ev sahibi 15 gün için tam ay parası istiyor.

hakkı var. adamın evinde 15 gun oturdunuz ama o size tanıdıgı hak yerine baskasına bir ay kiraya verebilirdi. bir nevi sizin yuzunuzden bir aylık kazancından oldu. ödemeniz lazım

Ne alaka ki siz hiç ayın 5. 10. Yada ne bileyim 20. Günü tasinmadiniz mi??

20 sinden 20 sine bir ay hesaplayan ev sahibim de oldu. O on gunu ayri ode çıkarken karışmasın diyen de.

L lilith2013 depozito ne oldu bu ev sahibi onu da vermez şimdi.
Ben evleri hep temiz kullandım son ay evsahibini çağırıp evine bak temiz son ayi vermiyim depozitoya say dedim kabul ettiler.

benim ev sahibimde tam aylık almıştı ki ben de mecbur 10 gün oturmuştum onunla mı uğraşcam dedim parayı verdim ama anahtarı geç teslim ettim ki sanıırm öyle bir hakkı var benim kira sözleşmemde öyle bir madde varmış sözleşmende var mı bilmiyorum tabi

benim ev sahibimde tam aylık almıştı ki ben de mecbur 10 gün oturmuştum onunla mı uğraşcam dedim parayı verdim ama anahtarı geç teslim ettim ki sanıırm öyle bir hakkı var benim kira sözleşmemde öyle bir madde varmış sözleşmende var mı bilmiyorum tabi
ben de vereceğim.ama anahtarı ay sonunda alır.

Ne alaka ki siz hiç ayın 5. 10. Yada ne bileyim 20. Günü tasinmadiniz mi??

20 sinden 20 sine bir ay hesaplayan ev sahibim de oldu. O on gunu ayri ode çıkarken karışmasın diyen de.

L lilith2013 depozito ne oldu bu ev sahibi onu da vermez şimdi.
Ben evleri hep temiz kullandım son ay evsahibini çağırıp evine bak temiz son ayi vermiyim depozitoya say dedim kabul ettiler.
depozitoya da göz koyar şimdi.ama kesinlikle o kadarına tahammül edemem.mahkemeye koşarım.ne kadar sürerse sürsün

Sadece 15 günü ver gitsin, olmuyor mu öyle? Çıkıyorsunuz sonuçta evinden, seni evden atma durumu da olamayacağına göre yasal olarak bunun peşine düşer mi? Fırsatçılıktan başka bişey değil, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

kaç gün oturduysam o kadar verdim ki 5.evim...

İllaki ödetecekse anahtarı geç verin.. Oturmadığınız halde iade etmeyin anahtarı..
Allah Allah ya illa fazlasını alacaklar açgözlülük bu..

15 gün oturduysan 15 günlük alınır, 1 ay diye inat ederse anahtarı ay sonunda ver. aidat değil ki 1 hafta da otursan hepsini öde desin.
depozit konusunda dikkatli olun. 15 günün sonunda anahtarı ve 15 günlük kirayı verirseniz, tahminimce kalan kirayı depozitonuzdan keser gibime geliyor.
bence eviniz temizse gösterin ve son kirayı depozitodan karşılayın.

hakkı var. adamın evinde 15 gun oturdunuz ama o size tanıdıgı hak yerine baskasına bir ay kiraya verebilirdi. bir nevi sizin yuzunuzden bir aylık kazancından oldu. ödemeniz lazım

Katılmıyorum size. Ev bu. İllaki ayin 1 inde girilecek diye bir durum söz konusu değil. Yani kiracı ayin 15 inde çıktı diye eve bir sonraki ayin 1 inde mi yeni kiracı girecek. İsterse 16 sinda bile kiracı girebilir. Ev sahibi uyaniklik yapıyor.

15 gün önce kira sözleşmemiz doldu.taşınma için ev sahibi 15 gün ekstra zaman tanıdı.bugün çıkıyoruz.aylık 1000 liraya oturuyorduk.yarısını vereyim diyorum.hayır diyor.ben günlük veya haftalık kiraya vermiyorum,sizin için 15 gün kaybettim 500 tl kabul etmem 1000 tl vereceksiniz diyor.hakkı var mı buna?
Malesef emlak kanununa göre tam ay kira vermelisüniz ama gıcıklığına içerde ufak tefek eşya bıtakıp anahtarı testim etmeyin buna hakkınız var

emlak kanunu mu?nasıl ifade ediliyor ki hangi madde bilginiz var mı?
Eger ev sahibiniz siz 15 günde cıktıktan sonra evi hemen kiraya verirse ve siz dava açmayı falan göze alıraanız cıktıktan hemen sınra kira verdiği için kiranın yarısını size iade etmek zorunda . Şuan evdryim iş yerine gittiğim zaman size maddesini yazarım .

Benim de ogrenciyken ev sahibim boyle uyuzluk yapacak olmustu. Ayin 5inden 5ine kira veriyorduk. ben de sirf agiz kokusunu cekmemek icin ayin 5inde apar topar tasindim. Hem de daha finallerim bitmemisti resmen mezuniyet arefesi bir de bu sacmaliklarla ugrastim. Senin gene 15 gunmus ben sadece 1 hafta daha rica etmistim 1 aylik kira istedi.

Gel gelelim ilahi adelete, benim ardimdan kiraci bulamadi ve tam 3 ay o evi kiraya veremedi :D

Ev sahibiniz cok uyanikmis kul hakki yiyiyor...kendimden ornek vereyim 1 haziranda bir eve tasindim....kendi evimide kiraya verdim....tasindigimiz yerde isimiz rast gitmedi kiraciniza soyledik geri tasinacaz evimize....
Kiraciyi magdur etmemek icin kendimiz kac tane ev bulduk begenmediler....yurt disinda yasiyorum burda ev sahibi cikartirsa Kiraciyi 6 ay onceden kiraci cikmak isterse 3 ay dan once mektup la bildirmesi gerekiyor....biz ev sahibine ayin 1 de anahtari teslim edecegiz dedik...kiracimiz 15 gun erken cikti geri kalan parasini hepsini geri verdik evimde ufak tefek zarar lar oldu konusunu bile acmadik....ayin sonunda kendi esyalarimizi topladik 250 km uzakliga gidiyoruz 7.5 aylik hamileyim 2 tane cocugum var biz esimle erken geldik ertesi gun esim kamyon alip gitti...gece ye kadar esyalari tasimislar ev sahibi demis evi kontrole gelip anahtari teslim alacam....esimde demis gece oluyor gidince ye kadar gece yarisini bulur....gece burda kalip sabah 8 de gelin hem eve bakarsiniz hemde anahtarini alirsin adamin dedigi yarin 1 gunu geciyor 1 gunun parasini alirim....esimde sinirlenmis madem hesap yapiyorsun gece 12 ye kadar kalma hakkim var ozaman gece saat 1 olmadan gel anahtarini al bu sefer ev sahibi yumusamis tamam tamam Ben sabah erken gelirim demis....yani dusun insanlik kalmamis 8 saatin hesabini yapiyordu bize...

Back
X