En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
sağol canım. ben 3 gün falan sadece çamasır suyuyla yıkıyodum sonra banyo paspaslarını kaldırıp klozeti köpükleyip şarıl şarıl suyla yıkıyodum burda öğrendım hergun silmem gerektırıgını :KK70: böyle daha kolaymıs :KK70:
canım ben zaten klozet kapağına paspas takımının örtüsünü de sermiyorum ki bana hiç hijyenik gelmiyor sadece yere paspas kullanıyorum misafir geleceği vakit çoğu zaman ayak havlusı atıyırum daha iyi oluyor.

7 aylık. Ertelememeye calısıyorum geceden camasır ve bulasık mak. Calıstırıyorum. Kalkr kalkmaz lavabo bnyo temızlıyor kahvaltı hazırlarken bulasık mak bosaltıp yerlestırıyorum. Bebegım 6 da kalkıyor ve 9-10 arsı en fzla 1 saat uyuyor. 1 saat uyursa o gün pek cok ıs bıtıyor. O yarım sat 1 saat arasında ev ıcı / mutfak toplama camasır asma/katlama yerlestırme/yemek hangısı yetısırse oluyor. Cünkü hala gazı var erken uyanıyor. Ögleden sonrada süpürme sılme toz alma yemek ve sabahtan artan ıslerle gün bıtıyor. Geelerı halım kalırsa ütü olap sılme derzlerle ugrasma gıbı ısler ıste. Yanı blkkon yıkmk cam sılmek cok zor, hayal gıbı oluyor
Canim onu da alsan is yaptigin odaya? Ben orumcek aldim hic istemedigim halde ama cok ise yariyor. Ben isimi yapiyorum o pesimde dolanıyor. Ya da mama sandalyesi varsa koy ona sana baksin is yaparken. Eline çeçil peyniri parcasi pirasa salatalik veriyorum veya oyuncak o oyalaniyor ben yapiyorum isimi. Benimki de 10 gun sonra dolduracak 7yi. Allah bagislasin kuzularimizi :)

canım ben zaten klozet kapağına paspas takımının örtüsünü de sermiyorum ki bana hiç hijyenik gelmiyor sadece yere paspas kullanıyorum misafir geleceği vakit çoğu zaman ayak havlusı atıyırum daha iyi oluyor.
bende klozete sermıyorum canım yerdeki paspası kaldırıp yıkıyorum komple klozeti yerdeki paspas ıslanmasın diye kaldırıyorum :D

ben de klozet kapağına örtüsünü koymuyorum. klozetin beyaz kapağını çıkartıp, dekoratif kapak aldık onu kullanıyoruz. komple yıkıyorum ben de.

Nazar değdi. Cuma rutini aksadı.

İşten gelince kız dışarı çıkmak istemediği için onunla birlikte hızlıdan yemek hazırladım yedik.
mutfağı topladım bir posta bulaşık yıkandı. İkinci posta yarın yıkanacak.
1 makine çamaşır yıkandı. Bir makine daha dolduruldu yarın yıkanacak.
kek yapıldı.

Yarın inşallah;
Balkon yıkanacak.
halılar kaldırılıp, ev süpürülüp, silinecek.
mutfağı yağ çözlemeyi düşünüyorum.
makineler (bulaşık+çamaşır) çalıştırılacak.
nevresimler değişecek.
makine boş kalırsa perde yıkarım. Camlarını silerim.

Canim onu da alsan is yaptigin odaya? Ben orumcek aldim hic istemedigim halde ama cok ise yariyor. Ben isimi yapiyorum o pesimde dolanıyor. Ya da mama sandalyesi varsa koy ona sana baksin is yaparken. Eline çeçil peyniri parcasi pirasa salatalik veriyorum veya oyuncak o oyalaniyor ben yapiyorum isimi. Benimki de 10 gun sonra dolduracak 7yi. Allah bagislasin kuzularimizi :)
ben de eline yeşil soğan, havuç veriyorum öyle kendi başına oyalanmaya çalışıyor kuzum. Amin, Allah hayırla evlatlarımızı yetiştirmeyi nasip etsin. bu arada çeçil peynirini de ilk defa duydum, yumuşak bir peynir mi?

ben de eline yeşil soğan, havuç veriyorum öyle kendi başına oyalanmaya çalışıyor kuzum. Amin, Allah hayırla evlatlarımızı yetiştirmeyi nasip etsin. bu arada çeçil peynirini de ilk defa duydum, yumuşak bir peynir mi?
Hani sacakli sacakli oluyor ya o peynir. Tuzsuz yumusak olanini aliyoruz iyi oluyor

günaydın kızlarr dün gelmeyen boyacılar bgun geldi mutfak dolabının içinden de boru geçiyo heryer mahvoluyo şu an :( bugun işim az yemek bıle yapmıcam diyodum ki başıma aldım belayı şimdi biton iş çıktı :(

Bugun cookk is yaptim kizlar
Butun evi supurdum
Tum Yerleri sildim
Butun evdeki Tozu aldim
Balkonlari sildim
Utulenecekleri utuledim yerlestirdim
Bulasiklari yikadim yerlestirdim
Banyoyu komple temizledim atilacaklari attim
Wc leri temizledim
Mutfak sandalyelerini masasini temizledim
Salon dis kapi oturma odasi kapilarini sildim
Hali ve yerlerdeki lekeleri cikarttim
Ayakkabiligi sildim duzenledim
Alisveris yaptim
Oglanlari gezdirdim oynattim yedirdim uyuttum..
Camasir attim bitsin asicam
Suan yapacak bi is kalmadi gibi biraz camlarim kotu sonraya kalsin artik..
Iyi dinlenmeler hepinize
Allahtan rahat dinlendirici uykular diliyorum..

Butun evi supurdum
Tum Yerleri sildim
Butun evdeki Tozu aldim
Balkonlari sildim
Wc leri temizledim
Alisveris yaptim
Iyi dinlenmeler hepinize
hepsini bir günde yapmışsın.
çok yorulmuşsundur tabi.
çocuk yok diye düşünmüştüm uyuttuğundan bahsedinceye kadar.
çocuklarla iyi iş çıkarmışsın .
derinden temizlik olmuş.:)

Butun evi supurdum
Tum Yerleri sildim
Butun evdeki Tozu aldim
Balkonlari sildim
Wc leri temizledim
Alisveris yaptim
Iyi dinlenmeler hepinize

"oğlanlar" diyince, gözüm fal taşı kadar açıldı. Maşallah.
Ben "Tek bir kızla" hiçbir iş yapamıyorum. Helal olsun.

Allah kolaylık versin. Erkeğin de söyleneni çekilmez. "Ben de hem ev işlerini yetiştirmeye çalışıyorum, hem çocuk bakıyorum, hem de senin çeneni çekiyorum. Kaynana gibi söylenme, beni de psikolojik olarak ekstra yorma1 diye söyle sen de.
İnsan biraz anlayışlı olur canım.

ben hiç kasmıyorum. yapabildiğimi yapıyorum yapamadığım kalıyor. hem çalışıyorum hem ev işleriyle uğraşıyorum hem çocukla uğraşıyorum. E ben de (biz de ) insanım yani.

Kendime göre bir rutin oluşturdum. haftaiçi çalışıyorum. Ctesi-Pazar evdeyim.
Hafta içi akşamdan sadece çamaşır yıkatıp asıyorum.
Cuma akşamı gelir gelmez, eşim kayınvalidemi evine götürürken kızı da onunla gönderiyorum. hem kız gezmiş oluyor, hem ben evin dağınıklığını toplayıp, süpürüp halıları kaldırıyorum onlar gelinceye kadar. Yemek yedikten sonra mutfak tezgahını ocağı vs siliyorum.

Ctesi günü temizliği yapıyorum. silme, toz alma, balkon yıkama, nevresim değiştirme, banyo temizliği, yemek vs.
Pazar genelde dışarı çıkıyoruz. çıkana kadar aklıma takılan işleri yapıyorum. Örn. oturma odası camını siliyorum. Tüm camları silemiyorum çünkü cam çok. :)
Allah razı olsun, rabbım hepımızın yardımcısı olsun canım. Gercekten erkegın söylenenı hıc cekılmıyor,benzerlerını cok söyledım ama netıce alamadım:( bende senın gıbı kasmamayı ıanan cok ısterdım ne güzel bı düzen kurmussun. Allah aım etsın canım.

Back
X