- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi booksmoney
-
Sadece konu sahibine değil ki diğer çocuklarına da ev vermiş oturmaları için. Tek konu sahibinin evinin borcu var.Konu sahibi kadın size borcunu kendi ödediği bedava güzel ev veriyor daha ne istiyorsunuz Allah aşkına
Eee borcu da isteyen yokmuş ki ondan normalde. Yani pek bir farkı yok hatta daha iyi evi almış. Belki diğer kardeşlerdeki evler 400bine konu şahinindeki 500bine gidiyordur mesela. Yani bu ev kesin bize kalacak gözüyle bakıp tamirat vs yapmaları absurd. Öyle miras zamanı gelince herkes tırnaklarını çıkarabilir o ev fazla bu ev az gibi gibi. Hele kayınvalidenin 2 gelini daha varsa seyreyle cümbüşü olur. Damatlar pek karışmıyor bu gibi durumlarda ama gelinler fena oluyor gördüğüm.Sadece konu sahibine değil ki diğer çocuklarına da ev vermiş oturmaları için. Tek konu sahibinin evinin borcu var.
konu sahıbinin ev almayı düşündüklerini duyunca toplanıp borcu ödeyin demiş diye anladım.Eee borcu da isteyen yokmuş ki ondan normalde. Yani pek bir farkı yok hatta daha iyi evi almış. Belki diğer kardeşlerdeki evler 400bine konu şahinindeki 500bine gidiyordur mesela. Yani bu ev kesin bize kalacak gözüyle bakıp tamirat vs yapmaları absurd. Öyle miras zamanı gelince herkes tırnaklarını çıkarabilir o ev fazla bu ev az gibi gibi. Hele kayınvalidenin 2 gelini daha varsa seyreyle cümbüşü olur. Damatlar pek karışmıyor bu gibi durumlarda ama gelinler fena oluyor gördüğüm.
Madem ev alacak durumdasınız bu evi alın demeye getirmiş sanki.Eşim 3 kardeş ve toplamda 4 tane ev var. Evlerden birinde annesi ve abisi oturuyor diğerinde de diğer abisi oturuyor. Bizde yeni evliyiz konumu en iyi olan evde biz oturuyoruz. Ama belirteyim ki benim tercihim değil eşimin tercihiydi bu evde oturmak. Çünkü ben kiraya gidelim istiyordum evlerden birinin kirasını alıp. Bu arada bu evin 6 7 yıllık borcu var hala kayınvalidemin emekli maaşından kesiliyor.
Biz düğündeki altınları da ekleyip üstüne biraz kredi çekip ev almak istiyorduk en azından bize ait bir ev daha olsun iki kişi çalışırken öderiz diye. Bunu eşim kayınvalideme söylediğinde ertesi gün bir daha yanına çağırmış ve şey demiş benim param kalmıyor siz üçünüz birleşin bu evin borcunu kapatın. Bana bu evin borcunu kapatmak doğru gelmedi açıkçası.
Biz her şeyi buraya göre yaptık ama bu ev bize kalacak diye şimdi annesi diyor ki bu borcu kapatın.Ve bu biz bi ev alalım dedikten sonra oluyor. Açıkçası çokta masum gelmedi bu söylediği. Madem parası kalmıyordu biz evlenmeden önce söyleseydi bunu. Benim dediğim gibi kiraya geçerdik. Bu eve 3 kardeş para verirse bu ev ortak olucak ve parası kalmayan yarın öbür gün dicek evi satalım biz yine açıkta kalmış olucaz eve yaptığımız masrafla kalıcaz.
Bana bir fikir verin hanımlar. Bu eve para vermeli miyiz yoksa kiraya geçip bize ait olan evin kirasını mı almalıyız.
Eee bırde sadece konu sahıbınden değil diğer kardeşlerle ödensın ıstenmış. Yanı onlarda kendı evlerıne para çıkarmış gıbı olcak herkes oturduğu evı kendıne alır yanı. Konu sahıbı hem bu ev bedavadan gelsın ıkımcı evde pasta ustu süs olsun ıstıyor. Yanı yaşlı kadının emekli maaşı kesılıyor yarısı gıdıyor kımın umrundaEee borcu da isteyen yokmuş ki ondan normalde. Yani pek bir farkı yok hatta daha iyi evi almış. Belki diğer kardeşlerdeki evler 400bine konu şahinindeki 500bine gidiyordur mesela. Yani bu ev kesin bize kalacak gözüyle bakıp tamirat vs yapmaları absurd. Öyle miras zamanı gelince herkes tırnaklarını çıkarabilir o ev fazla bu ev az gibi gibi. Hele kayınvalidenin 2 gelini daha varsa seyreyle cümbüşü olur. Damatlar pek karışmıyor bu gibi durumlarda ama gelinler fena oluyor gördüğüm.
Sadece kalan borcu ödeyip evi alınca da ödenmiş kısım da yani annesinin ödediği kısımda diğer kardeşlerin hakkı var o zaman. O da mantıksız yaniMadem ev alacak durumdasınız bu evi alın demeye getirmiş sanki.
Kendisi de ödemekten zorlanıyor olabilir. Çoğu ödenmiş 6 7 sene kalan borcu siz ödeyip evi üstünüze alın.
Kardeşler ortak ödesin şeklinde olmaz. Gerçekten ortak ödensin ev kendi üstünde kalsın istiyorsa kabul etmeyin tabi ki.
Ev alalım fikrini niye paylaştınız keşke hiçbirine söylemeseydiniz.
Eşim 3 kardeş ve toplamda 4 tane ev var. Evlerden birinde annesi ve abisi oturuyor diğerinde de diğer abisi oturuyor. Bizde yeni evliyiz konumu en iyi olan evde biz oturuyoruz. Ama belirteyim ki benim tercihim değil eşimin tercihiydi bu evde oturmak. Çünkü ben kiraya gidelim istiyordum evlerden birinin kirasını alıp. Bu arada bu evin 6 7 yıllık borcu var hala kayınvalidemin emekli maaşından kesiliyor.
Biz düğündeki altınları da ekleyip üstüne biraz kredi çekip ev almak istiyorduk en azından bize ait bir ev daha olsun iki kişi çalışırken öderiz diye. Bunu eşim kayınvalideme söylediğinde ertesi gün bir daha yanına çağırmış ve şey demiş benim param kalmıyor siz üçünüz birleşin bu evin borcunu kapatın. Bana bu evin borcunu kapatmak doğru gelmedi açıkçası.
Biz her şeyi buraya göre yaptık ama bu ev bize kalacak diye şimdi annesi diyor ki bu borcu kapatın.Ve bu biz bi ev alalım dedikten sonra oluyor. Açıkçası çokta masum gelmedi bu söylediği. Madem parası kalmıyordu biz evlenmeden önce söyleseydi bunu. Benim dediğim gibi kiraya geçerdik. Bu eve 3 kardeş para verirse bu ev ortak olucak ve parası kalmayan yarın öbür gün dicek evi satalım biz yine açıkta kalmış olucaz eve yaptığımız masrafla kalıcaz.
Bana bir fikir verin hanımlar. Bu eve para vermeli miyiz yoksa kiraya geçip bize ait olan evin kirasını mı almalıyız.
Aynı fikirdeyim dedim ya ben olsam kadın yerine satar kalan parayla yer içer gezerim. Kalan 3 evi de bölussun kardeşler zamanı gelince. Birer ev bırakmışım daha ne yani. Cidden gelinler fena olabiliyor. Kadın ödeyemedim bu ay için sadece biraz yardım edin dese onda bile fırtına koparabilir. Bir ay için bile yani. Konu sahibini tanımıyorum ama geneli böyle yapar yani inanırım.Eee bırde sadece konu sahıbınden değil diğer kardeşlerle ödensın ıstenmış. Yanı onlarda kendı evlerıne para çıkarmış gıbı olcak herkes oturduğu evı kendıne alır yanı. Konu sahıbı hem bu ev bedavadan gelsın ıkımcı evde pasta ustu süs olsun ıstıyor. Yanı yaşlı kadının emekli maaşı kesılıyor yarısı gıdıyor kımın umrundavalla bu tarz gelinler çok şafa gelınce yaşlanınca benım annem mı bakmam şunu yapmasın gelmesın gıtmesın o kım dış kapının dış mandalı olarak burunlarından kıl aldırmazlar ama para mal olunca ohoo dış kapının mandalının mırasçısı oluverırler. İşlerıne nasıl gelirse. Ben olsam evlenmeden ısterse 10 tane ev olsun vermıcen sen nasıl yaptıysan onlarda yapsın ölünce me yapıyorlarsa yapsınlar hatta onceden verılınce sokakta kalıyorlar. Kımse sığdıramıyor. Bence ölene kadar yesınler ıcsınler o mallarla hatta onceden vasıyet hazırlasınlar öldükten sonra şuraya şuraya bağışlıyorum. Boşa gıtmez sevap kazanırlar
Evet kv alıyor.
1000 tl kira geliri
Ödenen kredi ise 1900
Muhtemelen diğer evler diğer kardeşlerin olacak.Sadece kalan borcu ödeyip evi alınca da ödenmiş kısım da yani annesinin ödediği kısımda diğer kardeşlerin hakkı var o zaman. O da mantıksız yani
Bende aynı fıkırdeyım şahsen ılerde çoluğumu çocuğumu büyütüp iş sahıbı yapınca öyle ev şu bu yok düğünü altını eşyası vs yapamam. Totosu yıyorsa evlenmeye her şeyı yapsın. Evlenecek çift başka borçları her şeyı yapan başkaları mantıksızlığa gel. Valla gezıp tozucam eşimle ohh mıs gıdıp sonradan bağışlıcam.Aynı fikirdeyim dedim ya ben olsam kadın yerine satar kalan parayla yer içer gezerim. Kalan 3 evi de bölussun kardeşler zamanı gelince. Birer ev bırakmışım daha ne yani. Cidden gelinler fena olabiliyor. Kadın ödeyemedim bu ay için sadece biraz yardım edin dese onda bile fırtına koparabilir. Bir ay için bile yani. Konu sahibini tanımıyorum ama geneli böyle yapar yani inanırım.
İyide arkadaşlar kadın mehrini neden tapusu kendi üzerine bile olmayan, miras yolu ile eşinin üzerine geçse bile, kadının kanun gereği tek lira hak iddia edemeyeceği eve versin ki. Sonuçta üç kardeş var, hepsinede oturmaları için birer tane ev verilmiş, hepsi de kira verip yardım etmeden oturuyorlar, yani konu sahibine diğer kardeşlere sağlanmayan bir ayrıcalık sağlanmamış ki. Diğer kardeşlerden bu zamana kadar oturdukları ev için ekstra para istenmiyorken, kayınvalidenin geline sen bu evde oturuyorsun mehrini getir ev borcunu öde denmesi de adaletsizlik, sonuçta abide senelerce kira vermeden oturmuş, belki kira parasını kenara koyup birikim yapıyor, belki o da el altından ev aldı, bilemezsiniz ki. Bence konu sahibi al karşına kocanı konuş, mehrin sana ait olduğunu, kendinin tek lira hak iddia edemediği mala vermeyeceğini, diğer gelinlerden de bu zamana kadar böyle bir fedakarlık beklenmediğini, madem öyle yapacaksa başka eve kiraya gideceğini, bundan sonrada tavrının ona göre olacağını söyle. Bırak kocan ne yapıyorsa yapsın, anne onun miras onun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?