Ev Meselesi, çok kararsızım :(

empatizm

"Beyin ayarlarınızla oynayın"
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
1.155
1.000
133
53
Merhaba arkadaşlar hemen konuya giriyorum,
Ev almaya karar verdik, bi tanıdıkların aracılığıyla tam gönlümde ki gibi bi ev beğendik,
Fiyatı 355,00 ten 325,00 e bırakıldı,
Ağustos veya eylül gibi bitebilirmiş.
Sorun şu projenin yanında dere var, fakat temeli çok sağlam ve 15
metre derinliğinde mini kazıkların yapıldığı kesinlikle dereden etkilenmeyeceğini söylendi. Fakat içim hiç rahat değil güya ilerde derenin üstü kapatılacakmış, arkadaşlar çok kararsızım birde çok zor şartlarda alacağız, bilemedim ya lütfen yorumlarınızı bekliyorum.

Cevap için teşekkürler, hani böyle büyük bi derede değil ama işte yinede acaba diyorum.

Civarda yakın apartmanlar varsa orda yaşayanlarla konuşun ,dereden şikayetleri oluyormuymuş öğrenin belki size bir fikir verebilir

Dere yanını bende sağlıklı görmedim iyice düşünün derim mebla da az drğil hani başka seçeneklerede bakabilirsiniz illa orasını almanız şartmı
Yok şart değil tabiikide, fakat proje birinci sınıf kalite ve fiyat düşürme avantajı vardı, o yüzden düşündük.

bence sorun olmaz şimdiki inşaat teknolo0jileri iyi zaten siz helebi alın oturun ev değerlenir ilerde satar başka ev alırsınız zarar etmezsiniz

inşallah pşiman olmazsin..
dere yani evler hoş duruyo ama sağlıklı olmadığı düşünenlerdenim...
40 kere düşün derim.

zemin muhendisi olarak soyleyebilirmki dere yatagina yapilan yapilasmanin yuzde yuz onlemi yoktur. kaziklar zemini iyilestirmek icin yapilir kaldiki 15 m. kazik demek 15 metreye kadar saglam olmayan zemin demektir kaziklar dogru yapildigi takdirde zemin icin onlem olabilir ancak bu suya engel degildir. sonucta suyun gidis noktasi ve herhangi bir yagista muhtemelen ayni su ayni yolu kullanacaktir.

nerede bu ev,istanbul daki,şu meşhur,her yağmurda taşan derenin kenarındaysa,kaçın derim.
Yok hayır şu ana kadar taşma gibi bi durum olmadığını tahmin ediyorum, ve etrafında da çok sayıda projeler yapıldı.

zemin muhendisi olarak soyleyebilirmki dere yatagina yapilan yapilasmanin yuzde yuz onlemi yoktur. kaziklar zemini iyilestirmek icin yapilir kaldiki 15 m. kazik demek 15 metreye kadar saglam olmayan zemin demektir kaziklar dogru yapildigi takdirde zemin icin onlem olabilir ancak bu suya engel degildir. sonucta suyun gidis noktasi ve herhangi bir yagista muhtemelen ayni su ayni yolu kullanacaktir.
Bilimsel bi cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, sanırım vazgeçeceğim keşke proje farklı yerde olsaydı.

Merhaba arkadaşlar hemen konuya giriyorum,
Ev almaya karar verdik, bi tanıdıkların aracılığıyla tam gönlümde ki gibi bi ev beğendik,
Fiyatı 355,00 ten 325,00 e bırakıldı,
Ağustos veya eylül gibi bitebilirmiş.
Sorun şu projenin yanında dere var, fakat temeli çok sağlam ve 15
metre derinliğinde mini kazıkların yapıldığı kesinlikle dereden etkilenmeyeceğini söylendi. Fakat içim hiç rahat değil güya ilerde derenin üstü kapatılacakmış, arkadaşlar çok kararsızım birde çok zor şartlarda alacağız, bilemedim ya lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
Canim dere kenarı ne olursa olsun çok sağlıklı olmaz. Birde fiyati bana çok pahalı geldi ? Bizde ev aldık dubleks ama bizim ki bile bu kadar tutmadi Istanbul'dami baktiniz yoksa başka ildemi ? Bizim şuan oturduğumuz satin aldiğimiz dubleks evin fiyati 285 bin aldik apartman dairesinde normal daire ise çok pahali değil mi ?

Back
X