Ev Mevlüdü...

mutluyuzbiz123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
1.208
608
Arkadaşlar; bız evlenelı yaklasık 7 ay oldu, evlenmeden once yenı ev almıştık ,site içerisinde buyuk bır alan ve ınşaat halındeydı yanı cevresel duzenlemesı falanda daha yapılmamıştı şu an hala bıtmış sayılmaz gerçi ama baya duzene gırdı guzel oldu şımdı. Üç hafta sonra muhtemelen okullar kapanmış olacak mevlut okutmayı dusunuyoruz baba tarafum daha hıc gelmedı evıme onlarda ılk kez gelecekler ev mevludu ıcın gelen ınsanlara yıyecek dısında hedıye falan dagıtılıyor mu? Yanı tecvrubelı degılım bu konuda annemınde tek kızıyım oda pek bılmıyor sıze danışmak ıstedık yardımlarınızı beklıyorum şımdıden tesekkurler:)

Bir arkadasim havlu dagitmisti mevlut sekeriyke birlikte gonlunden gecerse sen de yapabilirsin

Arkadaşlar; bız evlenelı yaklasık 7 ay oldu, evlenmeden once yenı ev almıştık ,site içerisinde buyuk bır alan ve ınşaat halındeydı yanı cevresel duzenlemesı falanda daha yapılmamıştı şu an hala bıtmış sayılmaz gerçi ama baya duzene gırdı guzel oldu şımdı. Üç hafta sonra muhtemelen okullar kapanmış olacak mevlut okutmayı dusunuyoruz baba tarafum daha hıc gelmedı evıme onlarda ılk kez gelecekler ev mevludu ıcın gelen ınsanlara yıyecek dısında hedıye falan dagıtılıyor mu? Yanı tecvrubelı degılım bu konuda annemınde tek kızıyım oda pek bılmıyor sıze danışmak ıstedık yardımlarınızı beklıyorum şımdıden tesekkurler:)
Bebek mevlüdü sünnet mevlüdünde şeker dağıtılıyor magnet, biblo gibi birşeyler dağıtılıyor da

sende ev mevlüdünde ev şeklinde bir şeyler yaptır istersen

yiyecek olarakta pilav ayran tatlı oluyor genelde

Son düzenleme:
Mevlüt şekeri olur canım benim ev şeklinde hani mevludu evin için okuttugun belli olsun diye :-) kayın validenle annene aynı esarbi Alabilirsin kapaliysa :-)

Şart degil illa ki birsey dagitmak ama,dagiticam diyorsan da şal olabilr ya da ceplik seklinde cüzler oluyor oyle birsey de yaptirabilirsin...

küçük bütçe ise küçük çanta şeklinde kutularda tesbih satılıyor 1-2tlye onlardan hediye edebilirsin bütçe konusunda sıkıntın yoksa şal bence.magnettir biblodur evde kalabalık yapıyor şal kullanışlı derim :)

yeni yeni adetler... normalde birşey dağıtmana gerek yok, pilav ayran vs. dağıtırsın birde lokum dağırıtırsın tamam işte.
Artık mevlüdü bile ticarete, gösterişe döktüler. Ama hedef 2016 hedef 2016 nın dediği gibi cüz olabilir en azından okundukça hayır işlemiş olursunuz,

Evlılıgınızde evınızde hayırlı olsun Alllahdan sıze bır ömür boyunca saglık mutluluklar ıle geçımenizi dilerim

Mevlutlerin icinde bi bebek mevlüdüne anlam vermisken ev mevlüdünü sizden ilk defa duydum:/
Eger el beceriniz varsa lavanta keseleri yapip dagitabilirsiniz bu resimde attigimi ben kendim yapmistim..maliyetide 1 liraya mal oldu..
eger yapacak olursaniz detayli anlatirim size:KK66:

Eklentiler

• 2015-05-18 18.55.35.jpg
    2015-05-18 18.55.35.jpg
    141,6 KB · Görüntüleme: 151
Renkli tüle sarılı kutu içinde namaz tesbihi dağıtabilirsin. Renk renk olursa dağıtırken daha hoş duruyor. Hac malzemeleri satan yerden alırsan gülsuyu kokulu oluyor.

Küçük kutu içinde lokum dağıtabilirsin.

Mevlutlerin icinde bi bebek mevlüdüne anlam vermisken ev mevlüdünü sizden ilk defa duydum:/
Eger el beceriniz varsa lavanta keseleri yapip dagitabilirsiniz bu resimde attigimi ben kendim yapmistim..maliyetide 1 liraya mal oldu..
eger yapacak olursaniz detayli anlatirim size:KK66:
Bana detaylı anlatsanız olur mu acaba? :KK28:

Bu tarz mevlütlerde sadece yemek verilir bizde, tamamen hayır icin yapılıyo. Hic hediye verene denk gelmedim

Bana detaylı anlatsanız olur mu acaba? :KK28:
Cnm oncelikle kac tane yapacagina bagli ben 30 kisilikten bahsedeyim anlatirken...
Kumas satan yerlerde elbiselik kadife kumas alirsan yarim metre 30 kisiye yeter bu kumasin metresi 14 tl yarim mt alirsan 7 tl..
Sonra bu yarim mt kumasi tatli tabagindan bi boy kucuk tabak varsa elinde o ebatlarda yuvarlak bi sekilde kesiyorsun...Tek tek....
Kestigin kumaslari oya ipligiyle(kopmamasi icin) yarim cm ucundan tegeller gibi dikiyorsun iplerin iki ucu bosta kalicak cunku buzUceksin sonra onu..
Tegelledigin kumasin ortasina kabarikliginin sertlik ve yunusakliginin ne kdr olmasini istiyorsan o kdr elyaf koyuyorsun..elyafin icine de azicik lavanta koyup acikta biraktigimiz iplerle büzüyoruz ve bagliyoruz...Kesemiz hazir bu sekilde ..
Ustunu nasil suslemek isterseniz size kalmis:) Ben saglam olsun die elimde dikerek yaptim suslemesini ama silikonla yapistirilarak daha da cabuk ve basit olur...
Elyafida herhangi bi yastiginizdan kullanabilirsiniz ben oyle yapmistim :))
Saten kumasindan da yapabilirsiniz ama kadife kumastan daha guzel duruyor..

X