Ev meselesinin sonu kotuye gidicek

tabi ki geçerim ihtiyacım varsa.

ev ev nedir yani. insanın huzuru olsun. para olmayınca huzur olmuyor.

aradaki farka muhtacliginiz varsa ve o para size harcanacaksa gecin,yoksa rahatinizi bozup fedakarlik etmeye gerek yok

Valla bence aksama kadar evde oturan birinin istedigim evde otururum demek gibi bi liksu yok. Onun icin once kalkip ise gidecek ondan sonra istedigimi yaparim diyecek.

Valla bence aksama kadar evde oturan birinin istedigim evde otururum demek gibi bi liksu yok. Onun icin once kalkip ise gidecek ondan sonra istedigimi yaparim diyecek.
Görüş meselesi sonuçta sizin de görüşünüz o. İnsanlar mutlu olduğu yerde olmalı. Şimdi eşine 700 lira fazla maaşlı bi iş olsa ama bu işine göre çok dezavantajları olsa vE mutlu olmayacağı bi iş olsa illa git orda çalış demekte benim gözümde ne kadar adil olursa ev hanımı olup yaşadığı huzurlu oturduğu evi rızasız değiştirmek de bence o kadar adil değil.

Katilmiyorum. Verdiginiz ornek denk degil cunku. Ev hanimligi ile bir iste calismak ayni sey degil malesef. 5 aydir evdeyim malesef yani ev hanimi modundayim yine malesef. Butun gun ne yapicami bilmiyorum. Oyle cok aman aman temizlik manyagi degilim cok sukur az bucuk da tembelligi olan birisiyim. Buna ragmen gunun 24 saatlik gunun max 2 saatinde benim gunluk isim bitiyor. Ve sonra cok sevdigim rvimde bis bos oturup cekirdek citliyorum. Ama ben o evde oturabileyim diye esim 8 saat elin isinde calisiyor. Sizce bu adil mi?

Ev kiranizi esinizin ailesi mi oduyor?

O zaman is degisir.

Kimse 900 tl her ay sizin evinize odemek zorunda degil.

Butceniz neye yetiyorsa o.

Eger daha iyi bir ev istiyorsaniz ve esinizin buna gucu yetmiyorsa sizde calismayi deneyebilirsiniz.

Ben sahsen cok rahatsiz olurum kayinvalidemlerin kirami odemesinden.

Ev mi huzur mu ? huzur !! Gördüğünüz gibi güzel bakımlı mis gibi evinizde eşiniz huzur vermemeye başlamış şuan mutsuzsunuz .buda böyle devam eder adam kafaya koymuş haklı sebepleride yok değil !!
Ya bir orta yol bulun 500 tl lik bir ev varsa oraya kiraya geçin kimsenin gönlü kırılmasın ya da lojmana bakım yaptırıp oturun !

Lojmana geçer elimde kalan 700 ile banyo mutfak yaptırır taksidine harcar bitince de 200 lira kira ödeyerek yasardim..

ben kirayı neden kayınvalıde kayınpeder ödüyor diyenlerin söz sahibi oldugunu dusunmuyorum kimseyi ilgilendirmiyor bence onların ailesi onların aile düzeni kv kp ogullarına bir ev alamamamıstır belki böyle destek olmak istiyorlardır bilemeyiz eğer kv ile derdi olsaydı kv kp artık kiramızı ödemek istemedıgı için lojmana tasının diyor diye konu acardı bence konu sahıbının gereksız üstüne gidilmiş. eşi ya anne babasından gelen parayı nakit istiyor ki bence böyle bize kalsın 700 tl diye dusunuyor.belki maası cok dusuk bütceli bilemeyız

Son düzenleme:

Eeeh oturulmaz o şekilde. zaten yıpranmış bir eve geçeceksin üstüne sen oturduğun sürede yıpranmaya devam edecek. Minimum 5 yil. Eski evde insanın ömrü çürüyor vallahi. Yeni eşya ile evi guzellesireyim desen eski kırık dökük ev güzelleşmiyor. Sadece mutfağı banyosu değil sorun bir de. Kapıları pencereleri ne durumda.onlar da önemli

Aradaki farki bir süre evin tadilatina harcayalim derdim. Banyoyu mutlaka yaptırırdım. Kabuletmezse tabiki tasinmazdim. Yalnız 200 ve 900 arası da ciddi fark var. Eşiniz düşünmekte haklı.. icraat konusu tartışılır...

Ev hanımligi ile bir yerde çalışmanın hiç bir farkı yok. Ben de şu anda evdeyim. Esim de bu arada evden calisiyor. Disarda calışırken ne evimiz pislenirdi, ne yemek derdimiz olurdu. Ne birşey bozulurDu. Şimdi sabah kalkıyorum kahvaltı hazırlıyorum, sonra hadi öğle yemeği hadi akşam yemeği. Bütün günüm neredeyse yemek pişirmekle geçiyor. Ev sürekli dağılıyor, pisleniyor. Sürekli bulaşık çıkıyor. Evdeki yetişkin bir insan bir de. Pisletmez dagitmazm Çocuklu yaşayan bir evde gün boyu hem çocuk bakımı hem de ev bakımı ile ilgilenecek biri lazımdır. Kadınlar da zaman içinde bu görevi ustlenmisler. Evde butun gun temizlik ve yemek yapan birinin olmasi calisan insan icin buyuk bir konfordur her zaman.

Ben çalışırken eşimin de ofisi vardı o zaman evi otel gibi kullanıyorduk. Yatmadan yatmaya geliyorduk. Bir yemek pisiriyorduk 3 aksam yerdik. Ne bulaşık çıkardı ne başka birşey. Ev bile tozlanmazdi. Ben günde 14-15 saate yakın çok yoğun bir tempoda ve stres ile çalışıyordum. Hala ev mi yoksa iş mi daha yorucu karar veremedim. Kaldı ki konu sahibinin eşi 8 saat devlette memur. Çok zor bir hayatı yok yani. Evdeki kadının emeği çok değerli.

Yazık ya resmen akıl israfı sizinki... Bizim orada sizin gibilere hem kel hem fodul diyorlar hem kirayı ödeyecek paranız yok hem 900lira verip ultra pahalı bir evde kalıyorsunuz.. Bir de bize soruyorsunuz lojmana çıksam mı diye... Yazık değil mi o aileye eşinizi okuttu büyüttü onca masraf etti kendi ayakları üzerinde dursun diye ama hala ailenin sırtında kambursunuz... Ben olsam büyük konuşmayayım ama değil dokuz yüz liralık evde yük olmayayım diye çadırda bile kalırım... Resmen başkasının evine yatırım yapıyorsunuz yazık günah o paraya... Tabi kendinizden çıkmadığından anlayamıyorsunz.. O arada ki 700lira bile millete kira için çok geliyor.. Bu arada söyleyeyim bizm kira 450lira o bile beni çok üzüyor biran önce kendi evimizi alma mücadelesi veriyoruz

Dışarda 900 lira kira verip birkaç bin masraf yapıp 3 ay önce lojmana taşınmış biri olarak iyi ki tasinmisiz diyorum. .kararı eşim bana birakmisti eğer şu tadilatlari yaptirabilirsen olur demiştim. Bence arayı bozmadan eskileri artıları düşünün. Kabul etmeyen arkadaslarimizda oldu herkese aynı bina çıkmıyor gerçekten kötüyse yapacak bişey yok ama tadilat gerekiyorsa biraz yaptırın oturun bence.

bana lojmanda oturulan süre boyunca arta kalan para değerlendirilecekse mantıklı gelir. mesela eve girersiniz, taksit öderken sıkışmayın diye lojmana çıkarsınız gibi.. bizde de eşim lojman istemişti ben de farketmez dedim bir gittik baktık ki, şok yani her yer dökülüyor. rezil pislik bir yer. bir de eşimin arkadaşları yanımızda idi. ben buraya sığılır mı hem dökülüyor her yer dedim. adamlar savunmaya geçti meğer komşular onlarmış eşim de içini görünce vazgeçti zaten ama bizim kira çok uygun ilçede olduğumuzdan. 200 lira kar edicez diye değmezdi. sizin arada 700 lira var. düşünülebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…