- Konu Sahibi possibleornot
-
6 yıllık.Ihtarname cekmeniz gerekli once, kac yillik kiracilar ona gore de degisiyo yapabilecekleriniz
6 yıllık.Ne kadar süredir kiracı var evde? Kontrat ne zaman yapılmış?
Ev sahibinin o bolgede ya da o sehirde baska evi yoksa, ugrasip cikarirsiniz muhtemelen, ama yokusa surdulerse surec davalik olup uzayabalir6 yıllık.
6 ay önceden ihtar çekmek lazım diye biliyorum. Sözleşmenin bitimine 6 aydan uzun süre varsa 6 ay içinde daha kısa süre varsa sözleşme bitiminde evi boşaltmalı. Ama uğraştırmak isterse 1-1.5 sene kadar oyalar. Siz bu işlerde yetkin bir avukatla hareket edin bence.6 yıllık.
Nisan sonu bitiyor yıllık sözleşme.
1 ay önceden ihtar çekmek gerekiyormuş sanırım yoksa otomatik uzuyormuş
Var. Ama orada da kiracı var :)Ev sahibinin o bolgede ya da o sehirde baska evi yoksa, ugrasip cikarirsiniz muhtemelen, ama yokusa surdulerse surec davalik olup uzayabalir
Çok tuhaf.6 ay önceden ihtar çekmek lazım diye biliyorum. Sözleşmenin bitimine 6 aydan uzun süre varsa 6 ay içinde daha kısa süre varsa sözleşme bitiminde evi boşaltmalı. Ama uğraştırmak isterse 1-1.5 sene kadar oyalar. Siz bu işlerde yetkin bir avukatla hareket edin bence.
Dava yoluna gidiyor. Ülkemizde davalar yıllarca sürdüğü için dava süresince evde oturmaya devam ediyor. Kazanacağından değil zaman kazanmak için yapar bunu sizin durumunuzda muhtemelenÇok tuhaf.
Elbette o kişi de mağdur olmasın. Ama burada onu mağdur edecek birşey yapılmıyor ki. Sadece sözleşme bittğinde artık o mülkü kullanmaması isteniyor . Nasıl oyalayabiliyor ?
Benim aklım böyle ince hesapları almıyor :)Dava yoluna gidiyor. Ülkemizde davalar yıllarca sürdüğü için dava süresince evde oturmaya devam ediyor. Kazanacağından değil zaman kazanmak için yapar bunu sizin durumunuzda muhtemelen
Maalesef ayni dertten muzdaribim, biz satistan döndük bu yüzden, hala kiracimizlar, satamadik evi, baktik hep yokusa suruyolar vazgectik,10 senenin dolmasını bekliyoruz, kanun kiracidan yana, yapacak bisey yok, eger cikmak istemezlerse 6 seneyi gectikleri icin, kirayi rayici oraninda arttirabilirsiniz, belki bu cikmalarina sebep olur.Çok tuhaf.
Elbette o kişi de mağdur olmasın. Ama burada onu mağdur edecek birşey yapılmıyor ki. Sadece sözleşme bittğinde artık o mülkü kullanmaması isteniyor . Nasıl oyalayabiliyor ?
Bu bana tuhaf geliyor açıkçası. :) yani sözleşme bitiyor . Neden uzasın ki.Her türlü çıkarırsınız ama kiracı yanaşmıyorsa biraz uzar
Yani bu hak kiracıya verilmiş, yapacak bir şey yok o yüzden. Siz de yasal yollardan ilerleyin vakit kaybetmeden.Benim aklım böyle ince hesapları almıyor :)
Ben yaz dönemi ev bulmak zor şimdi daha kolay bulur erken söyleyelim dedim. Ve hatta erken çıkmak isterse gerekirse son kirayı almayın dedim. Ama sanırım biz fazla iyi niyetliyiz
Benim aklım böyle ince hesapları almıyor :)
Ben yaz dönemi ev bulmak zor şimdi daha kolay bulur erken söyleyelim dedim. Ve hatta erken çıkmak isterse gerekirse son kirayı almayın dedim. Ama sanırım biz fazla iyi niyetliyiz
İnanın semtteki kira oranı evin kirasının 3 katıdır. Ama ev yapılı değil. Kira bedeli 1000 TL bile değil. 4 odalı bir ev. Ki biz şehrin en iyi semtlerinden birinde yaşıyoruz.Maalesef ayni dertten muzdaribim, biz satistan döndük bu yüzden, hala kiracimizlar, satamadik evi, baktik hep yokusa suruyolar vazgectik,10 senenin dolmasını bekliyoruz, kanun kiracidan yana, yapacak bisey yok, eger cikmak istemezlerse 6 seneyi gectikleri icin, kirayi rayici oraninda arttirabilirsiniz, belki bu cikmalarina sebep olur.
Oha pislikaynısını bir arkadaşım yaptı. adam aynı tutarda kira ödesin diye yaşamak istediği bölgede tek tek ona ev dahi aradı.
adam da başta gönüllü gibiydi.
nolduysa vazgeçti.
ihtarname, dava, vs 1,5 sene beklediler.
adam o arada kirayı ödemedi.
en sonunda artık evden zorla çıkarılacak noktaya gelince bir gecede taşındı.
taşınırken evdeki lavaboları kırdı, tavanları dahi boyamış pastel boya ile.
yani evliliğiniz bu eve göre şekillenecekse düğünü 2023'e planlasanız yeri.
Yuh diyorum . İnsan bu kadar kötü kalpli olur mu ? İyi veya kötü senin barındığın bir ev olmuş. İnsan anılarına kıyıp yapamaz böyle birşeyaynısını bir arkadaşım yaptı. adam aynı tutarda kira ödesin diye yaşamak istediği bölgede tek tek ona ev dahi aradı.
adam da başta gönüllü gibiydi.
nolduysa vazgeçti.
ihtarname, dava, vs 1,5 sene beklediler.
adam o arada kirayı ödemedi.
en sonunda artık evden zorla çıkarılacak noktaya gelince bir gecede taşındı.
taşınırken evdeki lavaboları kırdı, tavanları dahi boyamış pastel boya ile.
yani evliliğiniz bu eve göre şekillenecekse düğünü 2023'e planlasanız yeri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?