Ev meselesi

lachicaguapa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2016
1.617
2.378
83
Merhaba kızlar, sizi sıkmamak için mümkün olduğunca kısa yazacağım, ben ve eşim çalışıyoruz, yakında şehir değiştireceğiz, bu şehirde annemin bir evi var ve ev boş kiracısı yok. Annem de burada oturmuyor, oturma ihtimali yok yalnız bu ev için kredi ödüyor, kredinin bitmesi için daha üç yıl var. Bu evde kardeşim kalıyordu fakat bu yıl annemin yanında kaldı, gelecek sene ne yapacak bilemiyorum. Sizce bu evde oturmalı ve krediyi ödeyerek anneme destek olmalı mıyız, başkasına kira vermek yerine yoksa kendi evimizi almak için bütçemizin sonuna kadar zorlaması mıyız? Eşim kira ödemeden annemin evinde asla kalmaz, ev alsak gerçekten çok zorlanabiliriz ve bu kalıcı bir ev değil de daha iyisi için bir ön yatırım niteliğinde olabilir çünkü istediğimiz muhit, m2 vb için yeterli peşinatımız yok. O evde kalırsak bu birikimi yapabiliriz çünkü çok küçük bir kredi ödemesi var evin. Çok kararsızım, eşim bana bırakıyor kararı.

Geçin oturun annenizin evinde ... Ödemelere de yardımcı olun, madem birikim de olur diyorsunuz, birikim sonrasında da kendinize ev alırsınız yettiği kadar.. kardeşiniz ne diyor bu duruma cırlamaz dimi ?

Bu kısmı eklemeyi unuttum, siz hemen anlamışsınız. Kardeşim konusu da kafama takılıyor, çalışmıyor şu an ama bazen konuştuklarımızı tahmin ettiğim bu evde kalmak istiyor, buradan kursa gitmek istiyor fakat maddi olarak sadece bir burs alıyor, evin giderini özellikle kış aylarında karşılayamaz ama annem ona dükkan kirasını çektiği kartını verdi,eğitim giderleri için kullanıyor ve harçlığı da oluyor aynı zamanda. Aramızda sorun olsun istemiyorum

Bu kısmı eklemeyi unuttum, siz hemen anlamışsınız. Kardeşim konusu da kafama takılıyor, çalışmıyor şu an ama bazen konuştuklarımızı tahmin ettiğim bu evde kalmak istiyor, buradan kursa gitmek istiyor fakat maddi olarak sadece bir burs alıyor, evin giderini özellikle kış aylarında karşılayamaz ama annem ona dükkan kirasını çektiği kartını verdi,eğitim giderleri için kullanıyor ve harçlığı da oluyor aynı zamanda. Aramızda sorun olsun istemiyorum
Kardeşinizin niyetini açık açık öğrenin derim .. anneniz de oldu bu iş diyorsa kardes biraz beride durmalı... Oturun konuşun bakalım ne diyecek. Tamam o evde hakkı vardır diye düşünüyor olabilirsiniz ama sizin de dik durmanız için kısa bir süre o evde oturmaya hakkınız var diye düşünüyorum.. umarım sorun hallolur kısa sürede.

Kardesinden kira aldimi anneniz almadiysa ve maddi sorunu yoksa sizde kira vermeden oturun ama ciddi birikim yaparak degerlendirin bu donemi.

Kardesinden kira aldimi anneniz almadiysa ve maddi sorunu yoksa sizde kira vermeden oturun ama ciddi birikim yaparak degerlendirin bu donemi.
Almadı ama o bekar ve çalışmıyor. Birikim yapma konusunda sorun yaşamıyorum, aldığım paranın yarısını biriktiriyorum, şu an kirada olmamıza rağmen ama ileride krediye bizim destek olduğumuz unutulunca iş damat kızı bizim evde oturttu tarzına gelir de eşime tek kelime laf edilirse çok üzülürüm ve tepki gösteririm, aile ilişkilerimiz bozulsun istemiyorum. Hayat Tecrübem az kalıyor bu tarz konularda

Sizin krediye destek dediğiniz şey, bir nevi kira ödemek gibi olacak. Kendi yaşadığınız evin öyle veya böyle bedeli yani. Sonra eve ortak çıkma hakkınız yok yani destek olduk diyerekten bence. Bu bir fedakarlık, destek değil, esas siz o evde bir kira bedelinin altında oturursanız anneniz size destek çıkmış oluyor, siz değil.

Başkasının damat kızın evinde oturdu dediği şey de işte aynı hesap, oturduysa parasını verip oturdu...

Ben gerek sizin, gerek çevrenizin bakış açısından anladığım kadarıyla sizin bu ev meselesinden ilerde başınız çok ağrır, çok olay çıkar gibi geldi. Bazı sınırlar aşılır, evin hakkı gibi meseleler birbirine girer. Siz en iyisi ya başka bir eve kiraya çıkın, ya da kendi evinizi alın. Aileyle maddi alışverişler ilerde hep sorun çıkarır.

Kardeşinizinde fikrini alarak annenizin evinde kalın kira konusunda eşinize katılıyorum mutlaka laf olur anneniz demese bile kardeşiniz der kira konusundada anlaşın en başından boşuna başkasına kira vermezsiniz

Almadı ama o bekar ve çalışmıyor. Birikim yapma konusunda sorun yaşamıyorum, aldığım paranın yarısını biriktiriyorum, şu an kirada olmamıza rağmen ama ileride krediye bizim destek olduğumuz unutulunca iş damat kızı bizim evde oturttu tarzına gelir de eşime tek kelime laf edilirse çok üzülürüm ve tepki gösteririm, aile ilişkilerimiz bozulsun istemiyorum. Hayat Tecrübem az kalıyor bu tarz konularda
Bekar evli farketmez evlat evlattir.Annenizinse ev o bu dusunceye kapilacak karakterdeyse hic kredisine destek amacli bile oturmayin.
Paraniz artiyormus bir sene degil iki sene sonra ev alirsiniz.
Cekindiginiz seyler tamamen ailenizin karakteriyle alakali.

Sizin krediye destek dediğiniz şey, bir nevi kira ödemek gibi olacak. Kendi yaşadığınız evin öyle veya böyle bedeli yani. Sonra eve ortak çıkma hakkınız yok yani destek olduk diyerekten bence. Bu bir fedakarlık, destek değil, esas siz o evde bir kira bedelinin altında oturursanız anneniz size destek çıkmış oluyor, siz değil.

Başkasının damat kızın evinde oturduğu dediği şey de işte aynı hesap, oturduysa parasını verip oturdu...
Ben gerek sizin, gerek çevrenizin bakış açısından anladığım kadarıyla sizin bu ev meselesinden ilerde başınız çok ağrır, çok olay çıkar gibi geldi. Bazı sınırlar aşılır, evin hakkı gibi meselelet birbirine girer. Siz en iyisi ya başka bir eve kiraya çıkın, ya da kendi evinizi alın.

Hak iddia etmek gibi bir düşüncemiz yok, o muhitten şimdi borç harç bir ev alabiliriz ama ömür boyu oturmak istemem açıkcası çocuk olması durumunda özellikle ama o evde oturmasak bile en ufak bir sıkıntısıyla biz ilgileniyoruz tamirat-tadilat vb.

Bu arada annem o evde oturmamızı istiyor, para da almam diyor ama ben kredinin de biraz üstünde bir miktar vermeyi düşünüyorum, bunu da biliyor. Sanırım en iyisi şu an bütçenize göre bir ev almak ama o şehirde bir ev varken bankaya faiz vermek de ağrıma gidiyor, kız kardeşim annemle anlaşamadığı için o evde kalmayı biraz kurtuluş gibi görüyor, eşim istersen annen bizimle kalsın diyen bi insan ama bu ev konusunda annem ve kardeşim orda otur birikim yap vb demezlerse ve ısrarcı olmazlarsa biraz bozulacağım sanırım.

Kızlar bu yazımdan sonra sorun geldi bizi buldu zaten, kardeşim aradı siz bu eve ayakkabıyla mı girdiniz geldiğinizde dedi halbuki ev boş olduğu için kendisi tozlu.Bİz de ev almaya karar verdik kızlar, boool kredili :KK70: bugün bir ev beğendik internetten, aradık konuştuk, haftaya gidip bakacağız. Borcu hiç sevmem ama mecbur. Artık o evin hiç bir derdi tasası beni ilgilendirmiyor, asla ilgilenmeyeceğim, eşimin elinden her iş geliyor diye adama tamirci gibi davranıyor tüm sülalem ama bu olay beni üzdü, daha geçen ay annemin evine halı yaptırdım takım, artık ben de kapımı çekip oturacağım, sadece kendi evime eşya alacağım.

şu yorumunu okuduktan sonra c
yorum yazmaya karar verdim akraba ile ye iç alışveriş yapma
hicccc gerek yok
herkes kendi kiracisini bulsun sen de kendine ufak bir ev bul ama yabancinin olsun
tecrübe ile sabit yarın öbür gün birsürü dedikodu problem vs Herkafadan birses çıkar yok yere aile içi huzurun bozulur

Kızlar bu yazımdan sonra sorun geldi bizi buldu zaten, kardeşim aradı siz bu eve ayakkabıyla mı girdiniz geldiğinizde dedi halbuki ev boş olduğu için kendisi tozlu.Bİz de ev almaya karar verdik kızlar, boool kredili :KK70: bugün bir ev beğendik internetten, aradık konuştuk, haftaya gidip bakacağız. Borcu hiç sevmem ama mecbur. Artık o evin hiç bir derdi tasası beni ilgilendirmiyor, asla ilgilenmeyeceğim, eşimin elinden her iş geliyor diye adama tamirci gibi davranıyor tüm sülalem ama bu olay beni üzdü, daha geçen ay annemin evine halı yaptırdım takım, artık ben de kapımı çekip oturacağım, sadece kendi evime eşya alacağım.

en doğru kararı vermişsiniz. işin içine mal girdi mi en yakınıyla bile sorun yaşar insan.

şu yorumunu okuduktan sonra c
yorum yazmaya karar verdim akraba ile ye iç alışveriş yapma
hicccc gerek yok
herkes kendi kiracisini bulsun sen de kendine ufak bir ev bul ama yabancinin olsun
tecrübe ile sabit yarın öbür gün birsürü dedikodu problem vs Herkafadan birses çıkar yok yere aile içi huzurun bozulur
Benim sorunum da tam olarak tecrübe, bu tarz konularda hiç tecrübem yok, hala evli gibi değilim, annem kardeşim teyzem ne yapsak da rahat etseler derdine düşüyorum

Benim sorunum da tam olarak tecrübe, bu tarz konularda hiç tecrübem yok, hala evli gibi değilim, annem kardeşim teyzem ne yapsak da rahat etseler derdine düşüyorum
kimseyi memnun edemezsin emin ol ben 24 yaşındayım ama 7 yıllık evli olduğum için tecrübe konusunda bana guvenebilirsin anneni de teyzeni de hiç kimseyi de memnun edemezsin her zaman yaptığın iyiliği bir kez yapmasan tüm iyiliklerin unutulur o yapmadigin hatirlanir hep
insanoğlu böyledir yani cok yaklasma yabarsin cok uzaklasma donarsin ben çok iyi anladım
senin için çok elzem bir durum olmadığı muddettce ticari iliskilere girme akrabalarinla
herkesle güler yüzlü tatlı dilli olup ihtiyaç duyduklarinda yardımda bulunman onları rahat ettirmenin ve daha fazla beklentileri sokmamanin en kolay yolu

kimseyi memnun edemezsin emin ol ben 24 yaşındayım ama 7 yıllık evli olduğum için tecrübe konusunda bana guvenebilirsin anneni de teyzeni de hiç kimseyi de memnun edemezsin her zaman yaptığın iyiliği bir kez yapmasan tüm iyiliklerin unutulur o yapmadigin hatirlanir hep
insanoğlu böyledir yani cok yaklasma yabarsin cok uzaklasma donarsin ben çok iyi anladım
senin için çok elzem bir durum olmadığı muddettce ticari iliskilere girme akrabalarinla
herkesle güler yüzlü tatlı dilli olup ihtiyaç duyduklarinda yardımda bulunman onları rahat ettirmenin ve daha fazla beklentileri sokmamanin en kolay yolu

Çok teşekkürler tavsiyelerini için, umarım uygulayabilirim kararlarımı Hoppa

Back
X