Ev meselesi.

sivastaki ev fiyatlari öldürdü bizi kalsın lojmanda yoksa hayat boyu kıra öderler hoş satın almak içinde çok uçuk ya fiyatlar

Teşekkürler kizlar.
Haklisiniz galiba.
Arabalari var, bilezik falan var birazda kredi çekerim diyeddüşünüyor kuzenimde.
tamam bilezik araba falan da..
keşke çalışsa kuzenin..
hani evde çocuğuna bakan da var ne güzel..
3+1 evde iken çalışsa aylık 1.000 tl den 5 yıl birikim yapsalar daha iyi değil mi.. ya da 2-3 yıl...
1.000 tl alıp 550sini kreşe veren anneler var..
yine de çalışıyor bu kadınlar..
kuzeninin ne güzel çocuklarına bakan biri olacak...
eğer bir şey sahibi olmak istiyorsa azcık çabalamalı...

arada uc bes kurus olsa sıkıntıya degmez diyecegim ama arada uçurum var. bence kucuk evde yasamaya deger. onca insan 3+1de de cok rahat edemez zaten varsin biraz daha kucuk olsun.

ayrica ayda 200lirayla ev aliniyosa ben de alayim bari. kuzenin evde yatarak ev sahibi olmak istiyor belli ki ama o is oyle olmaz.

Çocukları neden dedesinin evinde bırakacak,2+1 evde yaşayabilirler,Odanın birisi yatak odası birisi ise çocuk odası olur 2 tane baza koyar odaya çocuklar orada yatar,salonunda oturma odası olarak kullanabilir.

Istenirse lojmanda yasanabilir. Ev kucuktur ama isinma gideri vs. azdir.

Tek maas ile ayda 350 tl birikim az degil.

Cocuklara bakan da varken kadin da calisir planladiklari zamandan once ev alabilirler.

kendi evim olmadikca kira evin lüksünü, büyüğünü ne yapayim?

Ayrı eve çıkacak olanlar kuzen ve eşi galiba dede ve babaanne çıkmayacak.

KÜÇÜK DEDİĞNİİZ EV KAÇ M2
MESELA 3 ODA VARSAYALIM BİRİ ORTAK OTURMA ODASI
BİRİ ANNE BABA YATAK ODASI
DİĞERİ BABAANNE DEDE ÇOCUKLAR İÇİN
OLMADI COCUKLAR OTURMA ODASINDA YATARLAR
BİZ NASIL BÜYÜDÜK SANKİ HEPİMİZİN ODASI MI VARDI ?
BENCE MANTIKLI
PARAYI DEĞERLENDİRİRİZ DİYORLARSA TASARRUFUN BÜYÜĞÜ KÜÇÜĞÜ OLMAZ.

Canim dede ve babanneyle kalacak çocuklar. Burada da öyle..
çocuklar dede ve babaanneyle kalacak derken bir odayı paylaşacaklar diyorsun sanırım.
2+1 bu kalabalık nufus için çok sıkışık olmaz mı.edecekleri tasarruf çok az.onun yerine hazır çocuklara bakacak büyükler var iken kuzeninin de çalışması daha mantıklı olurdu

lojmanlar küçük ve kullanışsız oluyor
600-250 arası, orta halli bir ev bulsalar 400 falan
daha sağlıklı olur gibi, üstelik yine birikim yapabilir
konfor da önemli, gece öksürsen duyulcak yani diğer odalara....

Ayda 350 için değmez...Bir de büyük olan 5.5 yaşındaymış. Yakında ikisinin de okul masrafları, ders çalışma durumları olunca o birikimden de eser kalmaz.
Çalışma ihtimali yok mu?

yok ceylinim kolay olmuyo
atılmıyo o para kenara illla bir yere gidiyo
ilk sıkışıldığında akla ilk gelen o para oluyo
veya kv kp bi yakınına bişeyine lazım olur oralara vermek isterler
şu durumda büyük eve çıkmaları en mantıklısı canım..[/QUOTE]

Bence o para birikmez, çektiği sıkıntılarla kalır. Ben lojmanda kalıyorum eşimle ben bile bazen fazla geliyoruz hele ki sürekli dipdibe olmak.

Kücük daire hesapli ama yasam cok zor oluyo kalabalik aile icin

Çocukların büyükanne ve büyükbabadan ayrı bir odalarının olması önemli bence. Taşınacaklarsa da, mevcut evlerinde kalacaklarsa da bir odayı çocuklara ayırmalarının iyi olacağını düşünüyorum.

Öte yandan lojmana çıksalar da kalan paranın bir şekilde harcanacağını düşünüyorum ben de.

çocuklar dede ve babaanne ile nerede kalacak anlamadım?
sonuçta 2+1 evde 6 kişi yaşanacak değil mi? bence zor olur o iş.
ayrıca ayda 250-300 ile ev alınmaz. öyle ben hi şu kadar kenara koycaz diyip te koyanı görmedim. alınan alınır, borç ödenir.

kuzeninizin çalışması çok iyi olur aslında.

bir sürü kişi 2+1 evde oturuyor.. bilmeyende herkesin 3 +1 evi var zannedecek, tamam 6 kişiler ama çok da abartmamak lazım sığacakmıyız derdini, ev alana kadar idare etsinler biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…