Ev kurma telaşı ve kv

goldenhour16

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2020
108
245
23
Merhabalar sevgili kk üyeleri. Nişanlımla ev eşyalarımızı alıp yerleştirdikten sonra, sade bir nikahla evlenmek istiyoruz.
Ev eşyalarımızı nişanlımla beraber alacağız, birikimimiz var düğün de iptal olunca eşyalarımızı rahatlıkla borçsuz alabileceğiz.
Nişanlım neyi beğeniyorsan onu alalım içinde kalmasın diyor.
Ancak şu an bulunduğumuz şehirden yaklaşık beş yıl sonra tayin isteyeceğiz. Bu sebeple de nişanlımın annesi sürekli az eşya alın. Onu almayın şunu almayın diyor. Zaten taşınacaksınız ne gerek var mantığında. Ona göre her şey gereksiz.
En son annemi de arayıp aynı şeyleri söylemiş.
Bu durum benim canımı çok sıkmaya başladı. Sonuçta kendi cebinden çıkmayacak para ve biz de yeni ev kuracağımız için heves ediyoruz.
Sizce rahatsız olduğumu dile getirmeli miyim? Yoksa nişanlımla mı konuşmalıyım bu durumu?

Kimseyle konuşmaya gerek olmayan bir durum. Herkese taşınıyor zaten. Taşıma firmaları iyi olduktan sonra eşyalara hiç birşey olmuyor. Eşinizin zaten ne istiyorsan alalım demiş. Siz de kayınvalideze tamam tamam deyip kendi bildiğinizi yapın. Ben onu da anlıyorum sizleri düşünüyor fazla eşya alıp zorlanmayin diye mesela iki takım oturma grubu almayın gibi falan diyordur belki. İçinizden geldiği gibi yapın
Mutluluklar dilerim

5 yıl az bir süre mi? Taşınınca eşyalarınızı da taşıyacaksınız zaten kuru gürültüye ne gerek var ya.
Yine böyle bişey söylediğinde rahatsızlığınızı dile getirebilirsiniz ya da beklemek yerine nişanlınıza söyleyin

Gül geç, bakarız de yuvarlak cümleler kur boşver. Eğer gerçekten boş cümleler kuruyorsa. Mesela o ilk heyecanla gerçekten çok gereksiz bir çok şey alınıyor. Ben bir kaç yıl boyunca bekar evimin eşyalarıyla yaşamıştım tayin durumundan dolayı sonra kalıcı olarak yerleşince herşeyi gönlüme göre döşedim ancak önceden tecrübeli olduğum için bekar evimde olup gereksiz olduğunu düşündüğüm şeylere hiç el atmadım. Ama tamamen kendi kararımdı. Sanırım ilk evlendiğimde ev kuracak olsam biri bana alma dese daha çok alasım gelirdi

Neye gerek yok diyor mesela. Bende çok eşya sevmem de karışmam kimseye herkesin zevki farklı. Ben duymamazlıktan gelirdim
Bir örnek vereyim mesela şu an yalnız yaşıyorum ve kitaplığım oldukça küçük kitaplarım hep kolilerde duruyor. Büyük bir kitaplık ve çalışma masası düşünüyorum. Bir çalışma odası hayalim var. Bunu herkese anlatıyor ne gerek var siz de söyleyin almasın diye.

Ona ne ya

6 senedir evliyim. 3 kere ev degistirdim esyalarimi hep yanimda götürdü Baskalari etkilemeye calisiyorsa nisanlinizi veya annenizi o zaman birsey söylemeniz lazim kisa ve net. Ona göre gereksiz olan, sizin icin gerekli. Kimse kimseye hayat görüsünü empoze etmeye calismasin

Hiç kimseyi dinleme parasını da siz varıyormuşsunuz kimseye söz hakkı düşmez. Al nişanlını yanına gönlünce al herseyini. O da sonda hayırlı olsuna geldiğinde görür takma hiç

Ben de sırça vitrin, misafir odası takımı...gibi gerçekten gereksiz bişey alacaksınız da sonradan pişman olmayın diye uyarıyor zannettim ayol kitaplıksız olur mu? Hem kırılıp dökülecek bişey de değil, benim de evlenirken tayinciyiz diye az almaya çalıştığım ilk eşyalardan biriydi, salon yemek masasından önce almıştım, hemi de ferforje17 yıl oldu, 4 şehir gezdi hala taş gibi

Aksine ucuz kalitesi mobilyalar tsşınırken hasar görür, kaliteli düzgün bir mobilya alırsanız hiçbirşey olmaz. Kayınvalidenin önerisi uzun vadede daha maliyetli aslında.

Umursamayın geçin.

Ben de sırça vitrin, misafir odası takımı...gibi gerçekten gereksiz bişey alacaksınız da sonradan pişman olmayın diye uyarıyor zannettim ayol kitaplıksız olur mu? Hem kırılıp dökülecek bişey de değil , benim de evlenirken tayinciyiz diye az almaya çalıştığım ilk eşyalardan biriydi, salon yemek masasından önce almıştım, hemi de ferforje17 yıl oldu, 4 şehir gezdi hala taş gibi, salona yemek masası almasam da olurmuş bu arada

Son düzenleme:
Ugrasmayım muhatap olmayın durum esınıze yansır aranız acılır.bildiginiz gibi yapın alısverısınızı.kımseye hesap vermek durumjnda degilsiniz.kendı kendıne konussun

yerinizde olsam bana direk soylediginde cevap veririm, hayir ben boyle istiyorum derim veyahut da X ile bu sekilde istiyoruz derim.

ama anneme demis, nisanlima demis pek umurumda olmaz.
her seyi kontrol edemem, sadece bana gelen topa kafa atarim

Kitaplik hassas noktam vallah, benim kbde beni kitap okurken görünce (çocuğu uyuturken) güya şakayla okuyup katip mi olucan yazicanmi filan demisti. Bende anne kitap okumanin katiplikle alakasi yok, senin çevrende okuyan yok alışık değilsindir bu benim icin su gibi, oturup saatlerce tv izliceme kitap okumayi seviyorum. Kimiside el isi sever yapar demi dedim anladi sonra.
Hele başlarda cok oluyor, biz alisverise cikinca kv şekeri tansiyonun hiç düşmemişti ve fuzuli bir gram birsey alınmamıştı bile. İstekli hatta ve hatta kaprisli gelin olsaydim acaba napacakti. Ona göre kitaplık önemsiz sizin için önemli. Size lafini ederse ben seviyorum, dikiş yapsam kendime dikis odası hazirlardim anne herkesin kendine göre sevdiği biseyler var. Tasinirsak yanımızda götürücez hem 5 sene az değil. Rica ederim baskalarinada böyle söyleme bak el aleme gelini çekemiyor diye laf söz olur istemezsin demi derdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…