Ev meselesinin sonu kotuye gidicek

Aileden kira desteği alıyorsunuz sanırım,madem öyle taşının lojmana,insanlarda rahatlasın.
Herşey istediğimiz gibi olmuyor hayatta.

Ne lojmanı herşeyden önce. Biz de 1.000 Tl kira ödüyoruz. eşim de lojman fikrini bana sundu ama şu an ciddi bir geri adım attı. Malum terör saldırılarından dolayı. Gerçe ölüm her yerde ama yine de üsteleyemiyo. Burda da lojman kşiraları da 200 civarı, aslında düşününce çok mantıklı aradaki fark da bi kenara atılsa iyi birikim olur.
Diğer bir konu da lojmanda genelde kavgalar oluyomuş. Yani polis hanımları çocukları ya da başka sebeple tartışıyolarmış sürekli. Eşimin arkadaşları her gün bi vukuatla geliyolarmış. Biz bunlardan dolayı artık lojman olayına tamamen soğuğuz

Ne güzel iş sizinki ya hem cebinizden para cıkmıyormus hemde hala bıdı bıdı hakkınız varmı bilmiyorum ama yazık o insanlara da. .
Bende lojman oturuyorum hattaa üstüne üstlük kaynanamın laf sokmalarına dayanıyorum okutmuş, adam etmis böyle hakkımız olmus diye neler neler bide üstüne maddi anlamda da sömürülmeler cabası aman büyüktür saygıda kusur etmeyelim falan diye de ödümüz patlıyor.
Unutmayın o burun kıvırdığınız hayat başkalarının hayali olabilir. Biraz şükredin ve sebaat edin lütfen...

Neden kirayı eşinizin ailesi ödüyor?
Kirayı ödeyemeyeceksiniz neden evlendiniz?
Belki ailesi çok para ödemesin istyordur?
Lojman istemiyorsanız şimdiki kirayı kendi paranızla ödeyin.
Zamanında ortak alınmış
H

KV benim kiramı verse ben sarayda da otururum
600 veriyoruz aman nerden tasarruf ederiz diye çırpınıyoruz. Düşün adamların yakasından yoksa ilerde konu açarsınız kV yaşlandı bizde kalıyor diye.

Eşim bekarken ortak alınmış bir dükkan var esim evlenene kadar bu dükkanın kira getirisinden faydalanmiyordu ve ayriyetten eşimin ailesinin bi evi var kirada haksızlık olmasın diye o kira ikiye pay ediliyor eşim alıyor ve o parayla kira ödeniyor yani durduk yere biz eşimin ailesine sırtımızı dayadik olayı yok evet bi işte çalışmıyorum çünkü ikibuçuk yaşında bi oğlum var ve evde ona bakıyorum ve evimde calisiyorum

Bilmeden rencide edici yorumlar yapmaya herkes bayılır kayinvalidem tabiki gelsin kalsın başımın üstünde yeri var ben uzak memleketten gelin geldin gurbetteyim onları annem babam bildim o yüzden sıkıntı yok

Hanımefendi o zaman kirayı eşimin ailesi ödüyor diyemezsiniz. Hem tam anlatma olayı hemde bilmeden yok bilmem ne. Kusura bakmayın anlattığınız kadarına yorum yapıyoruz.

Ben de lojmana geçin derim,hazır mutfaklar ve hazır kapılar onlardan alıp yaptırabilirsiniz çok uygun fiyata olanlar var.Eğer aile yine size o evin kirasını verecekse galiba verecek pay edildiğine göre bankada vadeli hesap açıp biriktirebilirsiniz 5 sene sonunda iyi bir para birikir.

Kusura bakmayinda ilerde kv yaslandiginda gelip bende kalıyor diye cevap bile verildi konuyla hiç alakası olmayan ben sadece fikir istedim yargılanmayı değil nedense insanlar fırsat kolluyor yargilayalim kırıcı olalım tabi bu herkes için geçerli degil

İnce düşünceniz için çok teşekkür ederim

biz babamin işi nedeniyle yıllardir lojmanda oturduk Tam 22 yıl
mutfak dolaplari yaptırdık herşeyi bile... çikmiycaktik tadilat nedeniyle taşinmak zorunda kaldik
para da biriktirip annemin istediği en güzel sifir eve sahip oldu.
ama ben lojmanda 22 yılımı geçirdiği her animi özlüyorum.
çok güzeldir.. annem çikmak istiyordu bunalmiştir napsin şimdi oturduğu yerden çok memnun...:)
ben 1 yıl oturabildim o evde.. sora evlendim o yeni evden gelin gittim.
lojmandan çikmayi hayal ettim hep. olmadi işte..
bak lojmana çikin o 700 u birikip en güzel sifir ev almaya hedeflerdim takmazdim ki.
eşin çok düşünüyordur maddi durumu ev felan alsak gibi sende o evinde oturmak istiyosun. karar senin:)

ben olsam beş dk durmaz lojmana geçerdim.bir bakım onarım ohh miss

Valla bence aksama kadar evde oturan birinin istedigim evde otururum demek gibi bi liksu yok. Onun icin once kalkip ise gidecek ondan sonra istedigimi yaparim diyecek.
Kadinlar sadece calisip para kazaninca mi soz sahibi midir ? Bu nasil bir dusunce.

Calismayan kadini siz evlilikte pasif hic bir söz hakki olmayan biri olarak göstermissiniz.

Erkeklerden saygi bekliyoruz ama once hem cinslerimize saygi duymuyoruz.

Aksama kadar evde oturabilir. Isteklerini dile getirir esi de şartları dahilinde karsilamak ZORUNDADIR.

Kadinin okumasi calismasini hep savunurum.

Calismayan kadimlari ezik görme hakki kimse de yok.

Maddi konuda bir diretme yapiyorsaniz o maddiyata katkiniz olmak zorunda. Yoksa calismayan kadinlari ezik falan gordugum yok. Iliskide soz sahibi degillerdir de demesim carpitmayin. Maddi konularda istediklerini illa istiyorum diye diretebilmeleri icin calismalari gerekir. Kocam da olsa kimsenin eline bakmam ben. Ben calisirken de paramiz ortakti simdi de ortak. Belli bir yerde durur ihtiyaci olan alir. Ama ben eve maddi katki saglamazken. 700 tl tasarruf edebilecegimjz bir sansi kaçırmazdim. Hos konu sahibinin cebinden cikmiyormus zaten ama ben sirf butungun evde ben oturuyorum gibi bir bahaneyle kv kp eline bakip cicilibicili evde oturamam. Gider lojmana cikarim o 200 lirayi oderim kimseye de minnet etmem.

Cok acik ve net dunyanin neresinde olursaniz olun. Ekonomik ozgurlugunuz yoksa ozgur degilsiniz. Kocaniz fabrikator de olsa, insan oglu cig sut emmis bir gun size"benim param" demeyeceginin garantisi yok.

Aramızda büyük sorun olmaya başladı bu konu ki normalde eşim beni hiç kirmaz bu yüzden arada kaldım

ileride ev alma düşüncesi varsa geçin bence 700 TL güzel para, ihtiyaç yoksa değiştirmeyin.

4 5 cumlelik yorumunuzu okuyunca yorumumu yaptim ve bu sekilde dusundugunuzu sandim.

Kadinin mutlaka meslegi olmali calismali ozellikle kiz ogrencilerime bunu asilamaya calisiyorum okuyun gezin gorun ogrenin kendinizi bulun kendinizi yetistirin.

Yorumunuzdan dusuncelerinizi anladim tesekkurler.

En az beş sene ve oda aradaki fark çok fazla diyor kirayı ailesi ödüyor

kirayı aile ödüyorsa ve ailenin durumu iyiyse yine oturabilinir ama bana geçmek daha mantıklı gibi geldi, kimseye minnetiniz olmaz böylece.

anladığım kadarıyla o evin kirası size gelmeye devam edecek eşinizin hakkı olduğu için.
o zaman demek oluyor ki her ay elinize 700 tl fazladan para gececek. buna sadece 700 lira diye bakmamak lazim bence, çunkü yakıtı, aidatıyla fark daha da artar. ben doğuda kücük bi ilcede olmama rağmen kiralar 700 liradan başlıyor +yakıt ve dogru duzgun ısınamıyorlar. ben lojmanda yakıtla birlikte 330 lira kira veriyorum ve dışarısı -30 dereceyken evde şort tişört dolaşıyor 20 aylık kızım.
4 tane lojman hakkı var ve bu sene tek boşalan daire bizimki olduğu için çok da fazla taliplisi varmış..
ben evin virane halini fotografla gördüm, yok olmaz dışarıdan bak vs saydırdım eşime, sonra boya badana, bikaç tadilat, taş olan yere halıfleks, banyoya guzel bi perde, mutfağa fazladan raf vs. 1500-2000 lira civarı bi masrafla ev güzel oturulabilir hale geldi. kendi evimiz var oradan 600 lira kira geliyor. yakıtla birlikte 400 daha ekleyip ısınamadan oturacağıma lojmanda oturuyorum o kiradan 300 lira daha elimde kaliyor, 700 lira kârdayim her ay.

kenara atarsanız o parayi kirayi zaten veriyormuş gibi, 1 senede 8400 lira 5 yılda 42 bin lira, 2. evinizin peşinatı hiçbir giderinizden kısmadan hazır olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…