süpürdm halilari kaldirdm her yerleri dip köse sildm toz aldm odanin camini mutfagin camini sildm wc ve banyoyu temizledm
1 makina camasir katladim ardindan da 1 makina dolusu beyaz camasir yikandi onları astim sonra pazara gittim markete ugradim yol üstü.gelince kardesim bize gelmisti okuldan ona yemek hazirladm.aldiklarimi yerlestirdm yemek yaptm tatli yaptm salata yaptm.annem gelecekti hazirlik yaptm yani birazck :21: bulasik makinasini calistrdm aksam yemek yenildi bulasik makinasi bosaltildi kirliler yerlestirildi cay ve tatli servisi yapildi ha bi arada dus aldm ve artik bitik durumdaym birazdan esimde gelir onada bir yemek fasli cikanlar tekrar makinaya ve snra artik uyurm heralde :21::KK8:
ellerine saglik
artık rapor yazayım demi ben de :)))
16.30'da eve geldim. cumaları nöbetçiyim çok yorgun geliyorum eve ama bu beni yıldırmadı:KK48:

önce yemeği koydum biraz 10-15dk kadar oturup dinlendim.

dip köşede salon kalmıştı oraya giriştim. önce ütüleri tek koltuğa yığdım. ütü masası vs kaldırdım. salonun baş köşesinde akülü arabamız var onu koridora çıkardım. kısacası ortamı hazırladım.

halıyı altlı üstlü süpürüp rulo yapıp kaldırdım.

koltukları ve vitrini çekip yerlerini süpürüp mopla silip tekrar yerleştirdim. tabi önü açılmışken süpürgelikleri de sildim.

tülünü makineye attım. dünyanın en zor işi gibiydi. (4,5 m. tek parça 1'e 3 pileli kruvaze tül.. iplerini sök yerinden çıkar kütük gibi ağır maşallah)

masa ve sandalyeleri çıkarıp altını silip süpürüp tekrar yerleştirdim.

tül yıkanınca koltuklardan birini tekrar çekmek zorunda kaldım (çok zeki olduğum için aynı işi 2 kere yapmış oldum):KK70:

en son tekrar ortada kalan yerleri süpürüp sildim ve halıyı serdim.

yatak odamın halılarını bir türlü serememiştim. odayı süpürüp silip halıları serdim.

yemek yedik bulaşıkları topladım. makineyi çalıştırdım.

oğlan yemeği bitirmeyip cipse saldırınca elinden almaya çalışıyorum diye cips paketini attı yerler rezil oldu. oturma odasını da süpürdüm.

BU KADAR:KK30:
oooo yine süpersin:)

[QUOT="Feraceli, post: 43805634, member: 651208"]~Cumartesi günü~
Evi topladım
Kahvaltı hazırladık
2 odanın camı silindi(yağmur yağdı :KK43:
Başkada birşey yapmadım hiç Keyfim yoktu :KK43:

~Pazar günü~
Evi topladım
Bulaşık yıkadım.
makinayı çalıştırdım
Evi süpürdüm
Vilada ile sildim
Toz aldım
Banyo,Wc yıkadım
Paspası değiştirdim
Güneşlikleri makinaya attım
Baharatlıkları,erzak dolaplarını toparladım sildim, düzenledim
Mutfaktaki beyaz eşyaları sildim
Annemin dolabını topladım
Öğle yemeği için kendine vicdan çorbası yaptım
Güneşlikleri astım
Bulaşık yıkadım tekrardan
Akşam yemeği için makarna yaptım
Abimlerin odasını topladım
Düzenledim,yazlıkları kaldırdım
Dolabın tozunu aldım

Tam bir pazar keyfisi :KK70: ühühühühü ağlanacak haline gülen deli bir kızçe :KK70:[/QUOTE]eline saglık epey iş yapmışsın

Selamlar hanimlar
bugun
wc yi duruladim.
Yerler silinecek
toz alinacak
oh oh neler yspmışsın
Kızlar sağolun başka malzemeler kullanarak boşuna uğraşıyormuşum bolca domestosu döktüm yedirdim beklemedim bile az fırçaladım bembeyaz oldu :KK49:
işe yarsmasına sevindim

Kızlar ben şey sorucam şimdi bu hani fakir mop falan var ya onun gibi kullanan var mi almayı düşünüyorum çocuk olunca evi temizleme işini hizlandirmam lazım halıları da süpürsün istiyorum

Kızlar ben şey sorucam şimdi bu hani fakir mop falan var ya onun gibi kullanan var mi almayı düşünüyorum çocuk olunca evi temizleme işini hizlandirmam lazım halıları da süpürsün istiyorum
Ben almdım ama anlam almk gibi bi hata yapmıştı keainşik düşündüğün gibi halı galan süpürmüyor yerleri buharlı siliyor sadece

Back
X