- 5 Aralık 2016
- 239
- 89
- 28
- 31
- Konu Sahibi karamelizeee
-
sagolsun hep arkamda oldugunu hissediyorum..Ama kafamı cok karıstırdı5 kurus fayda gormedik kimseden 150 bin felan masaallah o babaya sizi sahipleniyor kolluyor
evet zaten oda aynı seyi diyor. biraz daha zaman geçsin alısın diyor. ama bende evimi benimseyemiyorumAnlamadım babanın neden karşı olduğunu tam olarak. Belki de Yen'i evli olduğun icin birbirinizi iyice tanımadan borç işine girmeyin diyordur. Cok istiyorsan al bence de.
canım eşimin babası vefat etti malesef.. kayınvalidem tek annesiyle yasıyor yani durumları yok..kayınvalideme de arada sırada biz destek oluyorzbabanız haklı bekleyin bakalım ödeyin biraz daha kira.. bizimde evimiz var ama ilk 1,5 sene kirada oturdum kiracılık nedir bilmedim hiç baya zorlandım oraya bir şey yapma buraya çivi çakma aman şurda leke var buranın boyası kalkmasın dikkat et falan.. dedim bu ne ama çabaladım nihayetinde kiraya çıkan ilk ben değildim 40-50 sene oturanlar 1 senede 6-7 ev değiştirenleri duyuyordum... ev sahibimiz evi satacak olmasaydı daha da çıkmazdım sonra adam akıllı kiralık ev bulamayınca kredi çektik kendi evmizi yaptırdık.. kardeşim var onada aynı şeyi söylüyorum evleneceksin ilk kirada oturacaksın diye... çok çok zengin olmadıkça aileden her çocuk için ayrı ayrı ev kalmadıkça benim şahsi görüşüm ilk evlenenlerin kirada oturması yönünde... belki babanız eşinin ailesinden de bir destek bekliyordur eşinizin durumu iyi mi? ileride belki senin babam yardım etti bu evi öyle aldık demenden korkuyordur.. aranız şimdi ne kadar iyi olursa olsun tek taraflı yardım varsa para konusunda mutlaka bir pürüz çıkar senin baban 150 bine kadar yardım edecek onun ailesi ne yapacak...
tatlım bakma sen kimin ne dediğine durumunu başka hangi kelimelerle anlatacaksın durumun iyiyse iyi bu kimseyi ilgilendirmez.. ama sen babanı dinle.. bak bir sürü miras vs konusu oldu bu sene ve kardeşlerimle bazı konularda ayrı düştüm.. karı kocada olsan kardeşte olsan para mevzuları sakat işler baban bekle diyorsa beklecanım eşimin babası vefat etti malesef.. kayınvalidem tek annesiyle yasıyor yani durumları yok..kayınvalideme de arada sırada biz destek oluyorz
Babamızda bahsettiği şey tamda bu işte3 yıl kirada oturduktan sonra ev aldık, kredi çekerek.Kredi yetmedi eşimin ailesini cüzi miktarda ilave yaptı. Borçla 10 yıl dile kolay, yaşaması zor.
Hayatını alışageldiğin standartları düşünce insan bir afallıyor.ilişkilerinin boyutu, şekli değişiyor. Yıpratıcı bir süreç oldu benim için, eşim için hatta çocuğum için. Borcun bitmesine 2 sene kaldı ve ben hala ev almadan önceki maddi hayatımı yaşayamıyorum.
Hep, değdi mi diye soruyorum kendime. Tatillere gidemedim yakınlarım giderken, istediğimi alıp giyemedim herşeyin hesabını yapar oldum. Maddi sıkıntılardan dolayı mutsuz gezdim, herkese yansıttım.. Kısacası ben değiştim,kimisi piştin diyor :)
Benimle beraber kurduğum evlilik değişti.....
yani, Arkadaşım ben babana hak veriyorum. Gez toz biraz. Sonra isteywene olmuyor
dert ettiğiniz şeye çok şaşırdım .Geçenlerde evle ilgili konu acmıstım babamın hareketleri diye..
Dün oturup karsılıklı konustuk bu konuyu.. Mantıklı geldi söyledikleri ama yine de kafam karıştı kimseye de birşey demiyorum..
Babam yaşadıgımız şehirde en iyi iş yapan sayılı müteahhitlerden biri cok şükür işlerimiz iyi, bende babamla birlikte ofiste çalışıyorum çizim vs yapıyorum 9 aylık evliyim.. Kira da oturuyoruz..Kısaca anlattım konuya geçiyorum;
Geçenlerde cok begendigim 4+1 3 banyolu dublex projesi yaptık, cok hosuma gitti icime o kadar sindi ki, o apartmandan olsun isterse 2+1 olsun dedim biz bu evi alalım..Sonra laf arasında babam ben karar veririm ev alıp almayacagınıza demişti ve eşim bozulmustu..
Neyse dün oturduk babamla başbaşa konustuk.
*Daha gençsiniz gezip tozuyorsunuz gece 1de canınız izmire gitmek istiyor gidiyorsunuz ev borcuna girince bunlar olmayacak dedi.. konu para değil dedi sizin ne kadar bana para vereceginizde önemli degil benim olan herşey senin zten dedi. daha erken bi evliliginiz otursun bakalım zamanı var acele etmeyin dedi.
Bende suan oturdugum evi benimseyemiyorum kendi evim degil kira sonucta ailemden görmedigim icin hic kira olayını hic benimseyemedim sanki yabancıymısım gibi geliyor.
Bende dedim ileride cocuk olucak kredi 10 yıllık cekcez 3 4 yıl sonra cocuk olsa 5 6 yıl sonra da egitimleri baslasa borcumuz bitmiş olur rahatlarız dedim.cocuk tedavisi görmem lazm pcoluyum çalısamam dedim..
Git evi düşünecegine cocugunu düsün dedi bana
Kızlar cok istiyorum ama o evi.. bide diyor ki suan 100 150 bin destek veririm belki ilerde daha cok veririm konu para degil sizin mutlulugunuz dedi sükür evliligimde bi pürüz yok..
Birde babam eşimi sigara icerken gördü arkadasıyla ofiste.
Normalde kullanmıyor uzun yolculukta arac kullanırken yada arkadaslarıyla kahve icerken icer sigara oda ayda 2 tane ancadır. ama babam bilmiyordu sürpriz oldu iki de bir bunu söylüyor bana sürpriz oldu sasırdım diyor.
Eşime mi güvenmiyorsun dedm hayır güveniyorum biraz güvensizligim olsaydı senin evlenmene izin vermezdim diyor,konu güvende degil konu sizin mutlu olmanız evlilik bu kolay olmuyor dedi..
Tamam mantıklı düsünüyor ama bende kendi evim olsun istiyorum..her gün duyuyorum müteahhitin kızı kirada oturuyr damadını sevmiyor galiba diye bide bunlara sinir oluyorum.. En son konusuktan sonra yinede sen bilirsin illa istiyorum dersen senin olsun dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?