Ev mi tarla mı

FuRmiRa

İki eylül anası 😜
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
79
73
88
40
Selam herkese direk konuya girip akıl almak istiyorum eşimle bir çıkmazdayız. Üçüncü kişi olarak ailemize sorsak herkes kendi evladını tutuyor o yüzden sizlere sorayım dedim. Hazırda oturduğumuz hariç kira gelen bir evimiz. 2+1 normal bir daire. İstanbul da ev fiyatları uçtuğu için eşim satıp şuan Antep ten fıstık tarlası almayı istiyor. Hazır dikilmiş direk getirisi olacak bir tarla fakat 6 aydır bir açıklığa kavuşturamadık. Evin satılmasını istemiyorum kira getirisi az olabilir fakat iki evladımız var onlara yatırım olarak da görüyorum. Fakat eşim zamanın aktığını fıstığın da çok değerlendigini gelirimizin daha çok artacağını düşünüyor. Ev satılmaz demekten yoruldum. Tarlanın dönümü baya fazlaymış şuan hatırlamıyorum bile evle birebir denk geliyor hatta 200 falan da elimize kalıyor ama onun benim için bir değeri yok. Siz ne düşünüyorsunuz sormak istedim. Kiracimiz eski çok zam yapamıyoruz doğal olarak. Aslında bu yüzden de elinden çıkarmak istiyor bence...

Kim toplayacak o fıstıkları?
Tamam değerlendi de zamanı gelince o fıstıkların toplanıp işlenmesi,satılması vb durumlar olacak ki size getirisi olsun. Siz yapamazsanız birilerine yaptıracaksınız bedelini ödeyip.
Şu haliyle risk.
Ben olsam evi satmak istemezdim, ev size masrafı olmayan hatta getirisi olan birşey şu an.

Tarla isinden anlamak lazim. Ona buna emanet edilip is yapilmaz. Hasat, satis, bakim hepsinin basinda olmali. Yoksa gunluk yevmiyeliler 1 poset kendine 1 poset size olacak sekilde tırtıklar gider. Kaldi ki basinda durmakta kolay is degil. Calisacak adam bulacak, sabahin korunde arabaya doldurup hepsini getircek, yemek ve cay verecek. Tarlanin basinda duracak miymis?

Evi satıp tarla almak pek mantıklı gelmedi bana açıkcası

Üstelik bakım ister o fıstıkları toplamaya işçi ister mevsim şartları uygun olmaz mahsül az olur çok olursa fiyatı düşük olur gıbı gıbı bir sürü sey
Üstelik istanbuldan antep e nasıl gidip gelinecek yol masrafı bile dünya para

Kredi çeksin eşiniz çok istiyorsa öyle alsın

Eşiniz evi satarız tavuk alırız reklamındaki adam gibi :) tarla için ev satılmaz.
Tarla demek maddi manevi emek demek, ekip biçme ayrı para ve emek, hasadı toplama ayrı para ve emek, terslik olur mal tarlada kalırsa zarar edecek, fıstığı alacak yer bulmak ayrı dert, hadi alıcı bulundu 20 lira masraf yapacaksınız alıcı 8 liraya alırım diyecek o zaman ne yapacak eşiniz?
Tarla bu, mesela bu sene ayçiçek tarlalarına böcek dadandı ayçiçekleri toplanamadan çöp oldu, millet hırsız dadandı diye kavun karpuz tarlalarında yattı bu sene.

Ortağa vereyim dese bu zamanda babanızın oğluna güvenilmez, bizim zeytinlikler ortaktaydı sözde yakın akrabaydı, kaç ton zeytin çıktı kaç ton yağ yapıldı saklıyordu, başında duramadığınız malın her türlü zararına maddi ortak oluyorsunuz ama karını göremiyorsunuz, o yüzden de bizim gibi satıyorsunuz maalesef.

Evi satmazdım.akari yok ,kokari yok😁siz tarladan anlarmisiniz?bakmak lazım, sulamak lazım,sel,soğuk,don vs fıstığı etkiler mi?zarâr etmek var.toplamasi,satması dert.vakit ayırmak lazım.vaktiniz varsa yapin

Bağ , bahçe işleri emek ister.

Fıstıklar kendi kendine olmayacak ya

Eşiniz başında dursa bile adama ihtiyaç var bu masraftır.

Gübresi , toplaması , taşıması v.s. hep başında birini ister.

Hayırlısı diyelim hakkınız da.

Selam herkese direk konuya girip akıl almak istiyorum eşimle bir çıkmazdayız. Üçüncü kişi olarak ailemize sorsak herkes kendi evladını tutuyor o yüzden sizlere sorayım dedim. Hazırda oturduğumuz hariç kira gelen bir evimiz. 2+1 normal bir daire. İstanbul da ev fiyatları uçtuğu için eşim satıp şuan Antep ten fıstık tarlası almayı istiyor. Hazır dikilmiş direk getirisi olacak bir tarla fakat 6 aydır bir açıklığa kavuşturamadık. Evin satılmasını istemiyorum kira getirisi az olabilir fakat iki evladımız var onlara yatırım olarak da görüyorum. Fakat eşim zamanın aktığını fıstığın da çok değerlendigini gelirimizin daha çok artacağını düşünüyor. Ev satılmaz demekten yoruldum. Tarlanın dönümü baya fazlaymış şuan hatırlamıyorum bile evle birebir denk geliyor hatta 200 falan da elimize kalıyor ama onun benim için bir değeri yok. Siz ne düşünüyorsunuz sormak istedim. Kiracimiz eski çok zam yapamıyoruz doğal olarak. Aslında bu yüzden de elinden çıkarmak istiyor bence...
Eşinizin ticari zekasına hayran kaldım, bir daha kullanmasın :D Yapmayın tabiki öyle bir şey. Tarla alınca kendi kendine fıstıkların fırlayıp satılacağını, fıstık ağası olacağını falan mı sanıyor? Birileri kendi tarlalarını satsın/komisyon alsın diye eşinizi dolduruyor sanırım sürekli.

Halihazırda ev olmasa sıfırdan parasını değerlendirmek için alacak olsa tarla derdim ama
Evi satıp tarlaya bağlamak aşırı saçma
Antepte bulunmuş mu daha önce? Hayatında fıstık toplamış mı?

Eşinizin ticari zekasına hayran kaldım, bir daha kullanmasın :KK70: Yapmayın tabiki öyle bir şey. Tarla alınca kendi kendine fıstıkların fırlayıp satılacağını, fıstık ağası olacağını falan mı sanıyor? Birileri kendi tarlalarını satsın/komisyon alsın diye eşinizi dolduruyor sanırım sürekli.
Eşimin bir arkadası vardı
İstanbulda oturuyordu arabayı satıp birikmiş parasını da ekleyip koyun aldı biriyle ortak🤦‍♀️

Sonra koyunlar hasta oldu denildi tabi adam burdan gidip başında duramadı hastamıydı gercekten yoksa satıldı da yalan mı söylendu belli değil
Arabada para da gıttı üstüne de bir yığın borç
Bilinmeyen işe girilmez
El elin eşeğini türkü çığırarak arar
Uzaktan davulun sesi hoş gelir

Öyle kolay olaydı o işler herkes toprak ağası olurdu 🤷‍♀️

Benim bulunduğum yerdede fındık var. Öyle göründüğü gibi değil. Başında durmanız gerek. Duramıyorsanız hiç bir karı olmaz. Fıstıktan kazancınız önce sattığınız evin parasını yerine koyacak sonra kara geçecek. Çok zor ve uzun bi süreç. Bence siz kira gelirini falan biriktirip ufak bi tarla alın eşin denesin. Zaten vazgeçer işin sonunda emin olun.

Back
X