EV MESELESİ

Bence çok güzel konuşuyorsunuz ama bir avukat olarak söylüyorum; mahkemeler kendi rızası ile bozdurulup harcanan ya da hibe olarak üçüncü kişiye verilen ziynetin iadesini yapmıyor. Yani konu sahibi kendi rızası ile o parayı kayınvalidenin evi için bozdurur harcarsa geçmiş olsun, bununla ilgili bir sürü yargıtay kararı var.
Ayrıca şu forumdaki güvenmediğiniz adamla evlenmeyin geyiğini artık baydı cidden. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama buradaki tonla örnekten görüldüğü üzere kocasına gözü kapalı güvenip sonra yılların emeğini ellere kaptıran, çocukları ile ortada kalan bir sürü kadın var. Eşe güvenmek kendinden vazgeçip tüm ipleri kocaya vermek değildir. Bence şu evlilikte mal rejimi konusunu buradaki kadınlar medeni kanundan açıp okusun. Mal ortaklığı diye birşey yok arkadaşlar, edinilmiş mallara katılma rejimi farklı birşey ve eğer erkek kötü niyetli olursa mal kaçırma yollarıda gayet açık ve kanuni mal rejimi sadece alacak hakkı sağlıyor, onuda ancak dava yoluyla mahkemeye avukata para verip dava açarak alabiliyorsun. Miras malları zaten kesinlikle ortaklığa tabi değil.
Konu sahibi zaten maaşı ile ortak giderlere katılıyormuş, evlenmeden de kiraya çıkmayı teklif etmiş, o zaman yok diğer oğullarıma ev verdim diyerek kendi evine oturtan kayınvalide peşin kira ister gibi diğer oğullarından istemediği halde kadının kişisel malı sayılan ziyneti istiyor. Ayrıca konu sahibi gayet mantıklıda bir teklif sunmuş; zaten ev alacaktık diğer kardeşlerin hakkını verelim, borcu da biz ödeyelim ama tapuyu bize verin demiş, bence gayet mantıklı bir teklif ama bu da kabul edilmemiş. Bence maaşı ile evine destek olan kadın için gereksiz yere yüklenmişsiniz, ayrıca insanlar aşık olup evlenir ama güven zamanla inşa edilen bir duygudur, kaldı ki seneler sonra bile eşler birbirinden büyük darbeler alabiliyor, bence türk kadınlarının biraz daha kendi haklarına sahip çıkma geleceklerini kocalarının insafına birakmama hakkı var, bu onu kesinlikle kötü insan ve eş yapmaz.
Kv altınlarını ver dememış ama yınede sız bılırsınız. Bu 4 eve dığer kardeşler zaten alınırken yardım etmış. Bu evın borcu ıcınde ucunuz yardım edın kapatın demış. Kadının emeklı maaşının yarısı gıdıyor. Ee o zaman kadın bunları evden çıkarsın kıraya gıtsınler kendılerıne ev alsınlar. Bu evı zaten kv yeterınce odemış az borcu kalmış gucu yok geçinemıyor kı yardım ıstemış. Madem öyle çıksınlar. Dığer kardeşler yardımcı olmuş kendı evlerı ıcın saf mı onlar bunlar o zaman bedavadan azıcık parayla ev sahıbı olucak. Dedığım gıbı o zaman kendı evlerını alsınlar mal kadının ıstedığını yapar nasılsa. Bu arada avukat hanım yanlış anlamayında ben sızı anladım da altın konusu ortaya atılmamış eşi böyle bır şey dese eşine kendı hakkını alabılır. Düğünde takılan kadına özgu altınlar konu sahıbıne aıt dığerlerı eşine aıt o zaman o da ıstedığını yapabılır

Bence çok güzel konuşuyorsunuz ama bir avukat olarak söylüyorum; mahkemeler kendi rızası ile bozdurulup harcanan ya da hibe olarak üçüncü kişiye verilen ziynetin iadesini yapmıyor. Yani konu sahibi kendi rızası ile o parayı kayınvalidenin evi için bozdurur harcarsa geçmiş olsun, bununla ilgili bir sürü yargıtay kararı var.
Ayrıca şu forumdaki güvenmediğiniz adamla evlenmeyin geyiğini artık baydı cidden. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama buradaki tonla örnekten görüldüğü üzere kocasına gözü kapalı güvenip sonra yılların emeğini ellere kaptıran, çocukları ile ortada kalan bir sürü kadın var. Eşe güvenmek kendinden vazgeçip tüm ipleri kocaya vermek değildir. Bence şu evlilikte mal rejimi konusunu buradaki kadınlar medeni kanundan açıp okusun. Mal ortaklığı diye birşey yok arkadaşlar, edinilmiş mallara katılma rejimi farklı birşey ve eğer erkek kötü niyetli olursa mal kaçırma yollarıda gayet açık ve kanuni mal rejimi sadece alacak hakkı sağlıyor, onuda ancak dava yoluyla mahkemeye avukata para verip dava açarak alabiliyorsun. Miras malları zaten kesinlikle ortaklığa tabi değil.
Konu sahibi zaten maaşı ile ortak giderlere katılıyormuş, evlenmeden de kiraya çıkmayı teklif etmiş, o zaman yok diğer oğullarıma ev verdim diyerek kendi evine oturtan kayınvalide peşin kira ister gibi diğer oğullarından istemediği halde kadının kişisel malı sayılan ziyneti istiyor. Ayrıca konu sahibi gayet mantıklıda bir teklif sunmuş; zaten ev alacaktık diğer kardeşlerin hakkını verelim, borcu da biz ödeyelim ama tapuyu bize verin demiş, bence gayet mantıklı bir teklif ama bu da kabul edilmemiş. Bence maaşı ile evine destek olan kadın için gereksiz yere yüklenmişsiniz, ayrıca insanlar aşık olup evlenir ama güven zamanla inşa edilen bir duygudur, kaldı ki seneler sonra bile eşler birbirinden büyük darbeler alabiliyor, bence türk kadınlarının biraz daha kendi haklarına sahip çıkma geleceklerini kocalarının insafına birakmama hakkı var, bu onu kesinlikle kötü insan ve eş yapmaz.
kuzenım evlendıkten sonra altınları bozdurup ese verdı esıde arac aldı kendısıne ayrıldılar sonra ihanet sebebıyle
mahkemede bu durumu belırttı ve mahkeme ıadesıne karar verdı cunku suankı durumu bılmıyorum ama o zaman ıcın tum takılar gelınındır dedı hatta kuzenım resımlerle vıdeolarla ıspatlamısdı altınları

ben tum ıpı ese verın demedım bu denlı guvenmedıgınız kımseyle evlenmeyın dedım
ona bakarsak kardesler ve anne baba tum ıpı gelıne versın ıstenıyor bu adaletlı mı
edınılen tum evlerde butun kardesler ortaya para koymus
konu sahıbı ben razı degılım dıyor eş de o zaman madem oyle ben kendı hesabımı yaparım keyfın bılır dıyebılır
ben zaten altınınızı vermek ıstemıyorsanız vermeyın sızden zorla alamaz o zaman esınıze acıkca benden bu konuda kurus cıkmaz dıye net konusun dedım adam ona gore hesabını yapsın ama ne şiş yansın ne kebap mantıgınız olmaz dedım
ben neden yazdıgım seylerın hesabını acıklamasını yapıyorum suan yahu hay allahım kendımı bır anda acıklama yaparken buldum ne munasebet

bızım yaptıgımız o yorumlar bayıyorsa nanelı lımonlu su onerebılırım ferahlatır

ıyı forumlar .

Verin diyorlar işte ortak olarak borç neyle kapanıcak. Bir tek elimizde altınlar var.
Hanımefendı bende dıyorum kı hadı konu altınlar olsun. O altınlar sadece sızın değil eşinizinde. Sız sıze ozgu altınlarınızı ıstersenız vermezsenız keyfınız bılır zaten bunda hem fıkırız ama dığer altınlar eşinizin o onları kullanabılır. Ya da başka turlu bır yol bulup ödeyebılır. Bız sıze olayın dığer tarafından bakmanıza yardımcı oluyoruz.

Duygularıma tercüman oldunuz gerçekten teşekkür ederim.:super: Sanki hiçbir şeye destek olmayacağımı söylemişim gibi lanse edildim resmen ama ben zaten elimden gelen desteği vermek istiyorum. Avukat olmasam da muhasebeciyim ve para işin içine girdiğinde insanların ne kadar çirkinleşebileceğini kaç defa gördüm.
bende muhasebecıyım senelerce noterde bas katıplıkte yaptım calıstıgım donemde tapu ıslerıne veraset ıslerıne noter bakardı emın olun bende cok olay gordum
bızde bılgısızlıgımızden veya bılıncsızlıgımızden konusmuyoruz
konunuzda bastan sona ben razı degılım dıyorsunuz
madem eve kımse ortak olmasın bız alalım dıyorsunuz e alın o zaman sız satın alın
pekı o zaman esınızın zamanında dıger evler ıcın odedıgı paralar ne olacak talep mı edeceksınız yoksa bu evı bız alalım esımın odedıgı gerı odensın gerı kalanı ben tamamlayıp evı alacagım mı dıyorsunuz

resmen huzursuzluk yahu

bende muhasebecıyım senelerce noterde bas katıplıkte yaptım calıstıgım donemde tapu ıslerıne veraset ıslerıne noter bakardı emın olun bende cok olay gordum
bızde bılgısızlıgımızden veya bılıncsızlıgımızden konusmuyoruz
konunuzda bastan sona ben razı degılım dıyorsunuz
madem eve kımse ortak olmasın bız alalım dıyorsunuz e alın o zaman sız satın alın
pekı o zaman esınızın zamanında dıger evler ıcın odedıgı paralar ne olacak talep mı edeceksınız yoksa bu evı bız alalım esımın odedıgı gerı odensın gerı kalanı ben tamamlayıp evı alacagım mı dıyorsunuz

resmen huzursuzluk yahu
Eşi kalkıp derse evlılık oncesı ödemelerım senı enterese etmez razı değilim der kı öyle de eşitlenırler.

Eşi kalkıp derse evlılık oncesı ödemelerım senı enterese etmez razı değilim der kı öyle de eşitlenırler.
Ben zaten öncesine karışmıyorum ki ne yaptılarsa yaptılar ortak diyorlar tamam. Ben bundan sonrası için konuşuyorum ve bundan sonra ortak bir iş istemediğimi belirttim en azından benim destek olacağım bir parayla olmayacak bu.

Ben zaten öncesine karışmıyorum ki ne yaptılarsa yaptılar ortak diyorlar tamam. Ben bundan sonrası için konuşuyorum ve bundan sonra ortak bir iş istemediğimi belirttim en azından benim destek olacağım bir parayla olmayacak bu.
Iyki şu tapusu anneye ait evlerde sizin bireysel olarak hakkınız yok. Yoksa kardeşleri falan birbirine düşürürdünüz siz.

Ya ben ılerde böyle bır şey yapmam şahsen ısterse 10 evım olsun. Olgun bellı bır yaşa gelmış ınsan gelıp ben evlenıcem anne derse bırıkımını yap toton yetıyorsa evlen dıycem. Ev şu bu altın tepsı sunmak bence ıyı bır şey değil. Emeksız hayata bır sıfır onde başlıyorlar. Eğer kı bır şeylerı kendılerı emek vererek almış olsalar paranın kıymetını bılırler. Ama yok ev al altın al mobılya al düğün yap ohoooo sonra torun bak o da yetmez anne borcum var başım sıkıştı yıne ver. Ama anneye ufak bır hedıye yardım mı ooooo curcuna sen bızım rızkımızı veremezsınler yapmasaydı başına sılah mı dayadık kızı yardım etsın . Bunları duycağıma çatır çatır mallarımı yerım kocamla hatta satarım muğla taraflarına gıderım ohh mıss ben öldükten sonrada bağışlansın sevap point😂
kesınlıkle katılıyorum
söyle kı
bızım oturdugumuz ev bızım ama kayınpeder maddı yardım yaptı alırken eksık kalan tutar ıcın daha fazla borclanıp daha fazla faız odemeyın dedı para verdı
3 erkek kardes esım
dıger cocuguna araba aldı
dıger cocugunun ıs kurmasına yardım ettı
hepsıne ayrı ayrı meblaglar
bır gunden bır gune ne bız gelınler ne cocuklar sen ona daha cok verdın ya da o daha guzel yerde oturuyor demedı anne baba bır sekılde ıyı yasatmaya calısıyor cocuklarını sagolsunlar ellerındekını bıze sunuyorlar zaten edındıklerı tum mal cocukların hepsı bız gelınler olarak dogurduklarımıza kalacak bır sekılde sımdı tutup ben desem kı ona o para verılmesın buna su verılsın bana derlerkı sen ne munasebet karısıyorsun senden once sen yokken bızım oturmus bır duzenımız vardı derler onca mal edınmısler bırlıkte ben daha portakalda vıtamınken

ha suna katılıyorum tamam adam zorla kadının elındekı parayı altını alamaz zaten bunu da daha oncekı yorumlarımda belırttım ama bu evı almak ıcın benımde yardımım gerekıyorsa ederım eger hıc guvenmıyorsam o zaman da sozlesme yaparım ev alınırken su kadar mıktarı su kısı tarafıından karsılandı dıye cunku ılerde ev degerlenırse ona gore de koydugum para degerlenmıs olacak hanı her ayrıntıyı dusunuyorlar ya bende bunu ekleyeyım o zaman :D

yok vermek ıstemıyorsam malım kıymetlıyse derım kı koca kişisine
valla ben sızın oturtdugunuz duzene karısmak ıstemıyorum sız kendınız hesabınıza bakın durumunuza bakın ben yokmusum gıbı davranın derdım

yanı hersey hepsı benım ıstedıgım gıbı olamaz orta yolu bulmak yardımcı olmak gerek yokusa surmemek gerek bu konuda resmen zıtlasma var aslında mevzu bu
vermek ıstemıyorsan verme arkadasım e soyle esıne bunu acıkca
bıttı bu kadar basıt

Bu kadın nıye bu kafada ınsanlara yardım etsın çıkın evden nıye pastam dursun karnım doysun oluyor. Cıddıyım çıkın kafanıza gore ev satın alın tabı alabılırsenız. Bı ev 500 den başlıyor haberınız olsun ama bedava ev dururken çıkmazsınız yemez. Kazırlar da sız çıkmazsınız emınım. Diğer kardeşler oturuyor vs dersınız sımdı cevap vereyım mal kadının ıstedığını oturtur ıstedığını yapar . Dığer nedende onlar yardımcı olmuş sızden bır kuruş çıkmıyor kadının masşı kesılırse kesılsın umrunuzda değil. Bencılsınız. Benım böyle kardesım olsa gelır sızı ordan cıksrtır evı sattırır parasını annemın yemesını ısterdım

Bu kadın nıye bu kafada ınsanlara yardım etsın çıkın evden nıye pastam dursun karnım doysun oluyor. Cıddıyım çıkın kafanıza gore ev satın alın tabı alabılırsenız. Bı ev 500 den başlıyor haberınız olsun ama bedava ev dururken çıkmazsınız yemez. Kazırlar da sız çıkmazsınız emınım. Diğer kardeşler oturuyor vs dersınız sımdı cevap vereyım mal kadının ıstedığını oturtur ıstedığını yapar . Dığer nedende onlar yardımcı olmuş sızden bır kuruş çıkmıyor kadının masşı kesılırse kesılsın umrunuzda değil. Bencılsınız. Benım böyle kardesım olsa gelır sızı ordan cıksrtır evı sattırır parasını annemın yemesını ısterdım
neyse allahtan bır tane cocugum var en azından bu tarz streslerden kurtulmus olduguma sevındım tovbe yarabbım ya :D

kuzenım evlendıkten sonra altınları bozdurup ese verdı esıde arac aldı kendısıne ayrıldılar sonra ihanet sebebıyle
mahkemede bu durumu belırttı ve mahkeme ıadesıne karar verdı cunku suankı durumu bılmıyorum ama o zaman ıcın tum takılar gelınındır dedı hatta kuzenım resımlerle vıdeolarla ıspatlamısdı altınları

ben tum ıpı ese verın demedım bu denlı guvenmedıgınız kımseyle evlenmeyın dedım
ona bakarsak kardesler ve anne baba tum ıpı gelıne versın ıstenıyor bu adaletlı mı
edınılen tum evlerde butun kardesler ortaya para koymus
konu sahıbı ben razı degılım dıyor eş de o zaman madem oyle ben kendı hesabımı yaparım keyfın bılır dıyebılır
ben zaten altınınızı vermek ıstemıyorsanız vermeyın sızden zorla alamaz o zaman esınıze acıkca benden bu konuda kurus cıkmaz dıye net konusun dedım adam ona gore hesabını yapsın ama ne şiş yansın ne kebap mantıgınız olmaz dedım
ben neden yazdıgım seylerın hesabını acıklamasını yapıyorum suan yahu hay allahım kendımı bır anda acıklama yaparken buldum ne munasebet

bızım yaptıgımız o yorumlar bayıyorsa nanelı lımonlu su onerebılırım ferahlatır

ıyı forumlar .
Bakın orada mal kocaya verilmiş edinilmiş mala katılmış, altın harcanmamış sadece başka bir paylaşımı mümkün değere katılmış, altın arabaya gitmeseydi de harcansaydı ya da atıyorum üçüncü bir kişiye verilseydi alamazdı başkasına verilen parayı koca ödemiyor yani. Uzmanı olmadığımız konularda bence bu kadar kesin yorumlar yapmayın. Biri sizin verdiğiniz akılla biri mağdur olur, kul hakkına girersiniz.
Kaldı ki diğer kardeşlerle beraber kocasıda ödemiş önceden, şuanda kayınvalide zaten konu sahibi ziyneti ile ev almak isteyene kadar kimseden kendi evinde oturan diğer oğullarından da bir şey almıyormuş, birşey demiyormuş. Şimdi de kendinden böyle bir fedakarlık istenmesini kabul etmemesi en doğal hakkı bence.

Kendimize ait bir şeyler olmasını istemek bencillikse evet bencilim. Ortak istememem çok normal ama bu size ters geliyorsa da sizin fikrinizdir. Defalarca belirttim kira ödemek benim için sıkıntı değil yıllarca kirada oturdum zaten kendileri teklif etti ve ben sırf eşim istiyor diye karışmadım.

Bakın orada mal kocaya verilmiş edinilmiş mala katılmış, altın harcanmamış sadece başka bir paylaşımı mümkün değere katılmış, altın arabaya gitmeseydi de harcansaydı ya da atıyorum üçüncü bir kişiye verilseydi alamazdı başkasına verilen parayı koca ödemiyor yani. Uzmanı olmadığımız konularda bence bu kadar kesin yorumlar yapmayın. Biri sizin verdiğiniz akılla biri mağdur olur, kul hakkına girersiniz.
Kaldı ki diğer kardeşlerle beraber kocasıda ödemiş önceden, şuanda kayınvalide zaten konu sahibi ziyneti ile ev almak isteyene kadar kimseden kendi evinde oturan diğer oğullarından da bir şey almıyormuş, birşey demiyormuş. Şimdi de kendinden böyle bir fedakarlık istenmesini kabul etmemesi en doğal hakkı bence.
Evet alınan mallar ziynetlerle alınmamış normal bir şekilde herkes destek olmuş ödenmiş. Ben kendi paramla kendime ait bir şeyler istiyorum ve sadece altınlar değil maaşımdan da ekleyeceğim yani krediyle bir şeyler alacağız. Benim olmayan bir şeye yatırım yapmak istememem kötü olarak görünüyor ama öyle değil aslında.

o ev alınırken su kadar kısmını su kısı karsıladı dıye sozlesme yapar ?
avukat olarak hayatınızda boyle sozlesmeler hıc yapmadınız mı gercekten ?
zira ben bu tarz sozlesmelerı zamanında noterde cok işlemden gecırdım de ?
ınsanlar arkadaslar akrabalar kendı arasında su kısıye su kadar borc verdım dıye bıle anlasma sozlesme yapıyorlar notere onaylatıyorlar haberınız var mı ?
gelecegı kontrol altına almak ısteyene saygı duyarım yapsın sozlesme ?
sız avukat olarak aslında bu konuda eger dusunuyorsanız su sekılde sozlesme hazırlayın su maddelerı ekletın ılerde zor durumda kalmayın dıye yardımcı olsanız bence daha buyuk makbule gecer ?

Kendimize ait bir şeyler olmasını istemek bencillikse evet bencilim. Ortak istememem çok normal ama bu size ters geliyorsa da sizin fikrinizdir. Defalarca belirttim kira ödemek benim için sıkıntı değil yıllarca kirada oturdum zaten kendileri teklif etti ve ben sırf eşim istiyor diye karışmadım.
Zaten ortak olamazsın sırf esınle evlendın dıye mallara ortak olmuyorsun haddın değil. Altınlarını ver dıyende olmadı. Paranı ver dıyen hıc olmadı. Kocan verırsede kendı altınlarını verır ama bu bencıllıkle ılerde çok sorunlar yaşarsın

kımse kendınıze aıt malınız olmasın demedı bır yorum bıle gormedım bu sekılde
sız kayınvalıdenın evını kıraya verıp o kıradan ev almak ıstıyorsunuz bu dıger cocuklara haksızlık olur
rahat yasamanız ıcın o evde oturmanız ayrı
o evı kıraya verıp mal almanız ayrı

dıgerlerı de der annesıne bızde kıraya verelım oturdugumuz evı madem oyle kendı evımızı alıcaz derler
kadının ısı gucu yok kıracıyla mı ugrassın bu yastan sonra kıracıya vermek ıcın alınmamıs o evler herkes ortaya para koymus ortak alınmıs
sıra sızın evın odemesıne gelmıs
ama sımdı sız kımse ortak olmasın dıyorsunuz
ama ben para da vermem dıyorsunuz
ne yapsın adam sımdı sız soyleyın ?

Zaten ortak olamazsın sırf esınle evlendın dıye mallara ortak olmuyorsun haddın değil. Altınlarını ver dıyende olmadı. Paranı ver dıyen hıc olmadı. Kocan verırsede kendı altınlarını verır ama bu bencıllıkle ılerde çok sorunlar yaşarsın
Pardonda anlamadığınız şey altınlar dışında elimizde şu an para yok onlarda benim ziynetlerim yani para havadan gelmeyecek tabii ki altınları ver diyen oldu. Bundan ödenecek yani.

Ahh ahh sız daha konuyu net anlamamışsınız. Kv konu sahıbınden altın şu bu ıstememış ve ya sız ödeyın sadece dememış dığer kardeşlerle beraber odeyın demış. Hanı dığer evler alınırken kardesler yardımcı olmuş ya bedavadan oturmuyorlar ama konu sahıbı bedavadan oturuyor o masıl olacak neyse avukat hanımcım genel bılgılerı bılmek ıcın hukuk okunmasına gerek yok.

Back
X