ev kredisi ?

Bence düşünmeden girin bu işe derim ben neden derseniz ben ayda 1800 kredi ödüyorum bana kalan para 800 ve onunla geçiniyorum faturalar borçlarda içinde kaldıki size daha fazla para kalıyor bizde 4 kişiyiz sıkışmadan mal sahibi olunmaz biraz siz sıkıcaksınızki eviniz olsun hem kira durumuda varmış gözünü karat gir bu işe hemde krediler düşükken al derim ben..

bana bu kdv den bahsedilmedi :18:

:) zaten bahsedilmesine gerek yok ben daha önce müteahhit yanında çalıştığım için söyledim. bir arkadaş demiş ya. size söylenen fiyata zaten kdv dahildir.

yeni çıkan bir kanun var. normalde konutlarda kdv %1 di. ama şimdi 2013 te yapı ruhsatı alınırsa %18 KDV ödeyecek müteahhit. o yüzden bunu da fiyata yansıtacaktır. yani yaklaşık % 20 gibi bir fiyat artışı olacaktır ev fiyatlarında. ama bu dediğim 2013 yılında yapı ruhsatı alan inşaatlar için geçerlidir.

100.000 kredi çekmek :45:

10 yıl boyunca bunu ödemek :45:

başka birisine güvenerek bu işe girişmek.:45:

her ne kadar akraba da olsa bence bu kadar büyük bir yükün altına girmeden önce herşeye kendiniz yetebilecek durumda olmalısın.
onların desteği olsa ne ala; ama ya olmazsa ...:ssz:

Almak istediginiz ev şuan yapılmadı degilmi yani ortada inşaat yok yukarıda mevcan açıklamış zaten krediye başvuru yapabilmeniz için evin % 80 nin bitmesi gerekir ki banka kredi versin eger ortada inşaat yoksa banka sadece arsaya kredi vermez.

Mütahit işinden şahsen ben çekiniyorum bilmiyorum pek çok çevremde olay gördüm. Bence böyle değilde siz harici olarak şöyle iyi bir peşinat biriktirin o şekilde düşer. Bende ev aldım geçen sene yarısından fazlasını peşinat olarak verdim kalanını 5 senede ödeyeceğim aslında cüzi bir miktar ama işte kredi olunca yüklü bir faiz gibi birşey ödüyorum. 10 aylık ödeme yaptım bakalım.

çok ucu ucuna yetişiyor, ayrıca 10 yıl arkadaşların dediği gibi gerçekten uzun. 5 yıllığa yetseydi olabilir derdim ama... bir de birkaç yere borçlanacaksınız galiba onları da bir ara ödüyor olmanız lazım. çocuğunuz olursa onun masrafları olacak, senin işsiz kalma durumun olaiblir Alkah korusun ama iş güvenceni filan da ölç tart patronun iyi mi çocuk yapınca işten çıkartır mı.

Bence düşünmeden girin bu işe derim ben neden derseniz ben ayda 1800 kredi ödüyorum bana kalan para 800 ve onunla geçiniyorum faturalar borçlarda içinde kaldıki size daha fazla para kalıyor bizde 4 kişiyiz sıkışmadan mal sahibi olunmaz biraz siz sıkıcaksınızki eviniz olsun hem kira durumuda varmış gözünü karat gir bu işe hemde krediler düşükken al derim ben..

aynen canım sıkışmadan olmuyor dediğim gibi baktım olmadı kaynanamın yanına geçerim orayıda kiraya veririm.

100.000 kredi çekmek :45:

10 yıl boyunca bunu ödemek :45:

başka birisine güvenerek bu işe girişmek.:45:

her ne kadar akraba da olsa bence bu kadar büyük bir yükün altına girmeden önce herşeye kendiniz yetebilecek durumda olmalısın.
onların desteği olsa ne ala; ama ya olmazsa ...:ssz:

onların desteği var şanslıyım bu konuda.

Almak istediginiz ev şuan yapılmadı degilmi yani ortada inşaat yok yukarıda mevcan açıklamış zaten krediye başvuru yapabilmeniz için evin % 80 nin bitmesi gerekir ki banka kredi versin eger ortada inşaat yoksa banka sadece arsaya kredi vermez.

evimiz daha yapılmadı projeye baktık benim hoşuma gitti bizde o zaman başvuru yapıcaz o zamana kadar para biriktirmeyi düşünüyorum biraz daha bakalım ama peşinat istiyor haliyle mütahit.

çok ucu ucuna yetişiyor, ayrıca 10 yıl arkadaşların dediği gibi gerçekten uzun. 5 yıllığa yetseydi olabilir derdim ama... bir de birkaç yere borçlanacaksınız galiba onları da bir ara ödüyor olmanız lazım. çocuğunuz olursa onun masrafları olacak, senin işsiz kalma durumun olaiblir Alkah korusun ama iş güvenceni filan da ölç tart patronun iyi mi çocuk yapınca işten çıkartır mı.

evet 10 yıl bizi de korkutuyor çevremde arkadaşlarımda var aynı bizim gibi olan onlarda kredi çekti ne bilim açıkcası bana da gazı verende onlar kiranın üzerine birazdaha para koycaksın dedi.çocuğum var zaten ablamın ve görümcemin borcunu oturduğum evi kiraya vererek ödiyeceğim

aslında 2 yıl 3 yıl sıkıntı çekerim diye düşünüyorum.sonrası rahatlarım diye düşünüyorum.

Herşeyden önce müteahhit tanıdık dahi olsa işinizi sağlama alın. Banka kredisinin en güzel tarafı ekspertiz raporu düzenletmesi yani evin gerçek değerinin ne olduğunu söylemesi. Bunu tapudan önce mutlaka öğrenin. unutmayın, ekspertiz değeri en doğru değerdir.

Evin ekspertiz değeri, satış bedeli ile aynı ( 138 bin ) çıkarsa en az 34500 tl peşin ödeme yapmanız gerekir. Çok dikkatli okumadım ama 17 bin gibi bir değer gördüm, en az %25 peşin ödemelisiniz.

Konut kredi faiz oranları tarihi dip noktasında. akbank ve vakıfbank'tan 0,64 oranları verenler var. pazarlık edin kıyasıya. dosya masrafı için özellikle. ekspertiz ücreti haklı bir ücrettir, banka başka bir firmaya ücretine karşılık yaptırır o işi.

ek masrafları göz ardı etmeyin. tapuda satış bedelinin %2'si kadar harç ödeyeceksiniz. ayrıca ipotek ücreti vardır 240 tl. Eve ilk girdiğinizde beklenmeyen ek masraflar da olabilir. Elektrik bağlattın, su bağlattın vs.

tapuda satış bedelini -mümkünse- gerçek değeri üzerinden gösterin. en azından kredi tutarı kadar olsun. normalde belediyeye verilen emlak beyannamesi üzerinden yapılır ancak maliye bakanlığı yeni gelir kapısı olarak bu tapu işlemlerini kafasına koydu. sonra 5-6 kat ceza ödemeyin.

evin oturma ruhsatı alınması müteahhitin sorumluluğundadır ve zor bir süreçtir. sağlam müteahhit değilse, yani işçileri sigortasız çalıştırıyorsa, belediye harçlarını ödemiyor ise vs. senelerce almaz bu raporu. mutlaka ama mutlaka alınması lazım. yoksa şantiye elektriği kullanmak zorunda kalırsınız, hem pahalı hem düzensiz olduğu için cihazlarınıza sorun yaratır.

buraya kadar hep negatif olduk. az da pozitif olalım.
- 10 yıl kredi mi ödenir denmiş. Ödenir. Baktın ödeyemiyorsun, satar krediyi kapatırsın. Krediyle alınan ev satılmaz diye kural mı var?
- 5 yıl yerine 10 yıl almak daha avantajlı şu an. Sebebini sormayın ama öyle.
- Ev alınca değeri aynı mı kalacak? Artacak illa ki. Hele ki prim yapacak bir bölgede ise.
- Kredi taksitleri bir süre sonra sizi daha az zorlayacak. Enflasyon etkisi. 2-3 sene sıkışırsınız. Maaşlar artacak ama taksit aynı.
- Kredinin ilk 5 yılını ödedikten sonra, elinizde para olsa dahi sakın ha kalanını kapatmayın. bankaya kredinin faiz kaymağının %75'ini ilk 5 yılda yedirmiş oluyorsunuz. Ondan sonra ödediğiniz paranın çoğu kendi tasarrufunuz. Bir an önce kapatacağım diye kasmayın kendinizi. Ödeme planınıza harfiyen uyun.

Sonuç: Dikkatli olunması kaydıyla ev çok iyi bir yatırımdır.

Son düzenleme:
hic anlamadim kusura bakmayin neye ne katipta nasil hesap yaptiginizi :26:
gecim konusunda arkadaslar cevap yazmis zaten mumkun diye
ben sadece soyle birsey demek istiyorum faizi felan fistik nekadar olur bilmiyorum ama
nekadar olursa olsun faiz cook buyuk gunahtir :26:
bankaya borclanmadan bu devirdede insan ev sahibi olamiyor gercektende ama aklinizda bulunsun diye soylemek istedim sadece

hic anlamadim kusura bakmayin neye ne katipta nasil hesap yaptiginizi :26:
gecim konusunda arkadaslar cevap yazmis zaten mumkun diye
ben sadece soyle birsey demek istiyorum faizi felan fistik nekadar olur bilmiyorum ama
nekadar olursa olsun faiz cook buyuk gunahtir :26:
bankaya borclanmadan bu devirdede insan ev sahibi olamiyor gercektende ama aklinizda bulunsun diye soylemek istedim sadece

faiz demezsiniz "katılım oranı" dersiniz olur biter. katılım bankası taktiği.
bir de faiz ödemek mi günah, almak mı, ikisi de mi?

ev kredisi çekmek isteyenlere şiddetle
en uygun konut - ev kredisi hesaplama | konut kredisi | ev kredisi

aylık ödeyebileceğiniz tutarı ve almak istediğiniz miktarı giriyorsunuz. on beş bankadan size özel konut kredisi teklifi alıyor. sizde en uygun bankayı buluyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X