EV MESELESİ

Pardonda anlamadığınız şey altınlar dışında elimizde şu an para yok onlarda benim ziynetlerim yani para havadan gelmeyecek tabii ki altınları ver diyen oldu. Bundan ödenecek yani.
tamam o zaman esınıze acıkca dedınız mı altınlara guvenme ben olmasaydım nasıl odenecektı altını karıstırma sen kendı parandan ode demedınız mı ?

Evet alınan mallar ziynetlerle alınmamış normal bir şekilde herkes destek olmuş ödenmiş. Ben kendi paramla kendime ait bir şeyler istiyorum ve sadece altınlar değil maaşımdan da ekleyeceğim yani krediyle bir şeyler alacağız. Benim olmayan bir şeye yatırım yapmak istememem kötü olarak görünüyor ama öyle değil aslında.
Ortak bir şeye para yatırmama konusunda haklısınız. Yanlış olan şu, siz ortak bir evde oturup kira vermezken, ev alacağım o evin kirasıyla kredi ödeyeyim, diyemezsiniz. O halde kv ye kira ödemeye başlayın, bu arada yine ev alacaksanız alın. Ancak kv kredi ödemek için uğraşırken siz o evde bedava oturup mal sahibi olmaya kalkışırsanız abes olur.

Eşim 3 kardeş ve toplamda 4 tane ev var. Evlerden birinde annesi ve abisi oturuyor diğerinde de diğer abisi oturuyor. Bizde yeni evliyiz konumu en iyi olan evde biz oturuyoruz. Ama belirteyim ki benim tercihim değil eşimin tercihiydi bu evde oturmak. Çünkü ben kiraya gidelim istiyordum evlerden birinin kirasını alıp. Bu arada bu evin 6 7 yıllık borcu var hala kayınvalidemin emekli maaşından kesiliyor.

Biz düğündeki altınları da ekleyip üstüne biraz kredi çekip ev almak istiyorduk en azından bize ait bir ev daha olsun iki kişi çalışırken öderiz diye. Bunu eşim kayınvalideme söylediğinde ertesi gün bir daha yanına çağırmış ve şey demiş benim param kalmıyor siz üçünüz birleşin bu evin borcunu kapatın. Bana bu evin borcunu kapatmak doğru gelmedi açıkçası.
Biz her şeyi buraya göre yaptık ama bu ev bize kalacak diye şimdi annesi diyor ki bu borcu kapatın.Ve bu biz bi ev alalım dedikten sonra oluyor. Açıkçası çokta masum gelmedi bu söylediği. Madem parası kalmıyordu biz evlenmeden önce söyleseydi bunu. Benim dediğim gibi kiraya geçerdik. Bu eve 3 kardeş para verirse bu ev ortak olucak ve parası kalmayan yarın öbür gün dicek evi satalım biz yine açıkta kalmış olucaz eve yaptığımız masrafla kalıcaz.
Bana bir fikir verin hanımlar. Bu eve para vermeli miyiz yoksa kiraya geçip bize ait olan evin kirasını mı almalıyız.
Diğer 4 ev alınırken güçler birleştirilmiş mi
Evin konumu en iyisi ise değeri de diğerlerine göre fazla mı
Evin içini yaptırırken kime sordunuz
Bu ev sizin tepe tepe kullanın diyen olmuş muydu

Üç kardes beraber ödeyecekse eşitlik var bence makul

Anne bir oğulla oturuyor o çocuk diğer kardeslere göre daha fedakar bunu hesaba kattınız mı.
Kirada otursanız kira verecektin şuan kira vermiyorsunuz.

Hayattayken evlada nal vermenin sonu be yazık ki böyle oluyor.
Kadın bakmış para var elinizde emekli maasını komple krediye verip beraber kaldıgı ogluna el acmak istemiyor o kadar haklı ki.
Sen 4 ev yap bir maasın sana olmasın vallahi çok üzüldüm kv nize.

Bişey sorcam senin ailen ev verdi mi?

Ortak bir şeye para yatırmama konusunda haklısınız. Yanlış olan şu, siz ortak bir evde oturup kira vermezken, ev alacağım o evin kirasıyla kredi ödeyeyim, diyemezsiniz. O halde kv ye kira ödemeye başlayın, bu arada yine ev alacaksanız alın. Ancak kv kredi ödemek için uğraşırken siz o evde bedava oturup mal sahibi olmaya kalkışırsanız abes olur.
aynen de bu işte

İşte ben de bu konuda diyorum ki siz nerede oturursanız oturun bir ev sizin. İster kira verin istersenizde kirasını alın diyen onlar. Ki oturup oturmamakta bizim tercihimiz. Diğerleri oturuyor bizde oturuyoruz şu an.

İşte ben de bu konuda diyorum ki siz nerede oturursanız oturun bir ev sizin. İster kira verin istersenizde kirasını alın diyen onlar. Ki oturup oturmamakta bizim tercihimiz. Diğerleri oturuyor bizde oturuyoruz şu an.
Eee kadın oğlunu taniyo4 sizi tanımıyordu ki. Oğlunun böyle hesaplara girmeyeceğini tahmin etmiştir öyle demiş bulunmuştur. Sonra bu saçma duRum karşısında madem paranız var ortak borç ödeyin demiş. Illa altın da dememiş kredi çekelim demissiniz mesela ya yine öyle yapabilirsiniz altınlarınız da cebinizde kalır. Benim annem odemekte zorlaniyorum dese anlarım ben zor geçiniyor kendim veririm kirasını ya da para yardımı şu bu. Eşinizin nasıl içi rahat ediyor bilmem.

Eee kadın oğlunu taniyo4 sizi tanımıyordu ki. Oğlunun böyle hesaplara girmeyeceğini tahmin etmiştir öyle demiş bulunmuştur. Sonra bu saçma duRum karşısında madem paranız var ortak borç ödeyin demiş. Illa altın da dememiş kredi çekelim demissiniz mesela ya yine öyle yapabilirsiniz altınlarınız da cebinizde kalır. Benim annem odemekte zorlaniyorum dese anlarım ben zor geçiniyor kendim veririm kirasını ya da para yardımı şu bu. Eşinizin nasıl içi rahat ediyor bilmem.
Amaç zaten daha fazla faiz ödememek olduğu için kredi değilde herkes elinin altında duran paradan versin deniliyor kapatmak için.

Amaç zaten daha fazla faiz ödememek olduğu için kredi değilde herkes elinin altında duran paradan versin deniliyor kapatmak için.
Ona kimse karışamaz ki. İster nakit veririm ister altın.Siz istekli değilseniz bu ortaklığa size düşen altınları vermezsiniz. Eşin de ya faizi ödesin ya da ailesine gerekli açıklamayı yapsın

Başta öyle demişler ama kv bakmış ki oğlu ve gelini para bolmuş gibi ev almaya kalkışıyor, niye 7 sene sıkıntı çekeyim diyor muhtemelen. Haklı.

Usenmedim hesapladim. 6 yillik borc demissiniz. 3 kardese maksimum 45 er bin pay duser. Cok buyuk bir meblağ degil. Zaten kirada otursaniz kiraya verirsiniz bu parayi 6-7 yillik sure icerisinde.

Ortak mala para vermek istememenizi bir nebze anlayabiliyorum. Yarin obur gun ihtiyac var deyip satilabilir tereddutu yasamaniz normal.

Ama oturdugunuz evin kredisi her ay kayinvalidenizin EMEKLI MAASINDAN kesilirken kalkip kendinize ev almaniz hos bir davranis degil. Kadin bozulmustur dogal olarak.

Evin parasini sadece sizden istemis olsaydi haksizlik olurdu. 3 kardesten ortak istemiş.. Kayinvalideniz adil, hak yemeyecek bir kadina benziyor. Ben olsaydim 3 kardes ortak odeyecekse teklifi kabul ederdim.

Yalnız diğer kardeşlerde aynı şekilde oturuyor sadece bize özgü bir şey değil bu.
Yani onlara yapılan bize de yapılsın diyorsun anladığım kadarıyla. İyi de kadın mecbur değil ki. Bir çocuğuna yaptığını diğerine yapmak zorunda değil. Niye illa bir eşitlik çabası var?

Yani onlara yapılan bize de yapılsın diyorsun anladığım kadarıyla. İyi de kadın mecbur değil ki. Bir çocuğuna yaptığını diğerine yapmak zorunda değil. Niye illa bir eşitlik çabası var?
Eşit olacak dedikleri için. Çünkü bütün alınanlarda eşiminde hakkı var o yüzden eşim kiraya gitmek istemedi.

aslında kayınvalıde esıt davranıyor hala
dıyor kı tum kardesler bırlıkte borcu kapatın hanı daha once de konu sahıbının esı para vermıs sonucta hep bırlıkte borcları kapatmıslar ya dıger evler ıcınde
konu sahıbı ortaklık olmasın dıyor evı kıraya vereyım o gelırle kendıme ev alayım dıyor ama kıraya vermeyı dusundugu evın kredısını de kayınvalıde oduyor

Back
X