ev işleri yapamamak

Shalini

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
3.646
4.274
333
evet basliktan da anlasildigi gibi evimin islerini yapamiyorum. hafta ici yogun calisiyorum. hafta ici calisirken surekli hafta sonu icin plan yapiyorum şu işlerimi bitirim diye. ama yok yapamiyorum tembellik mi, isteksizlik mi, enerjisizlik mi bilemiyorum. hafta sonu mutfagi temizledikten sonra işlerime koyulayim diyorum, o kadar isteksizim ki gozumde resmen dağ oluyor hepsi (haşimato hastasiyim, cok cabuk yoruluyorum, surekli demir vitaminim dustugu icin ilac kullaniyorum cogu zaman) boyle is yapmak icin gaza gelmek istiyorum ama olmuyor. sadece yemek yapmak zor gelmiyor. nasil istekli hale gelebilirim, es isleri konusunda motivasyona ihtiyacım var.
not: evimin pis olmasi motivasyonumu yükseltmiyor

Ben de vardiyalı çalışıyorum bazen iş yapmak o kadar zor geliyo ki akşamdan planliyorum olmuyo sonra kendime bir ödül koyuyorum gaza gelip yapıyorum

Çalışmıyorum ama gene de yapamıyorum rutin.
Olduğu kadar.
Evde iki sınıf var malum evden ders.
Temizliğe başlasam oralar kalıyor.
Baslamasam ev başını alıp gidiyor.
Odalar hariç mutfak, ara, salon hergun supurmeye calisiyorum.
Haftasonu da eşim ayrıntılı süpürüyor.
Koltuk vs çekemiyorum ben.
Eşinizden yardım isteyin.
İş bölümü yapın.

esimden yardim istedigimde yapiyor. ama benim baslamak icin enerjim yok. veya basladigimda hedefledigim yerleri bitiremiyorum.

Ben de vardiyalı çalışıyorum bazen iş yapmak o kadar zor geliyo ki akşamdan planliyorum olmuyo sonra kendime bir ödül koyuyorum gaza gelip yapıyorum
diyet yapmasaydim ben de kendime ödül koyardim. ben 10 ile 17 arasi calisiyorum

calisirken istekli calisiyorum, gun sonunda bir yorgunluk oluyor sadece

O zaman gayet normal yorulmaniz ama her zaman yorgun olsanız sıkıntı olurdu.
Evinize geldiğinizde kendinizi önce dinlendirmeye verin en az 1 saat dinlenin sonra kendinizi psikolojik olarak iyi hissettiğinizi dile getirin ve kenidinize bir saat dilimi belirleyin
Örneğin şu kadar saat temizlik yapicam diye açın bir de sevdiğiniz bir müzik ya da ilahi keyifle yaparsınız.
Bir gün hiç bir şey yapmayın ertesi gün yapın.
Kendinizi yormadan motive ederek her şeyi düzene koyarsınız

Çalışırken ben akşam eve gelince yapardım haftasonuna çok berbat olmazdı ev. Ama bu dönem bende de halsizlik hat safhada havalardan sanırım. Ben yorgunda olsam ev pisse bi gazla kalkar hemen yaparım. Düşündükçe gözümde büyür benim. Her gün 1 odayı süpürün silin madem rahatsızsınız. Fazla da olmaz öyle

Ben eve geldiğimde üstümü dahi değiştirmeden tencereye yemeğimi koyup sağı solu halletmeye çalışıyorum. Yoksa biliyorum ki haftasonu o işlere asla dokunmam eheh

Ben de yapamıyorum şahsen. Tek yaptığım yemek bir de dönüşümlü lavabo wc temizliği. Is ev arası hayat yaşamamız uzun süredir bir de havaların ya da mevsimin karamsarlığı eklenince hicbir şey yapasım gelmiyor.

Ben de evi kirli gördükçe üzülüyorum ama çok üşeniyorum çözüm bulan varsa söylesin lütfen gaza gelip ocağı siliyorum temizliyorum üç gün sonra yine aynı batıyor

Okadar iyi anlıyorum ki...Ben de niyetlenip başlıyorum yok olmuyor 10 dk sonra yoruluyorum isteğim kaçıyor. Çok büyüyor gözümde. Bende tiroit bozulduğu demir eksikliği vs. Var. Bir de küçük bebeğim var bütün enerjimi ona kullanıyorum.

Ben de evi kirli gördükçe üzülüyorum ama çok üşeniyorum çözüm bulan varsa söylesin lütfen gaza gelip ocağı siliyorum temizliyorum üç gün sonra yine aynı batıyor
3 gün dayanıyosa çok iyi

Böyle konu açanlara hep bu planı yazıyorum ben memnunum herşeyi kullan yerine kaldır yemek yap salata bile hazır olur bulaşık makinası yıka boşalt sabaha kalmasın bizde hergun çalışır çamaşır makinasini gece doldur sabah çalıştır hafta sonu toz al süpür ertesi gün yerleri sil banyo tuvalet yıka. İsteseniz yaparsiniz

Az esya..bir odadan cikarken gozunuze takilan seyleri almak..ve en onemlisi pis ev zor temizlenir.ayda 1 haftada 1 temizlik insani sik yapilan temizlikten daha cok yorar.cunku yag baglamis bir mutfak hakkiyla 1 gunde temizlenirken sik temizlenen bir mutfak yarim saat alir..yani mecbur temizlik yapmalisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…