• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev mi araba mı? sizin önceliğiniz hangisi?

arsa işini eşim önermişti ama ben kabul etmedim. şimdi olur mu acaba diye düşünüyorum aslında. mesela bundan 5 yıl sonra değeri artmış olur mu? bir de hangi bölgelerde almak daha kazançlı olur? siz almadan önce muhtemelen araştırmışsınızdır. ondan soruyorum:3:

Valla ben de anlamam eşim de anlamaz ama kayınpeder anlıyor bu işlerden 6-7 aylık arsalar alıp satıyorlar sürekli arkadaşlarıyla biz de katıldık onlara.
Birikmiş para olmadan ev almak bu devirde çook zor. 10 yıllık kredilerle ancak. Ama arsa gerçekten karlı iş. Asla değer kaybetmez ve 5 yılda 50binlik bir arsa neredeyse bir ev parası eder size. Memleketlerinizde babalar bu işlerle uğraşabilirse bulsunlar derim.
40 bin gibi bir arsa alan arkadaşım şimdi 150bin veriyorlar demişti ki 5-6 senede :31:

Valla ben de anlamam eşim de anlamaz ama kayınpeder anlıyor bu işlerden 6-7 aylık arsalar alıp satıyorlar sürekli arkadaşlarıyla biz de katıldık onlara.
Birikmiş para olmadan ev almak bu devirde çook zor. 10 yıllık kredilerle ancak. Ama arsa gerçekten karlı iş. Asla değer kaybetmez ve 5 yılda 50binlik bir arsa neredeyse bir ev parası eder size. Memleketlerinizde babalar bu işlerle uğraşabilirse bulsunlar derim.
40 bin gibi bir arsa alan arkadaşım şimdi 150bin veriyorlar demişti ki 5-6 senede :31:
150bin miiiiii:52:
bir an gözlerimde dolar sembolü belirdi:27:
tamam ben arsa işine giriyorum kızlar:10:

kusura bakma ama eşine burdan kocaman bir yuuuuhhh demek istiyorum:37:. hayır yani cip kiracının neyine? ay senin yerine ben sinirlendim.:47: milletvekillerinin bile cipi yok anacım:10:
çocuk ağladığında öyle diyosa sen de yok o ev istiyo ondan ağlıyo de:27:

tatlim turkiyede ev ucuz ama burda acayip pahali esime hak veriyorum onun maasinla asla odemeyiz kisa yillar aslinda hakli adam belki is yeri acarsak anca hatta cocuklarim buyuyunce okul yada kres acmayi dusunuyorum guzel ev alip kisa yoldan odeyip kapatmayi dusunuyorum sonrada nasip kismet olursa cocuk okutmayi dusunuyorum turkiyede allah kismet ederse dusuncem boyle onun icin acele etmiyorum esimide daraltmak istemiyorum tek kizdigin taraf esimin surekli araba almasi arabada turkiyenin tam tersi burda arabanin degeri acayip dusuyor cok zarar ediyoruz buna kiziyorum gereksiz israf oluyor para ama anlamak istemiyor esim

İkisi de , Vallahi gözünüzü karartıp kredi çekecekseniz ikisini de alın öderken beraber ödersiniz bence.. Ablamlar öyle yaptı, ev ve araba ikisini de aynı anda aldılar , deyim yerindeyse boğazlarına kadar borca battılar şükürler olsun ki gelirleri iyi yine de bir şekilde ödüyorlar, yaklaşık 10 yıl ödeyecekler, olsun mutlulular.

Kredi çekecekseniz ikisini de alın derim, ancak para biriktirip almak niyetindeyseniz, önceliğiniz ev olmalı, insan arabada yaşamıyor sonuçta, ev sahibi olmak çok çok önemli, her ay kira derdi çok zor, bizim kendi evimiz yine de zar zor ay sonunu getiriyoruz. Bir de kira da olsak.. Umarım her şey hayırlı olur sizin için. :)

Son düzenleme:
tatlim turkiyede ev ucuz ama burda acayip pahali esime hak veriyorum onun maasinla asla odemeyiz kisa yillar aslinda hakli adam belki is yeri acarsak anca hatta cocuklarim buyuyunce okul yada kres acmayi dusunuyorum guzel ev alip kisa yoldan odeyip kapatmayi dusunuyorum sonrada nasip kismet olursa cocuk okutmayi dusunuyorum turkiyede allah kismet ederse dusuncem boyle onun icin acele etmiyorum esimide daraltmak istemiyorum tek kizdigin taraf esimin surekli araba almasi arabada turkiyenin tam tersi burda arabanin degeri acayip dusuyor cok zarar ediyoruz buna kiziyorum gereksiz israf oluyor para ama anlamak istemiyor esim
ha siz yurdışında mısınız? oranın şartları farklıdır tabii. bildiğim kadarıyla arabalar avrupada daha uygun fiyatlıymış. ben türkiyenin şartlarına göre yorum yapmıştım.
kreş açmak da bayağı masraflı ama geliri de iyidir:40:
hakkınızda hayırlısı olsun:34:

İkisi de , Vallahi gözünüzü karartıp kredi çekecekseniz ikisini de alın öderken beraber ödersiniz bence.. Ablamlar öyle yaptı, ev ve araba ikisini de aynı anda aldılar , deyim yerindeyse boğazlarına kadar borca battılar şükürler olsun ki gelirleri iyi yine de bir şekilde ödüyorlar, yaklaşık 10 yıl ödeyecekler, olsun mutlulular.

Kredi çekecekseniz ikisini de alın derim, ancak para biriktirip almak niyetindeyseniz, önceliğiniz ev olmalı, insan arabada yaşamıyor sonuçta, ev sahibi olmak çok çok önemli, her ay kira derdi çok zor, bizim kendi evimiz yine de zar zor ay sonunu getiriyoruz. Bir de kira da olsak.. Umarım her şey hayırlı olur sizin için. :)
çok teşekkür ederim:34:
ikisi beraber çok ağır olur. buna maaş mı dayanır:1:
arsa işi aklıma yattı aslında ama bakalım hayırlısı

Ev mi araba mı sorusuna bile gerek yok aslında kiracı iseniz önceliginiz ev olmalı araba 2.planda kalmalı tabi bu benim fikrim.Evinizi hangi şehirde almak istiyorsunuz ona göre şimdiden fiyatlarını araştırın derim mesela akdeniz de evler gayet ucuzdur ama istanbulda evler çok pahalı ona göre bir piyasa araştırması yapın arsa işine hemen girişmeyin görüldügü kadar kolay degildir aldıgınız arsanın mevkisi çok önemlidir arsanın bulundugu yerden su,elektrik yol geçiyormudur bunlar çok önemlidir yada büyük diye aldıgınız arsa ileride bakmışsın küçülerek küçücük bir parça kalmış yol payı vs başka sebeplerden ötürü bunları iyi düşünün elektirgi,suyu,yolu bulunmayan yada çorak olan bir arazi kesinlikle 5-6 senede geçse para etmez aksine degeri düşer.

Ev mi araba mı sorusuna bile gerek yok aslında kiracı iseniz önceliginiz ev olmalı araba 2.planda kalmalı tabi bu benim fikrim.Evinizi hangi şehirde almak istiyorsunuz ona göre şimdiden fiyatlarını araştırın derim mesela akdeniz de evler gayet ucuzdur ama istanbulda evler çok pahalı ona göre bir piyasa araştırması yapın arsa işine hemen girişmeyin görüldügü kadar kolay degildir aldıgınız arsanın mevkisi çok önemlidir arsanın bulundugu yerden su,elektrik yol geçiyormudur bunlar çok önemlidir yada büyük diye aldıgınız arsa ileride bakmışsın küçülerek küçücük bir parça kalmış yol payı vs başka sebeplerden ötürü bunları iyi düşünün elektirgi,suyu,yolu bulunmayan yada çorak olan bir arazi kesinlikle 5-6 senede geçse para etmez aksine degeri düşer.
haklısın. balıklama atladım ama herkes arsa işini beceremez ki. kim uğrasicak bu kadar. en iyisi ev sanırım.
ev fiyatları inanılmaz farkediyor. benim şehrim de pahalı malesef. zaten para biriktiremiyoruz. krediden başka seçeneğimiz yok:43:

haklısın. balıklama atladım ama herkes arsa işini beceremez ki. kim uğrasicak bu kadar. en iyisi ev sanırım.
ev fiyatları inanılmaz farkediyor. benim şehrim de pahalı malesef. zaten para biriktiremiyoruz. krediden başka seçeneğimiz yok:43:

Arsa işi göründügü gibi kolay degil canım mesela bir akrabam arsa almıştı ve çok büyüktü daha sonra bilmem yol geçiyor diye adamın arsası küçüldü bazı arsaların bulundugu yerlere elektirik,su,ulaşım vb şeyler hele hiç gitmiyor.

açılın hürrem sultan gelmiş:10::9:
tayinciyizz.. kiradayız. bir yawrumuz var. diyorum ki krediyle ev alsak kendi evimizde oturrsak.. ama ben bu şehirde bir ömür geçirmek istemiyorum:5:
istediğim şehirden alsak hem kira hem kredi yetişemeyiz. hem de 10 yıl kadar araba alma şansımız olmayacak.
e araba alsak o zaman kira kredi ev masrafı artı araba masrafı asla yetişemeyiz:5:
kendimi piçaklayasım geliyoo:84:

merhaba kizlar, sekerim sen once evi dusun derim , ama bi de su var her seyden once salik , ve is demelisin , ev di arabadi deyil , ben soyliyeyim sana bu benim dusuncem , eyer isiniz varsa once bi eve bakmalisiniz tabiki bu ister kira olsun ister satin alma olsun ama eyerki isiniz var da uzakta arabasiz gidemiyorsaniz o zamanda bir araba gerekir ise gidip gelmeniz icin ama herseyi birkerede almak isterseniz bu sizin icin cok zor olur insan herseyi isine ve durumuna gore yapmali

ömür boyu kiracı olacağımı bilsem de önceliğim araba olur,oldu da.

nasıl bir yerde oturuyorsunuz bilemem ama arabasız yaşamak bana imkansız geliyor.işe git gel kaç vasıta, anneye babaya git,

arada gezmeye git.bunun yazı var kışı var hangi birine dolmuşla ,otobüsle gidilir?bir de çocuğunuz varmış,hastalık olur vs vs...

beklentiyi yüksek tutmayın,10-15 bine de araba var,yıllar yılı kullanırsınız.

ben de kiracıyım,ev de alamıyorum ama arabayı satıp almayı hiç geçirmem aklımdan.

keyfine düşkünlük de diyenler olur buna ama şu sıcakta kızımla 20 dk dolmuş bekledim, 20 dk da yol sürdü,ikimiz de mahvolduk.

çekilecek dert değil.

ömür boyu kiracı olacağımı bilsem de önceliğim araba olur,oldu da.

nasıl bir yerde oturuyorsunuz bilemem ama arabasız yaşamak bana imkansız geliyor.işe git gel kaç vasıta, anneye babaya git,

arada gezmeye git.bunun yazı var kışı var hangi birine dolmuşla ,otobüsle gidilir?bir de çocuğunuz varmış,hastalık olur vs vs...

beklentiyi yüksek tutmayın,10-15 bine de araba var,yıllar yılı kullanırsınız.

ben de kiracıyım,ev de alamıyorum ama arabayı satıp almayı hiç geçirmem aklımdan.

keyfine düşkünlük de diyenler olur buna ama şu sıcakta kızımla 20 dk dolmuş bekledim, 20 dk da yol sürdü,ikimiz de mahvolduk.

çekilecek dert değil.
evet arabanın eksikliğini çok hissediyoruz. ama masrafları gözümü korkutuyor. en basitinden benzin hergün zamlanıyor. kaskosu bakımı şusu busu derken zorlamıyor mu?

Önce ev olmalı . . Araba masraflı iş. . Kredi bitmez diye düşünmeyin 6 yıllıktı benim kredi 3 yıl gitti 3 yıl kaldı :51:
Geçiyor zaman . . Evimizin borcu bitmeye yakın orta halli bir araba aldıkmı değmeyin keyfimize :52:

ha siz yurdışında mısınız? oranın şartları farklıdır tabii. bildiğim kadarıyla arabalar avrupada daha uygun fiyatlıymış. ben türkiyenin şartlarına göre yorum yapmıştım.
kreş açmak da bayağı masraflı ama geliri de iyidir:40:
hakkınızda hayırlısı olsun:34:

sagol canim kres acmak cok masrafli ama tek bir cocuk gunluk uzerinden para aliyorsun onun icin iyi getirisi var arabada turkiyede ayni ama burda maaslar haftalik orda aylik onun icin parayi cabuk toplayabiliyorsun ve rahatliklada araba alabiliyorsun ev cok pahali burda en berbat daire parasiyla istanbulun en guzel yerinden luks 2 daire alinir oyle diyeyim :ssz:bende cocuklarimdan birseyleri kisip ev almak istemiyorum onlar buyusun oyle dusuncem

Araba ölü yatirim diye bir soz vardir...

Bende gecen sene secim yapmak zorunda kaldim Turkiyede evmi yoksa arabami diye...
Kocaniz gibi benimde jeep merakim Vardir. Kendime bir bmw x5 aldirdim:)) evi dusunmedim bile cunku araba benim butun hayatim. Olmazsa olmazim..

O kadar masrafli bi arabaki kocam cinnet geciriyodu birde ben surekli geziyodum... Tukiyede arabanin icine girmek istediler kapisini kirmislar, sonra arabanin beynini degistirdik daha hizli olmasi icin ama oda zarar verdi ve sonucta benim x5 elimde kaldi:)))
Sonra yine secim yaptim yeni arabami yoksa evmi diye.. Hic dusunmeden arabaya kostum tabi ben.. Toyata hybrid aldim. Elektrikli oldugu icin vergi yok yakit derdim yok boll boll geziyorum. Turkiyeyede gittik iki ay once. Cok ucuza geliyo..

Birakin esiniz alsin bir jeep kendine bence. Onun rahatligini yasayinca sizde vazgecemiceksinix emin olun. Ama cok masrafli mesala yakiti. Normal arabanin iki kati..

Ben ev derim öncelikle. Ev bitmiş alırsanız kiraya verme imkanınızda olur. Ben kendim ev aldım şu an kirada kredide ödüorum en azından yarısından fazlasını kirayla karşılıyorum bana dokunmuyor. 4 sene kaldı bitmesine ama o zamana zaten aylık ödedigim kredi cüzi bi miktar olur ayrıca bi de araba icin peşinat biriktiririm ufaktan ufaktan evin baana zararı yok aksine faydası var. Tayinci bile olsanız kira icin ev alabilirsiniz memleketinize döndüğünüzde değiştirebilirsiniz de. Hazır peşinat gibi birşey olur..

Back
X