Ev konusunda sürtüşme

Valla geçinmek hiç kolay değil.Benim kiram gelirimin 4te 1i.buna rağmen çok geliyor

nişanlın haklı, alt tarafı 2 kişisiniz, yarın öbür gün nolucağı belli değil , yeni evleniyorsunuz full masraf.ikiniz de 10 bin kazansanız anlarım da 2900 bir eve sizin durumunuzda verilmez.ek hiçbir şeyi düşünmüyorsun.ille merkez istiyorsanız daha uygun bir yere bakın merkezde.

Birde eşinizin maaşı olan 5000 elinize geçmeyecek direk, faturalar falan derken emin ol kıt kanaat geçineceksiniz. Kendi evimizde oturuyoruz. Eşimin 5000 geliri var. Ama aylık kenara 1000 lira atıyorsak kar diyoruz. Arabayı değiştiricez mesala bir yıldır biriktiremedik. Ki çok para harcayan insanlar da değiliz

Valla İstanbul'da kiralar yüksek benim.nacizane tavsiyem ikinizde çalışıyorsunuz bir süre para biriktirme imkanı bulabileceğiniz bir evde oturun ileriyi de düşünün Rabbim nasip eder de bebeğiniz olursa falan ,ücretsiz iziniydi vs vs elbette herkes daha güzel ferah bir evde yaşamak ister Allah kendi evinizi nasip etsin inşallah. Çok ben olsam çok gösterişe kaçmadan derli toplu bi ev bakardım

Aylık 1800 ev kredisi ödüyorum,ev sahibiyim yani.o fiyat kira için fazla değil mi? nisanliniz haklı ,3 bin kiraya vereceginize ev alın bari evin kredisini ödeyin,sizde ev sahibi olun madem gözden cikarabiliyorsunuz bu rakamı yada makul olup nisanlinizin söylediği yeri tutun

İki kişi büyük evi napacaksınız ki? Temizliği ayrı dert, ısıtması ayrı dert, eşyası ayrı dert. Daha küçük evlere bakaarsanız merkezi yerlerde daha uygun fiyatlara evler vardır muhakkak.

Gelin olarak girdiğim ev İzmir de karsiyakanin orta noktasında 2+1 kuş kadar mutfak ve banyosu olan 20 yıllık bir binaydi.Yuruyerek istediğim herşeyi yapıyordum ama kiram ev kirasini ,faturaları karşıladıktan sonra cep harcligim kalacak şekildeydi.Yine merkezi ama yeni olmayan bir ev de arayabilirsiniz. Ev kiranizin seneye yüzde yirmiye yakin artabilecegini de hesaplayin derim.

İllaki vardir daha uygun fiyatlı merkeze yakin.Arastrmak lazim.Yanivo kadar parayı verebliyorsaniz ev alin dha mantıklı.Sonuçta 5.000 kalıyor geriye ama daha hesaplamadginiz masraflar çıkar.

2900 tl ile bitmez o masraf. Bunun ısıtması var, elektriği, suyu, interneti var. Onları da ekleyeceksin. Bence gelirinizi bu şekilde savurmak yerine daha küçük ve merkezi ya da uzakta ama büyük ev tercihi şeklinde yapabilirsiniz. Ben de İstanbulda yaşıyorum merkezi yerde oturuyorum ama gelirime göre seçtiğim bir evde. Çünkü harcamalarda hayat standartlarımı düşürecekse buna dikkat etmem lazım.

2bin liraya orta standartta ev diyorum. Bu kişinin kazancı ve hayata bakış açısıyla alakalı bence. Şimdi size göre bu mantıklı ama eşinize göre değil orta yolu bulmak gerek o halde. Hangi semtte bakıyorsunuz?

İstanbul için bütçeniz çok kısıtlı bence..Daha makul ve güzel evler bulabilirsiniz. .Hangi semtten düşünüyorsunuz?

Nişanlınızı haklı buldum. Gelirinize göre yüksek bir kiradan bahsediyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…