Ev konusu:(

baba 150 bin destek verince tabii ki babaya soracaklar canım, konu sahibi evi bu kadar çok istiyor madem babaya sormamalı, eşiyle kendi ödeyebilecekleri bir ev almalı, aksi tadirde baba karışır, yarın boşansalar etseler adamcağızın onca parası damata gidecek.

baban mantıklı geldi
evi alacaksınız
Allah göstermesin boşanırsanız ev ikiye bölünecek

bence durumunuz iyi
babanız gerçekten yardımcı olacağını düşünüyorsanız
ev mezsunuza çok takılmayın

ama şunu da unutmayın
Allah korusun işleri terse döndüğünde parasız pulsuz kalabilir/kalabilirsiniz
bu yönden düşününce de siz haklısınız

ben okuyunca direk şunu hissettim;

şimdi ev senin adına olcak. yeni evlisiniz. daha evliliğiniz oturmamış. yarın öbürgün allah korusun boşanırsanız mal yarıya bölünmesin...

Kp eşime evlenmeden önce ev verdi o evde 7 sene oturduk evlendikten sonra eşim evi satıp ev alacaktı kv alacağınız ev benim üzerime olacak diye ortaya atıldı... tabiki eşim evi kendi üzerine aldı .Allah korusun ben yaşarken bunları düşünüyorsa bana bişey olsa ortada kalacaksınız demek ki diye çok üzüldü annesinin tavrına
İşin özeti babanızın ev vermeme sebebi boşanma durumunda eşinizin hak iddea etmek isterseden kaynaklı. Yoksa hiç mantıklı açıklaması yok gezin tozunmuş. İnşaat sektöründen az çok anlıyorum ve 600 e satılan bir dairenin bile maliyeti 150-200 iken durumu iyi olan bir insanın böyle konuşması doğru değil. Bahane üretmesine gerek yok net olsun

Ev konusu ne olur bilemem ama babanızın size "ev alıp almayacağınıza ben karar veririm" demesi eşiniz açısından gerçekten çok kırıcı. Kocaman adam olmuş evlenmiş bi şey yapmak için eşinin babasından mı izin alacak?

evet maaslarımız toplamı 5500 civarı. ek işi katmıyorum aylık 4000de oluyor 500de bazen hic cizmiyorum. bu insanların ev yapmalarıyla alakalı benimle degil. projje olunca yapıyorum. internette de bir cok egitim videoları var onları izleyipte ögrenebilirsin biraz bilgin varsa. ben mimar oldugumu idda etmiyorum sadece çizim yaparak ek gelir saglıyorum.
Yazarak kendimi iyi ifade edememiş olabilirim bu konuda yapacak bişeym yok

Babanizin fazla mudahele ettiginu dusunuyorum.damati ezmissiniz bi guzel.
Biz kiralik daire ariyorduk.bulamadik.sonra begenmedik.en son kira ev bulduk
Bu arada kp in evi vardi.gecin oturun dedi.esim.kabul etmedi.iyi ki kabul etmemis.sonra dugune 15 gun kala bir ev denk geldi .kredi ile satin aldik.
Birkac yil sonra kp geri donus yapti.o evi sattilar.yeni ev aldilar.
Biz simdi o eve otursaydik cikmak zorunda kalacaktik.hep de gebe kalcaktik
Allah a sukur aza tamah ettik.tek maasla herseyimizi de yaptik.

bence eğer durumu iyiyse ve müsaitse babanız kendi üstüne yapsın evi sizde gidin babanızın evinde oturun. babanızın evi sizinde eviniz kira vermezsiniz, kredi vermezsiniz rahatça yaşarsınız yıllarca eğer olmaz diyorsanızda kiranızı verirsiniz ama en azından babanızın evi canınızın istediği gibi hareket edersiniz bi konuşun bence bu konuyu babanızla

Mütehait baban size bir ev veremiyor mu?
Kuralları vardır , belkide eşini rahat alıştırmak istemiyor mu bilmem.

Ama benim işçi babam iki erkek evladına ev aldı.

Masallah babanizla samimisiniz adamda samimeye guvenmis 150de yardim ederim demis sizin ev isinize karismis ne var bunda. Birde illa 3banyolu mu olmali ev.Inan temizligi bakimo cok zor olur.Babanla pko konusacak kadar samimiyseniz tabiki baska seyler de der ayrica.Bu kadar buyuk dusunmem ortalama bir eve cikarim yerinizde olsam.

ben banyosuna odasına takılmıyorum. zaten muhtemelen o banyolardan birine camasır makinemi koyup ütü odası yaparm.

Babanız haklı..ne kadar sevse de damatı kp parasına rahatlığına alıştırmak istemiyor ve daha yeni evlisiniz adamın başka yüzü var mı yok mu siz de babanız da bilmiyor. Aynı olayı arkadaşımın babası yaptı adam müteahhit bir sürü ev yapıyor ama kızına kiraya çık dedi damatı hemen şımartmak istemiyorum senin için neler yapabileceğini görmek istiyorum dedi ve damat gerçekten dengesizin güvenilmezdin biri çıktı kızın babasına bile defalarca saygısızlık yaptı ve sonuçta adam haklı çıktı o g.zekalı damat da evden mahrum kaldı. Eşiniz de aynı çıkar demiyorum. Gerçekten evliliğin oturması önemli. Babanızdan yardım almayın derim

Babanız yaşadığınız şehrin sayılı müteahhitlerinden ve ev için sizden "konu bana ne kadar verip vermeyeceğiniz değil" mi diyor?
Babanız müteahhit ve sizi kirada mı oturtuyor..
Durumunuz iyi olduğu halde..

eşinin sigara içtiğini baban gördü,
pcolusun çalışamazsın
müteahhidin kızısın buna rağmen kirada oturuyorsun...

yorum yapacağım; olur öyle yapın.

pco lular çalışamıyor mu ? bende de vardı pco ne bileyim hep çalıştım biz mi yanlış yaptık bir yerlerde acaba ?

Anlattıklarınızı okuyunca açıkçası ben de dedim mütahitin kızı kirada mı oturtuyor diye ama babanızın sizlerle de bir sorunu yokmuş anlayamadım ama garip geldiği kesin

baban eşini sevebilir ama bence ona güvenmiyor oyuzdende boyle birşeye kalkışmıyor ,

hayat bu belli olmaz adam kazancını neden damada yedirsin ki boşansanda sen onun kızısın ve bütün malı senın ,

bence baban haklı

pco lular çalışamıyor mu ? bende de vardı pco ne bileyim hep çalıştım biz mi yanlış yaptık bir yerlerde acaba ?
bilemiyorum ki canım gittigim doktorum bana tedaviye hemen baslamamız gerekiyor yasın gencken her gecen 1 yıl senin icin eksi yazıyor yumurtalıkların hic calısmıyor hic olgunlasma olmadıgını söyledi.. Yatacaksın ilac ve asılama sürecinde sadece ihtiyaclarını gidermek icin kalkacaksın dedi. belki tutunma sürecinde olablir. henuz dusunmedigim icin baslamadım tedaviye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…