- 20 Ocak 2020
- 2.988
- 3.820
- 48
Belli bir düzen kurarsanız aslında ona alıştığınızda zaten bozmuyorsunuz.evet basliktan da anlasildigi gibi evimin islerini yapamiyorum. hafta ici yogun calisiyorum. hafta ici calisirken surekli hafta sonu icin plan yapiyorum şu işlerimi bitirim diye. ama yok yapamiyorumtembellik mi, isteksizlik mi, enerjisizlik mi bilemiyorum. hafta sonu mutfagi temizledikten sonra işlerime koyulayim diyorum, o kadar isteksizim ki gozumde resmen dağ oluyor hepsi (haşimato hastasiyim, cok cabuk yoruluyorum, surekli demir vitaminim dustugu icin ilac kullaniyorum cogu zaman) boyle is yapmak icin gaza gelmek istiyorum ama olmuyor. sadece yemek yapmak zor gelmiyor. nasil istekli hale gelebilirim, es isleri konusunda motivasyona ihtiyacım var.
not: evimin pis olmasi motivasyonumu yükseltmiyor
Bizde de aynı durum var ben her gün silip süpürüyorum ama şu an her yer her yerde.okullar kapalı bütün gün evde enerjilerini atamıyorlar tabi çocuklar.yine de ben salma taraftarı değilim.Haftada bir komple sil supur yapıyorum wc banyo iki güne bir komple temizleniyor ama eve aniden baskına gelen bir yıl temizlenmemis zanneder çünkü herkes sürekli evde pandemi dolayısıyla. Bende süpürge elimde dolasamiyorum ne haliniz varsa görün modundayim :) mesela camlara üç aydır dokunan yok tüller yıkanıyor pis cama geri takıyorum eskiden takardim buna su an saldım ugrasmiyorum :) sabah ev supurdum şu an heryer heryerde napayım benimkide can
Bizde de aynı durum var ben her gün silip süpürüyorum ama şu an her yer her yerde.okullar kapalı bütün gün evde enerjilerini atamıyorlar tabi çocuklar.yine de ben salma taraftarı değilim.
Hamilesin zaten kendini çok yorma en iyisi o zaman.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Hergun silip supuremem o kadar temizlik aşkım ve gücüm yok ne yalan söyleyeyim. Öyle bir supurge açıyorum tabi günlük ama silme ile uğraşmam haftada bir derin temizlik yaparım. Salmadigim zamanlarda oldu ama kimse madalya takmadı :)
Ben de dağınıklığı hiç sevmiyorum dağınık olduğu zaman motivasyonum düşüyor bazen diyorum ya bırak biraz dağınık kalsın nolacak kız halaya çeker demişler doğruEvimin temiz görmek isteği beni motive ediyor.ben de dağınık yerde yapamam morelim bozulur.ev kirliyse enerhim düşer.gerçi ben çalışmıyorum ama üç çocuk var evde.eşimi de sayarsak dörd.ben topluyorum onlar dağıtıyor.
Yok ya ben hiç çekmemişim.iyi ki çekmemişim.Ben de dağınıklığı hiç sevmiyorum dağınık olduğu zaman motivasyonum düşüyor bazen diyorum ya bırak biraz dağınık kalsın nolacak kız halaya çeker demişler doğru
Valla bunun özel bi motivastonu olduğunu sanmıyorum. Kimsenin zevk aldığı için ev temizlediğini de sanmıyorum. Bu sadece gereklilik. Ben işlerimi kolaylaştıracak şeyler yapıyorum. Özellikle çocuk olduktan sonra düzen konusunda da oldukça esnek oldum. Benim duzellttigim çekmeceler sürekli dağılınca ben de dağılanı dokuleni nyine çekmeceye basıyorum zaten bi kaç saat içinde yine dağılıyo. Tuvalet temizliğini her akşam her yerine Domestos döküp uyuyorum, banyoyu haftada bir yıkıyorum onu da banyo yapacağım zamana denk getiriyorum,her şeyi bir günde yapmıyorum veee en önemlisi icad edenden Allah razı olsun akıllı robot süpürgeevet basliktan da anlasildigi gibi evimin islerini yapamiyorum. hafta ici yogun calisiyorum. hafta ici calisirken surekli hafta sonu icin plan yapiyorum şu işlerimi bitirim diye. ama yok yapamiyorumtembellik mi, isteksizlik mi, enerjisizlik mi bilemiyorum. hafta sonu mutfagi temizledikten sonra işlerime koyulayim diyorum, o kadar isteksizim ki gozumde resmen dağ oluyor hepsi (haşimato hastasiyim, cok cabuk yoruluyorum, surekli demir vitaminim dustugu icin ilac kullaniyorum cogu zaman) boyle is yapmak icin gaza gelmek istiyorum ama olmuyor. sadece yemek yapmak zor gelmiyor. nasil istekli hale gelebilirim, es isleri konusunda motivasyona ihtiyacım var.
Hamilesin zaten kendini çok yorma en iyisi o zaman.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Aaa ne kadar da benEv işi konusunda pek istekli ve enerjik değilim sevmem yani. Kendimce bulduğum iki yöntemim var belki sizin de işinize yarar. Youtubda temizlik düzen videoları izlemek beni gaza getiriyor. Bir de saatli çalışmak mesela çok dağınık bir yer var 30dk zamanlayıcı kuruyorum ve tam konsantre o işi yapıyorum. Böylece arada oyalanmadan baya bir şey yapmış oluyorum.
Ben de alıyorum ama kıyıp kullanamıyorumAaa ne kadar da benbu yöntemler hakaten işe yarıyor. Bir de benim yaptığım bişey daha var güzel deterjanlar bezler satın almak. Dersi sevmek için de güzel defter kalemler alırdım hahha
Bende hasimatoluyum sürekli halsizim demirim hep düşük. Özellikle akşamları sürünüyorum. O yüzden aksama is bırakmıyorum. Zorla da olsa yapiyorum . Yapmazsam daha çok birikiyor. Daha çok iş çıkıyor. Ayrıca sade ve kan grubuna gore beslenme yapmıştım baya halsizligim azalmıştı tavsiye ederim. Gluten hassasiyeti de oluoyr hasimatoda.evet basliktan da anlasildigi gibi evimin islerini yapamiyorum. hafta ici yogun calisiyorum. hafta ici calisirken surekli hafta sonu icin plan yapiyorum şu işlerimi bitirim diye. ama yok yapamiyorumtembellik mi, isteksizlik mi, enerjisizlik mi bilemiyorum. hafta sonu mutfagi temizledikten sonra işlerime koyulayim diyorum, o kadar isteksizim ki gozumde resmen dağ oluyor hepsi (haşimato hastasiyim, cok cabuk yoruluyorum, surekli demir vitaminim dustugu icin ilac kullaniyorum cogu zaman) boyle is yapmak icin gaza gelmek istiyorum ama olmuyor. sadece yemek yapmak zor gelmiyor. nasil istekli hale gelebilirim, es isleri konusunda motivasyona ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?