• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi? Araba mı?

araba asla yatırım aracı deil
ayrıca 13 14 aldın arabayı asla 17 18 e saatamassın degeri düşer
bu zamanda ev sahibi olmak en önemli sey iyi kötü olsun
sen o evi kendi emeginle sevginle cok güsel bri hale getirisin zamanla

Bu kadar derdin arasında seninkide dertmi diyeceksiniz ama bana sıkıntı veriyor ve geceleri düşünmekten uyuyamıyorum.
Bizim cüzzi miktarda nakit paramız var ve bir arabamız var, arabamız satılık değildi ama eşimin bir arkadaşı bana satın dedi, ve arabamız küçük ha diyince herkesin alacağı türden bir araba değil ford fiestanın 2000 modeli, neyse arabayı değerinin 1 milyar üzerinde vericez ama arabaya o kadar alıştıkki elimiz ayağımız oldu ve evimiz çarşıya uzak kiradayız bu arada. Eşim diyorki 2. el piyasası bitik durumda eğer bi araba denk getirebilirsek alalım 15 milyarlık bir araba 17-18 satabilirsek kar ederiz ve ev alırız diyor.
Ben de diyorum ki, araba almayalım ev alalım. Konyanın şehir merkezine uzak yerlerde daireler 40 milyardan başlıyor bizimde 44 milyar civarında paramız var, ama evler öyle çok güzel değil. O kadar kararsızım ki, arabayı asla yatırım olarak görmüyorum ama 4,5 aylık hamileyim tam ihtiyacımız olacağı zamanda satıyoruz. Sizce eşimi ikna edip iyi kötü bir evmi alalım yoksa denk gelirse 13-15 milyar civarında bir araba mı alalım.

Tatlim elinizde 44 milyar para varmis Allah bereketini versin ben sana soyle yapmani tavsiye ederim nacizane ,
gidin istediginiz yerlerden makul alabileceginiz begeneceginiz evlere bakin diyelimki 60 milyarlik ev begendiniz, 20 milyar kredi cekersiniz bankadan , bir kac sene kiradaymisiniz gibi banka borcunu odersiniz ! hemde istediginiz gibi bir eviniz olur, 44 milyara ev alirsaniz gene masrafi olur ayniya gelir!! , biz 15 sene krediyle ev almistik ve 5 kurus pesinatimiz yoktu ( cok genctik cunku) Allahimiza bin sukur bu aldigimiz ev sayesinde bu kadar rahat duzenimizi kurduk , esin calisiyorsa borctan korkmayin ama odeyemeyeceginiz miktar ASLAAA cekmeyin!!!!
hakinizda hayirlisi insallah

bahsettiğiniz fyatlar nekadar düşük
izmirde 40 a ancak araba bulursun evin EEEEEEE sini diyemezsin ancak yarısını ödemeye calısır üstü kredi olur.
herneyse araba sana gerekli hamilesin, evde her zaman daha iyi bir yatırımdır.
bence arabanızı satmayın ev alın

Allah bana da böyle dert versin amin yarabbimmm :Saruboceq:
Bence kesinlikle ev alın derim, arabaya yatırım olmaz...Ama evler çok kötü ise biraz bekleyin, araştırın kısmet belki güzel bir ev çıkar.Şimdiden hayırlı olsun..
Hayırlı doğumlar diliyorum, bebek kısmeti ile gelirmiş sıkma canını a.s.

bahsettiğiniz fyatlar nekadar düşük
izmirde 40 a ancak araba bulursun evin EEEEEEE sini diyemezsin ancak yarısını ödemeye calısır üstü kredi olur.
herneyse araba sana gerekli hamilesin, evde her zaman daha iyi bir yatırımdır.
bence arabanızı satmayın ev alın

hehhehehehe tatlim bende simdi farketdim cocuk coktan dogmus konuyu hortlatmislar gene :roflol:
arkadasimiz evi aldiysa borcu bitmistir bile:roflol:
allahim yarabim ya aylar oncesinin konusunu cikarim sonrada noldu acaba diye kafamiza takmayin yaa:kızgın:

hehhehehehe tatlim bende simdi farketdim cocuk coktan dogmus konuyu hortlatmislar gene :roflol:
arkadasimiz evi aldiysa borcu bitmistir bile:roflol:
allahim yarabim ya aylar oncesinin konusunu cikarim sonrada noldu acaba diye kafamiza takmayin yaa:kızgın:

Hadi yaaaa :roflol: Olsun en azından şimdi 44milyor olmuştur 50 işallah sırnaşık şey

kesinlikle ev canım bence...sonuçta araba durmadan para yer yok kaskosuydu yok vergisiydi benziniydi bakımıydı....ev alın rahat edin.bu hamilelik sürecinde acil bir durum olursa her sarı araba sizin ..evi o kadar uzaktan almayın nasıl olsa 40 falan var..biraz kredi çekin üstüne kiraya verecekmiş gibi bir süre ödersiniz daha merkezi yerden alın..bir iki yıl sonra yok gibi gelir ödemesi...sonra araba alırsınız zaten...

Eğer kirada oturuyorsan araba lükse giriyo ay dediğin hemen geliyo dipsiz kuyu yani tabi ki ev

Eğer kirada oturuyorsan araba lükse giriyo ay dediğin hemen geliyo dipsiz kuyu yani tabi ki ev

Back
X