EV SAHİBİ(1 GÜN GECİKEN KİRA)

Ben de bugün kiracıyı aradım 4 günlük gecikmenin sonunda. Utana sıkıla aradım. Arkamdan “manyak mı bu” demesin diye. Halbuki manyak filan değilim sadece ödemelerim var ve geciktirmek istemiyorum. Hani ben de oradan geçiniyorum ya. Ondan herhalde.

Niye manyak olsun kirasını istedi diye anlamadım
Herkesin geçim derdi var ev sahibi olsa da olmasa da.
Kimse borcunu geciktirmek istemiyor sonuçta.
1 gün Gecikmiş sadece insanız biz makına değiliz ki.
O zaman erken ödediğinde de daha günü gelmedi deseydi. Haklısın konu sahibi ver otomatik ödeme talimatını bankaya uğrasma.

Banada tam tersi ayip geliyor. İlginc.
Ben kirada otursam 1 gun gecikmeli odesem utanirdim..
Karsi tarafin uyarmasini da normal gorurdum. Hakki cunki. Kimsenin hakkini yemem. Bende ailemden boyle gordum.

1 gün geç kira ödemek hak yemek mi? Yapmayın. Nerede kaldı anlayış nerede kaldı insanlık?
Çok şükür kimsenin hakkının üstüne çökmedik. Babam benim çocukluğumdan bu yana kiracılarından dua alır. Çok idare etmişliği vardır..

Adam kendi parasını istedi diye manyak demek üstüne bi de evinde oturmaya devam etmek istemek Arsızlığında bu kadarı kusura bakmayın adamın da sizden aldığı parayla yaptığı ödemesi var geciktirmek istemiyor belki sizin gibi. Otomatik ödeme diye de bişey var eve gitmeyi biliyosunuz kirayı nasıl unutuyorsunuz ay başında ilk hatırladığım şey kira oluyo benim. Mal sahibi değilseniz öyle unutmak geciktirmek gibi bi lüksünüz yok

çok zenginler bunlar.bir sürü daireleri var.ve zaten verecektik.telefon açmak da nedir.
Çok zengin olması,bir sürü dairesinin olması sizi ilgilendirmez.
Geliri çok diye size tolerans göstermesini beklemeniz doğru değil.
Konuya kendi açınızdan bakmayın sadece.
Herkesin geliri-harcaması kendisini ve ailesini ilgilendirir.

1 günlük gecikmede anlayış gösterilebilir mi? Bence evet ama ne yazık ki ev sahibiniz benim gibi düşünmüyor.
Kimi insanlar borcuna da alacağına da titizdir.
Evden memnunsanız ev sahibinin titizliğini kabul edip kirayı bir gün bile geciktirmezsiniz.
Bu durum sizi rahatsız ediyorsa taşınırsınız.
Diğer ayrıntılar mal sahibinin şahsi tasarrufundaki konular.

Otomatik ödeme talimatı verseniz, ne erken ne geç, tam gününde yatırmış olursunuz her ay...

Bizim kira ödeme günümüz ayın 20 si
Ama maaşı 15 inde aldığımızdan hemen göndeririz
Geçenlerde ayın 15 i haftasonuna denk geldi
17 si pazartesi öğlene doğru eşim gönderecekti
Sabah 10 da ev sahibi aradı bi sorun mu var kirayı neden ödemiyosunuz dedi sinir olmuştum.
Sizin de bir gün gecikme olunca sorması normal ama soruş şekli rahatsız edici galiba

kirayı erken ödemek sizin kararınız bu ev sahibi için sürpriz olur. ancak gününde yatmayan para insanları zora sokabilir. çünkü herkes kendini ona göre ayarlıyor. ödemelerini size göre ayarlamış ise bu konuda bilgi almak istemesi normal bence art niyet aramamak gerek.

Cok zor durumlar olur ozaman anlayisli olunur tabiki. Ama dusunsenize sizin kiracilariniz bunu normallestiriyor konu sahibi gibi? Babanizin arkasindan zaten zengin birgunden neolacak diyor?
İnsanda bir mahcupluk olur bunu normallestirip ev sahibine manyak demez.
Kendi gelirini giderini hesaplamayan sorumsuz baskasinin malina coken insanlar var bu ülkede resmen. Onlara sasiriyorum..ve bunlara hos goruyle yaklasmamali bence.

Normalleştirdiğini nereden biliyorsunuz? Erken ödediğimiz bile oldu yazmış kendisi.

Bence konu açmaya değer bir olay bile değil aslında. Çevremizde çok var anlayışsız paragöz insanlar zaten.

Ben manyak lafına da takılmadım. Bence o kadar da ağır bir söz değil..
Bir evim var potansiyel ev sahibiyim ama konu sahibin ev sahibi gibi olamam asla..

Bir gün diyorsunuz ama o bir gün gecikmelerde bankalar acımadan faizi uyguluyor. Adamın da kredi ya da kredi kartı borcu olabilir. Kusura bakmayın der ödemenizi yaparsınız. Niye bu kadar dert ettiniz ki.

tabi insanın borcu yüzünden aranması çok kötü bir şey insan çok kötü hissediyor kendini ama insanlar artık paranoyak oldu acaba paramı veririmi vermezmi vs düşünmekten uyuyamıyorlar. ben bile görümceme kısa süreliğine boç verdim 3 gün uyuyamadım.

1 gün Gecikmiş sadece insanız biz makına değiliz ki.
O zaman erken ödediğinde de daha günü gelmedi deseydi. Haklısın konu sahibi ver otomatik ödeme talimatını bankaya uğrasma.

Evet makina değiliz, gün içinde neler neler unutuyoruz.
Ben konu sahibini kirasını isteyen adama manyak dediği için garipsedim.

Elden verilen bir kirada böyle gecikmeler bana hiç de garip gelmiyor. Benim ev sahibim de 2-3 sene öncesine kadar elden alırdı kirayı, çalışan insanım evde olamazdım,misafirim olurdu,bir yere gitmem gerekirdi, o an eve kirayi vermek icin dahi olsa ev sahibini kabul edemeyecegim gunler olurdu, boyle boyle günlerce vermediğimiz olurdu. O da elden almayı sürdürmek istediği için sesini çıkarmazdi. Bir gün sesini cikaracak oldu, peki öyleyse, ben her seferinde evde olamıyorum işim oluyor vs bana hesap numarası verin düzenli yollayayım dedim. Ondan sonra bir gün dahi geciktirmedim(hafta sonlarına denk gelmesi dışında) . Elden almak istiyorsa o ev sahibi böyle şeyleri göze alacak. Hos, o istese de elden vermemeli ya, neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…