Teklif ettim obuda ama kabul edilmedi. Yalnız başıma evden gidemezmisişim. Anca devlet işi olacak mecburen yollicaklarKpss'ye evde hazırlanamadığınızı söyleyip evden ayrılsanız imkanınız var mı? bi arkadaşınızla kalsanız ya da yarı zamanlı bir işe girip pansiyon gibi bir yerde kalsanız olur mu? Şuankinden daha az yorulur ve ders çalışmaya daha çok zaman bulursunuz atanma şansınız da artar.benim bi arkadaşım ailemin yanında çalışamıyorum diyordu 1 sene bi öğrenci yurdunda kaldı kpss çalıştı ve atandı.Allah yardımcınız olsun.
Annenizde kabahat tüm yük evlada yüklenmez ki helede kpss hazırlığıda varsa...benm hem kendi annem hem ablam hem ben evlatlarımıza kıyamayız acıkcası böyle yetiştik böyle yetiştirildikEv işlerini nasıl idare edebiliyorsunuz? Sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan hem bıktım hem yoruldum. Bir yandan da bilmem kaçıncı kez hazırlandığım kpss var. Zamanı ayarlayamıyorum. Ders çalışmam gereken yerde kendimi sürekli ev işi yaparken buluyorum.
Evde 4 kişizyi. Annem depresyon mod takılıyor. Herşeyden elini ayağını çekmiş durumda. Babam ve erkek kardeşim zaten asla ellerini bişeye sürmez. Habire iş çıkartırlar başıma. Bende artık doldum taştım yetişemiyorum. Bu sene bu sınavı kazanmam gerek. Kısır döngü haline girdim . her sene evdekilerle uğraşmaktan yarım yyamalak ders çalışıyorum sınava yakın bir zamanda pes edip komple bırakıyorum. Şimdi yine aynı şeyi yapıcam sanırım.
Evdekilere söylüyotum biraz yardım edin. En azından wc banyo pis bırakmayın. Bulaşığınızı mıtfaga bırakın vs diye ama kimsenin umrubda değilim. Bunlarıda geçtim herkes ayağına hizmet bekliyor. Şimdiye kadar hiç bilmem ki 1 saat bölünmeden ders çalışmışım. Hemen x onu yap x onu getir.
Karantinada daha fena. Babamlar dışarı çıktığında biraz rahat olurdum. Şimdi hep evdeler. Bi de sigara tüttürmeleri var ki 7 24 .ev kahvehane oldu.
Dayanamıyorum artık bu kadar anlayışssız olmalarına. Herşryi bu kadar üzerime yıkmalarına. Annemede bişey diyemiyorum. Psikolojisi gitmiş sanırım. Çok tuhaf bir hallerde. Ne yapıcam ben kızlar. Oturup ağlıyorum artık. Bu ders ve ev işini nasıl bir aradfa yürütücem. Temizlik çok ince yapmıyprum inanın sadeve günlük işler . çamaşır bulaşık yemek vs ama yinede o lkadar çok vaktimi alıyor ki ben bile şaşırıyorum.
Bi de herkese farklı zamanda sofra hazırlıyorum. Babam oruç tutmuyor. Sabahı öğlesi çayı off Yazarken bile bunaldm.
Ders çalışmaya 4 5 saat ayırabiliyorum. Ama o kadar verimsiz geçiriyorki sürekli bölümdüğü için. Ve de iş arası yapmaya çalışıyprum. Gece oluncada tekrat evi topla havalandır biraz ders sonra sızıp kalıyorum.
Bu karmaşa içinde sınavı kazanabilir miyim sizce? Pes etmek üzereyim.
Şu işleri düzene sokabilsem. Ah bi kimse bölmeden ders yapabilsem bişeyler olacak sankı.
Bu yazıyı yazarken bile 3 4 kere kalkıp geldim. Biraz bölük pörçük olmuş olabikir. Kusura bakmayın
Siz her şeyi yaptığınız için annenizinde kendisini salması zor olmamış .Ev işlerini nasıl idare edebiliyorsunuz? Sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan hem bıktım hem yoruldum. Bir yandan da bilmem kaçıncı kez hazırlandığım kpss var. Zamanı ayarlayamıyorum. Ders çalışmam gereken yerde kendimi sürekli ev işi yaparken buluyorum.
Evde 4 kişizyi. Annem depresyon mod takılıyor. Herşeyden elini ayağını çekmiş durumda. Babam ve erkek kardeşim zaten asla ellerini bişeye sürmez. Habire iş çıkartırlar başıma. Bende artık doldum taştım yetişemiyorum. Bu sene bu sınavı kazanmam gerek. Kısır döngü haline girdim . her sene evdekilerle uğraşmaktan yarım yyamalak ders çalışıyorum sınava yakın bir zamanda pes edip komple bırakıyorum. Şimdi yine aynı şeyi yapıcam sanırım.
Evdekilere söylüyotum biraz yardım edin. En azından wc banyo pis bırakmayın. Bulaşığınızı mıtfaga bırakın vs diye ama kimsenin umrubda değilim. Bunlarıda geçtim herkes ayağına hizmet bekliyor. Şimdiye kadar hiç bilmem ki 1 saat bölünmeden ders çalışmışım. Hemen x onu yap x onu getir.
Karantinada daha fena. Babamlar dışarı çıktığında biraz rahat olurdum. Şimdi hep evdeler. Bi de sigara tüttürmeleri var ki 7 24 .ev kahvehane oldu.
Dayanamıyorum artık bu kadar anlayışssız olmalarına. Herşryi bu kadar üzerime yıkmalarına. Annemede bişey diyemiyorum. Psikolojisi gitmiş sanırım. Çok tuhaf bir hallerde. Ne yapıcam ben kızlar. Oturup ağlıyorum artık. Bu ders ve ev işini nasıl bir aradfa yürütücem. Temizlik çok ince yapmıyprum inanın sadeve günlük işler . çamaşır bulaşık yemek vs ama yinede o lkadar çok vaktimi alıyor ki ben bile şaşırıyorum.
Bi de herkese farklı zamanda sofra hazırlıyorum. Babam oruç tutmuyor. Sabahı öğlesi çayı off Yazarken bile bunaldm.
Ders çalışmaya 4 5 saat ayırabiliyorum. Ama o kadar verimsiz geçiriyorki sürekli bölümdüğü için. Ve de iş arası yapmaya çalışıyprum. Gece oluncada tekrat evi topla havalandır biraz ders sonra sızıp kalıyorum.
Şu işleri düzene sokabilsem. Ah bi kimse bölmeden ders yapabilsem bişeyler olacak sankı.
Bu yazıyı yazarken bile 3 4 kere kalkıp geldim. Biraz bölük pörçük olmuş olabikir. Kusura bakmayın
Ev işi kadar nankör bir iş yokturEv işlerini nasıl idare edebiliyorsunuz? Sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan hem bıktım hem yoruldum. Bir yandan da bilmem kaçıncı kez hazırlandığım kpss var. Zamanı ayarlayamıyorum. Ders çalışmam gereken yerde kendimi sürekli ev işi yaparken buluyorum.
Ohh ne ala, evin hizmetçisi siz misiniz yaa. Siz de elinizi eteğinizi çekin anneniz destek versin olmaz öyle.Ev işlerini nasıl idare edebiliyorsunuz? Sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan hem bıktım hem yoruldum. Bir yandan da bilmem kaçıncı kez hazırlandığım kpss var. Zamanı ayarlayamıyorum. Ders çalışmam gereken yerde kendimi sürekli ev işi yaparken buluyorum.
Aynı şekilde düşünüyorum ve yapıyorum da. Hastalık numarası her zaman işe yarar. Annenize bile iyi gelebilir hasta çocuğuna bakmak. Bir iki hafta hastayım karnım ağrıyo deyin odanıza çekilin sonrasında biraz alışırlar zaten. Bende işe yaradığı için söylüyorum. Bir de atanmayı bu kadar kafaya takmayın. Dünyada sadece memuriyet diye bişey yok bir sürü yerde çalışabilirsiniz. Çalışırsanız hem evdekiler sizden hizmet beklemez hem de arkadaşlarımdan biliyorum evde otururken aldıklari puandan daha fazlasını alıp atandılar çalışırken. Inanın daha verimli oluyor.Bilmiyorum bir denemek lazım aslında =)
Daha öncrde benzer konu açmıştım evet. Şimdi yine çok dolunca dayanamadım biraz iç dökmek istedim.Siz daha önce aynı konuyu açmıştınız demek ki gidim ilerleme yok hayatınızda berbat bir durum .
Evdekiler elbette sizin atanmanizi istemiyorlar.
Çünkü gerçekten isteyen insanlar olsalardı yardım ederlerdi size.
Ama onlarda haklı evde hiçbir şeye ellerini sürmeden yaşayıp gidiyorlar ohhh çamaşır bulaşık yemek derdi yok herkesin keyfi yerinde.Neden atanmanizi istesinler ki ?
Cidden bi düşünün sürekli aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek mümkün mü?
Bir de annenize çok kızdım ne de güzel atmış isleri ustunuze.
Evde hiçbir şey yapmadan aylarca otursak hepimiz depresyona gireriz zaten herkesin zor bi hayatı var.
O zaman herkes sorumluluklarını başkasının ustune yiksin boyle bir dünya var mı?
Abiniz ve babanız zaten iğrenç bi zihniyetin ürünü çok yazık iflah olmaz onlar.
Ciddiye almıyorlar olabilir. Çünkü geçen günlerde abim 'cidden bu sınavı kazanabilecrğini düşünüyor musun. Hiç doğru düzgün çalışmıyprsun' demişti. Herkeste bi ümitsizlik var bana karşı.Merhaba;
Anneniz depresyonda gibi, ona birşey diyemem, babanız ve kardeşiniz resmen vurdumduymaz, acaba sonbirkaç yıldır sınava hazırlandığınıZ için mi ciddiye almıyorlar? Ben de üstüste kaç sene hazırlanırdım, sınav zamanı olmasa dahi kimsenin hizmet beklentisi yoktu. Ailenizdeki kişilerin düzelmesi çok zor ne yazıkki. Sizin birşekilde durdurmanız gerek bu hizmet beklentisini.
Hafif depresif nöbet denmişti. Ama baya zaman geçti üstünden ve o zamanki halinden daha kötü bir durumda benim gördüğüm kadarıyla tabi.Annenizi doktora götürdünuz mu. Depresyon teshisi kondu mu. Yoksa siz mi oyle dusunuyosunuz. Annenizin bir silkelenip kendine gelmesi gerek. Evini isini yemegini yapmasi gerek hele sizin sinav döneminizde size yuk olmamasi gerek. Neden size birakti konusun anlatin annenize. Tamam tabiki eviniz aileniz isin ucundan tutmaniz yardim etmeniz gerek ama sınırli olmalı bu. Anlayamadim göz göre göre annenizin sizin sırtınıza bu kadar yük bindirmesini. Önemli sınavınız varken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?