• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi çıkın dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.768
49.026
798
Selam hanımlar
Şu an o kadar üzgünüm ki...
Oğluma oda yapmaya karar verdik
Haftasonu odasını boyadık
Odaya uygun mobilya aldık
Perde, duvara uygun duvar kağıdı..

Şimdi diyeceksiniz ki ev kira neden böyle yaptınız..
Biz taşınırken ev sahibinin şartı uzun süreli oturmamızdı.. yıllarca... hatta kontratı 2 3 yıllık yapalım demiştik ama senelik yaptık...

eşimi aramış. Söylediği şu: mayıs ta çıkın...

Bizi çıkarsa en az 2 katına kiraya verir, son dönemde malum kiralar uçtu...

Biz eve gül gibi baktık, kirayı hep birinde ödedik. Zammı üst sınırdan yaptık. Bizim şimdi haklarımı neler?

Boşuna odaya masraf ettim. Eşim prim almıştı. Bebeğimize güzel bir oda yapalım demiştik. Her şey elimizde kaldı.

Çok üzgünüm nedense....

Son düzenleme:
evde ne kadar süredir oturuyorsunuz? 1 yıllık kontrat yapılsa bile 1 yılı geçtiyse artık o sözleşme belirsiz süreliye dönüşüyor ve kolay kolay çıkartamaz. Kendi oturacaksa bile o civarda başka evi olmaması ve dava açması gerek. O da uzun sürer. Kendi oturmayacaksa veya başka evi varsa da kirayı düzenli ödediğinizden 10 yıldan önce çıkarmasa zor.

Eğer 1 yıl dolmadan çık diyorsa da evet çıkmanız gerekir. Ama çıkmıycam derseniz de çıkarmak için aylarca uğraşması gerekir

Son düzenleme:
Selam hanımlar

Biz taşınırken ev sahibinin şartı uzun süreli oturmamızdı.. yıllarca... hatta kontratı 2 3 yıllık yapalım demiştik ama senelik yaptık...

Demin eşimi aramış. Söylediği şu: 4 ay içinde oraya taşınabiliriz ama taşınmayabiliriz de... kesin değil... siz yine de mayıs ta çıkın...

Böyle bir adilik olabilir mi ya...eğer bu eve taşınmayacaksan biz niye çıkıyoruz? Bizi çıkarsa en az 2 katına kiraya verir, son dönemde malum kiralar uçtu...

Biz eve gül gibi baktık, kirayı hep birinde ödedik. Zammı üst sınırdan yaptık. Bizim şimdi haklarımı neler?

Boşuna odaya masraf ettim. Eşim prim almıştı. Bebeğimize güzel bir oda yapalım demiştik. Her şey elimizde kaldı.

Çok üzgünüm nedense....
Malesef benim de basıma gelmişti.
Sizi çok iyi anlıyorum.
Sözleşmeniz ne zaman bitiyor ?
Ne kadar süredir oturuyorsunuz ?

Son düzenleme:
Bende bunu merak ediyorum bir yil sonunda sözlesme bitince yenilemek istemiyorum çıkın diyebilirler mi kiraciya

Selam hanımlar

Demin eşimi aramış. Söylediği şu: 4 ay içinde oraya taşınabiliriz ama taşınmayabiliriz de... kesin değil... siz yine de mayıs ta çıkın...

Böyle bir adilik olabilir mi ya...eğer bu eve taşınmayacaksan biz niye çıkıyoruz? Bizi çıkarsa en az 2 katına kiraya verir, son dönemde malum kiralar uçtu...

Çok üzgünüm nedense....
Çok üzüldüm ama bence sizin de kanuni haklarınız vardır. Ne demek belki otururum ya oturmazsa.. adam şark kurnazlığı yapıyor resmen

Selam hanımlar

Çok üzgünüm nedense....

ben taşınacağım diyip çıkarır ve başkasına kiraya verirse tam süreyi hatırlamıyorum ama belli bir sürenin kira tutarını size ödemek zorunda kalır.
kesinlikle kendisi taşınacağı için çıkardığına dair yazılı kanıt alın kuzum.

evde ne kadar süredir oturuyorsunuz? 1 yıllık kontrat yapılsa bile 1 yılı geçtiyse artık o sözleşme belirsiz süreliye dönüşüyor ve kolay kolay çıkartamaz. Kendi oturacaksa bile o civarda başka evi olmaması ve dava açması gerek. O da uzun sürer. Kendi oturmayacaksa veya başka evi varsa da kirayı düzenli ödediğinizden 10 yıldan önce çıkarmasa zor.

Eğer 1 yıl dolmadan çık diyorsa da evet çıkmanız gerekir. Ama çıkmıycam derseniz de çıkarmak için aylarca uğraşması gerekir
2 yıl dolacak Nisanda...
Kendisi de kendi evinde oturuyor.

ben taşınacağım diyip çıkarır ve başkasına kiraya verirse tam süreyi hatırlamıyorum ama belli bir sürenin kira tutarını size ödemek zorunda kalır.
kesinlikle kendisi taşınacağı için çıkardığına dair yazılı kanıt alın kuzum.
Eşim bunu söyleyecek şimdi arayıp
Resmi imzalı vs belge göndersin
Bir de belli olmaz diyoe yaa
Taşınmayacaksan biz niye çıkıyoruz

Nisan ayına kadar noterden çıkarma için ihtarname çekmesi lazım. Eğer çekmezse kontrat otomatik kendini yeniler. Sizi çıkarma hakkı yok. Kiraları umarım hesaba yatırmışsınızdır.

Hiiiç korkma o zaman. Belirsiz süreliye dönmüş sözleşmeniz. Kendi evi de varmış. Kiranızı da düzenli ödüyomuşsunuz. Çıkartamaz sizi. Çıkartıcam diyosa uğraşsın dursun mahkeme mahkeme
İşte bu da huzursuzluk
Ya taciz ederse... huzursuzluk verirse... kötü bişi yaparsa çünkü aynı sokakta oturuyoduz. Sık sık karşılaşıyoruz

2 yıl dolacak Nisanda...
Kendisi de kendi evinde oturuyor.
Nerede kendi evi? Sizin evinizle aynı şehirde mi? Semt olarak uzak mı yakın mı? Ev sahibi çalışıyor mu? Çok ayrıntı var.

Ama çıkmayın. Çıkmıyoruz deyin, işine gelmiyorsa resmi yollarla çıkarsın.

Böyle adilik olur mu diye sormuşsun
Cevap bu millet üçkağatçı tacir kafalıdır
Olur bal gibide olur
Arap kültürünün bu özelliğini çok güzel benimsemişiz
Hayır derdi kiraysa söylesin
Ama öyle böyle çıkarsak hiç üşenmeyip takip edeceğim. Eğer kendi oturmazsa ve kiraya verirse dava açıcam.

Hiiiç korkma o zaman. Belirsiz süreliye dönmüş sözleşmeniz. Kendi evi de varmış. Kiranızı da düzenli ödüyomuşsunuz. Çıkartamaz sizi. Çıkartıcam diyosa uğraşsın dursun mahkeme mahkeme
Belirsiz süre diye bir şey duymadım hiç.
Sözleşme yenilenmediği sürece sadece birer yıl ileri atabiliyor.
Misal 2021 Nisan da biten sözleşme yenilenmediyse yada fesh edilmediyse 2022 Nisan'a kadar geçerli diye biliyorum.
2022 Nisan'da kiracı yada ev sahibi noterden sözleşmesi fesh edebilir yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X