Ev sahibi ben girecem cikin diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

serhiiazz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2023
68
-28
1
34
Bizim ev sahibi almanyada yasiyor , kendisi emeklidir. Turkiye sadece bir tane evi var onuda biz 3 yildir kiraliyoruz. 4 ay once 4 yil daha kiralayabiliriz diye anlasma yaptik whatsapp uzerinden.

simdi ise evden cikin ben girecem diyor. tatile geldigimizde orada kalmak istiyoruz ve emekli oldugum icin temelli gelmeyi dusunuyoruz , baska evim yok benim diyor. ihtar yollanmis durumda ve tahliye davasi baslatildi.

bu durumda kiracinin hakki var midir acaba yoksa cikmamiz mi gerekiyor?

Son düzenleme:
dava sonucunda çıkartılırsınız muhtemelen. sonuçta adamın kendi mülkü ama daha sonra başkasına kiraladığını görürseniz siz de bunun için dava açabilirsiniz. kiralamazsa yapacak bir şeyiniz yok maalesef.

ihtar çektiğine göre başkasına kiraya veremez kendi oturabilir sadece, ama ihtar tebliğ olduğundan itibaren sizin de 6 ay süreniz başlar maalesef çıkmanız gerekir.

Eger ihtar varsa çıkmanız gerekiyor kiraladığıni görürseniz dava açabilirsiniz
Ama oturmak istiyorsa boş tutacaksa 1 ay hatta 1 gün kalacaksa tabiki karar onun

evet. suanda piyasa da ki fiyat ortalama 6000. Biz 2000 liraya kiraliyorduk.
Siz kirayı yükseltmeyi teklif edin. Bu zamanda o kira çok düşük. Derdi paraysa kabul eder zaten. Yok para değil de gerçekten kendi evine yerleşmek istiyorsa yine çıkın der, adamın evinde zorla oturmaya gerek yok.

Evet bu durumda çıkmanız gerekiyor eğer kendi oturacaksa ve başka evi yoksa. Bizim bi arkadaşın evi vardı kiracıda, kendisi boşandığı için kendi geçmek istedi evine, kiracı da çıksa aynı fiyata ev bulamayacağı için çıkmak istemiyordu ama arkadaşin oturmasına karar verildi
Sizinki de benzer bir durum

adam emekli temelli turkiyeye gelmeyi planliyormus. baskada evi olmadigi icin orada barinmak istiyormus.
E yani ne yapsin adam kiraya mi gitsin ,bazen ev sahipleri ,bazen de kiracılar cılkını çıkarıyor. Ev adamin ve adam geleceğim diyorsa ,isi yokuşa sürmenin anlamı nedir ,anlamıyorum.Burdan bir yolunu bulsanız adami madur mu edeceksiniz yani

Malesef dava açsanızda kaybedersiniz

Benim Almanyada sınırsız senedım var ama ev sahibi kendi oturmak istese 3 ay içinde çıkmam gerekiyor

Tek evi oysa çıkcan mecbur. Oturmazsa sende mahkemeye verirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…