benim şu anki ev sahibim evde yaşayacak olan herkesin kimliğini görmek ve bizi avukata araştırtmak istemişti

benim ve annemin iş yeri adresini sordu.
mesela bizi de hayatımızda ilk kez bir ev sahibi avukata sormak istedi.
ve her şeyi de açık açık söyledi, yanlış anlamayın biz sıkıntılı insanlara ev vermiyoruz, daha önce birkaç kötü deneyimimiz oldu o yüzden biraz araştırmak istiyoruz, dedi.
bana daha çok sabıka kaydımız var mı, para puldan ziyade sicilimizde sorun var mı diye merak etti gibi geldi, yukarıda allah var.
hiç de öyle bu ne güvensizlik demedim hatta benim de bir önceki apartmanım çok sorunlu olduğu için ben de sorunsuz insanlarla komşu olmak isterim demiştim.
dedim dilediğiniz gibi araştırabilirsiniz, sizden haber bekliyorum

emlakçı da kadındı, bir kadının bu kadar özgüvenli konuşması ne güzel falan dedi. e öyle çünkü, benim ve ailemin sıkıntılı bir dururumu yok neye isterse baksın dedim :)
akşamına ev sahibi okey dedi, bir sene dolacak birkaç ay sonra kirası tıkır tıkır bankaya ödenir.
ha özel sektörde çalışan kiracıdan maaş bordrosu alması kirayı düzenli ödeyeceğini garanti etmez çünkü sonradan kiracı işsiz de kalabilir devlet işi değil sonuçta.
tapu ile ilgili bilgiler abonelik başvuruları yaparken dask numarasından falan da çıkıyor zaten.