Ev işleri lütfen bakın

Eskiden ben de sevmezdim ev işlerini, küçük ve tıkış tıkış bir evde oturuyordum, eskiydi bi de ev. Şimdi geniş ve az eşyalı bir evdeyim eşya az olunca süpürüp silmesi en fazla 10 dk sürüyor odaları. Bana spor gibi geliyor süpürüp silmek. Genelde mezdeke eşliğinde siliyorum evi (utanan maymun emojisi) Tuvalet ve lavabolar 5 dk bile sürmüyor.
Ütüden nefret ederim ama, hiç de ütü yapmam. Eşim giyeceği zaman dolabından alır ütüler giyer. Ben de sırf üşengeçliğimden ütü istemeyen elbiseler alırım. Bi de yemek yapmaktan hoşlanmıyorum. Yemek yaptığım günler hayatta başka bi şeye dokunmam. Kendimi en az 3 gün dinlendirerek ödüllendiririm.
 
Ben evden çalışıyorum 1 buçuk senedir. 8 aylık da evliyiz. O kadar yoğunuz ki arada bunları da hallediyoruz ki evim hep mis gibidir. çalışmıyorsanız daha iyisini yaparsınız ben bazen diyorum 1 gün izin alacam temizlik için hsonu yatmak istiyorum diyorum sonra gideceğim tatiller geliyor vazgeçiyorum😂 herkes robot süpürge demiş ama eş çok önemli burada birlikte kirletip tek temizleyince gözüne batıyor insanın bence burası çokomelli. Biz de şöyle oluyo kahvaltıyı hazırlarken eşim ben perdeleri camları açar yatağı toplarım sofrayı hemen kaldırıp işe oturuyoruz. Sonra zamanımız ancak yemek yapmak ve yemeye yetiyor. 2 3 akşamda bir de süpürüyoruz kim müsaitse. Klozeti 2 3 günde 1 çamaşır suyu döküyorum 10 dk sonra siliyorum birileri geldiyse gittikleri gibi hemen yapıyorum. Max 3 dk sürüyor.ütüyü herkes kendi giyeceğini giyecekken ütülüyoruz ki en büyük tavsiyem bu çarşaf havlu asla ütülemem makine zaten kaç derecede yıkıyor mikrop kalma ihtimali var mı Allah aşkına hanımlar yapmayın ya. Diğer yerleri hsonlark kirlendikçe her ay asla cam silmem dolap dökmem, kirlendiyse. benim yormlamam bu gadar 😂
 
Benim yöntemim az eşya çok huzur. Ve iş biriktirmemek. Toplu temizlikle yapmaya Gücüm de zamanım da yetmiyor zaten.
Ör. Çamaşır varsa hemen yıkanıp anında asılıp kurur ve anında yerleşir ve sadece pazartesi günü akşamlari ütü günü yaparım asgari olan giyecekleri .
Günde 1 kere de tuvalete girmişken klozet lavabo temizleyip çıkarım özel bir zaman ayırmam devamlı yapıldığı için de temiz olur ve zamanımı almaz
Duşa kabin de düz cam ,çok su lekesi oluyor onunla da özel olarak uğraşmam her banyodan çıktıktan sonra siler çıkarım
Mutfak zaten hemen makinaya atar hemen toplu tutmaya çalışırım .yani masadan kalkar kalkmaz sudan gecir makinaya yapar tezgah vs de temiz ve düzenli tuttuğum için özel çaba harcamam.
Ev süpürme silme de ne kadar çok eşya o kadar zor temizlik . Az olsun yeteri kadar olsun kocaman da eviniz olsa kolay biter. Bir evin en önemli göze gelen durumu da derli toplu olması zaten herşey az öz yerli yerindeyse göze de batmıyor . Misal kitaplıktan kitap alcaksam elime de toz bezi alıp tozu alıp, kitap alıyorum . Ayrıca hadi şurayı temizleyeyim demiyorum.
Yemekten sonra işim bittiyse ocağı da siliyorum ayrı iş olarak yapmıyorum . Düzenli yaparsanız temiz olur bı bez sürseniz bile hallolur . . Tabakları makinadan dolaba yerleştirirken ay dur şuraya da bı bez vurayım diyorsun. Buzdolabı yavaştan boşalınca market pazar alışverişi yerleştirirken silerek yapıyorum iki iş aynı anda hem hazır nispeten boşalmış hem silerek hem yerleştirme işini yapıyoruz. Ayrıca içindekileri çıkart boşalt sil yerleştir zor geliyor bana .Yani özel Zaman harcamıyorum süpürge ve vilada hariç .hepsini bı şekilde elimin altındaylen zamanım ve keyfim halim yerindeyse birer birer hallediyorum.
 
Bende de durum aynı, eskiden ayda bir kere temizlik için eve yardımcı çağırıyordum sonra kendim ufak tefek, döküleni saçılanı vb silip süpürerek temiz tutuyordum. Pandemi başından beri eve kimseyi sokmuyorum tabi ev felaket hale geliyor. Ben de temizliği hem beceremiyorum hem de aşırı yoruluyorum. Mutfak işlerini ve çamaşırı vs severek yapıyorum ve beni yormuyor ama ev temizliği kabusum. Bazen cinler tepeme çıkıyor bir dellenip tüm evi temizliyorum, canım çıkıyor ama herhalde dip bucak doğru dürüst beceremediğimden ve yerlerim de düz açık renk olduğundan bir kaç gün sonra yine aynı. Ne deyim, takmayın kafaya, yapabildiğiniz kadar yaparsınız. Eşinizden de yardım isteyin tek başınıza yüklenmeyin.
 
Evimin her tarafı halı. Eşyalarım yere yakın değil ama sandalyeler çok var sanırım, pufum var. Sürekli çekip itiyorum. Salonda bir yemek masası, 6 sandalye. Mutfakta aynı şekilde masa ve 6 sandalye. Yatak odasında puf var ayaklı. Oturma odam kalabalık değil bir L koltuk, tv ve küçük masası var. En kalabalık yatak odası sanırım, büyükçe makyaj masası, şifonyer, iki komidin var. En çok yatak odası tozlanıyor

Bulaşıkları önce sudan geçiririm sonra makineye koyarım. Bazı tencereleri ve ıvır zıvırları elimde yıkıyorum

Halıları kaldırsam iyi olacak sanırım haklısınız yazın bile her yer halı bende

Bulaşığı neden Sudan geçiriyorsunuz

Elde yıkamayın

Bibibella Bibibella da yazmış elde vs de yıkamayın

Annem hala bazı tencereleri büyük vs elinde yıkar çok yer kaplıyormuş dolmayınca Makinesi ihtiyaç oluyormuş

Eeee her şeyi elinde yıkarsa dolmaz yıkamazsa dolar

25 yıl önce de akıtmazdık hala akıtmıyoruz, bir sorun olmuyor şimdi zaten deterjanlar çılgın, makineye beni koysak tüm yağlarım erir incecik çıkarım 🤣🤣

Ev işi dediğiniz eşyalara hizmet, onlar bizim için var, bizler onların bakımını sağlamak için dünyaya gelmedik
 
bende ütü ve ev işlerini sevmiyorum.gerçi şuan annemdeyim ama ayrı eve çıksam kim toplar arkamı diye düşünüyorum.kendi isteğimle yapmazsam eziyet işkence oluyor.
 
az esya olmalı evde az esya ve duzen olunca hep temız tertıplı oluyor ev esyaya degıl sıze hızmet edıyor

ya bırgun lazım olursa elbet bırgun kullanırım dedıgınız ve bu sene hıc dokunmadıgız kullanmadıgınız ne varsa
(carsaf halı tabak saklama kabı dolap ayakkabı canta takı kıtap dekoratıf urun kıyafet oyuncak)

ya satın ıkıncı el uygulamasından
ya da ıhtıyacı olana verın

kıyamazsanız ya lazım olursa dersenız boyle devam eder
 
Arkadaşlar çok kişi önermiş o nedenle sormak istedim, robot süpürge gerçekten işe yarıyor mu? Yani dibe köşeye girebiliyor mu o yuvarlak haliyle? Eğer o açık yerleri yapacak, sonra peşinden ben köşeleri yapacaksam almama gerek yok çünkü. Dikey şarjlı süpürge daha mantıklı belki de bilemiyorum. Ben de çalışıyorum, yardımcıyı bıraktım ve bu konuda karar veremedim bir türlü.
 
Selamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum
Ben de yeni evliyim her cmrt temizlik günüm kahvaltı sonrası hemen çamaşırlar makinaya atılır sonra mutfağı toplarım bulaşıklar hop makinaya tezgah mutfak masası silinir çöpler boşaltılır mutfaktan çıkılır, sonra banyo: lavabo ve klozet çamaşır suyu deterjan vs ovulup öylece bırakılır sonra yerleri yine aynı karışımla ovup sabunlu şekildeyken başlarım durulama kısmına.Önce lavaboyu sonra kozeti yıkayıp ardından komple banyonun içini yıkayarak çöpler de boşaltılarak banyodan çıkılır,kurumaya bırakılır.Sonra komple elektrikli süpürge tüm odalar mutfak antre vs..Ardından heryer silinir toz alınır.Çıkan çamaşırlar asılır ve bitti😍Bu şekilde komple temizliği her hafta cmrt yapıyorum.Onun dışında sürekli temizlik halinde değilim mutfak toplanıyor o zaten mecburi.Ben bu düzenden memnunum şuan açıkçası.
 
İnanılmaz düzenli bir insanımdır, dağınıklığa hiç tahammülüm yoktur. 20 senedir kendi evimde yaşıyorum. 2 evlilik, arada 4 sene bekar yalnız hayat. 4 Farklı tip evde yaşadım.
Biri normal standart 100 m2 evdi. Onda ilk eşim ve köpeğimde yaşıyorduk. Her yer kıl olurdu. Tüm gün onun kılını, tüyünü toplamakla geçerdi. Evde büyük tip köpekle yaşamak akıl işi değil. sonra boşanınca köpeğimle müstakil eve çıktık. Bahçe biraz yükümü hafifletti ama ikimiz için o ev çok büyüktü. 3 katlı evin 2 odasını kullanıyordum sadece. Sonra köpeğim öldü. 1+1 evde yalnız yaşadım. Hayatımın ev işi anlamında en kolay dönemi oldu. Ev hiç kirlenmezdi. Ben zaten salata filan yerdi. Bulaşıkta çıkmazdı.
şimdi 2. Evliliğim 80 m2 bir evde yaşıyoruz. Eşim normal şartlarda çöp üstüne çöp koymaz ama şu an hamileyim. Bütün gün gözümü açamıyorum. Mecburen o yapıyor işleri. Ben kendime biraz geldiğimde mutfağı temizliyorum. Sağolsun yemek yapıyor, çokta güzel yapar ama arkasından mutfak savaş alanına dönüyor. Antalya’da hava sıcak olduğu için her gün çamaşırımız çıkar. Nevresimleri haftada bir değiştiriyorum. Elime biraz para geçince ilk iş robot süpürge alacağım. Çok methini duydum.
 
Bende şu an bu konuyu okurken akıllı süpürge supur+sil yapıyor mutfak ve koridorları.
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Belki 1 ay oldu normal süpürge calistirmadim.
Ben silme modu olan haritalı modellerden aldım. Aynı anda silip süpürüyor fiyat 2bin civarıydı. Geçen yıllarıma yandım.
Marka nedir acaba 🤭
 
Arkadaşlar çok kişi önermiş o nedenle sormak istedim, robot süpürge gerçekten işe yarıyor mu? Yani dibe köşeye girebiliyor mu o yuvarlak haliyle? Eğer o açık yerleri yapacak, sonra peşinden ben köşeleri yapacaksam almama gerek yok çünkü. Dikey şarjlı süpürge daha mantıklı belki de bilemiyorum. Ben de çalışıyorum, yardımcıyı bıraktım ve bu konuda karar veremedim bir türlü.

çok işe yarıyor. bir kere çekim gücü çok iyi, incecik tozları bile topluyor. köşeleri de alabiliyor, kendisi yuvarlak olduğu için manevra kabiliyeti var, kenarda da üçlü pervane gibi bir fırçası var, köşeleri onunla çektiriyor. yalnız bir odayı 2 ya da 3 tur yapması için ayarlıyorum. tek turda kabasını alıyor üzerine bir daha geçtiğinde mis oluyor. evde bebek var diye garantiye almak adına 3 yaptırıyorum ben. şimdi halılar var ama hava biraz daha ısındığında halıları kaldırıyorum, o zaman 2 tur süpürme ardından bir de paspas atıyor miss. yeni süpürülmüş pırıl pırıl halıyı süpürtseniz mesala ondan bile küçücük tozlar çekiyor, bunu görünce ikna olup almıştım ben. bir de cep telefonundan kontrol edebilmek çok konforlu.
mesela düşünün pandemi bitmiş, evde değilsiniz ama eve dönerken arkadaşınızla geleceksiniz. hadi canım sen bir süpürüver salonu diyorsunuz, süpüreviriyor. ya da saatli ayarlayabiliyorsunuz. eşyalara çarpmıyor vb. ben dehşet memnunum. şimdiye kadar almadığıma pişmanım.

eksi yanı: shaggy halı kullanıyorsanız kullanamazsınız. benim bir eski halım var, babannemn çeyiz halısıymış, kıyıp kullanmamış bana nasip oldu, kenarları püsküllü, ona kesin takılıyor.
şarj kablosu gibi şeyleri çekebiliyor o zaman da hata veriyor.
 
Bende şu an bu konuyu okurken akıllı süpürge supur+sil yapıyor mutfak ve koridorları.
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Belki 1 ay oldu normal süpürge calistirmadim.
Ben silme modu olan haritalı modellerden aldım. Aynı anda silip süpürüyor fiyat 2bin civarıydı. Geçen yıllarıma yandım.

ben 1 yıla yakın kullanıyorum. sadece koltukları süpürmek için açıyorum normal süpürgeyi. yerler hep robotta... keşke koltukalrı da yapabilse :KK53:
 
Selamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum

mutfağımı günlük temizlerim. zaten toplasan yarım saat. yoksa sıçrayan yağ, artıklar vs temizlenmesi imkansız hale geliyor.
ütümü 2 haftada bir telefondan bir dizi açıp kulaklığı da takarak yapıyorum. bi bakıyorum bitmiy :KK70:
haftada 1 de süpürme ve silme.
cam, kapı, koltuk vs için kadın çağırıyorum çünkü yoğun çalışıyorum onları da yapamam artık..
 
Ben Grundig kullanıyorum.
Açıkçası ben de çok memnunum diyemem.
Hafif küçültme oluyor.
Aşırı bir çekme yaptırmıyor.
Delme, yıpratma vs hiç görmedim.
Ama çook uzun sürede kurutuyor.
3 saati buluyor.
Bilsem almazdım.
Ama genel olarak memnunum yani iş yukumu hafifletiyor sonuçta.
Haftalık beyaz, renkli ayrı ayrı yıkar ikisini birlikte kurutursunuz.
Çarşaf havlu da birlikte kurutursunuz böylece haftada iki çalıştırma yetmiş olur.
Kazanı geniş çünkü.
Arkadaşım bocsh almıştı çok memnundu.
Kısa sürede tam kuru çıkartıyordu.
Bir de Profilo videosunu izlemiştim son çıkanlardan o da kısa sürede tam kuru çıkarttı.
Benim ki kısa programlarda tam kurutmuyor.
Sadece pamuklu dolap kuruluğunu kullanabiliyorum.
Durum böyle.
Benimki de Bosch. Uygun programda çalıştırma rağmen 4-5 kullanımda pişman oldum.
Çocukların sweetleri çekti. İç çamaşırımizin bel lastikleri eridi. Atletlerimin likralari iplik iplik çıktı. Eşimin gömleklerin düğmeleri kırıldı.
Sadece kışın elzem durumlarda kullanıyorum.
 
Arkadaşlar çok kişi önermiş o nedenle sormak istedim, robot süpürge gerçekten işe yarıyor mu? Yani dibe köşeye girebiliyor mu o yuvarlak haliyle? Eğer o açık yerleri yapacak, sonra peşinden ben köşeleri yapacaksam almama gerek yok çünkü. Dikey şarjlı süpürge daha mantıklı belki de bilemiyorum. Ben de çalışıyorum, yardımcıyı bıraktım ve bu konuda karar veremedim bir türlü.
Evet o yuvarlak hali ile her yeri temizliyor ancak evde az eşya olacak, ve birbirlerinden belli bir mesafede olacak, sıkış tepiş olamayacak ki aralarından geçebilsin. Örneğin sandalyeleri masanın dibinden çekmek gerekiyor vs. Bizim evde, eşim sağolsun, çok fazla eşya var, televizyon sephası alçak, yerden bir iki santim yukarıda ve köşeli duruyor, altına ve arkasına girmesi imkansız, salonda ikea'nın poang sallanır koltuklarından var onların ayaklarına takılıyor, kalıyor öyle. İkili ve üçlü koltuklarımız var, onları da duvardan çekmem gerekiyor çünkü arka ayakları ve duvar arasındaki mesafeden geçemiyor. Bunun gibi şeyler. Bu yüzden ben pek kullanamıyorum.
 
Benimki de Bosch. Uygun programda çalıştırma rağmen 4-5 kullanımda pişman oldum.
Çocukların sweetleri çekti. İç çamaşırımizin bel lastikleri eridi. Atletlerimin likralari iplik iplik çıktı. Eşimin gömleklerin düğmeleri kırıldı.
Sadece kışın elzem durumlarda kullanıyorum.
Bende yıpranma olmadı bu şekilde.
Çok kötü olmuş sizin durum da.
Bosch farklı modeldir belki arkadaşın bilemiyorum.
Benim ki uzun kurutma dışında iyiymiş o zaman.
Ben sürekli kurutuyorum iki yıldır çünkü.
Çarşaflar vs aynı.
Lastikli çarşaf kullanıyorum hep üstelik.
 
çok işe yarıyor. bir kere çekim gücü çok iyi, incecik tozları bile topluyor. köşeleri de alabiliyor, kendisi yuvarlak olduğu için manevra kabiliyeti var, kenarda da üçlü pervane gibi bir fırçası var, köşeleri onunla çektiriyor. yalnız bir odayı 2 ya da 3 tur yapması için ayarlıyorum. tek turda kabasını alıyor üzerine bir daha geçtiğinde mis oluyor. evde bebek var diye garantiye almak adına 3 yaptırıyorum ben. şimdi halılar var ama hava biraz daha ısındığında halıları kaldırıyorum, o zaman 2 tur süpürme ardından bir de paspas atıyor miss. yeni süpürülmüş pırıl pırıl halıyı süpürtseniz mesala ondan bile küçücük tozlar çekiyor, bunu görünce ikna olup almıştım ben. bir de cep telefonundan kontrol edebilmek çok konforlu.
mesela düşünün pandemi bitmiş, evde değilsiniz ama eve dönerken arkadaşınızla geleceksiniz. hadi canım sen bir süpürüver salonu diyorsunuz, süpüreviriyor. ya da saatli ayarlayabiliyorsunuz. eşyalara çarpmıyor vb. ben dehşet memnunum. şimdiye kadar almadığıma pişmanım.

eksi yanı: shaggy halı kullanıyorsanız kullanamazsınız. benim bir eski halım var, babannemn çeyiz halısıymış, kıyıp kullanmamış bana nasip oldu, kenarları püsküllü, ona kesin takılıyor.
şarj kablosu gibi şeyleri çekebiliyor o zaman da hata veriyor.

Markasını ve modelini paylaşır mısın?
 
Robot süpürgede roborock s5 max kullanan var mı? Ben de roborock la anker eufy robovac arasında kaldım. Eufy de servis daha iyi diyorlar.
 
X