ev kredısı konusunda yardım,lutfen bılenler ılgılensın...

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
su anda en dusuk faızlı ev kredısı
hangı bankaların faızlerı dusuk...
Ve hangı bankalardan kredı aldınız ev alırken.
şoyle dosya masrafı cok olmayan ve faızı en dusuk olanlar hangılerı....

Bana yardımcı olup arastırabılırsenız sevınırım...
Bu arada eşım iş bankasına yatıyor maaşı...

Okuyan yardımcı olan herkese teşekkurler....

bız 3 ay once yapı kreıdıen 45000 cektık.10 yıl vadeyle.aylık odemesı 630 lıra.su an faızı hatırlamıyorum ama o zaman en uygun buydu.cok ıyı arastırmak lazım.inş sizin için en hayırlısı olur.

tesekkur ederım yorumunuz ve ıyı dıleklerınız ıcın
pekı kefıl ıstedıler mı?yada kac tane kefıl

ayrıca maas bodronuz yuksek mıktardan mı yatıyordu?

Insallah hayırlısıyla ev sahıbı oluruz bızde

şu an vakıfbank diye biliyorum ama yinede her bankanın kendine göre özel anlaşmaları olabiliyor...şu an faizler 1,10 un üzerinde...
biz 3 ay önce konut kredisi çektik.o zaman 0,89 du fazi oranı...

bende vakıf diye biliyorum bizde araba kredisi için koşturuyoruz bu aralar :31:

teşekkur ederım arkadaslar ılgınıze

pekı kefıl falan ıstemıyorlar degıl mı?
Zaten aldıgımız ev kredıye karsı ıpotek oluyor

pekı maas bodrosu kredı ıcın farkeder mı?
Yanı nasıl anlatsam
35 bın gıbı bır mebla ısımızı goruyor su anda...
Yanı vade uzadıkca odeme tutarı dusuyor sanırım degıl mı?

teşekkur ederım arkadaslar ılgınıze

pekı kefıl falan ıstemıyorlar degıl mı?
Zaten aldıgımız ev kredıye karsı ıpotek oluyor

pekı maas bodrosu kredı ıcın farkeder mı?
Yanı nasıl anlatsam
35 bın gıbı bır mebla ısımızı goruyor su anda...
Yanı vade uzadıkca odeme tutarı dusuyor sanırım degıl mı?

Canım okadar detaylı bilmiyorum bende ama eşime sordum ipotek gösterecek bişeyiniz varsa kefil istemiyolarmış ve maaş bordrosu tabiki krediye etki eder dedi mebla yükselebiliyormuş :31:

tesekkur ederım canım
ztn kredılı alınca o ev bankanın elınde olmuyormu?
Borc bıtene kadar...
Anladım canım yanı ne kadar cok sa bordro dakı rakam o kadar kredı cıkıyor?dogru mu anladım )

Canım ben hem bankacıyım,hemde daha 4 ay önce kullandık konut kredisi,hatta evimiz cadde üzeri olduğu için iş yeri geçiyodu o yüzden daha yüksek faize maruz kaldık...
Şu sıralar acayip yükseldi ev fiyatları ve faiz oranları...
En uygunu istediğiniz kadar arayın hepsi ya faizden ya dosya masrafından yada dask,ferdi kaza sigortası derken aynı parayı alıcaklardır zaten...
Kefil istemezler,zaten konut ipotekli olucaktır...
Sizin bordronuza göre aylık ödiyecek olduğunuz max miktarı belirtip buna göre vade yaparlar...Buna bağlı olarakta vade arttıkça ödiyecek olduğunuz faizde artar...
Şimdiden hayırlı olsun...

bordronuza göre aylık ödemenizi belirliyorlar ödeyip ödeyemeyeceğinize bakıyorlar.
birde maaşınızda haciz olup olmadığına tabi.
almak istediğiniz evin fiyatının yanlış hatırlamıyorsam %70 yada 80 ine kadar kredi veriyorlar.

Ablam geçen hafta ev için kredi çekti bankacı akrabalarımız sağolsunlar en uygun İş bankası'ydı ve güzel bir rakam çektiler...

Canım ben hem bankacıyım,hemde daha 4 ay önce kullandık konut kredisi,hatta evimiz cadde üzeri olduğu için iş yeri geçiyodu o yüzden daha yüksek faize maruz kaldık...
Şu sıralar acayip yükseldi ev fiyatları ve faiz oranları...
En uygunu istediğiniz kadar arayın hepsi ya faizden ya dosya masrafından yada dask,ferdi kaza sigortası derken aynı parayı alıcaklardır zaten...
Kefil istemezler,zaten konut ipotekli olucaktır...
Sizin bordronuza göre aylık ödiyecek olduğunuz max miktarı belirtip buna göre vade yaparlar...Buna bağlı olarakta vade arttıkça ödiyecek olduğunuz faizde artar...
Şimdiden hayırlı olsun...

cooookk teşekkur ederım.evet oranlar 3 ay oncesıne gore acayıp arttı...
Dedıgınız gıbı hepsı aynı orana gelecekse,

maasını aldıgı bankadan cekmesı daha mantıklı olmaz mı?kolaylık saglamazlar mı?

Bırde cekecegımız mebla evın yuzde 50 60 ı kadar...

Cokk tesekkur ederım ıyı dıleklerınıze....

bordronuza göre aylık ödemenizi belirliyorlar ödeyip ödeyemeyeceğinize bakıyorlar.
birde maaşınızda haciz olup olmadığına tabi.
almak istediğiniz evin fiyatının yanlış hatırlamıyorsam %70 yada 80 ine kadar kredi veriyorlar.

cokkk tesekkurler yorum ıcın sagolun.

cooookk teşekkur ederım.evet oranlar 3 ay oncesıne gore acayıp arttı...
Dedıgınız gıbı hepsı aynı orana gelecekse,

maasını aldıgı bankadan cekmesı daha mantıklı olmaz mı?kolaylık saglamazlar mı?

Bırde cekecegımız mebla evın yuzde 50 60 ı kadar...

Cokk tesekkur ederım ıyı dıleklerınıze....

Yani bencede maaşı aldığı banka daha mantıklıdır...
Çünkü şimdi yeni bi bankaya gitse bi sürü çapraz satış için kredi kartı destek hesap filan tanımlıcaklar...
Kendi şubesinde maaş hesabı açtırırken yüzüne aşina olduğu biri vardır,o kişiden şube yöneticisi onayıyla özel oran talep edebilirler,sonuçta piyasa durgun,her bir meblağ kredi önemli şubeler için...
Ayrıca konut kredisinde her ay ödemesinde erken ödeme olmadığı için gününde yatırmanız gerekir,yani siz daha önceden hesapta para bıraksanız başka banka hesap işletim ücreti alırken kendi bankanız maaş hesabı olduğu için böyle bi tutar talep etmez...
Çekiceğiniz kredi oranı bankaya göre değişir,özel bankalar %70 den fazla vermek istemezken bu devlet banaksında %100 bile varır...

:34:

Yani bencede maaşı aldığı banka daha mantıklıdır...
Çünkü şimdi yeni bi bankaya gitse bi sürü çapraz satış için kredi kartı destek hesap filan tanımlıcaklar...
Kendi şubesinde maaş hesabı açtırırken yüzüne aşina olduğu biri vardır,o kişiden şube yöneticisi onayıyla özel oran talep edebilirler,sonuçta piyasa durgun,her bir meblağ kredi önemli şubeler için...
Ayrıca konut kredisinde her ay ödemesinde erken ödeme olmadığı için gününde yatırmanız gerekir,yani siz daha önceden hesapta para bıraksanız başka banka hesap işletim ücreti alırken kendi bankanız maaş hesabı olduğu için böyle bi tutar talep etmez...
Çekiceğiniz kredi oranı bankaya göre değişir,özel bankalar %70 den fazla vermek istemezken bu devlet banaksında %100 bile varır...

:34:

cokkk teşekkur ederım ılgınıze...

Bu ıslerden pek anlamam,hesabım kuvvetlıdır

ama daha once kredı ıle hıc ısımız olmadıgı ıcın...
Ve bızı az cok neler beklıyor bılmek ıstedım.
Yanı 3 asagı 5 yukarı kredı oranları aynıyken
maas hesabından yanı bankadan cekmesı daha mantıklı dıyorsunuz.

Maas hesaplarını şırket actrdı topluca,elden odeme ıken banka olayına gectıler.
Bu durumda sırkettekı bu ıslerle ılgılenen her kım ıse onunla gorusup
onun yardımı ıle (telefon vb )oranda bıraz ındırım yaptırabılme ıhtımalımız varmıdır sızce???
Bu arada sızınde evınız hayırlı ugurlu olsun

biz yaklaşık 9 ay önce çektik şekerbanktan ve ozaman eniyi oydu..bizden sonrafaizler nerdeyse 2ye katlandı..nerden çekerseniz çekin süreyi kısa tutmaya bakın..biz ödeeleri yüksek tutup 1 yıl erken bitsi dedik 5000 lira azaldı faizi

eşin önce maaş bankasıyla görüşmeli. mesela garantş bankası maaş müşterilerinden dosya masrafı falan almıyo ama faiz oranı 1.25 mi ne. yüksek yani baya. bazen de emlakçıların özel anlaşmaları oluyo. 1.07 gibi bi oran gördüm.

biz yaklaşık 9 ay önce çektik şekerbanktan ve ozaman eniyi oydu..bizden sonrafaizler nerdeyse 2ye katlandı..nerden çekerseniz çekin süreyi kısa tutmaya bakın..biz ödeeleri yüksek tutup 1 yıl erken bitsi dedik 5000 lira azaldı faizi

ödemeyı kısa tutmamıza ımkan yok
cunku kıraya cıkmak yerıne ev almaya bakıyoruz
hayırlısı bakalım (

eşin önce maaş bankasıyla görüşmeli. mesela garantş bankası maaş müşterilerinden dosya masrafı falan almıyo ama faiz oranı 1.25 mi ne. yüksek yani baya. bazen de emlakçıların özel anlaşmaları oluyo. 1.07 gibi bi oran gördüm.

coook teşekkur ederım ılgınıze...
Tabı once bankasıyla goruselım o zaman...

Back
X