EV MESELESİ

aslında kayınvalıde esıt davranıyor hala
dıyor kı tum kardesler bırlıkte borcu kapatın hanı daha once de konu sahıbının esı para vermıs sonucta hep bırlıkte borcları kapatmıslar ya dıger evler ıcınde
konu sahıbı ortaklık olmasın dıyor evı kıraya vereyım o gelırle kendıme ev alayım dıyor ama kıraya vermeyı dusundugu evın kredısını de kayınvalıde oduyor
Kadına yazık valla. Ölmeden evlatların paylaşım sorununa şahit oluyor.

Eşim 3 kardeş ve toplamda 4 tane ev var. Evlerden birinde annesi ve abisi oturuyor diğerinde de diğer abisi oturuyor. Bizde yeni evliyiz konumu en iyi olan evde biz oturuyoruz. Ama belirteyim ki benim tercihim değil eşimin tercihiydi bu evde oturmak. Çünkü ben kiraya gidelim istiyordum evlerden birinin kirasını alıp. Bu arada bu evin 6 7 yıllık borcu var hala kayınvalidemin emekli maaşından kesiliyor.

Biz düğündeki altınları da ekleyip üstüne biraz kredi çekip ev almak istiyorduk en azından bize ait bir ev daha olsun iki kişi çalışırken öderiz diye. Bunu eşim kayınvalideme söylediğinde ertesi gün bir daha yanına çağırmış ve şey demiş benim param kalmıyor siz üçünüz birleşin bu evin borcunu kapatın. Bana bu evin borcunu kapatmak doğru gelmedi açıkçası.
Biz her şeyi buraya göre yaptık ama bu ev bize kalacak diye şimdi annesi diyor ki bu borcu kapatın.Ve bu biz bi ev alalım dedikten sonra oluyor. Açıkçası çokta masum gelmedi bu söylediği. Madem parası kalmıyordu biz evlenmeden önce söyleseydi bunu. Benim dediğim gibi kiraya geçerdik. Bu eve 3 kardeş para verirse bu ev ortak olucak ve parası kalmayan yarın öbür gün dicek evi satalım biz yine açıkta kalmış olucaz eve yaptığımız masrafla kalıcaz.
Bana bir fikir verin hanımlar. Bu eve para vermeli miyiz yoksa kiraya geçip bize ait olan evin kirasını mı almalıyız.
Ay kesinlikle kabul etmeyin.. Gidin kirada oturun daha iyi.. Evi size aldırtmaya çalışıyorlar kendilerince.

Sen var ya çok fazla uyanıksın, hem kayinvaliden senin oturdugun evin kredisini ödesin, hem sen kira vermeden bedava otur, kayinvalidene senin sayende kira vermeden oturuyoz diye teşekkür etcene, ben bu evde durmucam ama bu evi kiraya verip kirasını çatir çatir alıp o parayla yeni ev alacağım,yeni eve krediyi öderken kullanacağım o kira parasını de oh ne ala. Kayınvaliden senin durmucagın evin kredisini ödemek zorunda değil, madem durmucan o evin kirasını da isteme o zaman, kendi maasinla altinlarinla git yeni bir ev al, kendi ailen yardım etsin kendi alcagın eve, kayınvaliden sen yeni ev alcan diye kredisini ödediği evi sen kira parasını ye diye senin için kiraya vermek zorunda değil. Millet bir tane evi zor alıyor, Sen ikinci evi almak için kayinvalidenin size olan fedakarligini kullanmaya calisiyorsun

Ben olsam o işe hiç bulaşmam. Giderim kendi imkanımla evimi alırım. Vakti gelince miras yoluyla zaten payımı alacağım. Kimsenin derdiyle uğraşmam kısacası.
Miras yoluyla pay konu sahibine gelmiyor ki boşanma durumunda. Konu sahibi en çok onu düşünüyor belli zaten. Ev aslında hiçbir zaman tam olarak onun olmuş olmayacak. Altınlarını vermemesini ben de anlıyorum ama anne zor durumda kalıyorum ödemeleri zor yapıyorum dediği halde yardım etmemek hala ev alayım şimdiki oturduğum evin de kirasını alayım demek doğru değil. Insanlar bunu anlatmaya çalışıyor. Daha da yeni evlilermiş birikmiş para da yok. Bu altınlar ne kadar olabilir ki üstüne kredi çekip ev alacak. Bir sürü faizi olur önün. Yatırımlık 1+1 bir ev de değil alacakları. Oturacaklari ev. Garip yani.

Miras yoluyla pay konu sahibine gelmiyor ki boşanma durumunda. Konu sahibi en çok onu düşünüyor belli zaten. Ev aslında hiçbir zaman tam olarak onun olmuş olmayacak. Altınlarını vermemesini ben de anlıyorum ama anne zor durumda kalıyorum ödemeleri zor yapıyorum dediği halde yardım etmemek hala ev alayım şimdiki oturduğum evin de kirasını alayım demek doğru değil. Insanlar bunu anlatmaya çalışıyor. Daha da yeni evlilermiş birikmiş para da yok. Bu altınlar ne kadar olabilir ki üstüne kredi çekip ev alacak. Bir sürü faizi olur önün. Yatırımlık 1+1 bir ev de değil alacakları. Oturacaklari ev. Garip yani.
İki kişi çalışıyor olacağız buna güveniyorum başka bir şeye değil.

Madem ortak iş istemiyorsunuz ( ki normalde ben de ortak işe asla girişmem ama kayınvalideme de tutup oturduğum evin kredisi ödetmem) o zaman oturduğunuz evi satsın kayınvalideniz krediyi kapatsın. Kalanı da kendine harcasın. Siz de şu an kiraya verilmiş olan eve geçin.

Kendi paranızla da kendi evinizi alın.

Kayınvalideniz de her evlada bir ev değil dört evlada üç ev bırakmış olur. Satar parasını paylaşarsınız.

Yazık kadın da uğraşmasın bu yaşında kredilerle.

Siz bir de bunu teklif edin bakalım.

Sen var ya çok fazla uyanıksın, hem kayinvaliden senin oturdugun evin kredisini ödesin, hem sen kira vermeden bedava otur, kayinvalidene senin sayende kira vermeden oturuyoz diye teşekkür etcene, ben bu evde durmucam ama bu evi kiraya verip kirasını çatir çatir alıp o parayla yeni ev alacağım,yeni eve krediyi öderken kullanacağım o kira parasını de oh ne ala. Kayınvaliden senin durmucagın evin kredisini ödemek zorunda değil, madem durmucan o evin kirasını da isteme o zaman, kendi maasinla altinlarinla git yeni bir ev al, kendi ailen yardım etsin kendi alcagın eve, kayınvaliden sen yeni ev alcan diye kredisini ödediği evi sen kira parasını ye diye senin için kiraya vermek zorunda değil. Millet bir tane evi zor alıyor, Sen ikinci evi almak için kayinvalidenin size olan fedakarligini kullanmaya calisiyorsun
Aynen şimdiki evin kirasına göz dikmese gidip kendi imkanı ile ev alsa zaten kayınvalide de oradan gelecek kira ile kredisini öder en azından yarısını. O zaman da 3nuz borcu kapatın demez. Konu sahibi hem kirayı vermek ıstemiyor hem borca yardım etmek ıstemiyor. Anne de naparsa yapsın zor mu geçiniyor eve peynir kıyma alırken zorlanıyor mu? Evde oturan bekar kardeş mı ödüyor yoksa hepsini de bu sefer bekar kardeşe hak geçiyor hiçbiri önemli değil. Tek bir kendi hakkım da hakkım diye tutturmuş ama kanun bile ona hak vermiyor aslında evlerde. Eşi de hep evlenmeden önce ödemiş ne ödediyse onda da hakkı yok ama kirada hakkı varmış nedense.

Madem ortak iş istemiyorsunuz ( ki normalde ben de ortak işe asla girişmem ama kayınvalideme de tutup oturduğum evin kredisi ödetmem) o zaman oturduğumuz evi satsın kayınvalideniz krediyi kapatsın. Kalanı da kendine harcasın. Siz de şu an kiraya verilmiş olan eve geçin.

Kendi paranızla da kendi evinizi alın.

Kayınvalideniz de her evlada bir ev değil dört evlada üç ev bırakmış olur. Satar parasını paylaşarsınız.

Yazık kadın da uğraşmasın bu yaşında kredilerle.

Siz bir de bunu teklif edin bakalım.
Evlat dört tane değil 3 tane. 4 tane olan ev sayisi. Yani bur ev artıyor bile.

Back
X