EV SAHİBİ(1 GÜN GECİKEN KİRA)

O kiraya göre o da o güne ödemelerini ayarlamıştır, o yüzden istemiştir, olabilir. Çok da manyaklık değil.

Neden manyak oluyormuş? Siz sorumsuzluk yapıp kirayı ödemeyin, ev sahibi isteyince de manyak olsun! Bedavaya oturmayacaksınız elbetteki. Zamanında ödeme yapmazsanız istemek hakkıdır. Ben sizin yerinizde olsam ödemeyi unuttuğum için mahçup olup özür diler, içten içe de kendime kızardım.

normal unutulabilir,
kimse bir gun kirayi gec odedi diye kacakci muamelesi gormek istemez elbette.

ama hatirlatmasi da normal,
eger ki uslup dedigim gibi sikintili degilse bence takilmayin.

Esimin işi dolayısıyla ve baska nedenlerle kendi evimizi kiraya verip kiraya ciktik. Aksatmadan kiramızı ödedik çünkü eşim asla laf işitmeyi sevmeyen bir insan. Bizim kiracimiz ne yaptı peki? Ilk başlarda düzenli ödedi sonra aksatmaya başladı insalık halidir dedik ama taviz tavizi doğurur misali her ay aksatmaya başladı. Ee olan bize oluyordu mutfaktan faturadan kısıp kira gelene kadar mecbur kendi kiramızı öduyorduk zamanında.

Yanı uygun bir dille hatırlatma yaptıysa sorun değil bence. Bu konuda bizim ağzımız yandı çünkü.

Sizin evinizi terkettiginizi baba evine döndüğünuzu duyup kirası için endiselenmis olmasın?

Allah herkesin kendine versin. Isteyene de bir sey denilmez. Size guvenmiyordur .Ya da ihtiyacı vardir .Sonucta onun hakki o para istenebilir .

Evlendigimden bu yana (kasimda 3 yil bitecek) ayni evde oturuyorum.Bir kez olsun ev sahibim sorun cikarmadi .Biz de hic kira geciktirmedik gerçi. Evine de gözüm gibi bakiyorum .Oturduğumuzda sifirdi ev.Daha duvarina bir civi cakmadik .

çok zenginler bunlar.bir sürü daireleri var.ve zaten verecektik.telefon açmak da nedir.
Unutmuşsunuz işte kendi ağzınızla söyĺemişsiniz konunuzda,ne zaman aklınıza gelip ödeyecektiniz kimbilir?
Ayrıca zengin olmaları size kirayı hibe etmelerini gerektirmez ki.
Ha o ay geç ödeme durumunuz olurdu ve ev sahibine gününde sorardınız"bize şu tarihe kadar müsade edermisiniz"diye adamda size hayır derdi belki hakli bulabilirdim sizi ki o bile kendi insiyatifi,sonuçta adamın evinde oturuyorsunuz, ama bu durumda ben size hak veremem. Unuttuk diyorsunuz çünkü. Adamda hatırlatmış.
Benim anlamadığım,kira gibi büyük bir ödeme nasıl unutulur?

Kiracimiz kirayi 10 gün aksatti aramadik ama ne oldu kredi kartını onunla oduyorduk faize girdi. Kirayı istemek manyaklik değil belki bir gün için araması pimpiriklilik olabilir ama cümlenizi çok yanlış buldum. Dolayısıyla gözümde haklılığınız kalmadı.

Genelde kira ödemesinin olduğu güne kredi ödemesi talimatı veriyor ev sahipleri, onu da 1 gün geciktirince kredi puanı vs. düşüyor. Bundan dolayı olabilir bence

Herkesin kendine göre gider kalemi var, ödeme yapacağı zamanları paranın geleceği güne göre ayarlar. Adamın kredisi vardır, ödemesi vardır, birine para verecektir vs... maaş bankaya bir gün geç yatsa yaşadığımız durumun aynısı işte özetle.

1-2 gün gecikmeyse ev sahibinin yaptığı ayıptır. Biz aileden öyle gördük en azından. Hemen telefona sarılmaz görgü sahibi olan.
Bankaya ödemesi varsa 1 günle bir şey olmuyor ayrıca. Arayana şu gün para gelecek diyorsunuz söz alıyorlar. Yani bunlar hikaye. Bazılarının canını al parasını alma..
Otomatik ödeme talimatı verin. Muhattap olmayın en iyisi..

kiranız ne kadar

Hicte manyaklik degil.
Avrupada isler boyle yuruyor.
Onceden birkac gun erken verdik diye o gunlere saysin diye bir rahatliginiz olamaz.
Erkende vermeyin gununde verin zaten.
Ayrica kira elden niye verilir hala anlamiyorum..

Ev sahibinin maddi durumun iyi olmasi sizi ilgilendirmez. Bence bizim millet manyak.
Avrupada hic bir kiraci aman yeaaa ev sahibimiz zengin bir gun beklesin neolacak demez. Nasil kafa bu? Ayip..

Banada tam tersi ayip geliyor. İlginc.
Ben kirada otursam 1 gun gecikmeli odesem utanirdim..
Karsi tarafin uyarmasini da normal gorurdum. Hakki cunki. Kimsenin hakkini yemem. Bende ailemden boyle gordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…