ev kredısı konusunda yardım,lutfen bılenler ılgılensın...

cokkk teşekkur ederım ılgınıze...

Bu ıslerden pek anlamam,hesabım kuvvetlıdır

ama daha once kredı ıle hıc ısımız olmadıgı ıcın...
Ve bızı az cok neler beklıyor bılmek ıstedım.
Yanı 3 asagı 5 yukarı kredı oranları aynıyken
maas hesabından yanı bankadan cekmesı daha mantıklı dıyorsunuz.

Maas hesaplarını şırket actrdı topluca,elden odeme ıken banka olayına gectıler.
Bu durumda sırkettekı bu ıslerle ılgılenen her kım ıse onunla gorusup
onun yardımı ıle (telefon vb )oranda bıraz ındırım yaptırabılme ıhtımalımız varmıdır sızce???
Bu arada sızınde evınız hayırlı ugurlu olsun

çok sağol canım,darısı başına inş,bi solukta da ödeyelim hepberaber...
evet şirketteki yetkili aracı olabilir yada az önceki arkadaşımın dediği gibi emlakçılardan indirim alınabilir bankadan,tabi işin içine emlakçı girince komisyon filanda çıkar,
her türlü zor canım borç ya,ama kendi evine ödeyince koymuyo o ayrı
:25:

hayırlı olur inşallah,

ben yaklaşık 1,5 sene önce finansbankten ev kredisi çektim. bayağı yüksek bir meblağ.

aylık ödemelerini, vadesini herşeyden önemlisi dosya masrafını araştır. hepsi uygun oluyor. dosya masrafından bütün parayı çıkarıyorlar.

benim eşim adına çekildi kredi. bir kere maaşın yüksek olmalı. ssknın ne kadar yattığıda bu arada önemli, o şirkette ne kadar çalıştığın. başka kredinin olup olmaması, kredi kartlarına borcun.

anlayacağın bütün masraflarına bakıyorlar. nedeni ise aldığın maaş, masraflarını karşılayacak mı karşılayamayacak mı

kızlar bilenler bana da yardım edebilir mi?

şimdi diyelim ki 100.000 gibi bi rakam cektiniz... bunu 2 yıl ödediniz... o ara elinize 50.000 gibi bi rakam gecti toplu para...

sizce bu 50.000 i götürüp vererek kalan borcu yani ödemelerin miktarını ya da toplam süreyi azaltmak karlı bir iş mi?

mantıklı olur mu? ilgilenenler, bilgisi olanlardan yardım bekliyorum :16:

şimdi diyelim ki 100.000 gibi bi rakam cektiniz... bunu 2 yıl ödediniz... o ara elinize 50.000 gibi bi rakam gecti toplu para...

sizce bu 50.000 i götürüp vererek kalan borcu yani ödemelerin miktarını ya da toplam süreyi azaltmak karlı bir iş mi?

bilen biri cvp versin yaaaaaa.. bende merak ediom bunun cevabını.. bizde nişanlımla krediye girip ev alcaz ama nasıl olcak bakalım:((
bankacı arkadaşalarım bi cvp yaaaa.....

ben aralık 2011 de 40 000 tl kredi için uzun araştırmalarım sonucu en uygun kredıyı ing bankın verdığını gördüm ve 1,08 faiz oranı ile ing banktan kullandım.4 yıl vade için 11 000 tl faiz ödeyeceğim vade uzudıkça ödenecek mıktarda artıyor.maaşınız bordroda dusuk gösteriliyorsa eğer maaş yazısı da kabul ediyolar.elinize toplu para geçtiğğinde birden ödeme yaptığınızda faizi düşürmüş oluyorsunuz faydası elbette var ama % 2 gibi yasal bi para fazladan öduyosunuz ama bence yınede kârlı oluyorsunuz

canım bu konuda her bankanın politikası farklı,
senin 50.000 TL paran balon ödeme olucaktır,bu şekilde ya gelecek ödeme tutarlarını düşürür yada vadeyi kısaltırsın vaden kısaldığındada ödiycek olduğun faiz daha az olucağı için karlı duruma geçersin,ama dediğim gibi her bankanın politikası farklı...
krediyi erken kapama olayı her bankada var ancak az önceki arkadaşın dediği gibi o zamanda bi miktar ceza ödüyosun onun nedeni de vaden boyunca yapılcak dask,konut sigortası kazançlarından banka mahrum kalcağı için...
Tabi bu tutar toplamda ödiyceğin faize göre daha karlı durumdaysa eğer durma kapat...
:23:

Son düzenleme:
ben aralık 2011 de 40 000 tl kredi için uzun araştırmalarım sonucu en uygun kredıyı ing bankın verdığını gördüm ve 1,08 faiz oranı ile ing banktan kullandım.4 yıl vade için 11 000 tl faiz ödeyeceğim vade uzudıkça ödenecek mıktarda artıyor.maaşınız bordroda dusuk gösteriliyorsa eğer maaş yazısı da kabul ediyolar.elinize toplu para geçtiğğinde birden ödeme yaptığınızda faizi düşürmüş oluyorsunuz faydası elbette var ama % 2 gibi yasal bi para fazladan öduyosunuz ama bence yınede kârlı oluyorsunuz

canım bu konuda her bankanın politikası farklı,
senin 50.000 TL paran balon ödeme olucaktır,bu şekilde ya gelecek ödeme tutarlarını düşürür yada vadeyi kısaltırsın vaden kısaldığındada ödiycek olduğun faiz daha az olucağı için karlı duruma geçersin,ama dediğim gibi her bankanın politikası farklı...
krediyi erken kapama olayı her bankada var ancak az önceki arkadaşın dediği gibi o zamanda bi miktar ceza ödüyosun onun nedeni de vaden boyunca yapılcak dask,konut sigortası kazançlarından banka mahrum kalcağı için...
Tabi bu tutar toplamda ödiyceğin faize göre daha karlı durumdaysa eğer durma kapat...
:23:

teşekkür ederim kızlar...

iyice arastırmak lazım tabi... su krediyi alsan bi dert almasan bi dert :26:

ben 6 ay falan önce çektim halkbank ve vakıfbank hemen hemen aynıydı ama dosya masrafı sigorta vs derken halkbank daha uygun geldi.ama ne olursa olsun bence devlet bankalarından birinden çek.özellikle ev kredilerinin vadesi çok uzun oluyor.ve o kadar uzun zaman sonucundada kim ne olur hangi banka batar hangi banka çıkar belli olmaz ama devlet bankaları hala var olur.

cokk sagolun arkadaslar
alacagımız ev satılmaktan vazgecıldı (
mıras davaları cıkmıs vs vs.kendı aralarında cozememısler.

Başka evler bakıyoruz bakalım ona gore kredıye basvuracagız...ne dıyelım hayırlısı olsun...

Bu arada iş bankası ozel bır banka mı?

benim bildiğim paranızın %5 lik kısmını kesiyorlar bu durumda.
ama yinede karlı durumda olursunuz sanırım.

kpss bilgilerime başvurarak söylüyorum canım özel olması lazım :D hatta Türkiyenin ilk özel bankası. 1924 :D

Son düzenleme:
2012 yılı mali açıdan türkiye ve bankalar için çok berbat bir yıl olacak uzun vadeli kredi riskine girmeyin derim piyasalar çk oynuyor bir çok sektör tonla personel çıkarma yoluna gidecekmiş en azından 2012 nin ilk 6 ayı çk tedbirli olun .. biz geçen yıl kullanmıştık kredimizi yapıkrediyi önermıyorum bize hiç güven evrmedi bn de bankada çalştm ama işleyiş tarzını ve müşteriyle ilgilenişi hiç hoşuma gtimedi akbank garanti piyasanın devleri müşterilerine de gerekli özeni fazlasıyla gösterıyorlar.. vakıfbankın sarıpanjur ev kredisi düşük bu aralar. biz teb den kullanmıştık çk da memnun kaldık dosya masrafı ve faiz oranı çk düşktü şu anda içlerinde en düşük teb dıye blıyorm bn .

Back
X