Ev mevzusu

Tahliye taahhütnamesi yok muydu?

Arkadaşlar yazmış ben de yazayım.
1. 5 yıl dolduğu için kira tespit davası açın. Artış olacağı için oturmak istemeyebilir. Şimdiden işlemlere başlayın vakit kaybetmeden.
2. Tahliye taahhütnamesi varsa direk icra yoluyla işleme koyun. 15 gün itiraz süresi var. Itiraz etmezse 1 ay içinde taşımak durumunda. Itiraz ederse 6 ay dava süder ama tahliye edersiniz 5 bin çeviri bir masrafı olur. Ama karşıdan masrafı alırsınız.
3. Elektrik doğalga kimin üstüne sizin üstünüze ise kapatabilirsiniz.
4. 6 ay önceden akrabam oturacak diye noterden ihtar çekip evi boşaltmasını isteyeceksiniz. Boşaltmazse 1 yıl dava sürebilir ama yine masrafı ve bugünün rayiç bedeli üzerinden kiranızı isteyebilirsiniz.
5. Bunların hepsi için işlem yapabileceğinizi eninde sonunda bir yıl içinde evi boşaltmak zorunda kalacağını hukukî olarak hem rayiç bedel üzerinden kira alabileceğinizi dava tarihinden itibaren belirtin. 6 ay süreniz var diyin. Ama hukuki süreçlere başlayın. 6 ay sonra da çıkabilir bu şekilde çünkü kimse hem rahatsız olup, hem rayiç bademden hem de mahkeme masrafı ödemek istemez. En kötü 1 yıl süder dava. Çünkü çocuğu oturacak.

Öncelikle çok ama çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.Biz yaz sonuna oturmayı planlıyorduk ama sanırım hayal oldu bu şartlarda :)

Ne zamandır kiracı evde

Bacım anlayın artık kanun böyle kaç kişi söylemiş. Sizi çok iyi anlıyorum ama hemen ihtar gönderin. Kiracı kirayı ödemiyorsa tespit edin. Tahliye taahhütnamesi imzalatın eğer çıkmayı kabul ederse.

Eşime sordum, kiracı kira verene ya da onun belirlediği birine evi göstermekle yükümlüymüş. Ancak kiracı kabul etmezse mahkemeden talepte bulunup evi görebiliyormuşsunuz. Gün ve saat mahkemede belirleniyormuş iş buraya gelirse.

Kanunun böyle olması mantıklı yapmıyor :)
Teşekkür ederim kiracı 1 hafta içinde ne zaman çıkacağının dönüşünü yapacak inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…