En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Kızlar planımdan bahsetmiştim şu ana kadar çok oyalandım. Geleyim de günün kalanı boşa gitmesin bari diye planımı hazırlayım dedim. Dün mutfağı toparlamaya çalıştım ama yemek beni çok oyaladı, hemen bir ıspanaklı börek yapıp fırına atıp toparlamaya devam planım vardı aldığım yufkaya dikkat etmemişim bir de baktım ki su böreği yufkası almışım. Bütün yufkaları haşlayıp soğuk suya daldırıp 10 dakikada hallolacak böreği 1 saatte ancak bitirdim, ancak bulaşıkları sıcak sudan geçirip makineye atabildim o arada. Makineden çıkınca yerleştirdim.tezgahı üstten bir sildim ocak leş. Islattım azıcık yumuşasın.

Sabah kalkar kalkmaz çamaşırları attım kirliye (kalkış saatim 12 yi geçiyordu :KK53: ) balkonu yıkadım hortumla, çayı kahvaltıyı hazırladım geniş geniş kahvaltı yaptım böreğimle. Keyifli keyifli çayımı içtim. :KK48:. Çamaşırları astım balkona şimdi süpürgeyi çıkarıp halıları süpürüp atayım güneş görsünler azıcık. Sonra da oda oda süpürüp silmeyi yapmam lazım. Bir de toz alma.

Ben deterjan kullanmıyorum kızlar bu arada. O yüzden herşeyi bir ıslağa koymam gerekiyor o_O zaten elim yavaş böyle iyice yavaşlıyor ya. Ama pes etmeyeceğim elimden geldiğince devam edicem doğal temizlik olayına. :KK45:

:) baya keyif yapmana ragmen iş yapmıssın canım
bende eve gidince bi dinlenirim meyvemi yerim.
bugün makarna yapıcam sonra oturma odası mutfak y.odası derken genel temizliği bitiririm
pazarda ütü ve çamaşır asmakla geçer sanırım

:) baya keyif yapmana ragmen iş yapmıssın canım
bende eve gidince bi dinlenirim meyvemi yerim.
bugün makarna yapıcam sonra oturma odası mutfak y.odası derken genel temizliği bitiririm
pazarda ütü ve çamaşır asmakla geçer sanırım
Ay yazdıktan sonra ancak halıları süpürüp balkona atabildim :KK17: toz topak olmuş ev hava kararıcak ben hala gıdım gıdım ilerliyorum, bugün süpürüp silme toz almayı halletmem lazım.:KK76:ama dağınıklıkları toparlamaktan ana işe geçemiyorum :KK62:
Herşey gözüme batıyor buzdolabı camlar kapılar hepsi kirli. Ana işleri halletsem onları da hafta içi gün gün yaparım , yapacağım yani kesin :KK53:

Bir odam boş orası da almış başını gitmiş bir günü de sırf Oray'a ayırmam lazım.

Valla evi böylece bırakıp yeni eve taşınasım geldi şu an:KK48:

Ay yazdıktan sonra ancak halıları süpürüp balkona atabildim :KK17: toz topak olmuş ev hava kararıcak ben hala gıdım gıdım ilerliyorum, bugün süpürüp silme toz almayı halletmem lazım.:KK76:ama dağınıklıkları toparlamaktan ana işe geçemiyorum :KK62:
Herşey gözüme batıyor buzdolabı camlar kapılar hepsi kirli. Ana işleri halletsem onları da hafta içi gün gün yaparım , yapacağım yani kesin :KK53:

Bir odam boş orası da almış başını gitmiş bir günü de sırf Oray'a ayırmam lazım.

Valla evi böylece bırakıp yeni eve taşınasım geldi şu an:KK48:

Senin o dediklerini benimde yapmam lazım :)
bugün rutin işlerimi yapınca temizliğe geçicem.
ne zaman detaylı temizlicem evi desem daha çok dagıtıyorum. :KK70:

Evet buraya rapor vermeye yeni planlarımdan bahsetmeye geldim buraya yazdığım zamanı temizliğe harcasam işlerimi yarılardım herhalde :KK48:

Bir tanecik hafta sonum var zaten diyerek yine 12 ye kadar yattım kalktım kahvaltı çay kahve derken yine saat 3 E geldi.
Dün balkonu yıkadım, bir makine çamaşır yıkadım astım, halıları süpürüp balkona attım havalandırdım, salon salomaç kısmı (günlükte kullandığım yer burası) süpürüp sildim toz aldım. Köşe takımının üzerindeki 500 yastığı minderi falan süpürdüm koltuk başlığı ile. Kaloriferlerin cam önlerinin tozunu aldım, ocağı temizledim, süt kaynattım yoğurt mayaladım, sirke mayalamıştım onu süzüp ballayıp şişelere koydum.

Bugün diğer odaları süpürüp silmem lazım. Toz alınacak tabi bir de. Tuvalet banyo da var:KK17: benim hemen süpürmeye geçmem lazım şimdi rapor vermeye gelirim yine

günaydın herkese. iyi haftalar.

haftasonu psikolojik yorgun olduğumdan neredeyse hiçbir şey yapmadım.

kahvaltı fasılları
makine doldurup boşaltma
çamaşır yıkama/asma/toplama/katlama (4 işlem gibi oldu :KK70:)
balkon yıkama.
çiçek ekme (3 saksı)
Pazar günü "Çi Börek" yapma (ilk kez yaptım-çok sevdim)
Mutfak dolabının yağlı dolaplarını yağ çöz ve cifle temizledim.
üstünün de bir kısmını sildim.
içi dağınık olanları düzenledim.
Bi yerden başlamak lazımdı.

tatil dönüşü temziliği her ne kadar yorucu olsa da insanın evi gibisi yok
bin şükür
daha kapıyı açar açmaz o güzel kokusunu içindeki yaşanmışlığı bize ait olmasını hissetmek pahabiçilemez..
akşam bugün için yemek yaptım yeşil fasulye,pilav,sarma..bi de peynirli gül böreği yaptım
balkonlar yıkandı ev süpürüldü..eşyalar düzenlendi..
sabah ütü yaptım 15 dk; 7 parça..

cumartesi günü işten eve gidince makarnamı-salatamı yaptım
sonra tezgahtaki bulaşıkları sudan geçirerek bulaşık mak dizdim.
dolapta taze fasulye varmış onlarıda temizledim.pişirdim bugüne yemeğim var şükür
pazar günü kahvaltıdan sonra buzdolabı hazır sefilleri oynuyoken temizledim.
bulaşık mak çalıştırdım/boşalttım.
2 makine çamaşır yıkandı / serildi.
tüm ev ayrıntılı bir şekilde süpürüldü/silindi.
wc-banyo temizlendi.
apartman merdivenleri süpürüldü.
çöpler atıldı.
tozlar alındı.
sabahta yatagımı düzelttim.
ev baya düzenli.

Bugün misafirim gelicek
ütüye elim gitmiyo ama ilk işim ütü yapmak
3 makine çamaşır kaldı.
hava yağmurlu balkon camlar kaldı.
gardolabım ve 5 cekmece içide beni bekliyor.

hafta sonu baya bir toparladım evi topik sayesinde :KK68: komple silip süpürdüm toz aldım, mtfakta fırını buzdolabını çekip arkalarını ovdum, balkonları yıkadım (kapalı balkonları sildim açığı yıkdaım) sebzelik falan vardı onları düzenledim. halıları havalandırdım. camların çerçevelerin ve kapıların bir kısmını sildim içten. banyo lavobosunu ovdum, kendim duş aldım ve kapanışı yaptım. yemek bulaşık da tabi olmazsa olmazlar.

hafta içi yapmak istediklerim, buzdolabının içini temizlemek. tuvalet ve banyonun yıkanması , temiz kıyafetlerden katlanılıp kaldırılacak olanlar var. bir de şu evlere şenlik boş odaya girsem çöplerini atsam hiç değilse hafta sonu da sadece toparlayıp temizlemesi kalır:110:. o oda beni çok korkutuyor:KK17:

hafta sonu baya bir toparladım evi topik sayesinde :KK68: komple silip süpürdüm toz aldım, mtfakta fırını buzdolabını çekip arkalarını ovdum, balkonları yıkadım (kapalı balkonları sildim açığı yıkdaım) sebzelik falan vardı onları düzenledim. halıları havalandırdım. camların çerçevelerin ve kapıların bir kısmını sildim içten. banyo lavobosunu ovdum, kendim duş aldım ve kapanışı yaptım. yemek bulaşık da tabi olmazsa olmazlar.

hafta içi yapmak istediklerim, buzdolabının içini temizlemek. tuvalet ve banyonun yıkanması , temiz kıyafetlerden katlanılıp kaldırılacak olanlar var. bir de şu evlere şenlik boş odaya girsem çöplerini atsam hiç değilse hafta sonu da sadece toparlayıp temizlemesi kalır:110:. o oda beni çok korkutuyor:KK17:

benimde bos odamda bebek kıyafetleri çamaşırlık ütü masam ve ütülenecekler var yani depo gibi oldu.
bide annemden kitaplarımı getirdim.
bi köşe takımıyla kitaplık alıcamda bu kez ütümü nereye koyucam.bide camaşırlar nerde kurucak :KK70:

Allah kendi evine geçmeyi nasip etsin :)
o zaman hiç eşya alma. bakarsın bir anda ev sahibi oluverirsin. kendi evine alırsın.. İhtiyacın varsa ucuz bi kitaplık yeter. hatta onu bile kapaklı al ki iş çıkmasın toz oluyo :/

canım mevlüt okutulcak falan ya
tek oturma
bu arada ben de o kadar çok girilecek yer var kiii... hangisinden başlasam bilemedim :)
Yatak odası balkonu var. Kapalı :)
Kiler var.
Büyük balkon var. Kapalı :)
E odalar desen 4 oda (yatak odası-çocuk odas-oturma odası- salon)
Bi de mutfak....

Öleyim ben :)

Allah kolaylık versin canım :)
az kullanığın yerlerden basla bence.
ben öyle yapıyorum en son oturma odası mutfak kalıyo hem rutin işlerimi yapıyorum hemde temizlik.

Kıslıkları kaldırdıktan sonra dün mutfağın stor perdelerini yıkadım fayanslarını sildim yagmur yağınca camlar yeniden battı balkon camını sildim sedirin altını çektim sildim süpürdüm masayı felan ayarlayıp oturur hale getrdim cocuklarin nevresimlerini değiştirdim banyoyu yıkadım bugünde baya ütüm vardı gömlekler tshirtler onları ütüledim bakalım yapablirsem islere devam

Merhabaaa :KK3:
Tüm hafta sonu gezdim tozdum :KK55: Ee ama geçen hafta günlerce süren bahar temizliğinden sonra bence haketmiştim :KK48:
Bugün sabah kahvaltı-okul faslında sonra ;
Hazır evimde temizliğin kokusu dururken tazeleyim dedim. :KK36: Çok kirlenmeden elden geçirince sonra daha kolay oluyor :KK28:
-Bulaşık makinasını boşalttım yerleştirdim
-Akşam yemeğini yaptım
-Evi süpürdüm-sildim
-Toz aldım
-Banyoyu sildim-Wc yıkadım
Akşama taze fasulye hazır.Birde oğlan peynirli makarna istedi. Peynirli makarna yaparım,salata yaparım yeter.Allah bereket versin olmayanlara da versin inşallah. :KK52:

Merhabaaa :KK3:
Tüm hafta sonu gezdim tozdum :KK55: Ee ama geçen hafta günlerce süren bahar temizliğinden sonra bence haketmiştim :KK48:
Bugün sabah kahvaltı-okul faslında sonra ;
Hazır evimde temizliğin kokusu dururken tazeleyim dedim. :KK36: Çok kirlenmeden elden geçirince sonra daha kolay oluyor :KK28:
-Bulaşık makinasını boşalttım yerleştirdim
-Akşam yemeğini yaptım
-Evi süpürdüm-sildim
-Toz aldım
-Banyoyu sildim-Wc yıkadım
Akşama taze fasulye hazır.Birde oğlan peynirli makarna istedi. Peynirli makarna yaparım,salata yaparım yeter.Allah bereket versin olmayanlara da versin inşallah. :KK52:

Amin.

Back
X