- 30 Ocak 2014
- 4.518
- 6.353
- 358
- Konu Sahibi karamelizeee
-
hayır aslında direk ben yarısını karsılayacagım belkide ileride hic para almayacagım dediSonuçta adama bi kere iki kere sormuşsunuz şu an yardım etmem demeye getirmiş gidin kendiniz alın eşinizle. Ne de olsa siz artık bir ailesiniz.
bence babanız esınıze guvenmıyor madem sıze destek, sızı o kadar dusunuyor ...??? neden ev almanız ıcın on ayak olmuyor kı proje sıze aıt ve babanız yapacak ınsaatı yanı ıstese sızden hıc para talep etmeden bıle sıze bır daıre verebılır o projeden....Geçenlerde evle ilgili konu acmıstım babamın hareketleri diye..
Dün oturup karsılıklı konustuk bu konuyu.. Mantıklı geldi söyledikleri ama yine de kafam karıştı kimseye de birşey demiyorum..
Babam yaşadıgımız şehirde en iyi iş yapan sayılı müteahhitlerden biri cok şükür işlerimiz iyi, bende babamla birlikte ofiste çalışıyorum çizim vs yapıyorum 9 aylık evliyim.. Kira da oturuyoruz..Kısaca anlattım konuya geçiyorum;
Geçenlerde cok begendigim 4+1 3 banyolu dublex projesi yaptık, cok hosuma gitti icime o kadar sindi ki, o apartmandan olsun isterse 2+1 olsun dedim biz bu evi alalım..Sonra laf arasında babam ben karar veririm ev alıp almayacagınıza demişti ve eşim bozulmustu..
Neyse dün oturduk babamla başbaşa konustuk.
*Daha gençsiniz gezip tozuyorsunuz gece 1de canınız izmire gitmek istiyor gidiyorsunuz ev borcuna girince bunlar olmayacak dedi.. konu para değil dedi sizin ne kadar bana para vereceginizde önemli degil benim olan herşey senin zten dedi. daha erken bi evliliginiz otursun bakalım zamanı var acele etmeyin dedi.
Bende suan oturdugum evi benimseyemiyorum kendi evim degil kira sonucta ailemden görmedigim icin hic kira olayını hic benimseyemedim sanki yabancıymısım gibi geliyor.
Bende dedim ileride cocuk olucak kredi 10 yıllık cekcez 3 4 yıl sonra cocuk olsa 5 6 yıl sonra da egitimleri baslasa borcumuz bitmiş olur rahatlarız dedim.cocuk tedavisi görmem lazm pcoluyum çalısamam dedim..
Git evi düşünecegine cocugunu düsün dedi bana
Kızlar cok istiyorum ama o evi.. bide diyor ki suan 100 150 bin destek veririm belki ilerde daha cok veririm konu para degil sizin mutlulugunuz dedi sükür evliligimde bi pürüz yok..
Birde babam eşimi sigara icerken gördü arkadasıyla ofiste.
Normalde kullanmıyor uzun yolculukta arac kullanırken yada arkadaslarıyla kahve icerken icer sigara oda ayda 2 tane ancadır. ama babam bilmiyordu sürpriz oldu iki de bir bunu söylüyor bana sürpriz oldu sasırdım diyor.
Eşime mi güvenmiyorsun dedm hayır güveniyorum biraz güvensizligim olsaydı senin evlenmene izin vermezdim diyor,konu güvende degil konu sizin mutlu olmanız evlilik bu kolay olmuyor dedi..
Tamam mantıklı düsünüyor ama bende kendi evim olsun istiyorum..her gün duyuyorum müteahhitin kızı kirada oturuyr damadını sevmiyor galiba diye bide bunlara sinir oluyorum.. En son konusuktan sonra yinede sen bilirsin illa istiyorum dersen senin olsun dedi
Arkadaşlar bu arada babam eşimi gerçekten çok seviyor nisanlıyken bile benden kız kardeşimden ayrı tutmadı eşimi. Hep eşit davrandı evladıymış gibi. Eşimde asla saygısızlık yapmadı. Gece 12de olsa hadi Annenlere gidelim der. Tatlı alsak onlarla yemek ister. Belki babamda eşimin babası olmadığı icin bu kadar sefkatlı davranıyor eşime karşı
Benim eşim kamuda inşaat mühendisi.. ve babam senelerdir bu işi yaptıgı icin bende eğitimini aldım 3ds max, vray, archicad ve bir cok daha programı kullanabiliyorum sertifikalarımda var.. bunu yargılamanız tuhaf geldi piyasada bunun egitimini alıpta bu işi yapan bir cok insan var. tabi ki de mimari projeyi cizmiyorum. dış cephe iç dizayn 3 boyut tasarımlarını yapıyorum. sadece babama da degil baska müteahhitlere yapıyorum. tanesi 500den baslıyor yani bu ek gelir aylık 4000i buluyor.Mimar mısınız ? Hayır.. ne çizimi yapıyorsunuz,muamma.. mimar olsanız 2-3 bine zaten çalışmazsınız. Babanız iyi iş yapsa çizimi siz değil mimarlar yapar. Yanından bile geçirmez mimarlar sizi. Baba zengin ama kızın 2-3 bine çalışması normal. Kafamda deli sorular..
ya evliliğinde iş yok diycem amaa öyle olsa bile bile hiçbir baba izin vermez evlenmeye.. yada babada senin abarttığın kadar iş yok. İkisinden biri canım kusura bakma.
biz evlenirken benim istedigim gibi bir ev yoktu genelde 2+1 ve kücük daireler vardı. yada cok cok büyük 4+1 3+1 geniş daireler.. benim suan begendigimde 4+1 ama 1 ben cocuk odası geniş oldugu icin 2ye bölüp bir banyo kadar camasır odası cıkardım.. yani normalde 3+1di.ben anlamadım ama
babanızın durumu o kadar iyi ise neden size daha önceden bir ev ayırmadı
yanı kirada oturmak sizi bu kadar rahatsız ediyorsa
yengemin abileri müteahhit bekarlığında ona bir ev vermişlerdi
tapusu vs de üstüne
sonra abi battı durumu kötü işte ama bu aşamada yengem hala o evde zira onun adına tapuda vs vs
müteahhitler genelde ucuz düşürünce çocuklarına verir birer tane evlilik vs yokken
ya da işte iki çocuğu varsa bir sitede iki tane hakkı varsa ona verir
bence babanız biraz emek verin hanyayı konyayı görün hazıra konmayın istiyor
geçim derdiniz olsun elinizdekini çok kısmayın ama size ait olsun diyor
biz evlenirken benim istedigim gibi bir ev yoktu genelde 2+1 ve kücük daireler vardı. yada cok cok büyük 4+1 3+1 geniş daireler.. benim suan begendigimde 4+1 ama 1 ben cocuk odası geniş oldugu icin 2ye bölüp bir banyo kadar camasır odası cıkardım.. yani normalde 3+1di.
Evlenirken eşimin babası olmadıgı icin biraz kredi borcuna girdik ve bu yüzden. zaten eşim bedava istemiyor, maliyetine versin diyor babamda yardım etmek istiyor
Ama şimdi değil. Bence bu işi fazla kurcalamayın. Eşinizle babanız arasında soğukluğa sebep olabilir. Tekrar söylüyorum elinizden geliyorsa alın. Yoksa babanızdan beklemeyin.biz evlenirken benim istedigim gibi bir ev yoktu genelde 2+1 ve kücük daireler vardı. yada cok cok büyük 4+1 3+1 geniş daireler.. benim suan begendigimde 4+1 ama 1 ben cocuk odası geniş oldugu icin 2ye bölüp bir banyo kadar camasır odası cıkardım.. yani normalde 3+1di.
Evlenirken eşimin babası olmadıgı icin biraz kredi borcuna girdik ve bu yüzden. zaten eşim bedava istemiyor, maliyetine versin diyor babamda yardım etmek istiyor
valla hic ev ayırma gibi bi konu gecmedi.. ben rahata alıstıgım icin belki de beni gözlemlemek icinde olabilirben evlenmeden önce diyorum
olağan durumlarda beğenilen bir ev çıkınca ileride evlenir diye ayrılır genelde de
ya da ne bileyim içine sinmeyen kiralık ev arayıncaya kadar mevcut olana razı olursun vs vs
benim mantıkta oturmayan taşlar var
Bi önceki konunuzda aylık toplam gelirinizin 5000 civarı olduğunu söylemiştiniz. Bi yerlerde sıkıntı var. Evliliğin yeni olması ne alaka.. evliliğim yeniydi ve babam öyle bahsettiğin evden çok daha fazlasını verdi. Eşine mal geçmesini istemeyebilir,haklı.. bununda yolu var. Dolaylı yoldan üzerimde birsürü mal var ama olurda eşimle ayrılırsam hiçbirinden hak isteyemiyor.Benim eşim kamuda inşaat mühendisi.. ve babam senelerdir bu işi yaptıgı icin bende eğitimini aldım 3ds max, vray, archicad ve bir cok daha programı kullanabiliyorum sertifikalarımda var.. bunu yargılamanız tuhaf geldi piyasada bunun egitimini alıpta bu işi yapan bir cok insan var. tabi ki de mimari projeyi cizmiyorum. dış cephe iç dizayn 3 boyut tasarımlarını yapıyorum. sadece babama da degil baska müteahhitlere yapıyorum. tanesi 500den baslıyor yani bu ek gelir aylık 4000i buluyor.
Konu zaten para da degil. evliligimin yeni olması
Ne kadarlık evlisiniz merak ettimdevalla hic ev ayırma gibi bi konu gecmedi.. ben rahata alıstıgım icin belki de beni gözlemlemek icinde olabilir
sagolsun hep arkamda oldugunu hissediyorum..Ama kafamı cok karıstırdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?