- Konu Sahibi istanbulgibi
kızlar sizce önce ev mi alınmalı araba mı? hangisi daha öncelikli? daha doğrusu önce hangisi için birikim yapılmalı? artılar eksiler nelerdir? iki arada bir derede kaldık

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
açılın hürrem sultan gelmişburaların hürremi benim![]()
ben soru soracagım![]()
kiradamısınız?
aile evindemi?
tayincisimisiniz sabitmisiniz?
ev için para biriktir biriktir birikmez ömür biter o toplanmaz
arabada zaten kendı basına bır masraf
önce ev derim ama cevaplarda muhim![]()
Bence evın yoksa ev almalısın. Arabayı alıyosun ama bır okadarda gıderı oluyo. Kaskosu, trafık sıgortası, vızesı, akaryakıtı bunların hepsı para. Hem kırada oturup hem araba almak akıl karı degıl.
açılın hürrem sultan gelmiş
tayinciyizz.. kiradayız. bir yawrumuz var. diyorum ki krediyle ev alsak kendi evimizde oturrsak.. ama ben bu şehirde bir ömür geçirmek istemiyorum
istediğim şehirden alsak hem kira hem kredi yetişemeyiz. hem de 10 yıl kadar araba alma şansımız olmayacak.
e araba alsak o zaman kira kredi ev masrafı artı araba masrafı asla yetişemeyiz
kendimi piçaklayasım geliyoo:84:
ay allah seni iyi etsintayıncıysenız zaten orada kalıcı degılsınız manasına gelıyor dımı
o zaman ev almayın tabı araba alın karavanda olur ne guzel olur dımı temızlıgı ederıde kolau olur :)
saka saka hıc bısey almayın o zaman para fazlamı geldı bana ver o zaman![]()
ev kendinizin olduktan sonra çok da sıkıntı yapmanıza gerek yok ki. ama tabi kaynanayla altlı üstlü oturmak çoğumuz için kiraya bile çıkma sebebiBen şimdi Allahın izniyle eşimin ailesinin evine taşınıcam,üst katlarına. kira derdimiz olmicak. Ama amacımız ev için para biriktirmek. Araba almakta istiyoruz. Gelirimize ve giderimize bakıcaz, gerekirse araba alıcaz ev alırkende onu satıp paraya çevirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda parada biriktirmemiz gerekiyo tabi. Böyle yazarken bana bile inandırıcı gelmedi ama![]()
kusura bakma ama eşine burdan kocaman bir yuuuuhhh demek istiyorumayyy kizlar bende dertliyim esim kesinlikle ev almiyor neymis efendim kredi cekipde bastonlami gidecekmis kredi odemeye yani yaslanirimda kredi bitmez demek istiyor nasil olsa pederin evi varmis eninde sonunda ona kalacakmis babasi zaten teklif etti kiraci cikti gelin oturun diye bizde ok dedik son dk golu atti evi hem eski hemde cok kira istiyor esimde Kabul etmedi senin eski evine ben yeni kiralik evde otururum dedisiz bilirsiniz dedi kp le kv ayy hem kira oderdik hemde onlarin azarini isitirdik iyi oldu bi yandanda ama esim tum parayi arabaya yatiriyor gecen yil sifir aldik bu yil tutturdu bunu satip cip alcakmis sebep sigmiyormusuz duyanda 10 kisiyiz sanacak 5 kisilik arabaya 5 kisi biniyoruz neresine sigmiyorsak bugun heee desem ayaklari totosuna vura vura kosup alcak ama ben kiziyorum ve oklemiyorum diye almiyor hergun konumuz araba oldu cocuk azicik aglasa bile araba kucuk ondan agliyor yavrum diyor allahim ne alakaysa
![]()
insanlar bir ev için en aşağı 5-6 yıl çabalamak zorunda malesef. o da en aşağı. hele ki memursan 10 yıl bu dertle yatıp kalkmak zorundasınEv fiyatlari bu kadar pahali olmak zorundamiiiii :'(
arsa işini eşim önermişti ama ben kabul etmedim. şimdi olur mu acaba diye düşünüyorum aslında. mesela bundan 5 yıl sonra değeri artmış olur mu? bir de hangi bölgelerde almak daha kazançlı olur? siz almadan önce muhtemelen araştırmışsınızdır. ondan soruyorumTayinciyseniz önce araba almak, daha sonra eve yönelmek mantıklı sanki
Biz de tayinciyiz ve geçen yıl arabamızı aldık bu sene de baktık ki hiç birikim yapamıyoruz, kredi çekip arsaya yatırım yaptık.
Zaten tayinciyiz en az 7-8 sene daha. Ev almak askıda yani. Size de yerleşeceğiniz şehire gidene kadar böyle bir yatırım yapmayı tavsiye ederim![]()