Ev işleri ve eşimin beklentileri

sadesadece

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2025
70
137
8
35
Öncelikle merhabalar,

Arkadaşlar gerçekten çok bunalmış durumundayım, bitmeyen ev işleri yüzünden artık ağlamak istiyorum.
Ben çalışan bir kadınım, eşimle eve katkımız aynı düzeyde hatta benim dönem dönem daha fazla katkı sağladığım oluyor. Ev işlerini o da yardım eder, akşamları sofra toplar, elinden geleni yapar.

Haftasonu ben izinliyim o sadece pazar izinli bu sebeple benden cumartesi beklentisi çok fazla. Her işin halledilmiş olmasını istiyor ve ben artık bu yüzden bunalmış vaziyetteyim. Yetişemiyorum, dinlenemiyorum ve sürekli yorgun hissediyorum.

Aynı durumda olan varsa ev düzenini nasıl sağlıyor lütfen fikir verin 🙏

Not: eşimde düzen ve temizlik takıntısı var.

Son düzenleme:
Maalesef böyle bir şansım yok, önümüzdeki 6 ayda ciddi ödemelerimiz var, dışarı çıkmaktan bile kısıyorum.
O zaman paşa eşine bunu anlatıp ona göre davranmasını isteyeceksin. Aldığını hemen yerine koyma olayı anlaşılırsa ev çok rahatlıyor. Geriye de çamaşır kalıyor ona da gün belirleyeceksiniz. Cumartrsi yıkansın pazar katlansın ütülensin sen ütü yaparken o da tuvalete banyoyu halletsin. Ya da tam tersi. Çalışan kadınların en büyük kurtarıcı bence robot süpürge sen işteyken bile uzaktan çalıştırabilirsin.

İkinizde çalışıyorsanız evi kim kirletiyor .
Cumartesi çamaşır günü yapın hepsi yıkansın pazar eşiniz ütülesin . Makına onları yıkarken sizde bi vc lavabo temızlersınız . Zaten evde bi robot süpürge vardır dimi iki çalışan insan zamandan tasarruf ıcın almıştır die düşünüyorum . Camlar perdeler sene de 2 kez yeter🙈 cumartesi yemegı fazla yapın pazar akşamda yiyin . Yani pazar sizin dinlenme gününüz olsun .eşiniz ütüleri yaparken sizde bi kahve yapar birlikte yorgunluğunuzu atarsınız .

Günlük yemek yapma ve bulaşık toplama konusunda yardım ediyor mu ?

Hem işte yorulup hem adamı Pazar günü rahat ettirme zorunluluğu ....Çoğu çalışan kadın için artık bu yaşanılan modern kölelik nasıl bir çıkmaz sokak bu ?????Hayatı her yönüyle paylaşmak varken hâlâ bu cahil düşünce şekli çok acı.... Adamın "sen yorulma genel temizliği pazar günü yaparız sen yemek işini hallet ya da ben Pazar tüm alış veriş işini hallederim sen şunu yap demek varken " "pazar a kadar her işi yap ben götü devirip yatacam beni rahatsız etme "mantığı çok bencilce aşk sevgi bunun neresinde?????

İkinizde çalışıyorsanız evi kim kirletiyor .
Cumartesi çamaşır günü yapın hepsi yıkansın pazar eşiniz ütülesin . Makına onları yıkarken sizde bi vc lavabo temızlersınız . Zaten evde bi robot süpürge vardır dimi iki çalışan insan zamandan tasarruf ıcın almıştır die düşünüyorum . Camlar perdeler sene de 2 kez yeter🙈 cumartesi yemegı fazla yapın pazar akşamda yiyin . Yani pazar sizin dinlenme gününüz olsun .eşiniz ütüleri yaparken sizde bi kahve yapar birlikte yorgunluğunuzu atarsınız .

Günlük yemek yapma ve bulaşık toplama konusunda yardım ediyor mu ?
Yapıyor, gün ayırmaksızın yardım eder, sorun fazla özenli olması camlar mesela ayda bir elden geçmeli, perdeleri yeni yıkadım, onu da çok uzun vadede bekletmiyor. Bir erkeğe göre fazla evi inceleyip yorumluyor. Dolap düzenine kadar takılır.

Yapıyor, gün ayırmaksızın yardım eder, sorun fazla özenli olması camlar mesela ayda bir elden geçmeli, perdeleri yeni yıkadım, onu da çok uzun vadede bekletmiyor. Bir erkeğe göre fazla evi inceleyip yorumluyor. Dolap düzenine kadar takılır.
Çok istiyorsa otursun kendi temizlesin,tutsun bir kadın başında durup işi yaptırsın herşeyi sizden beklemeyi bıraksın,madem o çok daha titiz özenli buyursun yapsın,tutan yok diye tavrınızı belli edin.......

Benim eşim de temizlik ve düzen sevdalısıdır. Beklentisi de olur hep ama bu benim umrumda olmaz. Önceden iki haftada bir temizliğe kadın gelirdi. Artık o da yok. Çağır diyor, borç ödüyoruz zorlanıyoruz diye çağırmıyorum şu ara. Kendim yapmaya çalışıyorum. Temiz olsun isteyen kalkıp yapsın. Kendisine de bunu söylüyorum hep. Beğenmiyorsa vileda, bez ve deterjanlar orada. Sleepy de var sjksks

Benim eşim de temizlik ve düzen sevdalısıdır. Beklentisi de olur hep ama bu benim umrumda olmaz. Önceden iki haftada bir temizliğe kadın gelirdi. Artık o da yok. Çağır diyor, borç ödüyoruz zorlanıyoruz diye çağırmıyorum şu ara. Kendim yapmaya çalışıyorum. Temiz olsun isteyen kalkıp yapsın. Kendisine de bunu söylüyorum hep. Beğenmiyorsa vileda, bez ve deterjanlar orada. Sleepy de var sjksks
Galiba benim de böyle olmam lazım ama benim eşim üşenmiyor da süpürdüğüm evi ertesi gün tekrar süpürüyor ben artık çıldıracağım

Sizin evden ibret almalılar 😁
3 çocuk oldu valla hala bizim ev tiril tiril çünkü evdeki herkes aldığını aldık yere koyar ve biyere bisey olduysa hemen temızler siler süpürür bulaşık bırakmaz hep bir elden toparlanır 🤣 çamaşırlarını bile ayrı ayrı sepetlere özen gösterirler atmaya yani hersey tıkır tıkır işliyor bizim evde 😀

Aynen beğenmeyen buyursun kendi yapsın,hem işte canım çıkacak hem sadrazam efendimizin gönlüne göre evde iş bitirici olacağım ,adama dönüp" seni niye aldım o zaman anamın evinde oturur maaşımı çatır çatır yerdim derdim......

Düzen ve temizlik takıntısı varsa taktığı düzen ve temizliği kendisi de sağlayabilir?
Sofra toplamak da evi silip süpürmenin,ütü yapmanın vs yanından bile geçemez.Hayat müşterek.Nasıl ikiniz de işte çalışıyorsanız ev işi için ikiniz de elinizi taşın altına koyacaksınız.Siz çalışmasaydınız eşinizi anlardım ama siz de çalışıyorsunuz.Sırf bir gün daha fazla izniniz var diye her şeyi sizden bekleyemez.Bu haksızlık.

Öncelikle merhabalar,

Arkadaşlar gerçekten çok bunalmış durumundayım, bitmeyen ev işleri yüzünden artık ağlamak istiyorum.
Ben çalışan bir kadınım, eşimle eve katkımız aynı düzeyde hatta benim dönem dönem daha fazla katkı sağladığım oluyor. Ev işlerini o da yardım eder, akşamları sofra toplar, elinden geleni yapar.

Haftasonu ben izinliyim o sadece pazar izinli bu sebeple benden cumartesi beklentisi çok fazla. Her işin halledilmiş olmasını istiyor ve ben artık bu yüzden bunalmış vaziyetteyim. Yetişemiyorum, dinlenemiyorum ve sürekli yorgun hissediyorum.

Aynı durumda olan varsa ev düzenini nasıl sağlıyor lütfen fikir verin 🙏

Not: eşimde düzen ve temizlik takıntısı var.
Eşinizden ev işlerine yardım etmesini değil ortak olmasını isteyin. Ev ikinizin, birlikte yiyip içip dağıtıyorsunuz sonuçta. Sizin gibi onunda çalışan iki eli, iki ayağı var. Işleri bölüştürün.

Aynen beğenmeyen buyursun kendi yapsın,hem işte canım çıkacak hem sadrazam efendimizin gönlüne göre evde iş bitirici olacağım ,adama dönüp" seni niye aldım o zaman anamın evinde oturur maaşımı çatır çatır yerdim derdim......
Ben diyorum hahahahs bazen konuşacak oluyor, lafı ağzına tıkıyorum öyle. Hayır evimiz de çoğu evden temizdir her zaman ama titiz insanları tatmin etmiyor işte. Temiz olsun isteyen dayanamaz kalkar yapar zaten. Yapmıyorsa kendi tercihi. Olanı kabullenecek, teşekkür etmesini bilecek.

Back
X