- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi possibleornot
-
Satışta hala öyle. Ben yarı fiyatının da altında bi bedelden tapu harcı ödedim yaklaşık 20-25 gün önce. Ama kirada yakın bedeller çıkıyor. Şu an oturduğum evi kiraya vermeyi düşündüm 3000 lira civarından, rayiç bedel 2600 lira çıkıyor.
burada okuduğum örneklere bakınca bedelinin altında kiralanan evler eskiden de öyle kiralanmış olsalar genelde içleri gerçekten kötü evler oluyor.Evet birde her oda yatak odası banyo vs bilmiyorum bir salona bakayim gibi birsey degil ki
yok onu anladım da demek istediğim o artışlar kanuni rayiç bedeline göre mi yapıldı ki ? günümüzde çoğu ev sahibi sırf birbirinden göre gör olduğu için gereksiz artışlar yaptı. bu durum kiracı lehine de işleyebilir bir yerden sonra gibi düşündüm.
ben zorla girsinler demedim.sulhla halletsinler dedimhayır kiracı istemediği müddetçe ev sahibi eve giremiyor. hatta polise şikayet etse gittiklerinde haneye tecavüz ile dahi suçlanır ev sahibi.
Kirada her sene vergi alıyor çünkü devlet babahmm doğrudur kira olarak hiç böyle bişi denemedim. ama satışta fark olup kirada olmaması enteresanmış.
Anlaşmaya çalışıyoruz ama ulaşamıyoruzValla ihbarnamade çekseniz çıkartmanız yıllar sürer. Ev bulamıyorum der. Başka eviniz varsa davanız bile reddolur. Öyle ihbarname çektim aman da ne güzel hemen boşaltırlar olmuyor. Tavsiyem anlaşmanız.
Yok benim bildiğim tüm artışlar muadil evlere göre yapıldı. Yani şöyle diyeyim mesela apartmanda yaşıyorsunuz. Apartmandaki aynı yaş, konum, durumda evde oturanların ortalaması, mahalledeki benzer konum, durum, yaştaki oturanlar falan bakılıyor. Bilirkişi böyle evlerin kirası şu kadar diyor. Ama buna boş evler dahil değil. Mesela ev sahibi evine 100.000 desin diğerlerinin ortalamasını yükseltsin gibi değil. Zaten tutulan yani para ödenen evlere bakıyorlar. Çoğu kişi o durumda eve 4000 ödemeye razıysa o evin kirası 4000 civarı deniliyor.
Bazı yıllarda kiracı lehine de olmuş evet. Mesela kiralar düşmüş ama tefe tüfeden dolayı sonuçta her yıl zamlanmış. O zaman mahkeme düşürme kararı da vermiş. Yani kanuni rayiç bedeli değil, çevrede oturulan kira ile ilgiliydi benim duyduğum davalar. Rayiç bedel, satışlarla alakalı diye biliyorum vergi açısından.
Kirada her sene vergi alıyor çünkü devlet baba
Bir de yine bizim kiracıdan bildiğim evi satışa çıkarttığınızda kiracının evi göstermeme hakkı yokdirenebiliyor ama yine mahkemeye başvurarak gün ve saat belirleniyor :) (evet yine dava, yine mahkeme ) o gün ve saatte evi göstermek zorunda. Hoş bu durumda satış yok. Evi alacak olan yok. Onu göstermek zorunda olmayabilir bilemiyorum.
Hep derim evden yatırım olmaz diye. Yani o kadar çok yatırım fırsatı varken ev bence en ölü yatırım. Şimdi ne yapacağımı düşünüyorum ben kara kara. Satsam mı, kiraya mı versem. Satarsam yapmak istediğim yatırımı yapamıyorum henüz, biraz daha birikim yapmam lazım üstüne. Kiracıyla uğraşmak ayrı dert. Piyasa delirmiş vaziyette. Tam bir kaos yaşıyorum şu an.evet işte 1 kira kadar nerdeyse vergi çıkıyor. ay bilemedim. kiracı sahibi olmak dert :)
ben direkt kiracıya satmıştım sıkıntım olmadı o yüzden :)
Hep derim evden yatırım olmaz diye. Yani o kadar çok yatırım fırsatı varken ev bence en ölü yatırım. Şimdi ne yapacağımı düşünüyorum ben kara kara. Satsam mı, kiraya mı versem. Satarsam yapmak istediğim yatırımı yapamıyorum henüz, biraz daha birikim yapmam lazım üstüne. Kiracıyla uğraşmak ayrı dert. Piyasa delirmiş vaziyette. Tam bir kaos yaşıyorum şu an.
Ya nişanlım ve ailesi fazla medeni insanlar :)Biz de çıkmayız evden dedik
Ev sahibi evi yakarım dedi
Tıpış tıpış taşındık
Bu da bir seçenek
Biz bilmiyoruz ki evi. Şubat gelmeden mobilyaları halletmek istiyoruz. Ama mesela salona istediğimiz masa ve mobilyalar sığar mı bilmiyoruz. Gidip en azından evi bi görmek istiyoruz.ben kendi satışımda birbirinden bağımsız bir sürü emlakçıya sormuştum, hiçbir şekilde evi göstermek için gidemezsiniz izin vermezse demişlerdi. bu ama 2019, belki değişmiştir. kiracımızda kanunları gayet iyi bilen bir devlet memuruydu, evin fotolarını çekebilirsiniz ama eve insanların gelmesine müsade edemem demişti. gerçi kendisi aldı sıkıntı olmadı :)
Ohooo bizimki kapıyı kırdırıp bizi sokağa fırlatıyorduYa nişanlım ve ailesi fazla medeni insanlar :)
Kaş bile kaldırmazlar direk mahkemeye gider iş ama o da süreci çok uzatacak gibi
Biz bilmiyoruz ki evi. Şubat gelmeden mobilyaları halletmek istiyoruz. Ama mesela salona istediğimiz masa ve mobilyalar sığar mı bilmiyoruz. Gidip en azından evi bi görmek istiyoruz.
Ohooo bizimki kapıyı kırdırıp bizi sokağa fırlatıyordu
Nah yaparsın dedim içimden ama küçük bebeğimle evde tekim
Tedirgin yaşamak istemedim
Yazıklar olsun olur mu öyle şey. Herşeyin bir adabı var. Orta yolu bulmak çok mu zor. Çok üzüldüm yaşadıklarınızaOhooo bizimki kapıyı kırdırıp bizi sokağa fırlatıyordu
Ayyy taşındınız mı? Umarım daha iyi bir ev bulmuşsundurOhooo bizimki kapıyı kırdırıp bizi sokağa fırlatıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?