Ev meselesinin sonu kotuye gidicek

Ev almak icin somut bir girisimi varsa esinizin ona göre cikardim. 700 lira bu 100, 200 lira gibi bir fark degil. Bu fark ile ev taksidine katki olurdu.
Tabi hepimiz daha iyi evlerde oturmak istiyoruz ama sartlar karsisinda hepimiz fedakarlik bekledigimiz gibi fedakarlikta yapmalıyız.

Ben açıkçası lojman hakkım olsa lojmana çıkardım
Tadilat yaptırabilir durundaysaniz en azından dökülen yerler için harcama yapıp 5 sene oturmaniz daha mantıklı
Halam öyle yapmıştı memnun kaldı sonra

Eşin haklı, 900TL nere 200TL nere... Yazık günah, para kolay kazanılmıyor sen ödemesen bile. Hiç mi vicdan yok e sen ödemiyormuşsun zaten takıl diyen zihniyetlerde çözemiyorum, insaniyetlerini yitirmiş kişiler yazık.. Aradaki farkı tadilata verin geri kalan sürede ettiğiniz kar yanınıza kalır, senin de gönlün olur eşinin de. Hayat müşterek, her şey sizin istediğiniz gibi olacak diye bir şey yok, orta yolu bulmakta fayda var. Ha sen yok ben bana lojmanda oturuyorlar fakir denmesinden rahatsız oluyorum diye düşünüyorsan o başka..

anladigim kadariyla konu sahibi lojmana gecse kimse evi yaptirmak icin para vermeyecek. dolayisiyla o ev yapilmayacak. kendinizce guzel bir evde oturmak istemekle haklisiniz ancak bunu saglayamiyorsaniz, bunu saglayanlarin dedikleri yerde yasamaya mahkumsunuz. ne aci ki.

Neden kirayı eşinizin ailesi ödüyor?
Kirayı ödeyemeyeceksiniz neden evlendiniz?
Belki ailesi çok para ödemesin istyordur?
Lojman istemiyorsanız şimdiki kirayı kendi paranızla ödeyin.

valla iki temizliğe azıcık düzenlemeye bakar, bir sürü ucuz ve pratik yöntemler var. Mutfak dolaplarında kırık varsa tamir edilir, kapakların dışı kötüyse çok güzel dolap kaplamaları var, stickerlar var. Güzel bi temizlik ve azıcık pratik fikirlerle her ev güzel olur, kapakları güzelce boyayıp yenileyebilirsiniz. banyo içinde güzel temizlik, duşakabin yoksa şık bir duş perdesi güzel banyo takımları alıp koyarım. Arada 700 lira var çok çok ciddi bi fark, 1 aylık fark ile dediğim her şeyi yapabilirsiniz, şu an öyle bir şansım olsa kesinlikle geçerim, her ay başkasına verilen 700 lira cebime kalır. İlla da mutfağı değiştircem derseniz,koçtaş gibi yerlerde uygun takma mutfaklar var 500 liraya filan. Bence lojmana geçin

4, 5 bin masraf yapın, lojmana geçin. Sonuçta 6, 7 aya amorti ediyor. Hem de sonrasında 200tl kira vereceksiniz.

Tadilat yaptıracaksanız lojmana çıkın.. ama sizin cebinizi etkilemediği için çıkmak istememekte haklısınız. Neticede aradaki 700 tl sizin cebinize girmicek.

Akşama kadar evde duran bensem benim istediğim evde oturulmalı bence. Ve bende düzgün bakımlı evi tercih ederim. Adam dabahnişe gidecek akşam işte gelecek evde geçireceği 3-4 saat sonra yatıp uyuyacak tabi 200 liralık yeri ister

Koşa koşa geçerim. Gerekirse bir yıllık kira farkıyla içini yaptırırım. Ne de olsa mal devletin malı helali hoş olsun der geçer otururum

asla gecmezdim eski ev temızlık yapsan göstermez zamanla kendınızı mutsuz hıssedeceksınız benım ılk evım cok eskıydı kapıları falan 30 senelık banyoya tadılat yaptırmıstık ama mutfagıda eskıydı baslarda kendım duzenledim fayanslara folyo aldım falan bastan gozume guzel gorundu ama kullandıkca lanet ettım resmen her iş yaptıgımda söylenıyordum. temızlık yapsan göstermıyor eski ev kullandıkca bir sürü defosu cıkıyor. elınızdeyse eger bence gecmeyın mutfak banyo tadılat yaptırabılırsenız gecın ozaman derım koctasta hazır mutfaklar var bayada uygun

Önemli olan yaşadığın ortamın lükslüğü değil, eşinle huzurlu ve mutlu bir birliktelik geçirmendir.

Lojman konusunda en katı bakanlıklardan birinde çalışıyorum. Bizde bile lojman iyi değilse içini yaptırır faturayı ibraz edersin ve masrafını geri alırsın. Böyle bir imkan mutlak vardır.
Ama kira parası sizin cebinizden çıkmıyor diye rahatınızı bozmaya niyetli gözükmüyorsunuz. Ben koca insanların evlenip kira vs gibi masraflarını ailelere ödetmesine şaşarım. Gücünüz yetmiyorsa yeten bir evde oturursunuz ama kimseden geçinmezsiniz. Artık ayrı bir evsiniz bu yüzden aileler teklif etsede sizler başınızı dik tutup reddetmelisiniz.

Eğer tadilat yapılmayacaksa ben gitmezdim. aynı kararsızlığı bir ay önce yaşadım. ilçe değiştirmemiz gerektiğinde oturduğum sıfır daireden çok daha uygun bir eski eve taşınmayı düşündük bir an için. aradaki fark bizi cezbetti ama her dakikamı geçirdiğim evde mutlu olamayacaksam ettiğim karın bir değeri olmayacaktı. üçe beşe bakmadan daha iyi bir yer bulduk. dört beş sene sonrasını düşünmektense bugünümü güzel ve rahat geçiriirim tabi imkanlar dahilinde.. yarına çıkacağımızın garantisi yok. tadilat için ikna edersen eşini hem rahat etmiş hem kar etmiş olursunuz

Bu arada evde ne kadar Zaman geçirdiğiniz de önemli

Bizim karanlık odası olan bir Evimiz vardı

Oraya ıvır zıvır koyup ütü vs yapardık

Zaten evden karanlıkta çıkıp akşam karanlıkta geliyoruz şimdi her yeri açık güneş alan ev var da perde bile açmıyoruz hafta içi

Eşimin ailesi kiramı ödüyor olsa anında giderdim lojmana tadilat vs ye bakmadan

Kimsenin sırtına kambur olmamak lazım

lojmana geçer kalan 700 tl yi kiraya veriyomuş gibi bi köşeye koyar ..lojman süresi bitince de kendi zevkime göre mis gibi kendi evime geçerdim...

Ben keyifli olacağım evi tercih ederim.hayat felsefem:huzurum yerine param gitsin.

Yanlış şu da var ki evli insanlara kirayı ailelere ödetmek yakışmıyor. Bunu çözerek eşinizi susturabilirsiniz

Bir kadının hayatının çoğu evinde geçer. Ve evi benimsemiyorsa gerçekten ruhuna yansır. Ve mutsuz olur. Keza bende öyle.

Ama erkek milleti için ne kadar ucuzsa o kadar iyidir. Mantalite bu.

Bu arada lojmanlar hakikaten berbat. Ahır gibi. Yıkık virane. Oraya masraf yapılmaya bile değimiyor. Güzeli var mıdır lojmanın bilemem ama ben görmedim daha.

Aramızda büyük sorun olmaya başladı bu konu ki normalde eşim beni hiç kirmaz bu yüzden arada kaldım
Canım ben de lojmanda yaşıyorum şansımıza bakımlı çıktı. Benim gibi bi tanıdığım da mutfak çok kötü olduğu için koçtaş tan hazır mutfak yaptırdı gayet makul ve kullanışlıydı. Sizde öyle yaptırabilirsiniz. Ilerde ev almak istiyorsanız değerlendirin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…