Ev sahibi ben girecem cikin diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev sahibinin kendi veya alt ust soyu oturacaksa cikmaniz gerekiyor

Ev bakmaya başlayın derim, umarım gönlünüze göre bir ev bulabilirsiniz.

vaybe demekki ev sahibi ben oturacam derse ve sirf tek evi varsa kiraci olarak affedersinde , kenesin. keneyi bu sekilde vucuttan s..tir ettiriyor yani ev sahibi.
Ne yapsın hanımefendi başka evi yoksa? Kendisi sokakta mı kalsın? Kiraya mı çıksın? Zaten evimiz 1 taneyse barınmak için kullanmaz mıyız? Bu ihtar süresi olan 6 ay yeni ev bulmak için var zaten. Ayrıca bu en fazla %25 kira zammı olayı da temmuzda bitiyormuş o zaman zaten kimseyi kira zammı konusunda engelleyecek bir şey kalmayacak. Ne kadar erken ev bulursanız sizin için o kadar iyi olur.

vaybe demekki ev sahibi ben oturacam derse ve sirf tek evi varsa kiraci olarak affedersinde , kenesin. keneyi bu sekilde vucuttan s..tir ettiriyor yani ev sahibi.

Farkında değilsiniz sanırım ev adamın kendi evi. Siz rahatınızı bozmayın diye adam kendi evi dururken başka eve kira ödesin oldu olacak

Bu ne demek yahu? Evini kiraya verdi diye kendiside kiraya mi ciksin? Ev adamin farkinda misiniz? Evin parasini o vermis, tapusu onun, mal onun.

bu olay harbiden ''game changer'' yani oyun degistirici bir deprem etkisi var diyebilirim. yani 1 temmuzdan sonra yeni sözlesmem imzalarsam ev sahibi isterse 100% isterse 200% zam yapar. eger 1 temmuz 2022den önce bulabilirsem yeni ev 25% yillik zam maksimum yapabilecek ev sahibi.

bu durumda tümden hic ugrasmaya degmez haklisiniz

peki diyelim ki ciktim dava falan olmadan sirf ihtar ile, adam yine kiraya verebilir ozaman. cunku tahliye davasi olmadan yargitay kabul etmez benim ''hani ya 3 yillik kiraya veremezdi!'' sözlerimi. ancak bu durumda 1 temmuz olmadan yeni sözlesme yapmaliyim orasi kesin.

Bence kiracı yükseltme teklifinde bulunun. Amacı başka kiracıya vermekse kabul eder ama hayır derse kendi oturacaktır.
2000 den 5000 e çıkarın . Zaten yeni eve taşınmak en az o kadar olur .

Bence kiracı yükseltme teklifinde bulunun. Amacı başka kiracıya vermekse kabul eder ama hayır derse kendi oturacaktır.
2000 den 5000 e çıkarın . Zaten yeni eve taşınmak en az o kadar olur .
5000i niye kabul etsin ki. kiralar en az 6000den basliyor. zaten bu yil 1 temmuzdan sonra kiraya verir , ozaman sinirsiz oluyor yillik kira artisi. 25% maksimum zam olayi kalkiyor. bu durumda her turlu beni zaten cikartir.

O kısmın detayına çok hakim olmamakla birlikte, şikayet edip dava açarsınız o zaman o sizden alıp başkasına kira verdiği evden kazanç sağlayamaz çünkü size kendim oturacağım deyip ihtar çekiyor. O kadar kolay olmaz o işler.
Yani işte serbest piyasa böyle bir şey, normalde serbest piyasalarda o %25le sınırlama gibi bir durum da olamaz ‘devlet eli ile müdahale olduğu için. Buna game changer diyemeyiz normale dönüş denebilir. Önümüzde çok belirsiz şey var seçim vs o köprülerin altından çok su geçer.

o nasıl laf be

kene ne demek. adamın tek evi varmış ne yapsın evi varken kiraya mı gelsin? küfür çok saçma şu durumda çok yersiz kızıyorsunuz. ev tutarken bir gün çıkmanız gerekebileceğini bilip tutuyorsunuz. tapuyu almıyorsunuz.

bir dahaki evinizi 10 evi olan birinden tutun madem.

tahliye davasi olmadan 3 yil kiralayamaz diye sikayette bulunamam. yargitay bunu kabul etmiyor bu durumda. dava sonuna kadar devam edecek , hakim tahliye karari verecek ancak ondan sonra olabilir.

secim falan hikaye. 15 temmuz ve sonrasinda yapilan hamleler ile hersey bitti diyebilirim. chpli kemalist generalleri bosuna mi ''fetö'' diyerek hapse attilar saniyorsun? haberlerde ''TSK'ya fetö'' operasyonu denildiginde aslinda CHP rejimin kökü sokulmekdeydi. 50 ila 80 bin arasinda kemalist general asker subay hapse atildi fetö diyerekten. secimle bu iktidar gidebilecegini zannedenler gözü kapali olan insanlardir.

O ihtar çekildiyse daha yeni sözleşme zor. Başka bir ev bakın zamlar iyice oturmadan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…