Ev sahibi ben girecem cikin diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımefendi adam emekli olmuş ülkesine dönüyor fetö ne alaka şu an? Bu kararın farklı olması tek evi olan mal sahiplerini mağdur eder :d

vaybe demekki ev sahibi ben oturacam derse ve sirf tek evi varsa kiraci olarak affedersinde , kenesin. keneyi bu sekilde vucuttan s..tir ettiriyor yani ev sahibi.

Kira ticari bir sözleşme bu kadar duygusal yaklaşmanın manası nedir
Nasıl ki siz çıkarlarınız doğrultusunda düşük kirada nasıl oturmaya devam edebilirim diye arayıştasınız adamda aynı şekilde kendi çıkarını korumaya çalışıyor

Elinize geçen ihtarname kağıdı ev sahibinin 3 yıl başkasına kiraya verememesi için yeterli. Tahliye davası görülmesi gerekmiyor.
Sözleşme bitiminiz ne zaman 4 yıl daha otururum konuşmanızı söylemiyorum resmiyete dökülmüş kağıtta yazan sözleşmeden bahsediyorum oradaki tarih baz alınır. Eğerki ilk sözleşme kağıdı imzaladıktan sonra diğer seneler imzalamadıysanız her sene aynı tarihte yenilenir o aya kadar oturma hakkına sahipsiniz sonrasında çıkmanız lazım. Resmi evraklarda gönderilmiş zaten eğerki sözleşme bitiminize 2 ay kala gelmiş olsaydı ihtarname yine 6 ay daha oturabilirdiniz. Ama hiç ortada sözleşme yoksa hiçbir hakkınızda yok.
Kene benzetmesi çok saçma yani zaten size 2 sene sonra piyasa değerinden kira sunma hakkına sahip oturacak olsanız bile.

eve girdigimizde sözlesme yapilmadi. ev sahibinin iban hesabina her ay kirayi yatiridim 3 yildir okadar.

Valla millet evini kiraya vereceğine pişman oluyor. Bizim burda sırf uğraşmamak için kiraya vermeyenler var. Ev aldık kiraya vermeye korkuyoruz resmen .
zaten 1 temmuzdan önce kiraya verirsende hata yaparsin. 1 temmuzdan önce kiraya verirsen kiraci cikana dek 25% yillik kira yukseltebilirsin maksimum. 1 temmuzdan sonra sinirsiz yukseltebiliyorsun.

Bizim memlekette tek bir evimiz var ve kirada çok ucuz oturuyor kiracimiz.1000 TL nin az üstü.Muadilleri 5000_6000 etrafında.Biz de başka bir şehirde 3000 TL ye oturuyoruz .iş dolayısıyla farklı şehirdeyiz.Bizim kiracimiz da 2500 TL nin üzerine çıkamam diye ısrar ediyor.Artis Haziranda daha üstelik.Bizim kirada oturduğumuz evin artışı çok olursa memlekete döneceğimizi ve kendi evimizde oturacagimizi söyledik kendisine çünkü kendi evimiz varken daha çok kira ödüyoruz.Yasal olarak tek evi olanın hakkı bu.Sokakta mi kalsın ev sahibi naapsin? Kene vs demişsiniz hiç yakışmamış ne alakası var? Empati kurun ,siz olsanız karşı tarafın yerinde napardiniz? Evi tutarken bilhassa söylemiştik biz kiracimiza,tek evimiz var ve sizden alıp oturdugumuza aktariyoruz üzerine koyup ayrıca diye.Ev tutarken tek Evi olan birinin evini uygun fiyata oturucam diye tutmasın kimse o zaman .

Tek evi olan mal sahipleri kendi evinde yaşamaya karar verirse orada oturan kiracının çıkması gerekliliği.

Nedeni konusunda beyin fırtınasına pek gerek yok bence.
bu durumda mal sahibi magdur olmuyor , kiracidan kurtulmus oluyor.

vaybe demekki ev sahibi ben oturacam derse ve sirf tek evi varsa kiraci olarak affedersinde , kenesin. keneyi bu sekilde vucuttan s..tir ettiriyor yani ev sahibi.

Yuh sokakta mi kalsin adam tabiki kendi evinde kalacak az mantık yahu

bu durumda mal sahibi magdur olmuyor , kiracidan kurtulmus oluyor.
:d ne yapsın adam mesela. Zaten değerinin altında kira veriyorsunuz. Kendi evi dururken sizin kiranın üstüne 4000₺ daha ekleyip başka yere kiraya mi çıksın :d

Siz ne olsun istiyorsunuz :d

:d ne yapsın adam mesela. Zaten değerinin altında kira veriyorsunuz. Kendi evi dururken sizin kiranın üstüne 4000₺ daha ekleyip başka yere kiraya mi çıksın :d

Siz ne olsun istiyorsunuz :d

Konu sahibine hibe etmesini istiyor bence evini

İktidar aynı kalsa bile şimdiye kadar sayısını unuttuğum kadar fazla karardan caydılar bundan da cayabilirler.
Ben ev sahibinizin gerçekten kendi oturacağını düşünüyorum yoksa temmuzdan sonra istediği zammı yapar size yani neden bir yalana başvursun? Hem başka evi de yokmuş.

zaten 1 temmuzdan önce kiraya verirsende hata yaparsin. 1 temmuzdan önce kiraya verirsen kiraci cikana dek 25% yillik kira yukseltebilirsin maksimum. 1 temmuzdan sonra sinirsiz yukseltebiliyorsun.
O öyle değil 1 temmuzdan sonra sözleşme yenileme tarihi gelenler istediği kadar zam yapar yani ondan önce kiraya verenlere bağlayacı bir durum değil bu. Annemin 1 evi 9 yıldır kirada o zaman bu durumda %25lik zammın annemi kapsamaması lazım temmuz 2022den önce kiraya verdiği için ama öyle değil işte.

bu yoruma aşırı güldüm
Olayı hiç anlamamışsınız
2 temmuza kadar olacak artışlar %25
Sonrasında akdi sözleşmedeki miktar yahut tüfe
Siz öncesinde sözleşme yaptığınızda ebediyete kadar %25 zam mı düşünüyordunuz?
Kene benzetmesi hakketten doğruymuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…