Ev konusunda sürtüşme

Konu sahibi hangi semtten ev tutmak istiyorsunuz keşke onu söyleseydiniz... kaldı ki bütçeniz kısıtlı, madem 3000tl yi gözden çıkardınız düğündeki altınları falan bozdurup ev alın. En azından kendi evinizi ödersiniz. Bayılıyorum şöyle parayı sokaktan toplar gibi savuranlara

Nişanlınız haklı siz 2500 kazandığınız için nişanlınızın kazancı gözünüze çok geliyor ama Türkiye şartlarında 2900 kiraya vermek çok mantıksız hele yeni evlisiniz 2 odalı küçük bi ev yeter de artar bile
Haaaa o para gözünüze gelmiyorsa kredi çekin ev alın kredi ödeyin madem

Yazık günah ay her ay nerdeyse 3bin çöpe mi atmayı düşünüyorsunuz?
Kalbime bir şey oluyor sanırım :S

Ben bir tek Türkler de görüyorum gösterisi lüksü iyo olsun temiz olsun sifir olsun en güzel bize desinleri yazik günah belki uc dört saat keyfini surebilecegin bir eve o kadar para yer ayni olsun biraz daha makul bir ev olsun yada küçük olsun esyanizda az olur çalışan insanlarsiniz geleniniz gideninizde olmaz belki makul olani seçin hic gerek yok o parayla her yaz güzel bir tatil yapılır

2 çocuğum var 3+1 de oturuyoruz. Tek cocuk olsa 2+1 evde oturmak isterdim. Ayda bir yardımci almama rağmen, haftalik temizlige kalkissam 3 4 saatten önce bitiremiyorum.
Sadece iki kisi yasasam cok kucuk olmayan 1+1 bile yeterli olur bana. Zaten artik misafir odası mantigi kalmadi, olsa da yapmazdım. Onca para harcayip susledigim salonumda oturamamak cok sacma geliyor bana.

Basamaklar yavas yavas cikilir tatlim. Ileride cocuklariniz olur mecburen buyuk ev isteyeceksin. O gunlere hazirligini simdiden yap bence. Tut kutu gibi bir ev ona göre de esyani al oturun mis gibi.

Asgari ucretin 2250 civari oldugu bir ülkede 3000 barınma gideri icin lüks bence. He bizimde aidat+kira o civarda. Ama kazancimiza gore cok yormuyor. Cocuklarimin oyun alanları ve calisan anneyim güvenlikleri icin katlaniyoruz. He evliligimin ilk zamanlarında boyle bir ev hayaldi bana. Bence acele etme derim, nisanlin hakli.

İstanbulda evler cok pahalı haklısınız. Bende nisanlanıyorum ufaktan baktım ev fiyatlarına bizim gelirimiz sizden daha fazla olacagına ragmen 1800 TL bile bana cok fazla geliyor. Faturalarla beraber 2000 lira olmalı ki bana göre yasadıgımızı anlayalım. Tabi bu benim görüşüm hayat cok pahalı. Artık sofraya 3 4 cesit yemek koymak bile lüks olacak öle görünüyor. Şöle düşünün hiç mi alısveriş yapmayacaksanız, hiç mi sinemaya, tiyatroya etkinliğe gitmeyeceksiniz?

Nişanlınız gayet mantıklı düşünüyor.
Böyle bir konuda diretip,kavga etmeniz çok tuhaf.
İnsan toplam gelirinin üçte birinden fazlasını barınma masrafına verirse,geçinemez.
Yeni evli bir çift niye büyük evde oturmak ister?
Hiç anlamıyorum.
Üstelik çalışıyorsunuz,o evin temizliği var, hatırlatırım.
Muhtemelen,yardımcı tutmaya bütçeniz yetmez o evi tutarsanız.

Aidatla birlikte 2900 tl ödeyeceksiniz kiraya yani. Sizin maaşınızdan fazla kira nişanlınıza hak verdim ben. Üstelik yeni evlisiniz 2 kişi için bu kadar ev kirası ödemek bana gereksiz gelirdi. Yarın bir gün Allah göstermesin işten çıkarsalar sizi sırf eşinizin maaşıyla hem kira hem geçimi nasıl sağlarsınız bu tarafını da düşünün

Yarın birgün hamile kalsan bebekten dolayı çalışamazsan adam 2900 lirayı nasıl ödesin? şimdi iyi hoş da biraz ileriyi düşünmek lazım. O paraya ev kredisi ödenir. Bana da biraz gösteriş geldi kusura bakma. İki memur maaşıyla 1500 lük evi zor tuttuk ödüyoruz ama canımız çıkıyor bebek oldu tek maaşla daha da zor oluyor şu an.

400 lira aidat varsa beğendiğiniz ev sitede galiba. Şu an 400 olan aidat seneye 500-550 olur. 2000 kira verseniz tamam derim ama fazlası zarar. 3+1 evde oturuyorum pişmanım. Büyük ev pişmanlık

Geçen bir yerde okudum inanamamıştım
Yazan kişi olayı yaşamış
Mobilya mağazası çalışanı
Nişanlı bir çift gelmiş
Erkek olan güvenlik görevlisi
Kız çalışmıyor
Beğendiği koltuk takımı 50 bin
Nişanlısı yutkunuyor kem küm halinde
İnanın gerçekliğine inanmayıp devamını okumamıştım
Sizin konunuzu görünce anladım ki o da gerçekmiş
Yapmayın
Günah değil mi
Bir ay boyunca çalışıp yine de kira ve aidatı ödeyemeyeceksiniz
Yazık!
Akıl tutulması mı yaşıyorsunuz!
Ailenizden de mi olmadı sizi uyaran?
Daha ne yazılır bilemedim ki
Allah nişanlınızın yardımcısı olsun

San
Kız çevreyle ne alakası var milletle sidik yarıştırmaya güç mü yeter. Arada 1100 lira fark var beni kıskananların 1100 lira ederi var mı ki

Sanki cevremde ki fitne, fesat ödeyecek parayı. Milleti kıskandırıcam diye kendimi zora sokucam. Hay Allahım ya.

2900 toplamda...cok fazla...değmez
O civarlarda daha uygun illa ki vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…