Ev meselesinin sonu kotuye gidicek

aylin85

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2010
25
2
286
İstanbul
Bayanlar selam uzun süredir buraya uyeyim fakat bayadir giremiyorum ve şimdi sizden yardim ve fikir istiyorum ben kirada oturuyor ve 900 tl kira ödüyorum evim bakımlı ve gayet güzel fakat eşim lojmana geçelim diyor oranın kirası 200 lira ama çok eski mutfak yıkılıyor banyo deseniz sadece dört duvardan ibaret çok arada kaldım eşimle aram bozuldu ne yapacağımı bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız Bana fikirlerinizi soylermisiniz lütfen

Reactions: Yeu
Kocamı dinlemem. Aynı evde oturmaya devam ederim.

Lojmanda 4 5 sene yaşayacaksınız birkaç aylık kira farkıyla evi toparlatın.Banyoyu mutfağı yaptırın.

O şartla lojmana taşının.5 6 bin masrafla bayağı toparlanır

Ekonomik sıkıntı olduğu takdirde, harcamalar adına gidilen tasarrufu değerlendirir lojmana geçerdim. Ama ekonomik sebep yoksa evimde kalır, maddi durumum iyiyse ve imkanlar uygunsa da ev alırdım...

Eşinizin neden lojman istediği hakkında bilgi verirseniz daha net yardımcı olabiliriz...

Tadilat izniniz ve imkanınız varsa yaptırıp geçebilirsiniz.

Tadilata izin veriyorlarsa yaptirir gecerim. Bikac ayda cikar zaten farki.
Ama olmayacak gibiyse rahatimi bozmam.

Kirayı zaten eşimin ailesi karşılıyor ve eşim sadece kirayı çok fazla bulduğu ve böyle bir imkanımız varken bu parayı vermeyelim diyor ve ev alma gibi bi durumumuzda şimdilik ve bir kaç sene için yok ve en az 5 sene yada daha fazla otururuz diyor

Ben olsam lojmana gecerim mutfagi ve banyoyu yaptiririm. Belki cok iyi bisey yaptiramam ama az bi butceyle en azindan 4duvar olmaktan cikar

Ev alma imkânınız olmayacaksa ben ev alma imkanı oluşturmak için lojmana çıkardım.Ailesiyle de konuşurdum lojmana biraz tadilat yaptırıp otururdum ve yine ailesi de sizin için orda oturduğunuz sürece kenara 500 lira koysa en azından ev almak için bir birikim olur. Nereye kadar ailesi ödeyecek kirayı bi de o var bunu da düşünün.Belki eşiniz de ailesinin kirayi odemesinden rahatsızdır bile.bu açıdan da bakın.

Kiradayım diyorsun 900 tl kira az değil, birde bunun aidatı var 1000 tlyi buluyordur o rakam...

Eğer o aradaki 700-800 tl fark beni rahatlatacak ise geçerdim...

En azından lojmana geçtiğinde kendi evin için birikim de yapabilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…