Ev Meselesi, çok kararsızım :(

Bilimsel bi cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, sanırım vazgeçeceğim keşke proje farklı yerde olsaydı.
benim yüzümden bir firsati kacirmanizi istemem. zira denize bile ev yapilabiliyor ancak ben olsam almazdim. gecen hafta isyerinde ayni konu hakkinda bir soru geldi ve yapinin yapimi hakkinda olumsuz yorum yaptık. firmanin cok iyi bir firma olmasi gerek. sadece su basmasi olarak degil deprem olarakta dusunmek gerek. sizin zemin aluvyondur buda depremcilerin en sevmediği zemindir.

Canim dere kenarı ne olursa olsun çok sağlıklı olmaz. Birde fiyati bana çok pahalı geldi ? Bizde ev aldık dubleks ama bizim ki bile bu kadar tutmadi Istanbul'dami baktiniz yoksa başka ildemi ? Bizim şuan oturduğumuz satin aldiğimiz dubleks evin fiyati 285 bin aldik apartman dairesinde normal daire ise çok pahali değil mi ?
Evet İstanbul'da bizim buralarda maalesef fiyatlar bu şekilde, hatta alacak olduğum ev 2+1 di diğer evler 400,00 tl'ye yakın :)

bende inşaat teknikeriyim bence ordan hemen kaç :)
zemin mühendisi arkadaşın dediği gibi teknoloji çok iyi denize bile ev yapıyolar ama bunu yapacak firma sayılı
fiyatı da çok pahalı gerçi o yaptıkları kazıkların fiyatını dairelere koymuşlar heralde

yazın kokusu bıtmez hep oyle derler zaten ustu kapatılcak biz niyeyse pek gormedık kapandığını...

Yok hayır şu ana kadar taşma gibi bi durum olmadığını tahmin ediyorum, ve etrafında da çok sayıda projeler yapıldı.

mimar ya da mühendis değilim.ama şöyle düşünüyorum.istanbul da bu bahsettiğim yer gibi(Alibeyköy deresi)çevresinde yetersiz altyapıyla yapılan,binaların alt katlarını her yağmur yağdığında,su ve taşan kanalizasyon basar.
bu tarz bir yerse sıkıntı.
ama filmlerde gördüğümüz,dere kenarındaki evler gibiyse neden olmasın.(ben çok seviyorum öyle evleri)bi de evler,müstakil mi?çok katlı binalar mı?

şimdi okudum.bu yer istanbul'daymış.
istanbuldaysa fiyat bana çok uçuk gelmedi.biz de oğluma almak için ev arıyoruz.en ücra yerde,bile ev fiyatları 400-500 binden başlıyor.
İstanbul fatihte oturuyorum.60-70 yıllık 2+1 evler,600-700 bin lira olmuş.konu sahibi mümkünse, evlerin yerini öğrenebilir miyim?

mimar ya da mühendis değilim.ama şöyle düşünüyorum.istanbul da bu bahsettiğim yer gibi(Alibeyköy deresi)çevresinde yetersiz altyapıyla yapılan,binaların alt katlarını her yağmur yağdığında,su ve taşan kanalizasyon basar.
bu tarz bir yerse sıkıntı.
ama filmlerde gördüğümüz,dere kenarındaki evler gibiyse neden olmasın.(ben çok seviyorum öyle evleri)bi de evler,müstakil mi?çok katlı binalar mı?

5 yıl kadar önce o alibeyköy deresinin yakınlarında yeni site yapılıyordu, biz bakmıştık evi çok beğendik, Adamlar kesinlikle su çekmez çok kaliteli yapıldı falan dedi, kararsız kaldık. Bir müddet sonra tekrar gittiğimizde zemin kat tavana kadar su doluydu, şok olduk koşarak kaçtık oradan.

Konu sahibi Su basmasından ziyede zemindeki nem temeli zamanla çürütecektir, depreme dayanıklılığı azalacaktır. Bence hiç yanaşma.

Dere kenari olmasi degil de evi alirken 355.000 nasil 325.000 yaptilar ya bizde ew arastiriyoruz 5.000 bile indirim yaptirirken kılı kırk yariyoruz. Biz pazarlik yapmayi bilmiyoruz hepte cepten gidiyo demek ki :110:

Evin temelini bilemem ama, dere kenarın da yazın çok pis koku olur. Sinek olur, böcek olur.. Nem çok olur..
Ev bir kere alınıyor. Muhtemelen de borçla alacasınız, Bir o kadar da borç ödeyeceksiniz..
İçinize sinmesi de gerek. Akılda soru işaretleri kalmaması da gerek..

Evet İstanbul'da bizim buralarda maalesef fiyatlar bu şekilde, hatta alacak olduğum ev 2+1 di diğer evler 400,00 tl'ye yakın :)
Ayni canim bizde Istanbuldayiz, Halicioglu diye geçiyor hatta karsimizda köprü 5 dakika mesafemizde metrobüs karsimizda kocaman Halic var bu kadar lükse rağmen sizin fiyat bana baya pahali geldi .. Alt katimda 3 oda ust katimda 2 oda var ben o zaman sarayda yasiyorum :halay: bence ev araştirin canim hem derede hem bu kadar pahali bence başka yerlerden bakin parayi cöpe atmayinn.:KK45:

Merhaba arkadaşlar hemen konuya giriyorum,
Ev almaya karar verdik, bi tanıdıkların aracılığıyla tam gönlümde ki gibi bi ev beğendik,
Fiyatı 355,00 ten 325,00 e bırakıldı,
Ağustos veya eylül gibi bitebilirmiş.
Sorun şu projenin yanında dere var, fakat temeli çok sağlam ve 15
metre derinliğinde mini kazıkların yapıldığı kesinlikle dereden etkilenmeyeceğini söylendi. Fakat içim hiç rahat değil güya ilerde derenin üstü kapatılacakmış, arkadaşlar çok kararsızım birde çok zor şartlarda alacağız, bilemedim ya lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
Ödeyeceğiniz para az bir para değil sonuçta.ben olsam almazdım başka bir ev bakardım.

5 yıl kadar önce o alibeyköy deresinin yakınlarında yeni site yapılıyordu, biz bakmıştık evi çok beğendik, Adamlar kesinlikle su çekmez çok kaliteli yapıldı falan dedi, kararsız kaldık. Bir müddet sonra tekrar gittiğimizde zemin kat tavana kadar su doluydu, şok olduk koşarak kaçtık oradan.

Konu sahibi Su basmasından ziyede zemindeki nem temeli zamanla çürütecektir, depreme dayanıklılığı azalacaktır. Bence hiç yanaşma.

ne bileyim,dere kenarı falan denilince,amerikan filmlerindeki gibi önünden şırış şırıl dere akan bir müstakil ev hayal ettim.ondan şeyettim:KK24:yoksa,Alibeyköy deresinin her yağmurda taştığını ,evlerin çürüdüğünü,orada yaşayanlar anlatıyorlar.oradan ev almak,bile bile lades demektir.

benim yüzümden bir firsati kacirmanizi istemem. zira denize bile ev yapilabiliyor ancak ben olsam almazdim. gecen hafta isyerinde ayni konu hakkinda bir soru geldi ve yapinin yapimi hakkinda olumsuz yorum yaptık. firmanin cok iyi bir firma olmasi gerek. sadece su basmasi olarak degil deprem olarakta dusunmek gerek. sizin zemin aluvyondur buda depremcilerin en sevmediği zemindir.
Biraz da deprem korkusu var açıkçası bulunduğumuz yer riskli.

ne bileyim,dere kenarı falan denilince,amerikan filmlerindeki gibi önünden şırış şırıl dere akan bir müstakil ev hayal ettim.ondan şeyettim:KK24:yoksa,Alibeyköy deresinin her yağmurda taştığını ,evlerin çürüdüğünü,orada yaşayanlar anlatıyorlar.oradan ev almak,bile bile lades demektir.

O hayalindeki evden var bizde :) köydeki evimizin hemen önü olmasa da az ilerisinde dere akıyor, ağaçlık yemyeşil o ve suyun şırıltısı muhteşem, ama suya çok fazla yusufçuk geliyor tek sıkıntısı o :)

bende inşaat teknikeriyim bence ordan hemen kaç :)
zemin mühendisi arkadaşın dediği gibi teknoloji çok iyi denize bile ev yapıyolar ama bunu yapacak firma sayılı
fiyatı da çok pahalı gerçi o yaptıkları kazıkların fiyatını dairelere koymuşlar heralde
Evet aynen fiyata yansıtmışlar, ya bilmiyorum bana güven verdiler ama,
Ama işte :-)

Back
X