Ev konusunda hangisi mantıklı?

-huzur-

Kafesin biri,bir kuş aramaya çıkmış.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
2.044
6.735
158
Herkese merhaba. 1 ay sonra 1 yaşına girecek bir kızım var. Şuan ücretsiz izindeyim. Ama artık yaz sonuna doğru başlamayı düşünüyorum. Kızıma annem bakacak. Şuan oturdugumuz ev annemgile arabayla 15 dk kadar uzaklıkta. Anneme yakın bir yere taşınmayı düşünüyordum aslında ama o mahallede bir kaç ev gezme fırsatım oldu bugün. Semt şehrin en lüks semtlerinden biri. Haliyle kiralar çok pahalı ve evler çok eski,çokta büyük. Gezdiğim evlerden biri biraz aklıma yattı gibi ama onunda tuvaleti banyosu çok kötü. Tadilat yaptırmadan taşınamam oraya. Bizim şuan oturdugumuz evde merkeze çok yakın ve sıfır daire. Kira nispeten ucuz. Mahallemizide çok seviyorum açıkçası. Marketler, pazar, manav hepsi ayagımın altında. Anneme yakın otursam annem bizim evde de bakardı kızıma. Şimdi sabahın köründe onu yatagından kaldırıp yola düşecek olmak çok canımı sıkıyor. Ama mantıklı olanda taşınmak gibi geliyor. Bir yandan da şimdiki evle o evi kıyaslıyorum.. Uçurum var arada. Annemin bu tarafa taşınma ihtimali yok bu arada. Ne yapmalıyım sizce?

15 dakika çok uzun bir mesafe değil. Anneniz size gelmez mi?

15 dk çok uzun bir süre değil hele de araciniz varsa

Taşınma bence. Çok insan yapıyor bunu. Zamanla bebeğinde alışır bu duruma.
Bazı insanlar bebeğini bırakıyor sadece haftasonu alıyor. ( her ne kadar aklım almasa da bu durumu vardır bir bildikleri diyorum )
Bende düzenimi bozdum evimi taşıdım pişman oldum tekrar aynı yere taşındım. Hele ki ev istediğin gibi değilse sakın. Eski ev ısınmaz da şimdi. Çocuk hasta olur felan.
Kısacası götür getir yap bence.

Ne zaman tasınmayı düşünüyosunyz
Yazın tayin zamanı olursa evler cabuk boşalıp cabuk doluyo belki o esnada aklınıza yatan baska bir ev bulursunuz

Aracımız var ama üşür, hasta olur diye kıyamıyorum..

Bence siz bırakın ben 3 yıldır öyle yapıyorum taşınmaya değmez..

Ben olsam taşınırdım. Anaokulu yaşına gelince de tekrar taşınırdım memnun kalmazsam. Çünkü her gün bebeğinizi goturmeniz hem sizin açınizdan hem onun açısından zor.

O kadar uzak değilmiş ya bence taşınmaya gerek yok.

Aracımız var ama üşür, hasta olur diye kıyamıyorum..
Bir yıl çalıştım sabah eşim sabah bıraktı bizim de aramız 20 dakika felan akşam aldı kızım alışmıştı benim annemin gelme şansı yoktu ama anneniz size gelebilse daha iyi olur tabii ki

evden çıkardıktan sonra 15 dk çok değil ki.
taşınınca annen sende bakacaksa şimdi de bakabilir senin evinde 15 dk ne ki.

6.30’da bir taksiye binse 6.45’de sizin evde annen. Siz bebeği götürseniz de en geç 7’de kalkmış olmalı zaten. Yarım saat daha erken kalkar sorun çözülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…