Ev mevzusu

hmm doğrudur kira olarak hiç böyle bişi denemedim. ama satışta fark olup kirada olmaması enteresanmış.

Evet birde her oda yatak odası banyo vs bilmiyorum bir salona bakayim gibi birsey degil ki
burada okuduğum örneklere bakınca bedelinin altında kiralanan evler eskiden de öyle kiralanmış olsalar genelde içleri gerçekten kötü evler oluyor.
yani iyi bir semtte olabilir ama evin için diğer evler gibi yeni olmuyor, imkanları eksik olabiliyor vs vs. öyle bir durum mu var acaba evde diye düşündüm. çünkü pahalı semt 5 sene önce de pahalıdır.

Yok benim bildiğim tüm artışlar muadil evlere göre yapıldı. Yani şöyle diyeyim mesela apartmanda yaşıyorsunuz. Apartmandaki aynı yaş, konum, durumda evde oturanların ortalaması, mahalledeki benzer konum, durum, yaştaki oturanlar falan bakılıyor. Bilirkişi böyle evlerin kirası şu kadar diyor. Ama buna boş evler dahil değil. Mesela ev sahibi evine 100.000 desin diğerlerinin ortalamasını yükseltsin gibi değil. Zaten tutulan yani para ödenen evlere bakıyorlar. Çoğu kişi o durumda eve 4000 ödemeye razıysa o evin kirası 4000 civarı deniliyor.

Bazı yıllarda kiracı lehine de olmuş evet. Mesela kiralar düşmüş ama tefe tüfeden dolayı sonuçta her yıl zamlanmış. O zaman mahkeme düşürme kararı da vermiş. Yani kanuni rayiç bedeli değil, çevrede oturulan kira ile ilgiliydi benim duyduğum davalar. Rayiç bedel, satışlarla alakalı diye biliyorum vergi açısından.

Bir de yine bizim kiracıdan bildiğim evi satışa çıkarttığınızda kiracının evi göstermeme hakkı yok direnebiliyor ama yine mahkemeye başvurarak gün ve saat belirleniyor :) (evet yine dava, yine mahkeme ) o gün ve saatte evi göstermek zorunda. Hoş bu durumda satış yok. Evi alacak olan yok. Onu göstermek zorunda olmayabilir bilemiyorum.

kira gelirinin de vergisi ödendiği için merak ettim aslında. sonuçta 1 kira kadar tutar vergi oluyor ya.

ben kendi satışımda birbirinden bağımsız bir sürü emlakçıya sormuştum, hiçbir şekilde evi göstermek için gidemezsiniz izin vermezse demişlerdi. bu ama 2019, belki değişmiştir. kiracımızda kanunları gayet iyi bilen bir devlet memuruydu, evin fotolarını çekebilirsiniz ama eve insanların gelmesine müsade edemem demişti. gerçi kendisi aldı sıkıntı olmadı :)

evet işte 1 kira kadar nerdeyse vergi çıkıyor. ay bilemedim. kiracı sahibi olmak dert :)
ben direkt kiracıya satmıştım sıkıntım olmadı o yüzden :)
Hep derim evden yatırım olmaz diye. Yani o kadar çok yatırım fırsatı varken ev bence en ölü yatırım. Şimdi ne yapacağımı düşünüyorum ben kara kara. Satsam mı, kiraya mı versem. Satarsam yapmak istediğim yatırımı yapamıyorum henüz, biraz daha birikim yapmam lazım üstüne. Kiracıyla uğraşmak ayrı dert. Piyasa delirmiş vaziyette. Tam bir kaos yaşıyorum şu an.

valla ev sahibi de kiracı da şans işi. bence de delirmelik mevzu. karşılıklı iyiye denk gelmek zor.

Biz bilmiyoruz ki evi. Şubat gelmeden mobilyaları halletmek istiyoruz. Ama mesela salona istediğimiz masa ve mobilyalar sığar mı bilmiyoruz. Gidip en azından evi bi görmek istiyoruz.

Biz bilmiyoruz ki evi. Şubat gelmeden mobilyaları halletmek istiyoruz. Ama mesela salona istediğimiz masa ve mobilyalar sığar mı bilmiyoruz. Gidip en azından evi bi görmek istiyoruz.

ay bilemiyorum kendi adıma başkasının eşyalarının dolu olduğu bir evde neyi nereye yerleştiricem hesabı yapmak zor. çoğu şeyi ölçmek etmek lazım. birkaç kez içinde çıkacağı kesin kiracı olan evlere bakmaya gitmiştik, yani onların eşyalarından kabaca birşeyleri anlamaya çalışmak bana sağlıklı gelmiyor

Ohooo bizimki kapıyı kırdırıp bizi sokağa fırlatıyordu
Nah yaparsın dedim içimden ama küçük bebeğimle evde tekim
Tedirgin yaşamak istemedim
Yazıklar olsun olur mu öyle şey. Herşeyin bir adabı var. Orta yolu bulmak çok mu zor. Çok üzüldüm yaşadıklarınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…